Ukrajina

lajkujMe

#169901 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Oryx projekat se gasi od 1 oktobra nece vise postavljati materijal

:(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#169902 Re: Ukrajina

Post by pici »

Chmoljo wrote: 19/06/2023 11:33
apsidejzi wrote: 19/06/2023 11:27
Ne znam za tebe, ali meni je ovo najstrasnija horor scena. Zamisli samo da se vojnik nije okrenuo i ugledao rusa. on bi njega ubio u tom slucaju. Ovo je jebote strava nad stravama. Nikakav jumpscare koji se koristi u filmovima nije ravan ovome. Ja samo zamislim da sam ja u rovu i da stojis tu i cekas hoce li neko naletit. Ako naleti i ne ubijes ga a vidi te, znas da ce ti bombu baciti. Ne smijes pobjec jer ce pucati na tebe. Plus sto moras gledat da nije neko tvoj pa ne ubijes svog a plus sto moras strepit da te ni tvoj ne ubije misleci da si rus. Ovdje djelici sekunde igraju veliku ulogu. Nema popravnog. Nema vise zivota. Nema squad pa da spawnas na drugog igraca koji je bio AI.
Rusi su dosta naivno izginuli ovdje. Fascinantno mi je kad ubija dvojicu jednog za drugim, da onaj drugi i ne konta sta desava dok nije doso red na njega. Nz.

Slazem se da je strasno, ali sekunde mi nije zao. Jbg. Ne bih im piso po lesevima, al nije mi ih zao. U sluzbi su zla. Dovidjenja i prijatno.
Malo boljim pregledom sam vidio da kadirovci nisu bili ni svjesni da su specijalci u rovu, pogotovo onaj zadnji sa bradom, zvjernjo je gore po transeu. Bas su ih momacki sjebali.
apsidejzi

#169903 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 19/06/2023 11:14 Ovo prolazi ispod radara

Sirom Rusije policija hvata migrante (sto legalne sto nelegalne) i izgleda hoce da ih posalje u rat
Jedini kojima to smeta su ukrajinci. Svima ostalima ide u korist. Rusi dobijaju topovsko meso. Evropa ima korist jer bi svi oni dosli tamo na kraju. Ovako, velika je sansa da nikad ne dodju.

PS: Zna li neko zasto neki postovi twittera budu nedostupni i pise kao da vise ne postoje a kad kliknes na link ima post. Nije obrisan. Jel to neki bug na forumu?
apsidejzi

#169904 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

apsidejzi wrote: 19/06/2023 11:27
Ne znam za tebe, ali meni je ovo najstrasnija horor scena. Zamisli samo da se vojnik nije okrenuo i ugledao rusa. on bi njega ubio u tom slucaju. Ovo je jebote strava nad stravama. Nikakav jumpscare koji se koristi u filmovima nije ravan ovome. Ja samo zamislim da sam ja u rovu i da stojis tu i cekas hoce li neko naletit. Ako naleti i ne ubijes ga a vidi te, znas da ce ti bombu baciti. Ne smijes pobjec jer ce pucati na tebe. Plus sto moras gledat da nije neko tvoj pa ne ubijes svog a plus sto moras strepit da te ni tvoj ne ubije misleci da si rus. Ovdje djelici sekunde igraju veliku ulogu. Nema popravnog. Nema vise zivota. Nema squad pa da spawnas na drugog igraca koji je bio AI.
Rusi su dosta naivno izginuli ovdje. Fascinantno mi je kad ubija dvojicu jednog za drugim, da onaj drugi i ne konta sta desava dok nije doso red na njega. Nz.

Slazem se da je strasno, ali sekunde mi nije zao. Jbg. Ne bih im piso po lesevima, al nije mi ih zao. U sluzbi su zla. Dovidjenja i prijatno.
Naravno. Ja sam vise posmatrao iz aspekta ukrajinskog vojnika koji puca. Jbg adrenalin mora biti do nebesa. Ovog kad opuca PTSP za godinu dana... da boga da ne zavrsi na psihijatriji. Nije ovo jednostavno provarit. Ne mislim na samo ubistvo rusa, nego na stres vezano za vlastiti zivot. Ovdje i njegov zivot visi o koncu.
Honda Rajvosa

#169905 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

sumirprimus wrote: 19/06/2023 11:08 Image

artiljerija i vozila gledaj vozila unistenih :skoljka:
Ima nesto zanimljivije n aovom spisku a to je 6pvo... Negdje se krci put i uklanja pvo kisobran ruski
Dope_Man

