Demokratska fronta Željko Komšić

tranquil

#59676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tranquil »

BHCluster wrote: 03/07/2023 16:21
tranquil wrote: 03/07/2023 15:56

Ja stvarno ne znam zasto je tebi ovo sto je Komsic izjavio pljuje po Zapadu, da je rijec o podlom zapadu ili zlom Zapadu. Mozda nisi u stanju da razumijes neke stvari, kazem mozda, nisi ti kriv. Komsic je uputio kritiku i objasnio zasto tako on misli sad ako se tebi to ne svidja tvoja stvar medjutim istinuje rekao ma koliko bolna bila prema tebi to je istina ma koliko ti puta ponovio pljuje/podli/zao Zapad.
Malo si se pogubio, pa ću te potsjetiti, više puta sam ponovio da mi je ovdje glavna stvar to što Komšić drži ovaj govor tzv. "prvoj štutgartskoj brigadi".

Osim toga, u univerzumu u kojem ja živim, kad za nekog kažemo npr. da toleriše genocid, to se smatra za pljuvanje, ne znam kako stoje stvari u tvom paralelnom svemiru.

Odaću ti tajnu zašto mi ovo toliko smeta. Naime, i ja sam se u međuvremenu ispalio, tj. dijasporac sam. Vjerovatno se ne bih ni počešao da je ovaj govor Komšić izvalio negdje u BiH, ali je smiješno i istovremeno žalosno kada to radi na istom tom Zapadu kojeg je pomenuo preko deset puta u patriotski nabijenom govoru, pred ljudima koji se očito ne vraćaju u BiH. Dakle živim u inostranstvu, i poznajem ljude poput ovih koji su Komšićeva štutgartska publika. Iako ih nazivam "prvom štutgartskom", mnoge takve poznajem, i mnogi od njih su mi dragi, uprkos razlikama u mišljenju. Kada ovako vidiš vijesti, može se naslutiti da su njihove emocije podijeljene, i da su zbunjeni, ali tek kada ih dobro upoznaš, shvatiš ono pravo, najžešće značenje riječi "kognitivna disonanca". To su ljudi koji istovremeno mrze Bosnu i pate za njom, istovremeno ne podnose novu domovinu, i cijene ono što im pruža, otišli bi i ostali, nisu nikada potpuno ni otišli ni došli, tako da decenijama nisu ni tamo ni ovamo, totalno rastrgani, u duši podijeljeni, ali dragi ljudi.

To su ljudi koje raskući ova pjesma:

Ja ne očekujem od političara da budu psiholozi, pa da liječe ovaj jaz u ljudima sa pozitivnim porukama nade, ali bi minimalno mogli da ga ne produbljuju, na način na koji to radi ova demagoška baraba.

Kao što sam rekao, da je govor bio u BiH, bolio bi me ćošak, ali Komšić ovdje manipulira emocijama "mojih" ljudi, Bosanaca u inostranstvu, a to mi nije svejedno.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#59677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by teskeredzic_22 »

tranquil wrote: 03/07/2023 20:31
Kao što sam rekao, da je govor bio u BiH, bolio bi me ćošak, ali Komšić ovdje manipulira emocijama "mojih" ljudi, Bosanaca u inostranstvu, a to mi nije svejedno.
Ne obraćaj pažnju na Komšića.
To forsiranje emocije je proračunato , svjesno i manipulativno.
Ublehar.

Prst u uho i zviždi , kad dođu izbori znaš za koga nećeš glasati.
Lex77

#59678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lex77 »

Pazi, Komšić se usudio reći nešto protiv bezgrešnih zapadnih zemalja. Ne, ne,ne. Nikako to ne smije.
Zar se nitko ne sjeća rata i uloge zapadnih zemalja u njemu? Pogotovo u Srebrenici.
BHCluster

#59679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Ja stvarno ne znam zasto je tebi ovo sto je Komsic izjavio pljuje po Zapadu, da je rijec o podlom zapadu ili zlom Zapadu. Mozda nisi u stanju da razumijes neke stvari, kazem mozda, nisi ti kriv. Komsic je uputio kritiku i objasnio zasto tako on misli sad ako se tebi to ne svidja tvoja stvar medjutim istinuje rekao ma koliko bolna bila prema tebi to je istina ma koliko ti puta ponovio pljuje/podli/zao Zapad.
Malo si se pogubio, pa ću te potsjetiti, više puta sam ponovio da mi je ovdje glavna stvar to što Komšić drži ovaj govor tzv. "prvoj štutgartskoj brigadi".

