Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
MMM1977

#109851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Ja imam osjećaj da na forumu piše 80% nekih maloljetnika koji ni pripravnički nisu odradili a htjeli bi da sve znaju. Imam jednog takvog u kući kojeg hranim i sve se pitam da i on ne piše ovdje i nešto pametuje.

Vrlo često se ovdje poteže argument 'ta ce Srbija, okružena NATO sa svih strana, ne smiju pisnuti itd ali niko da to kaze za nas koji smo u 500x goroj poziciji. Ko nam je okruženje? Ko su nam prijatelji? Ko nam čuva leđa? Niko, apsolutno niko, Vučić ima bolje odnose sa vjekovnim neprijateljem Turskom nego mi, o arapskom svijetu da ne govorim, mi se jedino možemo uzdati da nam pomognu USA i UK zbog neke pravde i pravičnosti ali smo i njih debelo izvarali.

Osvijestite se ljudi.
Athlon64

#109852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 00:13 Ja imam osjećaj da na forumu piše 80% nekih maloljetnika koji ni pripravnički nisu odradili a htjeli bi da sve znaju. Imam jednog takvog u kući kojeg hranim i sve se pitam da i on ne piše ovdje i nešto pametuje.

Vrlo često se ovdje poteže argument 'ta ce Srbija, okružena NATO sa svih strana, ne smiju pisnuti itd ali niko da to kaze za nas koji smo u 500x goroj poziciji. Ko nam je okruženje? Ko su nam prijatelji? Ko nam čuva leđa? Niko, apsolutno niko, Vučić ima bolje odnose sa vjekovnim neprijateljem Turskom nego mi, o arapskom svijetu da ne govorim, mi se jedino možemo uzdati da nam pomognu USA i UK zbog neke pravde i pravičnosti ali smo i njih debelo izvarali.

Osvijestite se ljudi.
Ja ne znam da li si ti bio u proteklom ratu?

Ja ti mogu odgovorno tvrditi da je BH strana barem u 10x boljoj poziciji nego što je bila 1992. god.

Kakvi crni prijatelji?

Uzdaš se u se i u svoje kljuse.
MMM1977

#109853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MMM1977 »

Athlon64 wrote: 02/07/2023 00:20
MMM1977 wrote: 02/07/2023 00:13 Ja imam osjećaj da na forumu piše 80% nekih maloljetnika koji ni pripravnički nisu odradili a htjeli bi da sve znaju. Imam jednog takvog u kući kojeg hranim i sve se pitam da i on ne piše ovdje i nešto pametuje.

Osvijestite se ljudi.
Ja ne znam da li si ti bio u proteklom ratu?

Ja ti mogu odgovorno tvrditi da je BH strana barem u 10x boljoj poziciji nego što je bila 1992. god.

Kakvi crni prijatelji?

Uzdaš se u se i u svoje kljuse.
Bio sam. I da nam nije bilo prijatelja (Iran i Pakistan), da SAD nije žmirio na jedno oko i da Hrvatska nije bila prisiljena uraditi isto teško bi mi mogli da se odbranimo. Ili da je Srbija smjela da se totalno uključi u rat.

Današnju poziciju ne znamo, sve zavisi od toga šta bi Uncle Sam rekao. Stoga, svaki dan sa bajaderom i zlatnom džezvom kod Marfija po mišljenje
Athlon64

#109854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

MMM1977 wrote: 02/07/2023 00:26 Bio sam. I da nam nije bilo prijatelja (Iran i Pakistan), da SAD nije žmirio na jedno oko i da Hrvatska nije bila prisiljena uraditi isto teško bi mi mogli da se odbranimo. Ili da je Srbija smjela da se totalno uključi u rat.

Današnju poziciju ne znamo, sve zavisi od toga šta bi Uncle Sam rekao. Stoga, svaki dan sa bajaderom i zlatnom džezvom kod Marfija po mišljenje
Pa šta drugo radi sadašnja vlast nego upravo to ?

