Ja sam vec rekao da je njegov glavni problem sto misli da je otporan na propagandu i da ce je lako detektovat. I sa takvim informacijama kreira stavove i radi analize.
Ukrajina
- drug_profi
#169426 Re: Ukrajina
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#169427 Re: Ukrajina
ne očekujte da kojim slučajem napiše da je pogriješio, što bi svaki normalan insan uradio...jebga svi nekad pogriješimo, pa i provalimo se...nisam jednom....normalno je to, posebno što trtljamo o svemu i svačemu.SpecialOffer wrote: ↑16/06/2023 16:14Ouu ovo je pljuvanje u lice prvoligasu sa dokazima. Eto ti njegovog istrazovanja.A_A_AKCIJA wrote: ↑16/06/2023 15:08
Dakle, Rusi lažu. Indijci tradicionalno breeding ground za rusku propagandu.
Autor studije potvrdio.
Fala, živio.
![]()
od bolesnika i p(l)aćenika to ne očekujte...takvi će samo nastaviti svoju programiranu priču , bez obzira šta im replicirate i ma koliko puta činjenicama pobijete njihovo laprdanje.
nadam se barem da dobro zarađuju na poslu koji obavljaju...ako to nije slučaj onda su baš talentovani klocevi
- SanskiBiser
#169428 Re: Ukrajina
Rusi jos nisu poslali najelitnije na ratiste....zabrinut sam.
BTW legenda kaze da je ovo s termoforom mogao i rahmetli Safet Isovic raditi u mladjim danima.
po danasnjoj Rybar (ekipa ruskih propagandista) mapi izgleda da Ukrajnici idu pravac na Staromlinivku zaobilazeci Urozajnoje i Staromajorske...

-
Bossona
#169429 Re: Ukrajina
Sahranjen Mladen Marić, urednik i voditelj “Paralela”, spoljnopolitičkog magazina FTV-a
18-11-2019
Šteta što odoše dva najotrovnija Putlerova RuSSofilna kakofona iza kojih su ostali njihovi panruSSko-svetoSSavski trubaduri da nastave na njihovom putu poput ovog ruSSofilnog patuljana Dizdarevića koji je naprasno javnomedijski utihnuo.SRČANI UDAR
Umro Miroslav Lazanski, vojni analitičar kojeg je Vučić postavio za veleposlanika u Moskvi
U regiji je godinama bio poznat kao vojni analitičar, a 2019. imenovan je za veleposlanika u Moskvi
Piše:Jutarnji.hr Objavljeno: 04. kolovoz 2021. 08:40
Miroslav Lazanski, veleposlanik Srbije u Rusiji, preminuo je u 71. godini, javljaju srpski mediji.
Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posljedica srčanog udara. U regiji je godinama bio poznat kao vojni analitičar, a 2019. imenovan je za veleposlanika u Moskvi.
Lazanski je rođen u Karlovcu 1950. gdje je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a u Zagrebu pravni fakultet.
Kao novinar je pisao za hrvatske listove Polet, Vjesnik, Danas i Start.
Poslije višestranačkih izbora u Hrvatskoj počeo se, prema vlastitim riječima, polako spremati za odlazak iz Zagreba.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i-15092762
Nisam upratio da li im se i on pridružio nakon Putlerove uspješne trodnevne specijane operacije poklapanja Ukrajine i Kijevske parade za koju je pripremio svečano odijelo ili je u žalosti zbog ukrajinske živobare u kojoj se Putler i njegovi rašiSSti guše i tonu.
Silom na silu
"Na Putina treba knjižiti puno toga što se danas knjiži, ali puno je toga pometeno iz sjećanja, iz dokumentacije, iz medija, što je postojalo kao činjenica u vrijeme kad se raspadao SSSR", rekao je Zlatko Dizdarević o konglomeratu loših politika koje su dovele do ukrajinske tragedije
Senad Hadžifejzović odradio je, kad je riječ o analizi dubljih uzroka rata u Ukrajini, dvije najbolje emisije na ovim prostorima uopće – prvu s Noamom Chomskim i drugu sa Zlatkom Dizdarevićem, briljantnim novinarom i značajnim diplomatom ovih prostora. Time je počelo ono što smo najavili početkom rata – analiza "konglomerata loših politika" koje su dovele do ukrajinske tragedije… "Elita američkog geostrateškog promišljanja minulih desetljeća precizno je, jasno i glasno, upozoravala što se ne smije raditi s Rusijom – sa stajališta američkog, ne s pozicije ruskog interesa", rekao je Dizdarević. "Rekli su što za Ameriku neće biti dobro ako se bude radilo, pa će za deset, petnaest godina – a tih je deset-petnaest godina prošlo – dovesti do ovoga do čega je dovelo. Bush stariji bio je jedan od ključnih aktera promjene američkog geopolitičkog promišljanja sa stajališta sile – "možemo sve što dosad nismo mogli". On je vrlo precizno govorio i napisao, i u razgovorima sa Gorbačovom obećao, da se NATO neće širiti do granice Rusije nastale nakon raspada SSSR-a.
