BiH ce biti u Nato. Kazem, i Bosnjaci ce moci da blokiraju ako se prihvata taj narativ.
Do tada ce svakako biti i rijesena drzavna imovina.
Moje naprdjivanje se odnosi na ono kako ja zivim.
Stani, NSRS donese neki zakon slican ovim danas, US ga proba staviti van snage, ali sudija iz RSa stavi veto. I sta onda?

Isti onaj Dodik koji je jučer genocid opsovao, kakav likU međuvremenu je Mehanovića kontaktirao predsjednik RS-a Milorad Dodik.
- Čestitao mi je praznik, poželio brz oporavak, i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ta lica procesuiraju. On ne može isto da vjeruje da postoje još takve osobe. Moje mišljenje je da je to bio jako lijep gest od njega, pogotovo što je on predstavnik srpske vlasti i želio bih da se zahvalim predsjedniku RS-a - kaže Mehanović.
Ako je to odluka stranaca neka im danas jos daju, sta se vise ima pricati a posebno odugovlaciti ako je to odluka.
Keep on rocking in a free worldTananarive wrote: ↑01/07/2023 18:06drži se zemlje i regiona u kojima živiš hljeba ti, izađi više riđanu iz prkna
Pa fino. Bitno da si ti u Svedskoj sretan i da su ti zelje ispunjene.
To je isto ko da Brajlovic u svojoj kafani donese novi zakon o fiskalizaciji Republike Srpske.
Trojka igra jako dobro.mirza_15 wrote: ↑01/07/2023 17:32 Igra dobro Trojka. Konstruktivno, spremnost na dijalog i kompromis, uz stalne konsultacije i slušanje savjeta "hambasada" koje sada disciplinuju Dodika i RS-ovce. I ponovo, a vjerovatno po diktatu "hambasada", poziv da se urazume i krenu u provođenje 14 prioriteta ili... A između redova se može iščitati da im iza leđa stoji stariji brat dok RS-u očajnički trebaju pare. Sjajna igra Trojke koju s klupe vode "hambasade".
Što se tiče zakona, jesam li ja prije neki dan napisao ovdje šta će biti, pa poslije to napisala i Alma Čolo, a evo i desilo se uz dodatak izmjene krivičnog zakona dok se forumska SDFA postava kreveljila, podgrijavala atmosferu i govorila mi da sam naivan? Slobodno me, ekipo iz SDFA, zapratite za više savjeta. Sačuvat će vam kredibilitet i živce![]()
Nema nikakve šanse da se u US uvede entitetski ili nacionalni veto.
Fortek insistira na kulturi dijaloga na sastanku gdje se psuju zrtve genocida i jebu matere svima redomkakabanja213 wrote: ↑01/07/2023 20:07 Evo Zukan je postao heroj nacije, Dino se nekako cupao maloprije na Face ali sta radi onaj Forto ima li sanse da se on pojavi bilo gdje. Ako opet izadje onaj Zukan za siromasne iz Tuzle da nesto objasnjava nek ide sve u PM.
Još da priznaš da se desilo upravo tako.palermo wrote: ↑01/07/2023 16:31 Vidim optimizam raste. Opet. Od ponedeljka pravna drzava.:
U sustini zapravo opet sve.ovisi o ovoj strani. Ako ce se.odnosi relaksirati dzaba sve,....ako si spreman da se boris za svoje ciljeve i spreman si na konfrontqciju onda ovo sto je Schmit donio moze biti koristqn alat
Ne znam ali onaj iz Tuzle probija glavu. On je losa kopija skoro svih sa BiH polotocke scene. Uopste ne mogu shvatiti sta on predstavlja.kokakolas wrote: ↑01/07/2023 20:08Fortek insistira na kulturi dijaloga na sastanku gdje se psuju zrtve genocida i jebu matere svima redomkakabanja213 wrote: ↑01/07/2023 20:07 Evo Zukan je postao heroj nacije, Dino se nekako cupao maloprije na Face ali sta radi onaj Forto ima li sanse da se on pojavi bilo gdje. Ako opet izadje onaj Zukan za siromasne iz Tuzle da nesto objasnjava nek ide sve u PM.
