rođak mi jedan radi na FTV...hardcore antivakser i teoretičar zavjere...njihova tamo interna priča je da je ovaj trovač s Paralela ubijen, jer je razotkrio zavjeru oko pandemijeBossona wrote: ↑16/06/2023 16:28
Sahranjen Mladen Marić, urednik i voditelj “Paralela”, spoljnopolitičkog magazina FTV-a
18-11-2019
Šteta što odoše dva najotrovnija Putlerova RuSSofilna kakofona iza kojih su ostali njihovi panruSSko-svetoSSavski trubaduri da nastave na njihovom putu poput ovog ruSSofilnog patuljana Dizdarevića koji je naprasno javnomedijski utihnuo.SRČANI UDAR
Umro Miroslav Lazanski, vojni analitičar kojeg je Vučić postavio za veleposlanika u Moskvi
U regiji je godinama bio poznat kao vojni analitičar, a 2019. imenovan je za veleposlanika u Moskvi
Piše:Jutarnji.hr Objavljeno: 04. kolovoz 2021. 08:40
Miroslav Lazanski, veleposlanik Srbije u Rusiji, preminuo je u 71. godini, javljaju srpski mediji.
Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posljedica srčanog udara. U regiji je godinama bio poznat kao vojni analitičar, a 2019. imenovan je za veleposlanika u Moskvi.
Lazanski je rođen u Karlovcu 1950. gdje je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a u Zagrebu pravni fakultet.
Kao novinar je pisao za hrvatske listove Polet, Vjesnik, Danas i Start.
Poslije višestranačkih izbora u Hrvatskoj počeo se, prema vlastitim riječima, polako spremati za odlazak iz Zagreba.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15092762![]()
Nisam upratio da li im se i on pridružio nakon Putlerove uspješne trodnevne specijane operacije poklapanja Ukrajine i Kijevske parade za koju je pripremio svečano odijelo ili je u žalosti zbog ukrajinske živobare u kojoj se Putler i njegovi rašiSSti guše i tonu.
Silom na silu
"Na Putina treba knjižiti puno toga što se danas knjiži, ali puno je toga pometeno iz sjećanja, iz dokumentacije, iz medija, što je postojalo kao činjenica u vrijeme kad se raspadao SSSR", rekao je Zlatko Dizdarević o konglomeratu loših politika koje su dovele do ukrajinske tragedije
Senad Hadžifejzović odradio je, kad je riječ o analizi dubljih uzroka rata u Ukrajini, dvije najbolje emisije na ovim prostorima uopće – prvu s Noamom Chomskim i drugu sa Zlatkom Dizdarevićem, briljantnim novinarom i značajnim diplomatom ovih prostora. Time je počelo ono što smo najavili početkom rata – analiza "konglomerata loših politika" koje su dovele do ukrajinske tragedije… "Elita američkog geostrateškog promišljanja minulih desetljeća precizno je, jasno i glasno, upozoravala što se ne smije raditi s Rusijom – sa stajališta američkog, ne s pozicije ruskog interesa", rekao je Dizdarević. "Rekli su što za Ameriku neće biti dobro ako se bude radilo, pa će za deset, petnaest godina – a tih je deset-petnaest godina prošlo – dovesti do ovoga do čega je dovelo. Bush stariji bio je jedan od ključnih aktera promjene američkog geopolitičkog promišljanja sa stajališta sile – "možemo sve što dosad nismo mogli". On je vrlo precizno govorio i napisao, i u razgovorima sa Gorbačovom obećao, da se NATO neće širiti do granice Rusije nastale nakon raspada SSSR-a.
https://www.portalnovosti.com/silom-na-silu
znači ljudi moji, ne do bog nikome da odsluša ni pola looodila kojeg sam se ja naslušao od njega...čak mi je kad sam mu rekao da sam se vakcinisao lijepio kašiku na rame,