https://www.portalnovosti.com/silom-na-silu
- Čitalac
#169430 Re: Ukrajina
Švedsko ministarstvo odbrane potvrdilo je da će ukrajinski piloti isprobati i avione Gripen.
Prema odluci, švedske oružane snage "biće upućene da sprovedu obuku za upoznavanje ukrajinskih pilota i povezanog vazduhoplovnog tehničkog osoblja na avionu JAS 39".
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#169431 Re: Ukrajina
Usrace se ovi napuhani mišicavci. Ovo je za portira il izbacivaca striptiz kluba. Za vojnika nije. Poslije sto metara ufatila bi ga sraĆka od hodanja il puzanja.SanskiBiser wrote: ↑16/06/2023 16:26
BTW legenda kaze da je ovo s termoforom mogao i rahmetli Safet Isovic raditi u mladjim danima.![]()
po danasnjoj Rybar (ekipa ruskih propagandista) mapi izgleda da Ukrajnici idu pravac na Staromlinivku zaobilazeci Urozajnoje i Staromajorske...
![]()
Uletila je 4 tenkovska sa leopardima i 93 kao i Madyar s dronovima. bit ce tu fajta.
- karanana
#169432 Re: Ukrajina
tanko je ovo za vrijeme i zrtve (ljudske i tehnicke) koje su potrosene
-
Škobo Habu
-
Tarmac
#169434 Re: Ukrajina
Ko to mi? Da si sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 14:49Nope, mi uglavnom preskacemo te vokativne zamjenice, sem kad smo uzbudjeni, onda koristimo sve, od jarane, legendo, buraz, do konju, kretenu, itd. - mada ni tu ne koristimo druze. S druge strane, od Lukavice do Nisa, sve preko Podgorice, to druze je haman pa obavezno.
Ali moguce da se taj izraz poslije '92. izbjegava u Sarajevu, bas zbog tog razloga kojeg navodis, posto ga vise koriste srbi a hrvati nikako. Ali uveliko se koristio, kao i u ostatku Bosne.
Last edited by Tarmac on 16/06/2023 17:02, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#169435 Re: Ukrajina
Izgleda da nisam pravi Sarajlija, ne znam sta da ti kazem…Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46Ko to mi? Da si pravi sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 14:49
Nope, mi uglavnom preskacemo te vokativne zamjenice, sem kad smo uzbudjeni, onda koristimo sve, od jarane, legendo, buraz, do konju, kretenu, itd. - mada ni tu ne koristimo druze. S druge strane, od Lukavice do Nisa, sve preko Podgorice, to druze je haman pa obavezno.
Ali moguce da se taj izraz poslije '92. izbjegava u Sarajevu, bas zbog tog razloga kojeg navodis, posto ga vise koriste srbi a hrvati nikako. Ali uveliko se koristio, kao i u ostatku Bosne.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#169436 Re: Ukrajina
Da sam bogdomSanskiBiser wrote: ↑16/06/2023 11:05Hame je sinoc stavio cini mi se...agent_zero wrote: ↑16/06/2023 09:58 Nego vidim da po ovoj drugoj AFU nije u Urožanje i Staromajorske? Zar to nije ranije prijavljeno kao oslobođeno?
-
Bossona
#169437 Re: Ukrajina
SanskiBiser wrote: ↑16/06/2023 16:26
BTW legenda kaze da je ovo s termoforom mogao i rahmetli Safet Isovic raditi u mladjim danima.![]()
![]()
- pici
#169438 Re: Ukrajina
Koje žrtve tehnicke i ljudske. Nisu ni zagrebali ukrajince i potencijal koji imaju. Bilo je zrtava i kod jednih i drugih al ni blizu ko na Bahmutu. Ono je bila klaonica. Ukri ne idu taj sistem da uzmu jedan grad ili par sela sa unistenih stotine oklopa i desetinama hiljada mrtvih.