Ko je slušao Šmita kod Senada, jasno mu je šta se desilo sa Čovićem.DonieBrasco wrote: ↑01/07/2023 20:02 Nema ali Dodik i Covic na sve nacine ce pokusati, etnicko nacionalni.
Ova zadnja dva dana nisu ispala losa ali trojka je za njih zasluzna koliko i ja. U principu je najzasluzniji Mile i njegov krkanluk te sto je Sdp u Konjic nekim slucajem poveo Heleza ( neka verzija Nikoletine Bursaca)A_A_AKCIJA wrote: ↑01/07/2023 20:12Još da priznaš da se desilo upravo tako.palermo wrote: ↑01/07/2023 16:31 Vidim optimizam raste. Opet. Od ponedeljka pravna drzava.:
U sustini zapravo opet sve.ovisi o ovoj strani. Ako ce se.odnosi relaksirati dzaba sve,....ako si spreman da se boris za svoje ciljeve i spreman si na konfrontqciju onda ovo sto je Schmit donio moze biti koristqn alat
Trojka nije dala Miletu ništa.
Dobio je belaj i jačanje države novim zakonom.
Odluke i zakoni poništeni, umjesto da budu početna tačka za pregovore i dodatno slabljenje države.
A vaše viđenje relaksacije se ispostavilo kao samo jedna od laži.
I poslije ovoga sastanaka čekamo izdaju.
Konkretno popuštanje Miletu.
Truhli kompromis.
Trgovinu za fotelje.
Rastaljivanje.
Sve ste to najavili, kad ono ćorak.
Nema. Trojka drži kičmu uspravno.
Pa da ljigavac vaga i ceka, ako prevaga sve Dodiku on ce sa njime ili suprotno, ali ce kad tad mortati da mu okrene leđa.A_A_AKCIJA wrote: ↑01/07/2023 20:15Ko je slušao Šmita kod Senada, jasno mu je šta se desilo sa Čovićem.DonieBrasco wrote: ↑01/07/2023 20:02 Nema ali Dodik i Covic na sve nacine ce pokusati, etnicko nacionalni.
Šmit kaže, kada krenu da jedu govna (dobro, ne baš ovako), ja ih prvo upozorim, pa pozovem da rade na euroatlantskom putu.
Čović je shvatio i trenutno je miran.
Sve je moglo biti drugačije da je Trojka popustila i skinula gaće. Da su rekli, haj, Mile, ne galami, dogovorimo se.kakabanja213 wrote: ↑01/07/2023 20:19Ova zadnja dva dana nisu ispala losa ali trojka je za njih zasluzna koliko i ja. U principu je najzasluzniji Mile i njegov krkanluk te sto je Sdp u Konjic nekim slucajem poveo Heleza.A_A_AKCIJA wrote: ↑01/07/2023 20:12
Još da priznaš da se desilo upravo tako.
Trojka nije dala Miletu ništa.
Dobio je belaj i jačanje države novim zakonom.
Odluke i zakoni poništeni, umjesto da budu početna tačka za pregovore i dodatno slabljenje države.
A vaše viđenje relaksacije se ispostavilo kao samo jedna od laži.
I poslije ovoga sastanaka čekamo izdaju.
Konkretno popuštanje Miletu.
Truhli kompromis.
Trgovinu za fotelje.
Rastaljivanje.
Sve ste to najavili, kad ono ćorak.
Nema. Trojka drži kičmu uspravno.
Smitove odluke su mi ok, ali sta je trebao. Izaci i reci ok su ovi zakoni RS. Nadam se i da je Dodik dovoljno glup i krkan pa da natjera neke nize Snsd ovce da krse zakon i da se nadke nelim cudom kakav tuzilac da ih procesuira. Jedino oni mogu srusiti Dodika ukoliko se iz mezara me digne Paddy.