SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drug_profi

#69051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 23/06/2023 10:20
drug_profi wrote: 23/06/2023 10:16

Meni se čini care da si ti fulio sve to sto si nabrojao.
Kazne se i sad izriču, ali nema načina da je naplatiš, pa su onda te kazne kao da i ne postoje.
Ne može tebe sudija osloboditi za prekršaj koji zakon izričito navodi i propisuje minimalnu kaznu. Sve da ti je otac rođeni.
Ovo je sad uzelo maha i preslo u anarhiju jer se prije 15-20 godina ukinuo zatvor za neplacene kazne.
I nek se ukinuo jer džabe leže na moj račun.
Ali mu dođi u 5 ujutro, pokupi ga i strpaj u kedija. Naguli mu radnu odjeću i nanogicu i ideš prika u korito Miljacke vadit gume i šporete.

bas me zanima bil lego rahat da ti uštva ugazi dijete i napravi fasirano meso da ga ne mos prepoznat i ugledas ga nakon 7-8g kako se setka po gradu - haj nemoj srat..... :thumbup:
Ma ne govorim o ovim ubicama koje treba rastavit od života i svu imovinu mu uzet, ponistit ga apsolutno.
Govorim o tome kako se do toga doslo.
Pocelo je sa nekim prekrsajima koji nisu sankcionisani na pravi nacin. Nema vozacku, nema auto na sebi, nema prijavljene prihode.
Ne mozes mu nista jbt!!!
Znaci nikad ne mora platiti nikakvu kaznu jer nema nacina da ga prisilis. I onda ubije nekog i tad odgovara po drugim zakonima.
Ali jebo to, tad je kasno.
Da je na prvi prekrsaj isao irgetiti, ne bi mu bilo drago da mora opet heftu provest u radnom vodu.
BadBoy

#69052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Nas treba da porobi neka velika sila i da kroz narednih 200-300 godina okupacije promijeni naš mentalitet. Nema druge.

U kraćem roku, potrebno je iz korijena revidovati sistem polaganja i izdavanja vozačkih dozvola. Kod nas je psihološki pregled najveća moguća formalnost. Isto tako i testovi. To bi na neki način poslalo poruku da se na posjedovanje vozačke dozvole gleda kao na privilegiju a ne Bogom dato pravo.

O policiji da i ne govorim...
drug_profi

#69053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

NediM17 wrote: 23/06/2023 10:17 I za taj dan ti je stoja skinuta, dobra dnevnica.
Puno je stoja. Svako bi rado da mu je dnevnica stoja.
50 maraka kazne za dan odradis, dobijes tanjir graha i frtalj hljeba. Litar vode ides kuci spavat ako si dobrovoljno dosao. Ako si priveden ides u kasarnu sa nanogicom.
skrbavi-admin

#69054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 23/06/2023 10:25
skrbavi-admin wrote: 23/06/2023 10:20

bas me zanima bil lego rahat da ti uštva ugazi dijete i napravi fasirano meso da ga ne mos prepoznat i ugledas ga nakon 7-8g kako se setka po gradu - haj nemoj srat..... :thumbup:
Ma ne govorim o ovim ubicama koje treba rastavit od života i svu imovinu mu uzet, ponistit ga apsolutno.
Govorim o tome kako se do toga doslo.
Pocelo je sa nekim prekrsajima koji nisu sankcionisani na pravi nacin. Nema vozacku, nema auto na sebi, nema prijavljene prihode.
Ne mozes mu nista jbt!!!
Znaci nikad ne mora platiti nikakvu kaznu jer nema nacina da ga prisilis. I onda ubije nekog i tad odgovara po drugim zakonima.
Ali jebo to, tad je kasno.
Da je na prvi prekrsaj isao irgetiti, ne bi mu bilo drago da mora opet heftu provest u radnom vodu.
to je sve meni jasno - al evo ponovo ponavljaam do ovog se doslo - do krajnje situacije jer je tuzilastvo i sudstvo korumpirano burazeru..... to ološ vidi kao PRILIKU a ne kao sistem. KADA KAZNA POSTANE ISPLATIVA ZA UCINJENO KRIVICNO DJELO tad sistema i poštivanja zakona više nema, na snazi je ANARHIJA i to je upravo kroz šta prolazimo trenutno.
drug_profi

#69055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 23/06/2023 10:31 to je sve meni jasno - al evo ponovo ponavljaam do ovog se doslo - do krajnje situacije jer je tuzilastvo i sudstvo korumpirano burazeru..... to ološ vidi kao PRILIKU a ne kao sistem. KADA KAZNA POSTANE ISPLATIVA ZA UCINJENO KRIVICNO DJELO tad sistema i poštivanja zakona više nema, na snazi je ANARHIJA i to je upravo kroz šta prolazimo trenutno.
Pa da. Kazna je isplativa jer ne postoji za one koji hoće tako da žive. I sistem ih ne može prisiliti ni na šta. Sud tu nema ovlasti jer mu ih nismo dali.
Tačno je da je sistem kreiran od neznalica i kriminalnih lica koji su sve prilagodili svojim potrebama.
Ali nije to tesko poceti mijenjati sa par sitnih izmjena.