Osim toga, u univerzumu u kojem ja živim, kad za nekog kažemo npr. da toleriše genocid, to se smatra za pljuvanje, ne znam kako stoje stvari u tvom paralelnom svemiru.

Odaću ti tajnu zašto mi ovo toliko smeta. Naime, i ja sam se u međuvremenu ispalio, tj. dijasporac sam. Vjerovatno se ne bih ni počešao da je ovaj govor Komšić izvalio negdje u BiH, ali je smiješno i istovremeno žalosno kada to radi na istom tom Zapadu kojeg je pomenuo preko deset puta u patriotski nabijenom govoru, pred ljudima koji se očito ne vraćaju u BiH. Dakle živim u inostranstvu, i poznajem ljude poput ovih koji su Komšićeva štutgartska publika. Iako ih nazivam "prvom štutgartskom", mnoge takve poznajem, i mnogi od njih su mi dragi, uprkos razlikama u mišljenju. Kada ovako vidiš vijesti, može se naslutiti da su njihove emocije podijeljene, i da su zbunjeni, ali tek kada ih dobro upoznaš, shvatiš ono pravo, najžešće značenje riječi "kognitivna disonanca". To su ljudi koji istovremeno mrze Bosnu i pate za njom, istovremeno ne podnose novu domovinu, i cijene ono što im pruža, otišli bi i ostali, nisu nikada potpuno ni otišli ni došli, tako da decenijama nisu ni tamo ni ovamo, totalno rastrgani, u duši podijeljeni, ali dragi ljudi.

Ja ne očekujem od političara da budu psiholozi, pa da liječe ovaj jaz u ljudima sa pozitivnim porukama nade, ali bi minimalno mogli da ga ne produbljuju, na način na koji to radi ova demagoška baraba.

Slazem se sa svim sto si napisao, samo tako nisi nastupio kad smo zapoceli prepisku. Nikakve veze nema sto si ti dijasporac (nek si ziv, zdrav i srertean). Razlog sto su ti ljutako ponasaju je zato sto nisu otisli svojom voljom tj morali su. A sto se tice Komsica pa on je samo odrzao govor pred ljudima koji su tamo dosli znaci zeljli su biti tu.
kakotakonikako

#59680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakotakonikako »

Uvijek ISTINA ispliva - svjesno ili ne. Dijasporac koji se ispalio sa ovakvim misljenjem. To sve govori.

Jos kazes - da je govor u BiH - bolio bi te cosak. Pa sto bolan pises o BiH i prilikama u njoj? Drzi se ti svog Zapada a nama pusti nasu BIH. Da pisemo i borimo se za nju.

A ti ako osjetis nostalgiju za Drzavom Bosnom i Hercegovinom - Bujrum.

:bih:
tranquil

#59681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tranquil »

kakotakonikako wrote: 03/07/2023 21:24

Uvijek ISTINA ispliva - svjesno ili ne. Dijasporac koji se ispalio sa ovakvim misljenjem. To sve govori.

Jos kazes - da je govor u BiH - bolio bi te cosak. Pa sto bolan pises o BiH i prilikama u njoj? Drzi se ti svog Zapada a nama pusti nasu BIH. Da pisemo i borimo se za nju.

A ti ako osjetis nostalgiju za Drzavom Bosnom i Hercegovinom - Bujrum.

:bih:
Ja možda ne doživljavam Bosnu emocionalno kao što je doživljava model dijasporca kojeg sam prethodno opisao, ali nisam operisan od nje. Emocije ne koristim više za komade zemlje, nego za ljude koji zaslužuju, ali u Bosni još živi puno njih. Ne živim u iluziji da ću postati Švabo, niti se to trudim, samo puštam da stvari idu svojim tokom, i u meni je, godinu za godinom, sve manje Bosne, ali nikada neće potpuno nestati, niti to želim nazor da postignem.

Tako da mogu pisati šta hoću, i gdje to hoću.