SAD uvela embargo i kao žmirila na jedno oko.

Preko Hrvatske dolazilo sve po visokoj tarifi, 50% za HV i 25% za HVO separatiste i dobiješ u najboljem slučaju 25% od poslanog.
Eh sad zamisli da Ukrajina jedna nabavlja oružje i Poljska joj udara takvu tarifu.

S tim da trenutno imaš i domaću proizvodnju, a tad nisi imao i imaš OS BIH koje imaju solidnu opremu i školovane oficire i strukturu, a tad to nisi imao...

Eh naravno, ako USA odluči da stane na stranu agresora, protiv toga jeste teško se boriti, ali i dalje lakše nego 1992 i ja sam ubijeđen da se genocid ne može ponoviti.
plagijator1975

#109855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plagijator1975 »

Osvijestite se ljudi.
Dobro rečeno!
Point.

#109856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 01/07/2023 19:51
Point. wrote: 01/07/2023 19:46
BiH u EU i NATO, to je ono što želim. Ni manje ni više, ne ono šti ti misliš da ja mislim.

:zoka:
Pa fino. Bitno da si ti u Svedskoj sretan i da su ti zelje ispunjene.

Potrudicemo se da ti to i ostvarimo.
Mojne tih paćeničkih fazona.
Point.

#109857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 01/07/2023 19:53
Chmoljo wrote: 01/07/2023 19:05

Moje naprdjivanje se odnosi na ono kako ja zivim.

Tvoje naprdjivanje se odnosi na ono kako ti mislis da bi drugi trebali zivjeti.

:zjev:
Egzakli :kiss:
Gle ove ulizice :kiss:
Skijaš

#109858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Konacno, kompletno Sarajevo slozno oko toga da moderna rjesenja kojim ce se deblokirati drustvo podrazumjevaju slabljenje utjecaja velikosrpske ekipe a ne saradnju s njima.
Mishelinke

#109859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Athlon64 wrote: 02/07/2023 00:32
MMM1977 wrote: 02/07/2023 00:26 Bio sam. I da nam nije bilo prijatelja (Iran i Pakistan), da SAD nije žmirio na jedno oko i da Hrvatska nije bila prisiljena uraditi isto teško bi mi mogli da se odbranimo. Ili da je Srbija smjela da se totalno uključi u rat.

Pa šta drugo radi sadašnja vlast nego upravo to ?

SAD uvela embargo i kao žmirila na jedno oko.

Preko Hrvatske dolazilo sve po visokoj tarifi, 50% za HV i 25% za HVO separatiste i dobiješ u najboljem slučaju 25% od poslanog.
Eh sad zamisli da Ukrajina jedna nabavlja oružje i Poljska joj udara takvu tarifu.

S tim da trenutno imaš i domaću proizvodnju, a tad nisi imao i imaš OS BIH koje imaju solidnu opremu i školovane oficire i strukturu, a tad to nisi imao...

Eh naravno, ako USA odluči da stane na stranu agresora, protiv toga jeste teško se boriti, ali i dalje lakše nego 1992 i ja sam ubijeđen da se genocid ne može ponoviti.
Ma OS kao OS ne treba uopšte razmatrati. OS je zbir ABIH, VRS i HVO i čim prvi metak pukne, oni se raspadaju (ako se prvo između sebe ne porokaju u kasarnama.

A ovo ostalo stoji.
mayab

#109860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mayab »

Misliš?
Smatram da su OS BiH profesionalne , naravno da bi bilo likova koji bi se odmah svrstali , ali ipak sam uvjerenja da bi to bilu u malom broju
HelaS

#109861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Skijaš wrote: 02/07/2023 06:33 Konacno, kompletno Sarajevo slozno oko toga da moderna rjesenja kojim ce se deblokirati drustvo podrazumjevaju slabljenje utjecaja velikosrpske ekipe a ne saradnju s njima.
Kao ti, razmišlja velikohrvatska i velikobošnjačka politika, koja bi, kao i velikosrpska, sa svojih pozicija, radije preferirala etničku i, u pozadini, religioznu dominaciju. Politika kojoj je prioritet razvoj BiH društva i privrede u cjelini, svejedno je ko je na drugoj strani u pregovorima.