#169906 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

apsidejzi wrote: 19/06/2023 11:39
PS: Zna li neko zasto neki postovi twittera budu nedostupni i pise kao da vise ne postoje a kad kliknes na link ima post. Nije obrisan. Jel to neki bug na forumu?
To je twiterov filter, neke postove za koje misli da sadrze crnjak flaguje ako ih gledas sa trece stranice, i tek na svojoj ih prikaze.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#169907 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

apsidejzi wrote: 19/06/2023 11:41

Naravno. Ja sam vise posmatrao iz aspekta ukrajinskog vojnika koji puca. Jbg adrenalin mora biti do nebesa. Ovog kad opuca PTSP za godinu dana... da boga da ne zavrsi na psihijatriji. Nije ovo jednostavno provarit. Ne mislim na samo ubistvo rusa, nego na stres vezano za vlastiti zivot. Ovdje i njegov zivot visi o koncu.
Ma tijelo se zastiti kada je frka. U ovin trenucima on ne razmislja nadugo i nasiroko. Kad popusti adrenalin onda krece drhtanje, plakanje, stres... Al prezive ljudi i ovo.

Moj clan porodice je imao 19 u ratu i znam kad je pricao, kolege mu stajale iza kucr, pricali, nedaleko od njega. Pada granata.

Dolaze na mjesto, jedan lezi pola glave nema, drugi urla i cijepa sa sebe majicu jer se od tog sto lezi oko zaljepilo na nju.

Kupis onoga, nosis, ne razmislja, al sve registrujes, i sitne detalje i pamtis. Kaze ovaj moj, nosimo onoga, gledam i ne vjerujem da je jos ziv jer mice ustima...

Tek poslije desetak godina se vide tragovi svega toga u nervozi, stresu, neuroticnosti. Ali se zivi, jbg...
lajkujMe

#169908 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Daljni tok Rusi i hapse ilegalno strance
Čitalac

#169909 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

U ovom trenutku, 23 procenta ispitanika sa zapada Ukrajine, 21 % iz centralne regije, 23% sa juga i 29% sa istoka zemlje smatraju da Zelenski ne zaslužuje drugi mandat, pokazuje novo istraživanje kijevskog Instituta za sociologiju. Novu vladu priželjkuje od 43 % ispitanika u centralnoj oblasti do 49 procenata na zapadu i jugu zemlje. Radom parlamenta nije zadovoljno 69 odsto ispitanika.
U suštini, sva istraživanja u Ukrajini svode se na pitanje korupcije. Ogromna većina građana spremna je da podnosi nedaće rata koliko god je potrebno, ali samo u slučaju da ne dolazi do velikih korupcionaških afera. Kao epicentar korupcije građani vide parlament – u ovom momentu više od stotinu poslanika je pod istragom državnih organa.
kluz franjo

#169910 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Čitalac wrote: 19/06/2023 12:11 U ovom trenutku, 23 procenta ispitanika sa zapada Ukrajine, 21 % iz centralne regije, 23% sa juga i 29% sa istoka zemlje smatraju da Zelenski ne zaslužuje drugi mandat, pokazuje novo istraživanje kijevskog Instituta za sociologiju. Novu vladu priželjkuje od 43 % ispitanika u centralnoj oblasti do 49 procenata na zapadu i jugu zemlje. Radom parlamenta nije zadovoljno 69 odsto ispitanika.
U suštini, sva istraživanja u Ukrajini svode se na pitanje korupcije. Ogromna većina građana spremna je da podnosi nedaće rata koliko god je potrebno, ali samo u slučaju da ne dolazi do velikih korupcionaških afera. Kao epicentar korupcije građani vide parlament – u ovom momentu više od stotinu poslanika je pod istragom državnih organa.
Meni ovo dodatno govori o visokom stepenu demokratskog pluralizma i slobode mišljenja i izražavanja, visokom stepenu procesuiranja slučajeva visoke korupcije i visokom stepenu podrške koju Zelenski po ovom istraživanju ima.
A sve to u društvu koje je pod agresijom i u ratnom stanju.
:kakoste:
SanskiBiser

#169911 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

sarkasticni komentar Aleksandra Nevzorova na snimak akcije ukrajinskog SOF u ruskim rovovima.

Posebno za one koji imaju pitanja - "zašto tako dugo i sporo?
"

Ja objašnjavam.

Sanjajući o zadržavanju oružanih snaga Ukrajine, Putinova horda iskopala je desetke kilometara rovova i rovova. Vrve orcima - "rovovnicima".
Ovo je posebna vrsta orka pojačanog smrada i zlobe. Svaki od njih mora biti ubijen, što oduzima puno vremena.

Ovaj službeni video SSP-a (snage za specijalne operacije) jasno pokazuje sporost, temeljitost i mukotrpan rad Oružanih snaga Ukrajine na uništenju Rusa.

Takvih “rovovnika” ima najmanje 100.000. To su mafijaši i robijaši i izvođači radova.

