Ukrajina
- Čitalac
#169926 Re: Ukrajina
Mislim, ne znam, neshvatljivo mi je da je uopšte potrebno objašnjavati da su informacije o korupciji, kriminalu, stavovima i društvenim zbivanjima od značaja za ono što se dešava na frontu.
-
sumirprimus
#169927 Re: Ukrajina
ma pisi ba sta hos ko ti brani. tema je objedinjena i svi smo na jednom mjestu kome god se ne svidja moze pormijenit kanal temu ha ja
-
sumirprimus
#169928 Re: Ukrajina
kratki video o Ukr istoriji.. i kako im rusi kradu identitet, zemlju ljude...
Last edited by sumirprimus on 19/06/2023 13:49, edited 1 time in total.
- drug_profi
#169929 Re: Ukrajina
Imaš opciju foe. Čovjek daje bitne informacije u svakom svom postu.Crvene_brigade wrote: ↑19/06/2023 13:22Je li ti to javio lažov Konašenko? Ne trolaj više. Zaboli nas za izbore u Ukrajini dok se heroji hrabro bore protiv fašističkog agresora.Čitalac wrote: ↑19/06/2023 12:11 U ovom trenutku, 23 procenta ispitanika sa zapada Ukrajine, 21 % iz centralne regije, 23% sa juga i 29% sa istoka zemlje smatraju da Zelenski ne zaslužuje drugi mandat, pokazuje novo istraživanje kijevskog Instituta za sociologiju. Novu vladu priželjkuje od 43 % ispitanika u centralnoj oblasti do 49 procenata na zapadu i jugu zemlje. Radom parlamenta nije zadovoljno 69 odsto ispitanika.
U suštini, sva istraživanja u Ukrajini svode se na pitanje korupcije. Ogromna većina građana spremna je da podnosi nedaće rata koliko god je potrebno, ali samo u slučaju da ne dolazi do velikih korupcionaških afera. Kao epicentar korupcije građani vide parlament – u ovom momentu više od stotinu poslanika je pod istragom državnih organa.
Živio predsjednik i vrhovni komandant Volodimir Zelenski!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
sumirprimus
#169931 Re: Ukrajina
evo i lokhid martin ce podrzat ukr pilote i odrzavanje letjelica ako ih ameri i saveznici posalju u ukr..najbliza zemlja poljska, nema sanse ovo da rade u ukr sad...
-
splinter
#169932 Re: Ukrajina
Ne donositi oprečne zaključke prije vremena. Treba najprije sačekati da ofenziva u punom obimu odista i započne pa će se onda podvlačiti crte i crtice. Polako, Ukrajincima se ne žuri, pozadina radi svoje, partizani pomalo akcijaju i šmekaju situaciju, prirodna selekcija već čini svoje.Comanche wrote: ↑19/06/2023 13:12Pa eto ima clanova koji pricaju o bubovima, kako su svi rusi budale, kako ce ih Ukrajinci poderat ko od sale itd. Sad kad je zapelo i poslje 2 sedmice oslobodili 100 kvadratnih km, prica se malo usporava.drug_profi wrote: ↑19/06/2023 00:42 Imaju ukrajinici bar 30.000 za izgubiti i opet ce proci.
A ja mislim da ce proci i sa manje.
Ne znam zasto je noeko ocekivao Oluju ili Desert Storm.
Nema nekoliko brigada jos ni na vidiku.
U augustu/septembru stizu Abramsi, a tad nekad i F16.
Dotle ide ovo 500 metara po 500 metara.
Isto ko istocne komsije kad su najavljivali Ruse u Kijevu za 3 dana, pa onda polako poceli da mjenjaju misljenja. Valjda budala ima na svim forumima.
Kao što je jedan kolega postavljao na stranici ili dvije prije, već su se pojavili Cholera ali i Escherichia Coli na Krimu i dijelu hersonske oblasti koje kontrolišu rusi, a moguće je očekivati pojavu i ostalih oboljenja vezanih za trenutne uslove i geografsko područje, pa između ostalo i Krimsko Kongoansku groznicu i Hantavirusnu groznicu sa renalnim sindromom.
Nedostatak pitke ali i tehničke vode u ovim ljetnim uslovima i to na cijelom potezu od Hersona preko Krima do Melitopolja morat će ostaviti teške posljedice. Vojska će se morati snabdijevati cisternama iz Rusije, a to je prilika za uništavanje istih ili još bolje ubacivanje raznih otrova i patoloških agenasa u rezervoare pite vode (zadaća za partizane) sa ciljem trovanja i uništavanja što većeg broja neprijateljskih vojnika. Nikome nije jednostavno ratovati na plus 40 u punoj ratnoj opremi kada znaš da imaš vrlo ograničene količine pitke vode. Plus katastrofalna higijena kao i činjenica da se prosječan ruski vojnik koi je trenutno u agresorskoj misiji u Ukrajini i u mirnodopskim uslovima kupa možda par puta godišnje, etc etc .