Inače, već je odavno deplariran izraz "Sarajevo" u označavanju političkih pozicija. Koriste ga još jedino Dodikovci, s ciljem omaložavanja i drugih konotacija.
skrbavi-admin

#109862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skrbavi-admin »

HelaS wrote: 02/07/2023 09:11
Skijaš wrote: 02/07/2023 06:33 Konacno, kompletno Sarajevo slozno oko toga da moderna rjesenja kojim ce se deblokirati drustvo podrazumjevaju slabljenje utjecaja velikosrpske ekipe a ne saradnju s njima.
Kao ti, razmišlja velikohrvatska i velikobošnjačka politika, koja bi, kao i velikosrpska, sa svojih pozicija, radije preferirala etničku i, u pozadini, religioznu dominaciju. Politika kojoj je prioritet razvoj BiH društva i privrede u cjelini, svejedno je ko je na drugoj strani u pregovorima.

Inače, već je odavno deplariran izraz "Sarajevo" u označavanju političkih pozicija. Koriste ga još jedino Dodikovci, s ciljem omaložavanja i drugih konotacija.
moš li matere ti, da nas prosvijetliš o tom "velikobošnjačka"????
kome smo mi to pokušali otet dio drzave, na koga smo izvrsili agresiju?
koji je to bio projekat etnickog ciscenja na koji se referiras
eto toliko prije nego opsujem sve i svasta
hvala lazovcino
HelaS

#109863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

skrbavi-admin wrote: 02/07/2023 09:15
HelaS wrote: 02/07/2023 09:11

hvala lazovcino
Čitaj kako piše
...sa svojih pozicija, radije preferirala etničku i, u pozadini, religioznu dominaciju.
A psovati možeš sebi i svojim u kući
kakabanja213

#109864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

HelaS wrote: 02/07/2023 09:18

hvala lazovcino
Čitaj kako piše
...sa svojih pozicija, radije preferirala etničku i, u pozadini, religioznu dominaciju.
Sto bi Forto rekao kultura dijaloga VAM je katasrofa. Smiju vam se u Norcepingu
HelaS

#109865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

kakabanja213 wrote: 02/07/2023 09:22

Čitaj kako piše

Sto bi Forto rekao kultura dijaloga VAM je katasrofa. Smiju vam se u Norcepingu
Kome smeta - ne čita.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#109866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Point. wrote: 02/07/2023 01:24
Chmoljo wrote: 01/07/2023 19:51

Pa fino. Bitno da si ti u Svedskoj sretan i da su ti zelje ispunjene.

Potrudicemo se da ti to i ostvarimo.
Ma ja fazoni, a ako nije kako si ti zamislio, onda izdajnici i bogtepitajsta.
skrbavi-admin

#109867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skrbavi-admin »

hvala lazovcino
Čitaj kako piše
citam i vidim velikoustaske i velikkcetnicke termine... imal jos dje islamskog fundamentalizma.... mozda sto le locemo dovoljno rakije i klempe da pokqzemo kako smo proevropski muslimani jel to taj narativ?
Last edited by skrbavi-admin on 02/07/2023 09:45, edited 1 time in total.
Point.

#109868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 02/07/2023 09:30
Point. wrote: 02/07/2023 01:24
Sad i izmišljaš. Za izdajnike jedino smatram Babine autonomaše. Trojku smatram naivnom, da su malo lagili u predizbornim obećanjima i da previše gledaju kroz prste Čovićevim bojovnicima. Ako neko kritikuje sveto trojstvo odmah je krezub i "patriota". Zar nije politički pluralizam ono čemu teži jedno demokratsko društvo? Aktuelna vlast je uvijek podležnija kritikama, tako to fercera jebiga.
tramvajtrojka

#109869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 02/07/2023 09:44
Chmoljo wrote: 02/07/2023 09:30