Da bi započeli sigurni pokret naprijed, svi će morati biti ubijeni.
Sada su, vjerojatno, razlozi kašnjenja jasni.
———————————————————————————
* Rovsko-labirintske bitke gotovo isključuju mogućnost uzimanja zarobljenika. Iz mnogo razumljivih razloga.
Nevzorov
https://t.me/nevzorovtv/9321
agent_zero

#169912 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Robotyne k'o Vozuća jbt :-D
Čitalac

#169913 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

kluz franjo wrote: 19/06/2023 12:42
Čitalac wrote: 19/06/2023 12:11 U ovom trenutku, 23 procenta ispitanika sa zapada Ukrajine, 21 % iz centralne regije, 23% sa juga i 29% sa istoka zemlje smatraju da Zelenski ne zaslužuje drugi mandat, pokazuje novo istraživanje kijevskog Instituta za sociologiju. Novu vladu priželjkuje od 43 % ispitanika u centralnoj oblasti do 49 procenata na zapadu i jugu zemlje. Radom parlamenta nije zadovoljno 69 odsto ispitanika.
Meni ovo dodatno govori o visokom stepenu demokratskog pluralizma i slobode mišljenja i izražavanja, visokom stepenu procesuiranja slučajeva visoke korupcije i visokom stepenu podrške koju Zelenski po ovom istraživanju ima.
A sve to u društvu koje je pod agresijom i u ratnom stanju.
:kakoste:
Imunitet za poslanike u Ukrajini ukinut je tek 2019, dakle po dolasku Zelenskog na vlast. Do tada nije ni bilo moguće krivično goniti članove Rade. E sad, ostaje samo pitanje sudskog epiloga - istrage postoje, ali nema presuda pa otud i Stefančuk kaže da za takav "sistem" neko mora da odgovara.
A što se tiče ukrajinskih medija, rekoh već prošle godine, za mene je to uglavnom ozbiljno iznenađenje. Za zemlju u ratnom stanju, imaju veliki stepen slobode i to dobro koriste.
Comanche

#169914 Re: Ukrajina

Post by Comanche »

drug_profi wrote: 19/06/2023 00:42 Imaju ukrajinici bar 30.000 za izgubiti i opet ce proci.
A ja mislim da ce proci i sa manje.

Ne znam zasto je noeko ocekivao Oluju ili Desert Storm.

Nema nekoliko brigada jos ni na vidiku.
U augustu/septembru stizu Abramsi, a tad nekad i F16.
Dotle ide ovo 500 metara po 500 metara.
Pa eto ima clanova koji pricaju o bubovima, kako su svi rusi budale, kako ce ih Ukrajinci poderat ko od sale itd. Sad kad je zapelo i poslje 2 sedmice oslobodili 100 kvadratnih km, prica se malo usporava.
Isto ko istocne komsije kad su najavljivali Ruse u Kijevu za 3 dana, pa onda polako poceli da mjenjaju misljenja. Valjda budala ima na svim forumima.
Crvene_brigade

#169915 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ukrajinci su u potpunoj tišini već ostvarili prvi veliki cilj?! ‘Sada im se otvara nova prilika‘

Ugledni britanski vojni analitičar, profesor Michael Clarke, objasnio je što sada rade ukrajinske snage i koji su im neposredni ciljevi

Dužnosnik kojeg su postavile ruske okupacijske vlasti priznao je u nedjelju da je Ukrajina ponovno zauzela selo u južnoj regiji Zaporižja, što je njezin prvi uspjeh na toj fronti otkako je pokrenula svoju protuofenzivu ranije ovog mjeseca. Vladimir Rogov rekao je da su ukrajinske snage zauzele naselje Pjatihatki i da se tamo ukopavaju dok su pod vatrom ruskog topništva.

"Neprijateljske ‘valovite‘ ofenzive dale su rezultate, unatoč ogromnim gubicima", rekao je Rogov u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Teške borbe se nastavljaju u tom području, dodao je.

Ove navode kasnije su potvrdile i ukrajinske vlasti, dok je Kremlj proturječio okupacijskom dužnosniku tvrdnjom da to selo ipak nije zauzeto.

Osim napretka u Zaporižju, ukrajinske snage uništile su "značajno" skladište streljiva u blizini okupiranog lučkog grada Heničeska u južnoj regiji Herson, rekao je u nedjelju Serhij Bratčuk, glasnogovornik vojne uprave Odese. Ukrajinski mediji objavili su video snimke na kojima se vidi golemi oblak dima koji se diže daleko na horizontu uz zvuke eksplozija.

Selo Rikove udaljeno je oko 20 km od Heničeska, lučkog grada na Azovskom moru u južnoj Ukrajini koji je okupiran od prvih dana ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022.
O ovim novim razvojima događaja na fronti govorio je u svojoj analizi za Sky News i ugledni vojni analitičar, profesor Michael Clarke.

