Svaka čast BGu, to je velika stvar. Ipak BG=Srbija tj podređena im je cijela država, sve je centralizovano na max. Vrlo maliciozan komentar, znajući situaciju.sarajevsko_pivo wrote: ↑21/06/2023 15:20 U Sarajevu vrhunac je SPO sto Tibra gradi a Beograd dobijo organizaciju Expo 2027![]()
Šta nije istina? Grand zaista grade >10 godina. Borik zaista jeste raspad i neuporediv je sa Arenom Zenica na koju sam se referirao jer neko napisa kako tobože BL i BN neviđeno prosperiraju, a ZE, TZ, SA stagniraju.sarajevsko_pivo wrote: ↑21/06/2023 15:22Ovo sto pišeš za Banja Luku nije istina. Banja Luka ima najveći shopping ćentar u BiH (Delta) trenutno Zepter gradi i najveći hotel u BiH tamo. Centar Banja Luke kulturnije izgleda od svi gradova u BiH zajednopritchard wrote: ↑21/06/2023 15:19
Šta to BL"razvaljuje" u izgradnji? Grand se pravi >10 godina. Ima raspali Borik, a ZE najmoderniju arenu u državi.
Izgradnju Bijeljine ne bih poželio ni dušmanima. Tuzla, Mostar i Zenica su Hong Kong za Bijeljinu. Mjesto BN ima stanovnika koliko Brčko ili Bihać i meni su oba ova grada svemirski brod za BN.
Istočno Sarajevo tj Lukavica se gradi jer je to de facto Sarajevo, a ne neki odvojen grad.
Pogledaj malo šta se gradi u Tuzli. Banja Residence, Skyline Plaza, Novi Zlokovac - rekao bih da ni u BL nema ništa za uporediti, a ne u crnoj Bijeljini.
Zar Delta nije novinarska patka o večnoj, prelepoj , najvećoj, najboljoj? SCC ima 49k kvadrata šoping prostora, Delta 35k (ukupno sa garažama itd 60k). Na stranu veličina, Delta je super za BL, a valjala bi i nama na obodima grada. SCC je po mom mišljenju bolji šc.
U centru BL mi je fina Gospodska i prostor oko crkve. Boska i Palas katastrofa. Sreća pa je Sarajka ustupila mjesto BBI. Neuporedivo sa Sarajevom i svim ambijentalnim cjelinama izgrađenim u vrijeme AU i OC. Za Zepter polako, ne brzaj.