Zamisli da naredis da stotine vojnika stoji u stroju na jednom mjestu dva sata i cekaju da im pricas hvalospjeve a onda ti roknu granate i ubiju sto vojnika i na stotine poranjavanih. I ti dalje komandujes i pijes rakiju i guzis kurvu.
Jel to pobjednička vojska i oficiri poBede.
Ukri ce ih pregaziti. Živi bili pa vidjeli.
-
Tarmac
#169439 Re: Ukrajina
Reci druzeGandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 16:48Izgleda da nisam pravi Sarajlija, ne znam sta da ti kazem…Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46
Ko to mi? Da si pravi sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.
I nemoj ljude dijelit po ovome ili onome, buni inkluzivan a ne ekskluzivan
-
Itsoktobealone
#169440 Re: Ukrajina
Nažalost Rusi bilježe dosta uspjeha u zračnom domenu gdje su uspjeli zaustaviti oklop kontraofanzive sa Ka-29,ka-58 i Mi-8 i 24 napadima. Slabo SHORAD brani oklop, a FIM-92 ne može dalje od Vikhr-1.
Ima podosta potvrđenih Ukrajinskih gubitaka na ovom fonu
EDIT: Vidim da su potvrdili i prve LMUR rakete sa ruskih AH na kontraofanzivu, što znači da bez ozbiljnog SHORAD (možda 9K35 Strela-10 ?) koji će to pratiti, bit će puno gubitaka za Ukrajinski oklop
Ima podosta potvrđenih Ukrajinskih gubitaka na ovom fonu
EDIT: Vidim da su potvrdili i prve LMUR rakete sa ruskih AH na kontraofanzivu, što znači da bez ozbiljnog SHORAD (možda 9K35 Strela-10 ?) koji će to pratiti, bit će puno gubitaka za Ukrajinski oklop
Last edited by Itsoktobealone on 16/06/2023 17:04, edited 1 time in total.
- Čitalac
#169441 Re: Ukrajina
Nastavlja se raspetljavanje korupcije u ukrajinskom ministarstvu odbrane. Služba je danas objavila nove optužbe na račun dvojice sad već bivših zvaničnika.
Inače, ove sedmice zvanično je završena revizija funkcionisanja ministarstva odbrane u prvoj godini rata, a rezultati su poražavajući. Iz revizorske službe najavljuju "brojne krivične postupke". Mediji su ranije objavili da je država oštećena za najmanje 200 miliona eura, dok revizori ističu da su ustanovili "sulude slučajeve" te da je budžet izgubio više od 6 miliona eura "samo na kursnim razlikama“.SBU je prikupila veliku bazu dokaza koji svjedoče o koruptivnim aktivnostima bivšeg zamjenika ministra odbrane Vjačeslava Šapovalova i bivšeg šefa Odjeljenja za javne nabavke Ministarstva odbrane Bohdana Hmeljnickog. Oni su bili uključeni u pronevjeru budžetskog novca za kupovinu pancira i zimskih uniformi za jedinice Oružanih snaga Ukrajine koje obavljaju borbene zadatke na frontu. Njihove nezakonite aktivnosti prouzrokovale su gubitke državnom budžetu Ukrajine u ukupnom iznosu od više od milijardu UAH.
Iz SBU podsjećaju da su obojica osumnjičenih trenutno u pritvoru zbog ranijih sumnji da su počinili slična krivična djela. Šapovalov je od ranije osumnjičen za umiješanost u nabavku hrane za Oružane snage Ukrajine po naduvanim cijenama kao i kupovinu nekvalitetne municije.
-
toska
#169442 Re: Ukrajina
tek sa Gandalf upisom shvatih da je u pravu, nisam prije ni registrovao te sitnice u govoru.Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46Ko to mi? Da si pravi sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 14:49
Nope, mi uglavnom preskacemo te vokativne zamjenice, sem kad smo uzbudjeni, onda koristimo sve, od jarane, legendo, buraz, do konju, kretenu, itd. - mada ni tu ne koristimo druze. S druge strane, od Lukavice do Nisa, sve preko Podgorice, to druze je haman pa obavezno.
