Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

dječak sa šibicama

#28826 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Pa klasika, prva epizoda intrigantna, onda osam epizoda nicega, i onda opale zadnju zanimljivu, i cekajte novu sezonu pa jovo nanovo
dale cooper

#28827 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Spoiler
Show
...da je sve san ili neka vrsta kome.
Ili možda nije. :mrgreen: U svakom slučaju navlače i razvlače baš kao u Lostu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28828 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

ja sam gledao jedan levatski loš film na tu foru
ne mogu sje sjtiti imena
kao sms neka terapija salju u san podatke na mobitel da se izvuku iz kome
Riddle

#28829 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Riddle »

Završio sam konačno Better Call Saul. Breaking Bad je daleko bolja, ali nije ni ovo loše. Previše vremena su trošili na besmislene poslove i smicalice koje je Jimmy radio. Daleko je bila zanimljivija linija sa kartelom i Gusom. Nacho i Lalo su se najviše isticali iako su ukupno vjerovatno najmanje prostora dobili.

Mike je OP kao i u originalnoj seriji, neuništivi deda. :lol:
chino

#28830 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chino »

Lalo je oldičan lik :thumbup: trebalo bi sad o njemu napraviti nešto :-D
chino

#28831 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by chino »

JelBistro wrote: 24/06/2023 07:50
Zoooka wrote: 23/06/2023 19:53 Jeste našli kakvih alternativa za skidanje serija ?
Torrentleech je bio otvorio registracije za rarbg raju.
Kako dobiti ovaj invitation code za registraciju?
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#28832 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by JelBistro »

chino wrote: 29/06/2023 10:13
Kako dobiti ovaj invitation code za registraciju?
Mislim da ti možda neko od članova pošalje invite a ako sad ne može reg , znaći da su je zatvorili.
n+1

#28833 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by n+1 »

Apropos finala Sile.
Spoiler
Show
Znači, nije laž da je svijet vani sjeban, nego je laž da nije sjeban. :D Zašto bi ljude koji izađu ubjeđivali u suprotno, svega nekoliko trenutaka prije nego umru? Who cares?
Ko će čekati drugu sezonu, morat će se knjige pročitati. :D
dječak sa šibicama

#28834 Re: Gledate seriju - preporučite je

dale cooper wrote: 26/06/2023 23:21 Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Nije, ona se nije probudila u bolnici "nakon saobracajke" nego "nasli je planinari kako lezi". Dakle, pronadjena je nakon pada sa tornja, sad je samo pitanje u kojoj je dimenziji toranj. I cijeli grad i carobna suma.
dale cooper

#28835 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2023 13:08
dale cooper wrote: 26/06/2023 23:21 Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Nije, ona se nije probudila u bolnici "nakon saobracajke" nego "nasli je planinari kako lezi". Dakle, pronadjena je nakon pada sa tornja, sad je samo pitanje u kojoj je dimenziji toranj. I cijeli grad i carobna suma.
Spoiler
Show
Jarane, ko bi preživio pad sa vrha svjetionika sa par ogrebotina? Po meni, guranje onog dječaka i njen pad je samo simbolizam buđenja.
Šta joj se stvarno desilo to je pitanje.
dječak sa šibicama

#28836 Re: Gledate seriju - preporučite je

Spoiler
Show
Pa da ali toranj je simbolika, nisu ga vidjeli doticni prolaznici koji su je spasili, dakle mozda je pala sa 2 metra visine :D bilo bi krajnje glupo da je sve samo san, mislim kome je to zanimljivo, sad ona tamo gleda u muza sina i cerku dok oni sanjaju carobnu sumu, jaka radnja za trecu sezonu :D
dale cooper

#28837 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2023 16:36
Spoiler
Show
Pa da ali toranj je simbolika, nisu ga vidjeli doticni prolaznici koji su je spasili, dakle mozda je pala sa 2 metra visine :D bilo bi krajnje glupo da je sve samo san, mislim kome je to zanimljivo, sad ona tamo gleda u muza sina i cerku dok oni sanjaju carobnu sumu, jaka radnja za trecu sezonu :D
Spoiler
Show
Kada kažem da je u pitanju san ne mislim naravno da je sve baš tako jednostavno kao što to zvuči. Postoji naravno i opcija multiversea i
mogućnost da se mama probudila u alternativnom univerzumu i da je toranj neka vrsta kapije odnosno prolaza.
dale cooper

#28838 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.
dječak sa šibicama

#28839 Re: Gledate seriju - preporučite je

Gledao neko?
dječak sa šibicama

#28840 Re: Gledate seriju - preporučite je

dale cooper wrote: 30/06/2023 17:05 Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.
Meni tek sad nista nije jasno.

Ako displej na monitorima pokazuje laznu sliku, jer nema nikakvih leseva, a opet ovi kad izadju vide zelenu travu sunce ptice, ni to nije istina, sta je onda istina :D i zasto oni vide tu laznu sliku trave i plavog neba.

Jedino sto mi se cini izvjesnim, da Silo nije jedini, ima ih okolo koliko ti volja.
dale cooper

#28841 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2023 18:05
dale cooper wrote: 30/06/2023 17:05 Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.

