Ukrajina

Čitalac

#169926 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Mislim, ne znam, neshvatljivo mi je da je uopšte potrebno objašnjavati da su informacije o korupciji, kriminalu, stavovima i društvenim zbivanjima od značaja za ono što se dešava na frontu.
sumirprimus

#169927 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Čitalac wrote: 19/06/2023 13:44 Mislim, ne znam, neshvatljivo mi je da je uopšte potrebno objašnjavati da su informacije o korupciji, kriminalu, stavovima i društvenim zbivanjima od značaja za ono što se dešava na frontu.
ma pisi ba sta hos ko ti brani. tema je objedinjena i svi smo na jednom mjestu kome god se ne svidja moze pormijenit kanal temu ha ja
sumirprimus

#169928 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

kratki video o Ukr istoriji.. i kako im rusi kradu identitet, zemlju ljude...
Last edited by sumirprimus on 19/06/2023 13:49, edited 1 time in total.
drug_profi

#169929 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Crvene_brigade wrote: 19/06/2023 13:22
Čitalac wrote: 19/06/2023 12:11 U ovom trenutku, 23 procenta ispitanika sa zapada Ukrajine, 21 % iz centralne regije, 23% sa juga i 29% sa istoka zemlje smatraju da Zelenski ne zaslužuje drugi mandat, pokazuje novo istraživanje kijevskog Instituta za sociologiju. Novu vladu priželjkuje od 43 % ispitanika u centralnoj oblasti do 49 procenata na zapadu i jugu zemlje. Radom parlamenta nije zadovoljno 69 odsto ispitanika.
U suštini, sva istraživanja u Ukrajini svode se na pitanje korupcije. Ogromna većina građana spremna je da podnosi nedaće rata koliko god je potrebno, ali samo u slučaju da ne dolazi do velikih korupcionaških afera. Kao epicentar korupcije građani vide parlament – u ovom momentu više od stotinu poslanika je pod istragom državnih organa.
Je li ti to javio lažov Konašenko? Ne trolaj više. Zaboli nas za izbore u Ukrajini dok se heroji hrabro bore protiv fašističkog agresora.

Živio predsjednik i vrhovni komandant Volodimir Zelenski!
Imaš opciju foe. Čovjek daje bitne informacije u svakom svom postu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#169930 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

emirolini wrote: 19/06/2023 13:41 Citalac je on point sa svim postovima (tema je Ukrajina a ne samo rat) i uzivam da citam njegove postove. Samo naprijed citalac. Ukrajinci moraju imati demokratskog izbora u ono sto smatraju da je za njih dobro. Mi sigurno nismo dobar primjer dobrog izbora.
:thumbup:
sumirprimus

#169931 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

evo i lokhid martin ce podrzat ukr pilote i odrzavanje letjelica ako ih ameri i saveznici posalju u ukr..najbliza zemlja poljska, nema sanse ovo da rade u ukr sad... :skoljka:
splinter

#169932 Re: Ukrajina

Post by splinter »

Comanche wrote: 19/06/2023 13:12
drug_profi wrote: 19/06/2023 00:42 Imaju ukrajinici bar 30.000 za izgubiti i opet ce proci.
A ja mislim da ce proci i sa manje.

Ne znam zasto je noeko ocekivao Oluju ili Desert Storm.

Nema nekoliko brigada jos ni na vidiku.
U augustu/septembru stizu Abramsi, a tad nekad i F16.
Dotle ide ovo 500 metara po 500 metara.
Pa eto ima clanova koji pricaju o bubovima, kako su svi rusi budale, kako ce ih Ukrajinci poderat ko od sale itd. Sad kad je zapelo i poslje 2 sedmice oslobodili 100 kvadratnih km, prica se malo usporava.
Isto ko istocne komsije kad su najavljivali Ruse u Kijevu za 3 dana, pa onda polako poceli da mjenjaju misljenja. Valjda budala ima na svim forumima.
Ne donositi oprečne zaključke prije vremena. Treba najprije sačekati da ofenziva u punom obimu odista i započne pa će se onda podvlačiti crte i crtice. Polako, Ukrajincima se ne žuri, pozadina radi svoje, partizani pomalo akcijaju i šmekaju situaciju, prirodna selekcija već čini svoje.
Kao što je jedan kolega postavljao na stranici ili dvije prije, već su se pojavili Cholera ali i Escherichia Coli na Krimu i dijelu hersonske oblasti koje kontrolišu rusi, a moguće je očekivati pojavu i ostalih oboljenja vezanih za trenutne uslove i geografsko područje, pa između ostalo i Krimsko Kongoansku groznicu i Hantavirusnu groznicu sa renalnim sindromom.
Nedostatak pitke ali i tehničke vode u ovim ljetnim uslovima i to na cijelom potezu od Hersona preko Krima do Melitopolja morat će ostaviti teške posljedice. Vojska će se morati snabdijevati cisternama iz Rusije, a to je prilika za uništavanje istih ili još bolje ubacivanje raznih otrova i patoloških agenasa u rezervoare pite vode (zadaća za partizane) sa ciljem trovanja i uništavanja što većeg broja neprijateljskih vojnika. Nikome nije jednostavno ratovati na plus 40 u punoj ratnoj opremi kada znaš da imaš vrlo ograničene količine pitke vode. Plus katastrofalna higijena kao i činjenica da se prosječan ruski vojnik koi je trenutno u agresorskoj misiji u Ukrajini i u mirnodopskim uslovima kupa možda par puta godišnje, etc etc .
Rat nije samo rokanje dalekometnim topništvom, iranskim dronovima i rokanje avijacijom . . .
sumirprimus

