Da da trcanje, tu se odvajaju djevojcice od muskaraca...prvo i njabitnije mentalna snaga, mentalno moras biti jak da krenes trcati i nastavis kad dodje kriza....mentalno moras biti jak da nastavis kada dodje trenutna kriza, kada tjelo govori stani odmori a mozak govori mozes jos...e kad ti mozak kaze dosta je tab padasnepass1 wrote: ↑25/06/2023 00:38Ovo je bilo ono vruce je krenucemo lagano prvi km 5:00 pace, 10km 52 minute e onda je bilo bogu dusu bog je nece![]()
I fakat mislim ko zeli da gubi kile a da ne pazi toliko ishranu trcanje je najbolji nacin, ne mislim na jogging vec fakat trcanje. Za oblikovanje tjela ok bodywight i tegovi i fitness opcenito.
Jes tesko krenuti i nakaniti se, jebeno je i 5km istrcati na pocetku ali kasnije se to uhoda. I bar ja vecu satisfakciju vidim u trcanju nego na fitnessu, vidi se napredak i daje taj psiholoski momenat da nastavis sa treningom.
Ja sam jesenas istrcao prvi put 16km i tri sata sam kuci lezao nepomicno, nisam mogao vode da se napijem. Sad ujutro ustanem i odradim 20km dodjem kuci tus i izadjem napolje kao da sam tek ustao.
A sad ima i ovih skola trcanja gdje uvjek imas nekog skim mozes trcati da ne bude monotono.
Prije rata sam bio aktivan atleticar u drugom nekom univerzumu gdje je bila furka biti planinar i trkac...od jarana stari bio maratonac pa nas povede da trcimo...jbga a mi jebivjetri ond 16g 17g tad smo isli na trke 10 15 18 km....