Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- dječak sa šibicama
#28826 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pa klasika, prva epizoda intrigantna, onda osam epizoda nicega, i onda opale zadnju zanimljivu, i cekajte novu sezonu pa jovo nanovo
- dale cooper
#28827 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Ili možda nije.
U svakom slučaju navlače i razvlače baš kao u Lostu.
Spoiler
Show
...da je sve san ili neka vrsta kome.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28828 Re: Gledate seriju - preporučite je
ja sam gledao jedan levatski loš film na tu foru
ne mogu sje sjtiti imena
kao sms neka terapija salju u san podatke na mobitel da se izvuku iz kome
ne mogu sje sjtiti imena
kao sms neka terapija salju u san podatke na mobitel da se izvuku iz kome
- Riddle
#28829 Re: Gledate seriju - preporučite je
Završio sam konačno Better Call Saul. Breaking Bad je daleko bolja, ali nije ni ovo loše. Previše vremena su trošili na besmislene poslove i smicalice koje je Jimmy radio. Daleko je bila zanimljivija linija sa kartelom i Gusom. Nacho i Lalo su se najviše isticali iako su ukupno vjerovatno najmanje prostora dobili.
Mike je OP kao i u originalnoj seriji, neuništivi deda.
Mike je OP kao i u originalnoj seriji, neuništivi deda.
-
chino
#28830 Re: Gledate seriju - preporučite je
Lalo je oldičan lik
trebalo bi sad o njemu napraviti nešto 
-
chino
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
- n+1
#28833 Re: Gledate seriju - preporučite je
Apropos finala Sile.
Ko će čekati drugu sezonu, morat će se knjige pročitati. 
Spoiler
Show
Znači, nije laž da je svijet vani sjeban, nego je laž da nije sjeban.
Zašto bi ljude koji izađu ubjeđivali u suprotno, svega nekoliko trenutaka prije nego umru? Who cares?
- dječak sa šibicama
#28834 Re: Gledate seriju - preporučite je
dale cooper wrote: ↑26/06/2023 23:21 Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Ili možda nije.SpoilerShow...da je sve san ili neka vrsta kome.U svakom slučaju navlače i razvlače baš kao u Lostu.
Spoiler
Show
Nije, ona se nije probudila u bolnici "nakon saobracajke" nego "nasli je planinari kako lezi". Dakle, pronadjena je nakon pada sa tornja, sad je samo pitanje u kojoj je dimenziji toranj. I cijeli grad i carobna suma.
- dale cooper
#28835 Re: Gledate seriju - preporučite je
dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2023 13:08dale cooper wrote: ↑26/06/2023 23:21 Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Ili možda nije.SpoilerShow...da je sve san ili neka vrsta kome.U svakom slučaju navlače i razvlače baš kao u Lostu.
SpoilerShowNije, ona se nije probudila u bolnici "nakon saobracajke" nego "nasli je planinari kako lezi". Dakle, pronadjena je nakon pada sa tornja, sad je samo pitanje u kojoj je dimenziji toranj. I cijeli grad i carobna suma.
Spoiler
Show
Jarane, ko bi preživio pad sa vrha svjetionika sa par ogrebotina? Po meni, guranje onog dječaka i njen pad je samo simbolizam buđenja.
Šta joj se stvarno desilo to je pitanje.
Šta joj se stvarno desilo to je pitanje.
- dječak sa šibicama
#28836 Re: Gledate seriju - preporučite je
Spoiler
Show
Pa da ali toranj je simbolika, nisu ga vidjeli doticni prolaznici koji su je spasili, dakle mozda je pala sa 2 metra visine
bilo bi krajnje glupo da je sve samo san, mislim kome je to zanimljivo, sad ona tamo gleda u muza sina i cerku dok oni sanjaju carobnu sumu, jaka radnja za trecu sezonu
- dale cooper
#28837 Re: Gledate seriju - preporučite je
dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2023 16:36SpoilerShowPa da ali toranj je simbolika, nisu ga vidjeli doticni prolaznici koji su je spasili, dakle mozda je pala sa 2 metra visinebilo bi krajnje glupo da je sve samo san, mislim kome je to zanimljivo, sad ona tamo gleda u muza sina i cerku dok oni sanjaju carobnu sumu, jaka radnja za trecu sezonu
![]()
Spoiler
Show
Kada kažem da je u pitanju san ne mislim naravno da je sve baš tako jednostavno kao što to zvuči. Postoji naravno i opcija multiversea i
mogućnost da se mama probudila u alternativnom univerzumu i da je toranj neka vrsta kapije odnosno prolaza.