Ako displej na monitorima pokazuje laznu sliku, jer nema nikakvih leseva, a opet ovi kad izadju vide zelenu travu sunce ptice, ni to nije istina, sta je onda istina :D i zasto oni vide tu laznu sliku trave i plavog neba.

Jedino sto mi se cini izvjesnim, da Silo nije jedini, ima ih okolo koliko ti volja.
Spoiler
Show
Display na monitorima pokazuje stvarnu sliku. Vlasti Sila šalju lažni signal sa vizijom normalnog okoliša u kacige čistača. Ali ako si
pažljivo pratio vizija je kod svih čistača bila identična. Prelijep zeleni okoliš sa jatom ptica koje nadlijeće u istom momentu kod svih
onih koji su izašli da čiste. Riječ je o identičnom snimku koji se šalje da ih zavara. Zašto? Ne znam. Moguće da ih zadrži dovoljno blizu da
očiste i da otrovni gasovi odrade svoje kako bi umrli na vidljivom mjestu da ih vide svi koji žive u Silu potvrđujući tako ono što vlast tvrdi.
Što se tiče ovog drugog, malo sam preletio po sadržaju knjiga, i da, ovaj Silo nije jedini. Ima ih mnogo, mnogo više.
dječak sa šibicama

#28842 Re: Gledate seriju - preporučite je

dale cooper wrote: 30/06/2023 18:25
dječak sa šibicama wrote: 30/06/2023 18:05

Spoiler
Show
Display na monitorima pokazuje stvarnu sliku. Vlasti Sila šalju lažni signal sa vizijom normalnog okoliša u kacige čistača. Ali ako si
pažljivo pratio vizija je kod svih čistača bila identična. Prelijep zeleni okoliš sa jatom ptica koje nadlijeće u istom momentu kod svih
onih koji su izašli da čiste. Riječ je o identičnom snimku koji se šalje da ih zavara. Zašto? Ne znam. Moguće da ih zadrži dovoljno blizu da
očiste i da otrovni gasovi odrade svoje kako bi umrli na vidljivom mjestu da ih vide svi koji žive u Silu potvrđujući tako ono što vlast tvrdi.
Što se tiče ovog drugog, malo sam preletio po sadržaju knjiga, i da, ovaj Silo nije jedini. Ima ih mnogo, mnogo više.
Spoiler
Show
Tako sam i otprilike shvatio, jedino ne vidim leseve ovih sto su izasli i kao leze tamo odnosno skafanderi su ostali i vide se na displeju. Ali ja ih ne vidjeh, sto mi govori da su mozda zivi ili da su mrtvi ali ih je neko sklonio.

Kontam i da su im namjerno lijepili skafandere losim ljepilom, a njoj su sada poslali "dobar materijal". Pa je prezivjela.
dale cooper

#28843 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

dječak sa šibicama wrote: 30/06/2023 18:30
dale cooper wrote: 30/06/2023 18:25
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Tako sam i otprilike shvatio, jedino ne vidim leseve ovih sto su izasli i kao leze tamo odnosno skafanderi su ostali i vide se na displeju. Ali ja ih ne vidjeh, sto mi govori da su mozda zivi ili da su mrtvi ali ih je neko sklonio.

Kontam i da su im namjerno lijepili skafandere losim ljepilom, a njoj su sada poslali "dobar materijal". Pa je prezivjela.
Spoiler
Show
Mislim da su i leševi još uvijek tu, ali da se nije vidjelo iz onog kadra koji je prikazan nakon što je Juliette izašla iz vidokruga lažnog
signala i snimka koji se emituje čistačima. Da, čistačima su namjerno stavljane trake koja propuštaju otrov iz okoliša, dok je
Juliette uz pomoć svojih starih prijatelje iz mehaničkog dobila kvalitetnu traku koja ju je spasila. Ja sam prvobitno mislio, kontajući
da je okoliš u redu, da su im stavljali nešto u kacige da ih potruju.
Jack Be Nimble

#28844 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Jack Be Nimble »

From
Spoiler
Show
Tabitha je u nekom drugom tijelu. Mi vidimo Tabithu, ona sebe cuje, ali doktor vidi neku plavusu. A mozda plavusa u prozoru je neka druga osoba.
kakavdanakneiskustvu

#28845 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

E da odgledam i ja tu zadnju epizodu From
dječak sa šibicama

#28846 Re: Gledate seriju - preporučite je

Nije plavusa u odrazu, nego joj kosa svjetli od sunca

Image
Jack Be Nimble

#28847 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Jack Be Nimble »

Plavusa, a i faca drugacija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28848 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

Jes mi drago sto sam odustao od from
kakavdanakneiskustvu

#28849 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jack Be Nimble wrote: 01/07/2023 00:01 Plavusa, a i faca drugacija.
Sad treba dočekati iduću sezonu
irac300

#28850 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by irac300 »

Spoiler
Show
Sinoc odgledah zadnju epizodu (jedva). :D
Spoiler
Show
Isto sam pomislio kada se gospodja probudila u bolnici, ali onda joj sestra rece da su je pronasli duboko u sumi, tako da opet nemamo pojma na sta ovo ide. :D I dalje stojim pri tvrdnji da oni (scenaristi) pojma nemaju sta rade, nego da pisu scenarij kao za sapunicu, kako im u tom trenutku nadodje. :D
Post Reply