Rat nije samo rokanje dalekometnim topništvom, iranskim dronovima i rokanje avijacijom . . .
-
sumirprimus
#169933 Re: Ukrajina
juce vijest o prodajui merkava mozda i ukrima, danas prva dama ukrajine u izraelu...
-
sumirprimus
#169934 Re: Ukrajina
ima ih dosta sto im smetaju bubovi, pozivaju se i na objektivnost, ali surova realnost je da ih boli ovo topljenje krvarenje i mozebitni raspad mordora.
na samu naznaku ukr kasljucanja ili posrtanja spremni su zajahati na valu ruske propagande da ukrima lose ide, da su u rasulu i da je samo pitane vremena kada ce ih ruje okupirati, no to se nece desiti.
jednostavno, poklopile se zvijezde, bajden u bijeloj kuci , a putler i dalje sa svojim savjetnicima u kremlju koji mu ne smiju prenijeti stbvarno stanje na terenu.
nije ovde niko budala da misli da ukri ratuju sa nekom africkom milicijom nego sa jednom rusijom ,koja je i ovakve defektna i dalje nuklearna sila.
no godi ovo mazanje i trljanje ruskim bubovima, sunckretima i posrtaijma lazne kvazi imperije i razvlacenje nekadasnjeg straha i trepeta ebvrope po ravnicama ukrajine. cisto navijacki samo rokajte braco ukri, Slava Ukrajini

na samu naznaku ukr kasljucanja ili posrtanja spremni su zajahati na valu ruske propagande da ukrima lose ide, da su u rasulu i da je samo pitane vremena kada ce ih ruje okupirati, no to se nece desiti.
jednostavno, poklopile se zvijezde, bajden u bijeloj kuci , a putler i dalje sa svojim savjetnicima u kremlju koji mu ne smiju prenijeti stbvarno stanje na terenu.
nije ovde niko budala da misli da ukri ratuju sa nekom africkom milicijom nego sa jednom rusijom ,koja je i ovakve defektna i dalje nuklearna sila.
no godi ovo mazanje i trljanje ruskim bubovima, sunckretima i posrtaijma lazne kvazi imperije i razvlacenje nekadasnjeg straha i trepeta ebvrope po ravnicama ukrajine. cisto navijacki samo rokajte braco ukri, Slava Ukrajini
-
sumirprimus
#169935 Re: Ukrajina
hop evo ga bub, pardon bavovna , info ne?
-
zigzag
#169936 Re: Ukrajina
Evo ja i dalje imam stav da su svi rusi budale. Nije se promijeni stav još od prošlog februara. Ništa se ne mijenja ako ostave kosti u Ukrajini u aprilu ili do kraja ove godine. Opet su idioti.Comanche wrote: ↑19/06/2023 13:12Pa eto ima clanova koji pricaju o bubovima, kako su svi rusi budale, kako ce ih Ukrajinci poderat ko od sale itd. Sad kad je zapelo i poslje 2 sedmice oslobodili 100 kvadratnih km, prica se malo usporava.drug_profi wrote: ↑19/06/2023 00:42 Imaju ukrajinici bar 30.000 za izgubiti i opet ce proci.
A ja mislim da ce proci i sa manje.
Ne znam zasto je noeko ocekivao Oluju ili Desert Storm.
Nema nekoliko brigada jos ni na vidiku.
U augustu/septembru stizu Abramsi, a tad nekad i F16.
Dotle ide ovo 500 metara po 500 metara.
Isto ko istocne komsije kad su najavljivali Ruse u Kijevu za 3 dana, pa onda polako poceli da mjenjaju misljenja. Valjda budala ima na svim forumima.
Ali nema potrebe svaki dan pisati. Ukrajinci imaju svo vrijeme svijeta a rusima je vrijeme odbrojano.
- Čitalac
#169937 Re: Ukrajina
Razgovarali Zelenski i Sunak, ključne teme: rakete dugog dometa i predstojeći samit NATO.
"Razgovarali smo o toku rata, odbrambenim potrebama Ukrajine i daljoj saradnji na proširenju ukrajinskih sposobnosti na bojnom polju, posebno putem oružja dugog dometa. Zahvalio sam se premijeru Sunaku na organizaciji konferencije o oporavku Ukrajine u Londonu ove sedmice i na liderstvu Velike Britanije u konsolidaciji međunarodne podrške Ukrajini. Na predstojećem samitu NATO važno je pružiti Ukrajini konkretne izglede za članstvo.Razgovarali smo i o koracima za implementaciju Formule mira i pripremu sigurnosnih garancija za Ukrajinu. Rusija pojačava proizvodnju projektila napravljenih od zapadnih komponenti pa sam naglasio potrebu povećanja pritiska sankcija", saopštio je Zelenski.