- Ukrajinci i dalje provode operacije oblikovanja bojišta, te ispipavaju snagu ruskih obrambenih pozicija na tri li četiri ključna mjesta. U tom kontekstu treba promatrati i eksploziju kod Heničeska. Kijev nastoji ciljati takva skladišta streljiva i zapovjedne centre ruskih snaga koji se nalaze duboko iza prve linije. Uostalom, Rusi rade potpuno istu stvar Ukrajincima, tvrdi profesor Clarke.

Kao puno zanimljiviju informaciju, za koju ističe da još nije potvrđena, navodi glasine da su ukrajinske snage prešle rijeku Dnjepar, na dijelu toku uzvodno od uništene brane Nova Kahovka. Naime, razina Dnjepra iznad brane znatno se spustila, zbog čega je rijeku puno lakše prijeći, bez potrebe da se provodi velika amfibijska operacija.

- Puno je izvješća koja tvrde da su Ukrajinci doista prešli rijeku. Kada pogledate kartu to je važno zato što se velika bitka vodi na području Zaporižje između Orikhiva i Tokmaka. Ukrajinci sada nastoje proširiti frontu južno od Orikhiva i tako "rastegnuti" ruske snage. Ako su na zapadu od tog dijela bojišta prešli rijeku tada mislim da je njihova namjera sljedeća - Rusi su nakon uništenja brane s tog područja na istočnoj obali Dnjepra (i šire op.a.) povukli veći broj snaga u uvjerenju da iz smjera zapadne obale rijeke napad više ne može doći. Ukrajinci ih ovim potezom žele natjerati da te snage opet vrate snage na to područje. No, ako Rusi odluče riskirati i ostaviti svoje snage na sadašnjim pozicijama, tada im se može dogoditi da će Ukrajinci na istočnoj obali Dnjepra (oko Nove Kahovke i šire) prebaciti veći broj trupa. Time bi Kijev dobio priliku da tamo prebaci značajan broj snaga i otvori novo bojište u sklopu ofenzive kaže Clarke.

Bez obzira na to, profesor Clarke smatra kako Ukrajinci sada svakako žele rastegnuti ruske snage diljem fronte, udaljiti ih s određenih točaka bojišta kako bi vidjeli gdje će se, potencijalno, otvoriti "rupe" u obrambenim linijama.

Izvor: Sky news
Crvene_brigade

#169916 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Je li ti to javio lažov Konašenko? Ne trolaj više. Zaboli nas za izbore u Ukrajini dok se heroji hrabro bore protiv fašističkog agresora.

Živio predsjednik i vrhovni komandant Volodimir Zelenski!
Last edited by Crvene_brigade on 19/06/2023 13:32, edited 1 time in total.
sumirprimus

#169917 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

op op
sumirprimus

#169918 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

pisulj baraz mi nikad necemo proci :izet:
madner

#169919 Re: Ukrajina

Post by madner »

Bice opet kritike zasta koriste SOF.
Čitalac

#169920 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Crvene_brigade wrote: 19/06/2023 13:22
Je li ti to javio lažov Konašenko? Ne trolaj više. Zaboli nas za izbore Ukrajine dok se heroji Ukrajine hrabro bore protiv fašističkog agresora.
Ne, to su danas objavili praktično svi ukrajinski mediji. Odnosno, tu dolazimo do ključnog problema ove teme: ono što se objavi u Ukrajini, nije poželjno na forumu jer, Bože moj, forumaši poput tebe su veći Ukrajinci i od Zelenskog i od Zalužnog i od Budanova. Ukratko, priželjkujemo poraz i krah jedne diktature (one u Moskvi) a ponašamo se kao da smo u Pjongjangu. I konačno, smatram da temi daleko više štete dezinformacije i fantazije koje se, bez ikakve kontrole, prenose sa Twittera, a ti si definitivno jedan od šampiona u toj kategoriji.
sumirprimus

#169921 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

idemo bubovi bavovne, kome smeta moze uvijek okrenut kanal :D
madner

#169922 Re: Ukrajina

Post by madner »

Treba napraviti temu za navijace i odvojiti od ljudi koji su ovdje da dobiju informacije i procitaju sta novo.
sumirprimus

#169923 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

super napravite sebi temu i uzivjate u medjosbnoj podjeli samo pravih informacija :lol:
dotad idemo bubovi, krkacina taslacina tarabljenje mordorai treceg rima bez ALI... :izet:
JURISSS, samo subjektivno i navijacki
emirolini

#169924 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Citalac je on point sa svim postovima (tema je Ukrajina a ne samo rat) i uzivam da citam njegove postove. Samo naprijed citalac. Ukrajinci moraju imati demokratskog izbora u ono sto smatraju da je za njih dobro. Mi sigurno nismo dobar primjer dobrog izbora.
sumirprimus

#169925 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

kasni bild za ovakvim informacijama godinu :lol:
Post Reply