#169933 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

juce vijest o prodajui merkava mozda i ukrima, danas prva dama ukrajine u izraelu... :skoljka:
sumirprimus

#169934 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ima ih dosta sto im smetaju bubovi, pozivaju se i na objektivnost, ali surova realnost je da ih boli ovo topljenje krvarenje i mozebitni raspad mordora.
na samu naznaku ukr kasljucanja ili posrtanja spremni su zajahati na valu ruske propagande da ukrima lose ide, da su u rasulu i da je samo pitane vremena kada ce ih ruje okupirati, no to se nece desiti.
jednostavno, poklopile se zvijezde, bajden u bijeloj kuci , a putler i dalje sa svojim savjetnicima u kremlju koji mu ne smiju prenijeti stbvarno stanje na terenu.
nije ovde niko budala da misli da ukri ratuju sa nekom africkom milicijom nego sa jednom rusijom ,koja je i ovakve defektna i dalje nuklearna sila.
no godi ovo mazanje i trljanje ruskim bubovima, sunckretima i posrtaijma lazne kvazi imperije i razvlacenje nekadasnjeg straha i trepeta ebvrope po ravnicama ukrajine. cisto navijacki samo rokajte braco ukri, Slava Ukrajini :lol: :izet:
sumirprimus

#169935 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

hop evo ga bub, pardon bavovna , info ne? :D
zigzag

#169936 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Comanche wrote: 19/06/2023 13:12
drug_profi wrote: 19/06/2023 00:42 Imaju ukrajinici bar 30.000 za izgubiti i opet ce proci.
A ja mislim da ce proci i sa manje.

Ne znam zasto je noeko ocekivao Oluju ili Desert Storm.

Nema nekoliko brigada jos ni na vidiku.
U augustu/septembru stizu Abramsi, a tad nekad i F16.
Dotle ide ovo 500 metara po 500 metara.
Pa eto ima clanova koji pricaju o bubovima, kako su svi rusi budale, kako ce ih Ukrajinci poderat ko od sale itd. Sad kad je zapelo i poslje 2 sedmice oslobodili 100 kvadratnih km, prica se malo usporava.
Isto ko istocne komsije kad su najavljivali Ruse u Kijevu za 3 dana, pa onda polako poceli da mjenjaju misljenja. Valjda budala ima na svim forumima.
Evo ja i dalje imam stav da su svi rusi budale. Nije se promijeni stav još od prošlog februara. Ništa se ne mijenja ako ostave kosti u Ukrajini u aprilu ili do kraja ove godine. Opet su idioti.

Ali nema potrebe svaki dan pisati. Ukrajinci imaju svo vrijeme svijeta a rusima je vrijeme odbrojano.
Čitalac

#169937 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Razgovarali Zelenski i Sunak, ključne teme: rakete dugog dometa i predstojeći samit NATO.
"Razgovarali smo o toku rata, odbrambenim potrebama Ukrajine i daljoj saradnji na proširenju ukrajinskih sposobnosti na bojnom polju, posebno putem oružja dugog dometa. Zahvalio sam se premijeru Sunaku na organizaciji konferencije o oporavku Ukrajine u Londonu ove sedmice i na liderstvu Velike Britanije u konsolidaciji međunarodne podrške Ukrajini. Na predstojećem samitu NATO važno je pružiti Ukrajini konkretne izglede za članstvo.Razgovarali smo i o koracima za implementaciju Formule mira i pripremu sigurnosnih garancija za Ukrajinu. Rusija pojačava proizvodnju projektila napravljenih od zapadnih komponenti pa sam naglasio potrebu povećanja pritiska sankcija", saopštio je Zelenski.
drug_profi