mogućnost da se mama probudila u alternativnom univerzumu i da je toranj neka vrsta kapije odnosno prolaza.
- dale cooper
#28838 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.
- dječak sa šibicama
#28839 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gledao neko?
- dječak sa šibicama
#28840 Re: Gledate seriju - preporučite je
Meni tek sad nista nije jasno.dale cooper wrote: ↑30/06/2023 17:05 Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.
Ako displej na monitorima pokazuje laznu sliku, jer nema nikakvih leseva, a opet ovi kad izadju vide zelenu travu sunce ptice, ni to nije istina, sta je onda istina
Jedino sto mi se cini izvjesnim, da Silo nije jedini, ima ih okolo koliko ti volja.
- dale cooper
#28841 Re: Gledate seriju - preporučite je
dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2023 18:05Meni tek sad nista nije jasno.dale cooper wrote: ↑30/06/2023 17:05 Odličan završetak i prve sezone Sila, dobili smo odgovore na pitanja sa početka sezone.
Ako displej na monitorima pokazuje laznu sliku, jer nema nikakvih leseva, a opet ovi kad izadju vide zelenu travu sunce ptice, ni to nije istina, sta je onda istinai zasto oni vide tu laznu sliku trave i plavog neba.
Jedino sto mi se cini izvjesnim, da Silo nije jedini, ima ih okolo koliko ti volja.
Spoiler
Show
Display na monitorima pokazuje stvarnu sliku. Vlasti Sila šalju lažni signal sa vizijom normalnog okoliša u kacige čistača. Ali ako si
pažljivo pratio vizija je kod svih čistača bila identična. Prelijep zeleni okoliš sa jatom ptica koje nadlijeće u istom momentu kod svih
onih koji su izašli da čiste. Riječ je o identičnom snimku koji se šalje da ih zavara. Zašto? Ne znam. Moguće da ih zadrži dovoljno blizu da
očiste i da otrovni gasovi odrade svoje kako bi umrli na vidljivom mjestu da ih vide svi koji žive u Silu potvrđujući tako ono što vlast tvrdi.
Što se tiče ovog drugog, malo sam preletio po sadržaju knjiga, i da, ovaj Silo nije jedini. Ima ih mnogo, mnogo više.
pažljivo pratio vizija je kod svih čistača bila identična. Prelijep zeleni okoliš sa jatom ptica koje nadlijeće u istom momentu kod svih
onih koji su izašli da čiste. Riječ je o identičnom snimku koji se šalje da ih zavara. Zašto? Ne znam. Moguće da ih zadrži dovoljno blizu da
očiste i da otrovni gasovi odrade svoje kako bi umrli na vidljivom mjestu da ih vide svi koji žive u Silu potvrđujući tako ono što vlast tvrdi.
Što se tiče ovog drugog, malo sam preletio po sadržaju knjiga, i da, ovaj Silo nije jedini. Ima ih mnogo, mnogo više.
- dječak sa šibicama
#28842 Re: Gledate seriju - preporučite je
dale cooper wrote: ↑30/06/2023 18:25dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2023 18:05
Meni tek sad nista nije jasno.
Ako displej na monitorima pokazuje laznu sliku, jer nema nikakvih leseva, a opet ovi kad izadju vide zelenu travu sunce ptice, ni to nije istina, sta je onda istinai zasto oni vide tu laznu sliku trave i plavog neba.