I da, ako političar dolazi ovdje, gdje ja živim, da manipulira emocijama ljudi koji ovdje žive sa mnom, imam valjda pravo da nešto i ja kažem?
vee-jay

#59682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

pemanapemani wrote: 29/06/2023 10:54
Novi_Nick wrote: 28/06/2023 21:46
Pa mislio je kao i vecina Bosnjaka Bosanaca da je medjunarodna zajednica objektivna prema situaciji u BiH. Medjutim pokazalo se da MZ nije objektivna nego je pristrana za one politike i politicare koji prave probleme, i njih nagradjuju a zrtve kaznjavaju. Razlog je taj, kad bi bio mir na Balkanu i u svijetu nebi terbale vojske, proizvodnja i prodaja oruzja i svega ostalog sto uz to ide. Znaci postoje drzave koje ekonomski zive od proizvodnje ratova, oruzja i drugog. Zato kao i obicno takve sile i drzave daje zmigavac lijevo a skrecu desno.
Tvoj post je tačan za nekoga ko je prije pola godine sletio sa Marsa i nema pojma o hronologiji Komšićevog političkog djelovanja.

Komšić je 2006. (prvi mandat) imao bezrezervnu podršku MZ, podršku dobrog dijela Katoličke crkve, apsolutnu podršku Hrvata koji žive u dijelovima BiH gdje su Bošnjaci većina, apsolutnu podršku Srba u FBiH.

Komšić 2010. (drugi mandat) pored navedenih ima podršku vlasti u RH (Milanović na skupu SDP u Sarajevu, sa Mesićem na Sinjskoj alci...)

Komšić 2014. -2018. (prvi mandat Parlament) nijedna progovorena riječ u četiri godine. Na kraju mandata u udarnom tv terminu izjavljuje da nije progovorio riječ jer je za njega Parlament šuplja priča

Komšić 2018. (treći mandat Predsjedništvo) - lagano se topi podrška MZ, jer su Komšićevi rezultati za 12 godina nikakvi.

Komšić 2022. (četvrti mandat u Predsjedništvu) - MZ ga praktično ignoriše, nema nijednog relevantnog prijatelja u svijetu, niti gdje ide, niti mu ko dolazi. Rezultata djelovanja nema, jednostavno, ne postoje. Čak nema ni rezultata one famozne ankete Milion potpisa za građansku BiH.

Jebi ga, u takvoj situaciji za svoj nerad i lijenost je najlakše okriviti MZ. Naravno, zaboravljajući da je ta ista MZ maksimalno gurala građanske promjene. Zaboravilo se da je Inzko proglasio da je 5 trećina od 17 kako bi se izbacio uzp hdz iz vlasti.
Isto tako se zaboravilo odakle nam OS, zajedničke tablice, zastava, GS, elektroprijenos...
Zaboravilo se kako su VP smjenjivali četnike kao na traci, a SFOR ih lovio zabavljajući se kao na turističkom safariju, a u pauzama safarija naci popove šamarali po manastirima.
Zaboravilo se na ulazak transportera u hercegovačku banku i slamanje uzp pobune...

Da ne idemo tako daleko i spominjemo spašavanje SDS i druga Mome da ih ne proglase terorističkom organizacijom.

Sad iskreno, da li bi ti nekome 20 godina konstantno pomagao i pitao ga sa hiljdama eura, a da taj neko troši pare u kladionici i samo kmeči kako je njemu loše u životu?
Tako je sa MZ i BiH. Mi bi da nam konstantno pomažu, a da se mi zajebavamo, krademo i živimo ko lordovi, ali kad zagusti da dođu i brane nas.
Kada se treba rastaliti za pare, onda se izjavljuje kako se može sa Dodikom, kako je opozicija gora od njega, kako nećemo u NATO dok se Srbi ne slože..., onda kada laktaški polufašist krene sa divljanjem, kmeka na MZ zašto ga ne smaknu.
:thumbup:
Sanjarko

#59683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sanjarko »

Samo HDZ i u BiH i u HR, od kolijevke do groba, mi smo HDZ-ovog roda. :evil:
BHCluster

#59684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

I tako je bilo sve do Oktobra prosle godine, dodjose na vlast neki novi bolji. Iz hladovine znali su sve odgovor na sve, medjutim prekucase Komsica u manje od godinu. Sav kredibilitet koji su sticali godinama, neki decenijama uz viskoke plate naravno potrosise za fotelju. Prisjetimo se onih famozni rijeci Predraga Kojovića "Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca", Nermina Nikšića "Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati", Edina Fortoe "Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi", Damira Arnauta "Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.", a da ne spominjem one sto su gradili karijeru u sdO. Prisjetimo se dezurnih "moralista" na forumu i price (po mom misljenju opravdane) vezane za Mirsada Duratovića dok je bio u DF-u, od kako je presao u SDP isti ni da pisnu. Puna usta nekve relaksacije, reformskih zamaha, rekordnih budzeta te broja ministara, delegata na visokim pozicijama koji su ili likovi s americke crne liste ili pravomcno osudjivani. I tako dalje, i tako dalje. Naravno mitski balija Komsic kriv! :oops:
tramvajtrojka