#169938 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovaj momak što snima je cini mi se 3. jurisna brigada (tri čize).
Stalno su u akciji.

sumirprimus

#169939 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

op op lutenit kolnel bub
Maliodmene

#169940 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Linije pucaju, polako ali sigurno :izet:
skrbavi-admin

#169941 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

šiškica - tup meklafen
madner

#169942 Re: Ukrajina

Post by madner »

Ako nikog ne smjene za ovu prvu i drugu rundu ofanzive nije ok.
sumirprimus

#169943 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

opet nema zaluznog s njima :skoljka:

slik je od proslog puta, ali ukrima nista ne promice, pa ni ovaj detalj... :skoljka:
axe22

#169944 Re: Ukrajina

Post by axe22 »

sumirprimus wrote: 19/06/2023 11:18

lolčina evo komaraca opet :lol:
Oni sto su primili SPUTNIK gotovi su.
janje_

#169945 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

Čitalac wrote: 19/06/2023 13:44 Mislim, ne znam, neshvatljivo mi je da je uopšte potrebno objašnjavati da su informacije o korupciji, kriminalu, stavovima i društvenim zbivanjima od značaja za ono što se dešava na frontu.
Kad povučeš paralelu sa onim što se dešavalo kod nas.. od zavaljivanja na uniformama, hrani, da ne govorimo o municiji, oružju, pa i vreća zlata za mog bakira.. Rat je u nas bio vrijeme, kad su ti "ljudi od prilike" mislili da njihov lopovluk nikad neće isplivati na vidjelo, i da tako mogu vječno klepati, krasti, ubijati.

Poprilično sam siguran da ni u Ukrajini nije ništa drugačije. Koliko god borba za slobodu bila svetinja, uvijek će biti onih koji će u svemu tome tražiti lični ćar. U Slavena generalno (teška generalizacija, ali vrlo smo svjesni da je to tako, na žalost svih nas) političari nisu neke moralne vertikale, tako da me apsolutno ništa ne čudi u tom pravcu i da će oni biti prvi koji će se okoristiti, i preko mrtvih i preko ranjenih.

Zato me ispod crti ovo što si postiro, apsolutno ne čudi. Imali smo to priliku gledati uživo prije 30ak godina i sve ove godine poslije, kad je opljačkanu i razrušenu zemlju trebalo obnoviti, a opet se našlo onih koji su uglavnom mislili kako da obnavljaju svoje bankovne račune (i vile i vikendice po raznoraznim poljinama).
lajkujMe

#169946 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

@madner

E kad bi ovako svaki napad metodicki bio odradjen pucale bi linije vrlo brzo

Sve je tu, deminiranje, priprema terena artiljerijom i ciljanim unistavanjem polozaja.
Onda pjesadija ulazi i cisti ostatke odbrane zajendo s IFV i podrskom tenka.
Dok Rusi salju pojacanja drugi timovi koji se nalaze na bokovima prilaza selu s Stugnama i artiljerijskom podrskom lupaju po pojacanjima.
Dronovi kamikaze koriste tu konfuziju i udaraju dodatno na te kolone.

Rezultat selo oslobodjeno s minimalnim gubitcima a Ruska kontra razbijena na proste faktore.

DebelinJoe

#169947 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

madner wrote: 19/06/2023 14:21 Ako nikog ne smjene za ovu prvu i drugu rundu ofanzive nije ok.

Eto tebi ce podnijeti izvještaj koga će smijeniti...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#169948 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

i bub je informacija i snimci likvidacije russista u rovovima isto tako
bub je info je bub
Crvene_brigade

#169949 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Dolazi ih milja 🇺🇦

zavrzlama

#169950 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Za tri dana u Kijevu..........sad se kopaju rovovi protiv nadolazecih denacionalizovanih Ukrajinaca...ide rusima i to pravo...

Ove godine ce Ukrajina povratit jedno 30% teritorije sto su rusi okupirali....ruse ce staviti u situaciju da se samo brane..
Zapad ce sve vise naoruzavat Ukrajinsku armiju i polako ce potiskivat ruse....ovaj ce rat trajat jos par godina..

Rat ce se zavrsiti kad dodje do sukoba u samoj rusiji i padom kepeca....
Post Reply