Sad i izmišljaš. Za izdajnike jedino smatram Babine autonomaše. Trojku smatram naivnom, da su malo lagili u predizbornim obećanjima i da previše gledaju kroz prste Čovićevim bojovnicima. Ako neko kritikuje sveto trojstvo odmah je krezub i "patriota". Zar nije politički pluralizam ono čemu teži jedno demokratsko društvo? Aktuelna vlast je uvijek podležnija kritikama, tako to fercera jebiga.
Pluraizam dok istovremeno uzdizes nastrane pojave kao begic, komsic, mesalic, zahiragic, zildzic itd.itd. :lol: :lol: :lol:
archi_a

#109870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Mijenjaju se direktori službenog glasnika entiteta rs ko na traci. Ovaj što je nedavno postavljen povukao se sa pozicije jer ne može da izdrži pritiske, a sad su postavili neku tetu kao v.d. direktora na 60 dana! Valjda se ponudila da se žrtvuje za milorada i co. Spremna teta da bude procesuirana! :pisnuo:
DonieBrasco

#109871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Sad je sve do tuzilastva pa da vidimo do kada ce to ici, sad je i Kajganicu frka.
svi u napad

#109872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

Tragedija bosanskog politickog tijela je vise nego ocita. HDZ i SNSD mogu birati one koji ce im vise dati.
Ovu vlast mogu srusiti kad god hoce. Mogu bez Trojke, trojka bez njih ne. Mogu i bez SDA, SDA bez njih ne.
Novac mu je Trojka vec davala, dace opet, samo da ostanu u vlasti. SDA bi ili je radila isto, i ne bi bila nista bolja (ako ne gora).
I najgore od svega sto se moze desiti je da se ubije i ovo malo pluralizma koje postoji.
A sto se Smitove odluke tice - nista novo, sto vec ranije nije vidjeno. Ovi zadnji zakoni doneseni u RS cu zavrsiti kao i zakon o lijekovima. Zakon koji je donijeo VP danas ce biti kao i zakon o genocidu. Postoji, ali ga niko ne primjenjuje. Da nece mozda Kajganic?
[/quote]
Odlicno napisano. Svaka cast. Ne bih licno zelio da bude ovako ali starnci su nas jos jednom umirili/prevarili i nastavili sa onom "ne talasaj." Ne vjeruem da Kifla i Njiva imaju muda da ne popuste i ne daju lovu keru (Forto se u ovoj relaciji nista ne pita i zato ga nisam spomenuo). Srbi i medjunarodna zajednica ce vec naci nacina da zadovolje Kiflin ego i Trenerkin strah i podmitljivost. Daj boze da ne budem u pravu. Iskreno ovo je zadnja sansa da se BiH izvuce na pravi kolosijek bez rata i zato ne dati lovu krmadima i leci ce oni na rudu vjerujte. Zivjeli
svi u napad

#109873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

Izvinjavam se forumasu Jordan sto nisam stavio njegovo ime kad sam ga citirao. Zaista odlicna analiza. :izet: :thumbup:
DonieBrasco

#109874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Sve da hoe od cega da mu daju 300 miliona rate a treba mu 900 miliona do kraja godine, jeste li svijesni koje su to pare ?

Mudro da oni ovo odigraju sad je vrijeme na strani BiH, sad ni Covicu nije svejedno on tek treba da izabere stranu.
Point.

#109875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 02/07/2023 09:53
Point. wrote: 02/07/2023 09:44

Pluraizam dok istovremeno uzdizes nastrane pojave kao begic, komsic, mesalic, zahiragic, zildzic itd.itd. :lol: :lol: :lol:
Znaš ti definiciju pluralizma? Zašto lažeš da sam i u jednom postu uzdizao bilmeza Zahiragića? Za ove Mesalića, Zildžić nisam ni slova napisao, ne znam maltene ni ko su.

Evo stavim par smajlića, možda onda razumiješ :lol: :cry: :izet:
Locked