Ja stalno tvrdim da je, kao korektivna mjera, društveno koristan rad bolji od novčane kazne.
Onda će oni kojima je 100 maraka ništa, ili oni koji neće da plate, potrošiti dva dana života u znoju lica svog. I tu više nije bitan ni materijalni status ni to koga znaš.
Drugim riječima kazna prestaje biti prihvatljiva za prekršioce.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#69056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

drug_profi wrote: 23/06/2023 10:16

Meni se čini care da si ti fulio sve to sto si nabrojao.
Kazne se i sad izriču, ali nema načina da je naplatiš, pa su onda te kazne kao da i ne postoje.
Ne može tebe sudija osloboditi za prekršaj koji zakon izričito navodi i propisuje minimalnu kaznu. Sve da ti je otac rođeni.
Ovo je sad uzelo maha i preslo u anarhiju jer se prije 15-20 godina ukinuo zatvor za neplacene kazne.
I nek se ukinuo jer džabe leže na moj račun.
Ali mu dođi u 5 ujutro, pokupi ga i strpaj u kedija. Naguli mu radnu odjeću i nanogicu i ideš prika u korito Miljacke vadit gume i šporete.
Daj mu po ovom zvizdanu krampu i nek kopa. Ima da propiša mlijeko majčino.
agent_zero

#69057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

laik1981 wrote: 23/06/2023 09:56 Katica treba biti smijenjen zbog milion razloga. Ocito da nema obraza da sam ponudi ostavku. Citava kantonalna vlada ce doci na udar ako ne poduzme nesto po pitanju smjene ovog bezmudog nesposobnjakovica. Jedino likovi poput Katice, Vranjica i sl. mogu vratiti SDA u Sarajevu.

Moraju se poceti smjenjivati i kojekakvi sefovi u policiji. Kompletna struktura rukovodioca mora biti updateovana. Njihova nesposobnost i nerad su presli svaku mjeru. Klosari i mafija rade sta hoce. Debili se trkaju i snimaju dokumentarce o pokusajjima ubistava. Nema vise smisla.
Potpuno se slažem!

Nesposobni nip-ovski kreten, umjesto da je sam podnio ostavku, a ne po forumima da se proziva.

Čitav Nip u vladi treba ostavke podnijeti!
oldtajmer

#69058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

najbolji medju nama odlaze a ostaje samo gamad
Haris.ba

#69059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Kako brzo zaboravljate.

Malo se medijski poreckali policija i tuzilastvo/sud oko oduzimanja vozila, sud naljepio Katicu za postupak oduzimanja vozila, ovaj skontao da je pravno nepismen iako je magistrirao na pravu.

I, smanjimo ogranicenje voznje na 40. :bih:
BadBoy

#69060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Šuti i trpi kako si naviko.

Treba da bude 100.000 građana na protestima PROTIV DRUGIH GRAĐANA koji omogućavaju i potpomažu sistem korupcije u BIH.
nepass1

#69061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

BadBoy wrote: 23/06/2023 11:11 Šuti i trpi kako si naviko.

Treba da bude 100.000 građana na protestima PROTIV DRUGIH GRAĐANA koji omogućavaju i potpomažu sistem korupcije u BIH.
Ne jebe niko proteste kod nas. Ako se protestvuje onda fino pred vladu i zatvoriti ih tamo da im ni hrana ne moze doci. Pa nek sjede i dumaju ministri i poslanici.
darius_maximus

#69062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Da Bog do možeš sabrati 100.000 ljudi koji nisu na neki način imali koristi od korupcije ili koji bi željeli da se to promijeni u budućnosti.
Sve, od "cvaje drotu", pa nadalje, ljudi uglavnom žele.
Samo ne žele da se suoče s negativnim posljedicama svojih radnji, jer nemaju kapacitet da razumiju da sebi i svojima grob tako kopaju.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#69063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

Dosli neki likovi, otpali ko isprdak od pravo losih likova,fasista.
I sad ovi isprdci, bi kao da podizu zemlju koju su drugi fasisti zadnjih 30 godina u jarak svukli.

Ne mEre Bajo moj. Isprdak ostaje isprdak,jer zna se od koga je otpao i gdje zanat ucio.