- drug_profi
#169938 Re: Ukrajina
Ovaj momak što snima je cini mi se 3. jurisna brigada (tri čize).
Stalno su u akciji.
Stalno su u akciji.
-
sumirprimus
#169939 Re: Ukrajina
op op lutenit kolnel bub
-
Maliodmene
#169940 Re: Ukrajina
Linije pucaju, polako ali sigurno 
- skrbavi-admin
#169941 Re: Ukrajina
šiškica - tup meklafen
- madner
#169942 Re: Ukrajina
Ako nikog ne smjene za ovu prvu i drugu rundu ofanzive nije ok.
-
sumirprimus
#169943 Re: Ukrajina
opet nema zaluznog s njima
slik je od proslog puta, ali ukrima nista ne promice, pa ni ovaj detalj...
-
axe22
#169944 Re: Ukrajina
Oni sto su primili SPUTNIK gotovi su.
- janje_
#169945 Re: Ukrajina
Kad povučeš paralelu sa onim što se dešavalo kod nas.. od zavaljivanja na uniformama, hrani, da ne govorimo o municiji, oružju, pa i vreća zlata za mog bakira.. Rat je u nas bio vrijeme, kad su ti "ljudi od prilike" mislili da njihov lopovluk nikad neće isplivati na vidjelo, i da tako mogu vječno klepati, krasti, ubijati.
Poprilično sam siguran da ni u Ukrajini nije ništa drugačije. Koliko god borba za slobodu bila svetinja, uvijek će biti onih koji će u svemu tome tražiti lični ćar. U Slavena generalno (teška generalizacija, ali vrlo smo svjesni da je to tako, na žalost svih nas) političari nisu neke moralne vertikale, tako da me apsolutno ništa ne čudi u tom pravcu i da će oni biti prvi koji će se okoristiti, i preko mrtvih i preko ranjenih.
Zato me ispod crti ovo što si postiro, apsolutno ne čudi. Imali smo to priliku gledati uživo prije 30ak godina i sve ove godine poslije, kad je opljačkanu i razrušenu zemlju trebalo obnoviti, a opet se našlo onih koji su uglavnom mislili kako da obnavljaju svoje bankovne račune (i vile i vikendice po raznoraznim poljinama).
-
lajkujMe
#169946 Re: Ukrajina
@madner
E kad bi ovako svaki napad metodicki bio odradjen pucale bi linije vrlo brzo
Sve je tu, deminiranje, priprema terena artiljerijom i ciljanim unistavanjem polozaja.
Onda pjesadija ulazi i cisti ostatke odbrane zajendo s IFV i podrskom tenka.
Dok Rusi salju pojacanja drugi timovi koji se nalaze na bokovima prilaza selu s Stugnama i artiljerijskom podrskom lupaju po pojacanjima.
Dronovi kamikaze koriste tu konfuziju i udaraju dodatno na te kolone.
Rezultat selo oslobodjeno s minimalnim gubitcima a Ruska kontra razbijena na proste faktore.
E kad bi ovako svaki napad metodicki bio odradjen pucale bi linije vrlo brzo
Sve je tu, deminiranje, priprema terena artiljerijom i ciljanim unistavanjem polozaja.
Onda pjesadija ulazi i cisti ostatke odbrane zajendo s IFV i podrskom tenka.
Dok Rusi salju pojacanja drugi timovi koji se nalaze na bokovima prilaza selu s Stugnama i artiljerijskom podrskom lupaju po pojacanjima.
Dronovi kamikaze koriste tu konfuziju i udaraju dodatno na te kolone.
Rezultat selo oslobodjeno s minimalnim gubitcima a Ruska kontra razbijena na proste faktore.
-
DebelinJoe
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#169948 Re: Ukrajina
i bub je informacija i snimci likvidacije russista u rovovima isto tako
bub je info je bub
bub je info je bub
-
zavrzlama
#169950 Re: Ukrajina
Za tri dana u Kijevu..........sad se kopaju rovovi protiv nadolazecih denacionalizovanih Ukrajinaca...ide rusima i to pravo...
Ove godine ce Ukrajina povratit jedno 30% teritorije sto su rusi okupirali....ruse ce staviti u situaciju da se samo brane..
Zapad ce sve vise naoruzavat Ukrajinsku armiju i polako ce potiskivat ruse....ovaj ce rat trajat jos par godina..
Rat ce se zavrsiti kad dodje do sukoba u samoj rusiji i padom kepeca....
Ove godine ce Ukrajina povratit jedno 30% teritorije sto su rusi okupirali....ruse ce staviti u situaciju da se samo brane..
Zapad ce sve vise naoruzavat Ukrajinsku armiju i polako ce potiskivat ruse....ovaj ce rat trajat jos par godina..
Rat ce se zavrsiti kad dodje do sukoba u samoj rusiji i padom kepeca....