Jedino sto mi se cini izvjesnim, da Silo nije jedini, ima ih okolo koliko ti volja.SpoilerShowDisplay na monitorima pokazuje stvarnu sliku. Vlasti Sila šalju lažni signal sa vizijom normalnog okoliša u kacige čistača. Ali ako si
Spoiler
Show
Tako sam i otprilike shvatio, jedino ne vidim leseve ovih sto su izasli i kao leze tamo odnosno skafanderi su ostali i vide se na displeju. Ali ja ih ne vidjeh, sto mi govori da su mozda zivi ili da su mrtvi ali ih je neko sklonio.
Kontam i da su im namjerno lijepili skafandere losim ljepilom, a njoj su sada poslali "dobar materijal". Pa je prezivjela.
Kontam i da su im namjerno lijepili skafandere losim ljepilom, a njoj su sada poslali "dobar materijal". Pa je prezivjela.
- dale cooper
#28843 Re: Gledate seriju - preporučite je
dječak sa šibicama wrote: ↑30/06/2023 18:30dale cooper wrote: ↑30/06/2023 18:25
SpoilerShowDisplay na monitorima pokazuje stvarnu sliku. Vlasti Sila šalju lažni signal sa vizijom normalnog okoliša u kacige čistača. Ali ako si
Što se tiče ovog drugog, malo sam preletio po sadržaju knjiga, i da, ovaj Silo nije jedini. Ima ih mnogo, mnogo više.SpoilerShowTako sam i otprilike shvatio, jedino ne vidim leseve ovih sto su izasli i kao leze tamo odnosno skafanderi su ostali i vide se na displeju. Ali ja ih ne vidjeh, sto mi govori da su mozda zivi ili da su mrtvi ali ih je neko sklonio.
Spoiler
Show
Mislim da su i leševi još uvijek tu, ali da se nije vidjelo iz onog kadra koji je prikazan nakon što je Juliette izašla iz vidokruga lažnog
signala i snimka koji se emituje čistačima. Da, čistačima su namjerno stavljane trake koja propuštaju otrov iz okoliša, dok je
Juliette uz pomoć svojih starih prijatelje iz mehaničkog dobila kvalitetnu traku koja ju je spasila. Ja sam prvobitno mislio, kontajući
da je okoliš u redu, da su im stavljali nešto u kacige da ih potruju.
signala i snimka koji se emituje čistačima. Da, čistačima su namjerno stavljane trake koja propuštaju otrov iz okoliša, dok je
Juliette uz pomoć svojih starih prijatelje iz mehaničkog dobila kvalitetnu traku koja ju je spasila. Ja sam prvobitno mislio, kontajući
da je okoliš u redu, da su im stavljali nešto u kacige da ih potruju.
- Jack Be Nimble
#28844 Re: Gledate seriju - preporučite je
From
Spoiler
Show
Tabitha je u nekom drugom tijelu. Mi vidimo Tabithu, ona sebe cuje, ali doktor vidi neku plavusu. A mozda plavusa u prozoru je neka druga osoba.
-
kakavdanakneiskustvu
#28845 Re: Gledate seriju - preporučite je
E da odgledam i ja tu zadnju epizodu From
- dječak sa šibicama
#28846 Re: Gledate seriju - preporučite je
Nije plavusa u odrazu, nego joj kosa svjetli od sunca

- Jack Be Nimble
#28847 Re: Gledate seriju - preporučite je
Plavusa, a i faca drugacija.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28848 Re: Gledate seriju - preporučite je
Jes mi drago sto sam odustao od from
-
kakavdanakneiskustvu
#28849 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sad treba dočekati iduću sezonu
- irac300
#28850 Re: Gledate seriju - preporučite je
Sinoc odgledah zadnju epizodu (jedva).dale cooper wrote: ↑26/06/2023 23:21 Ovo finale Froma je dalo na težini jednoj od teorija koje se vrte...
Spoiler
Show
Isto sam pomislio kada se gospodja probudila u bolnici, ali onda joj sestra rece da su je pronasli duboko u sumi, tako da opet nemamo pojma na sta ovo ide.
I dalje stojim pri tvrdnji da oni (scenaristi) pojma nemaju sta rade, nego da pisu scenarij kao za sapunicu, kako im u tom trenutku nadodje.