#59685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tramvajtrojka »

BHCluster wrote: 04/07/2023 11:25 I tako je bilo sve do Oktobra prosle godine, dodjose na vlast neki novi bolji. Iz hladovine znali su sve odgovor na sve, medjutim prekucase Komsica u manje od godinu. Sav kredibilitet koji su sticali godinama, neki decenijama uz viskoke plate naravno potrosise za fotelju. Prisjetimo se onih famozni rijeci Predraga Kojovića "Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca", Nermina Nikšića "Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati", Edina Fortoe "Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi", Damira Arnauta "Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.", a da ne spominjem one sto su gradili karijeru u sdO. Prisjetimo se dezurnih "moralista" na forumu i price (po mom misljenju opravdane) vezane za Mirsada Duratovića dok je bio u DF-u, od kako je presao u SDP isti ni da pisnu. Puna usta nekve relaksacije, reformskih zamaha, rekordnih budzeta te broja ministara, delegata na visokim pozicijama koji su ili likovi s americke crne liste ili pravomcno osudjivani. I tako dalje, i tako dalje. Naravno mitski balija Komsic kriv! :oops:
Nisi se trebao truditi pisati ovoliku analizu i ovo je dovoljno bilo :oops: :mrgreen:
BHCluster

#59686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

tramvajtrojka wrote: 04/07/2023 11:33
BHCluster wrote: 04/07/2023 11:25 I tako je bilo sve do Oktobra prosle godine, dodjose na vlast neki novi bolji. Iz hladovine znali su sve odgovor na sve, medjutim prekucase Komsica u manje od godinu. Sav kredibilitet koji su sticali godinama, neki decenijama uz viskoke plate naravno potrosise za fotelju. Prisjetimo se onih famozni rijeci Predraga Kojovića "Neću dati podršku Čavari koji je u Busovači dočekao ratnog zločinca", Nermina Nikšića "Sa ljudima koji se nalaze na crnoj listi naravno da nismo spremni surađivati", Edina Fortoe "Naša stranka nikada neće koalirati s organizacijom čiji su čelni ljudi na američkoj ‘crnoj listi", Damira Arnauta "Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad! Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.", a da ne spominjem one sto su gradili karijeru u sdO. Prisjetimo se dezurnih "moralista" na forumu i price (po mom misljenju opravdane) vezane za Mirsada Duratovića dok je bio u DF-u, od kako je presao u SDP isti ni da pisnu. Puna usta nekve relaksacije, reformskih zamaha, rekordnih budzeta te broja ministara, delegata na visokim pozicijama koji su ili likovi s americke crne liste ili pravomcno osudjivani. I tako dalje, i tako dalje. Naravno mitski balija Komsic kriv! :oops:
Nisi se trebao truditi pisati ovoliku analizu i ovo je dovoljno bilo :oops: :mrgreen:
Kako se upecaju laHko, ne mogu oni pobjeci od onoga sto su, stvarno mi te zao.
Image
Garak

#59687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Garak »

……….
Last edited by Garak on 04/07/2023 18:24, edited 1 time in total.
laik1981

#59688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

Garak wrote: 04/07/2023 17:27 :shock: Je li tačno ovo što se priča za ujedinjenje?
S kim :mrgreen:
Login77777

#59689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

laik1981 wrote: 04/07/2023 17:29
Garak wrote: 04/07/2023 17:27 :shock: Je li tačno ovo što se priča za ujedinjenje?
Pa SDA sa DF… :lol:
laik1981

#59690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

Pa vec su ujedinjeni. Vise je DF ujedinjen sa SDA nego sto je SDA ujedinjena unutar sebe :mrgreen:

Kada bi se i zvanicno ujedinili bila bi to vijest za mustuluka :mrgreen:
Garak

#59691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Garak »

Login77777 wrote: 04/07/2023 17:58
laik1981 wrote: 04/07/2023 17:29
………….
Last edited by Garak on 04/07/2023 18:24, edited 2 times in total.
Login77777

#59692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Login77777 »

laik1981 wrote: 04/07/2023 18:03 Pa vec su ujedinjeni. Vise je DF ujedinjen sa SDA nego sto je SDA ujedinjena unutar sebe :mrgreen:

Kada bi se i zvanicno ujedinili bila bi to vijest za mustuluka :mrgreen:
A tek kad bi se SBiH i NES vratili i zvanicno u maticu. :lol:
laik1981

#59693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

Garak wrote: 04/07/2023 18:07
Login77777 wrote: 04/07/2023 17:58

Kakva SDA, šta pričate vi?
Pa ko s kim? Reci :mrgreen:
Hakiz

#59694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 04/07/2023 18:20

NiP sa HDZ ili SNSD :wink:
Garak

#59695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Garak »

……………..
laik1981

#59696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 04/07/2023 18:21
Prijavicu ti post zbog oftopicarenja i trolanja :mrgreen: Procitaj naslov teme i ne dosadjuj :thumbup:
Hakiz

#59697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 04/07/2023 19:09
Hakiz wrote: 04/07/2023 18:21

Prijavicu ti post zbog oftopicarenja i trolanja :mrgreen: Procitaj naslov teme i ne dosadjuj :thumbup:
Pitao si ko s kim.

Džaba plakati.
Novi_Nick

#59698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novi_Nick »

Prvo sta ocekujete od gospodina Komsica, nije on politicar u Bosni i Hercegovini koji o svemu moze odlucivati sam, covjek radi kako najbolje zna i moze i treba mu reci jedno veliko Hvala.

Drugo, svako ko ko negativno govori o Bosnjackobosanskoj dijaspori, najvjerovatnije zeli da je posvadja dijasporu sa domovinom BiH i Bosnjacima Bosancima u njoj.

Trece sta hoces da kazes, da USA i EU odnosno kako ih zoves Zapad ne grijese i sve rade ispravno?
Naravno da USA i EU kao i sve druge drzave svijeta imaju svoje dobre i lose strane, politiku, procjene, vojne akcije itd. Gospodin Komsic gleda na stvari otvoreno i objektivno, onoliko koliko je u stanju. Ako USA i EU rade ispravne stvari on to kaze, ako rade pogresne stvari, procjene i odluke on to isto otvoreno kaze. Sta bi Komsic trebao, da bude licemjeran, i da hvali i dobre i lose stvari
Lex77

#59699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lex77 »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... piK0p7F3Nw

OVO ĆE BITI ZANIMLJIVO PRATITI: Evropski sud za ljudska prava traži izjašnjenje OHR-a zbog Schmidtovih amandmana

U skladu s pravilom 4, navodi se dalje u pismu, predsjednica suda je naznačila 20. juli kao krajnji rok za dostavljanje podneska, koji ne smije biti duži od deset stranica.

Europski sud za ljudska prava obratio se krajem prošlog mjeseca Uredu visokog predstavnika (OHR), tražeći izjašnjenje po pitanju predmeta koji je pred ovom institucijom označen kao "Demokratska fronta protiv Bosne i Hercegovine". Riječ je o predmetu koji je DF pokrenuo u Strazburu nakon amandmana na Ustav FBiH od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta.

U pismu visokom predstavniku Christianu Schmidtu, koje datira of 29. juna 2023. godine navodi se kako se poziv upućuje na osnovu pisma agenta vlasti BiH, a u skladu sa Članom 36 Konvencije i pravilom 44 Pravilnika Suda, da interveniše kao treća strana u sudskom procesu u iznad navedenom slučaju i dostavi pismeni podnesak sudu.

U skladu s pravilom 4, navodi se dalje u pismu, predsjednica suda je naznačila 20. juli kao krajnji rok za dostavljanje podneska, koji ne smije biti duži od deset stranica.

“Nadalje, uzimajući u obzir prirodu intervencije treće strane, ovi podnesci ne bi trebali da uključuju bilo kakave komentare na činjenice ili meritum slučaja, već bi trebalo da adresiraju samo osnovne principe koji su primjenjivi na određivanje slučaja. I na kraju, podsjećam da podnesak mora biti sačinjen na jednom od službenih jezika suda, engleskom ili francuskom”, navodi se u pismu visokom predstavniku kojeg potpisuje registrar suda u Strazburu Andrea Tamietti.

Također, u pismu se ističe kako će navedeni podnesak biti proslijeđen stranama, koje će imati priliku da sačine pismenu opasku.

Ipak je Komšić otišao do Strazbura.
sinuhe

#59700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Iz epizode "Tuzicu Strazburu". Nije politicarevo da se tuzaka vec da se dogovara.
Post Reply