Oni bi lafo nesto, ali samo gledaju sebe i svoje stolice.

Doduse opasni su naratori. Kad ih cujes kako pricaju, rekao bi nema dalje...

Pripreme za obracun sa korupcijom i manijacima iz naseg drustva:

https://www.instagram.com/reel/Chb6gB8l ... _copy_link

:run:
Last edited by RagibUzoriti on 23/06/2023 11:51, edited 1 time in total.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#69064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

drzi se ragibe skandinavije, uzivaj. Za 15tak godina ovdje penzija u nekom selu, a imati ces privatnih klinika. Ne seri nam se u svakodnevnicu.

Nema ovdje hajra ni za 50 godina za obicnog covjeka, tako da uzivaj.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#69065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by RagibUzoriti »

laserShow wrote: 23/06/2023 11:51 drzi se ragibe skandinavije, uzivaj. Za 15tak godina ovdje penzija u nekom selu, a imati ces privatnih klinika. Ne seri nam se u svakodnevnicu.

Lave mene onakvi otjerali u Skandinaviju.
Sanjarko

#69066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sanjarko »

nepass1 wrote: 23/06/2023 11:37

Ne jebe niko proteste kod nas. Ako se protestvuje onda fino pred vladu i zatvoriti ih tamo da im ni hrana ne moze doci. Pa nek sjede i dumaju ministri i poslanici.
Ma svasta nesto od toga sta si naveo pa ako treba i silom ih natjerati da mijenjaju zakone itd. Eno juce ili jutros bilo o oboljeloj djeci o cisticne fibroze, nemaju za lijekova. Okupile se porodice ali to je nedovoljno.

Narod nista skoro, sam od sebe krenem, ali ja i nemogu bas nista puno, nisam zdrav, ali i ja bi uz pratnju nekoga izasao na proteste itd.
nepass1

#69067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

I za dr Azru hiljadu ljudi mozda i manje da je bilo. Od toga 50% iz doma zdravlja i fakulteta
dječak sa šibicama

#69068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Dva dana drame, ustvari jedan, vec sutra gej parada... i hajde jovo nanovo.

Sa tim da ce trkaci koliko veceras na nove trke.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#69069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

RagibUzoriti wrote: 23/06/2023 11:52
laserShow wrote: 23/06/2023 11:51 drzi se ragibe skandinavije, uzivaj. Za 15tak godina ovdje penzija u nekom selu, a imati ces privatnih klinika. Ne seri nam se u svakodnevnicu.

Lave mene onakvi otjerali u Skandinaviju.
znam, zato ti i kazem, digni ruke i uzivaj koliko mozes. Nema napredka dok se ne isfiltriraju jos barem 2 generacije. Dok ne shvatimo kakav smo narod, svi kompletno, pa ne zasucemo rukave i uradimo nesto na napredovanju.

Do tada, hljeba i igara.
Erice39

#69070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Erice39 »

Tuga do neba. Ne postoji adekvatna kazna za ovakva dva ubistva.
BadBoy

#69071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

darius_maximus wrote: 23/06/2023 11:38

Da Bog do možeš sabrati 100.000 ljudi koji nisu na neki način imali koristi od korupcije ili koji bi željeli da se to promijeni u budućnosti.
Sve, od "cvaje drotu", pa nadalje, ljudi uglavnom žele.
Samo ne žele da se suoče s negativnim posljedicama svojih radnji, jer nemaju kapacitet da razumiju da sebi i svojima grob tako kopaju.
Tako je. Slažem se. Ali ako hoćemo naprijed nema nam druge moramo se suočiti sami sa sobom i priznati kakav smo narod i kakvo smo društvo stvorili.
nepass1

#69072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Kakvo smo drustvo eno za milju pustio nakog policajca iz pritvora. Jasno je meni da smo mi svi kurve samo sa razlicitom cjenom, da para vrti gdje burgija nece u cijelom svijetu. Ali halo ba za milju?! Sta mozes sa miljom danas??? Obraz prodas za milju
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#69073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Nije ni Švabo, Englez, Francuz preko noći napravio državu, društvo, sistem i red. Ali vjerujem da od nas moze biti nesto za 200-300 godina.
vjeshalica

#69074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

sime_cipol wrote: 23/06/2023 15:59 Nije ni Švabo, Englez, Francuz preko noći napravio državu, društvo, sistem i red. Ali vjerujem da od nas moze biti nesto za 200-300 godina.
Drzavu necemo sigurno praviti po mejtefima,kafanama i koridama. Kad se pocnu izbijati primitivizmi iz glava sitnosicarskog mentaliteta onda kofol mozemo nesto ocekivat. Dotad nista.
Post Reply