Srbi stvarno koriste riječ druže u svakoj prilici, Bošnjaci ne i nikad nisu ni bili skloni.
prije rata samo u službenim obraćanjim kao danas gospodine.
tu nema dobro-loše, samo je tako, ko bi znao razloge, a i sve je off
- drug_profi
#169444 Re: Ukrajina
Neciji dojam ne znaci da je nesto fakt.Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46Ko to mi? Da si sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 14:49
Narocito tvrdnja da se neka rijec iz jezika negdje koristi vise ili manje i da se na osnovu toga izvlaci neki konacan zakljucak.
To su samo licna iskustva.
Meni kad neko sa strane kaze "jarane" ja ga odmah svrstam u ladicu papaka. To je kolokvijalizam za intimni krug.
Spoiler
Show
Druze, bilo je lakse sve
mi u rovu, oni u rovu, tu na puskomet
sjecas li se, druze, da ne bi izdali
mi smo zadnji metak za sebe cuvali
Druze, dok sam se budio
ukrali su moju mladost, moje ludilo
dobre su kafane, dobro se napusi
dobri ljudi vole price sto prica gubitnik
Druze, ljudi bez muda i casti
k'o hijene se mlate oko komada vlasti
druze, laksi su bunkeri
nego limuzine i salteri
Ref.
Korak preko ograde
je l' to, druze, jedino sto casno je
zar za nas, stare ratnike
pocasna salva da ne odjekne
Druze, sjene su kraj mene
od Senke, od Gaje i od Pisonje
druze, sjene su kraj mene
kazu, marsirali smo dugo, al' zalud cini se
Ref.
Druze, zivot je bitka
i nije za dusu meku
ostani uz mene i puni redenik
neprijatelj prelazi reku
Mala, velika moja
veceras cemo za njih voleti
bilo ih je dvadeset i osam
bilo ih je pet hiljada i dvadeset osam
Bilo ih je vise nego sto ikada
i u jednoj pesmi bilo ljubavi
sad bi bili ocevi
sad ih vise nema
Druze, dok sam se budio
druze, laksi su bunkeri
nego limuzine i salteri
Ref.
Korak preko ograde
Ref.
Druze, zivot je bitka
i nije za dusu meku
neprijatelj prelazi reku
Mala, velika moja
sad bi bili ocevi
sad ih vise nema
- GandalfSivi
#169445 Re: Ukrajina
Odavno sam prestao dijeliti, od kako sam se preselio u jedan drugi grad i kako sam skontao da ljude ne tangira ni sto sam iz drugog kraja svijeta, a kamoli drugog grada.
Ovo je bilo vise u sklopu kompletne price kako treba slusati Putinove govore, i to od lika koji je pod drugim nikom postavljao videa Dekija supka Berica kao “pravu istinu”…
- GandalfSivi
#169446 Re: Ukrajina
Hajde jos jedan off i necu vise. I ja sam to skontao preko ovog jarana sto se u ratu bio ispalio u CG, pa kad se vratio svaka druga mu je bila “druze”. Ono otisao je kao klinac od nekih 14 godina, nije sekunde naglasak izgubio, ali to “druze” je bas paralo usi.toska wrote: ↑16/06/2023 17:11tek sa Gandalf upisom shvatih da je u pravu, nisam prije ni registrovao te sitnice u govoru.Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46
Ko to mi? Da si pravi sarajlija znao bi da se druze uveliko koristi, bar se koristilo do '92. A ovo jarane, legendo, pasa, kralju, sahu, to su manipulativne uzrecice, ali da ne idemo u detalje... suprotno tome je ovo konju, kretenu, focak, papak, hercegovac i td.
Srbi stvarno koriste riječ druže u svakoj prilici, Bošnjaci ne i nikad nisu ni bili skloni.
Nejse, da se vratimo temi, mada je nelose ponekad i kakav mali spin baciti…
P.S. Sefica je slaba na lingvistiku, oprostit ce nam
- pici
#169447 Re: Ukrajina
e jebga sad.drug_profi wrote: ↑16/06/2023 17:17
Neciji dojam ne znaci da je nesto fakt.
Narocito tvrdnja da se neka rijec iz jezika negdje koristi vise ili manje i da se na osnovu toga izvlaci neki konacan zakljucak.
To su samo licna iskustva.
Meni kad neko sa strane kaze "jarane" ja ga odmah svrstam u ladicu papaka. To je kolokvijalizam za intimni krug.
SpoilerShowDruze, bilo je lakse sve
Druze, dok sam se budio
druze, laksi su bunkeri
nego limuzine i salteri
Ref.
Korak preko ograde
Ref.
Druze, zivot je bitka
i nije za dusu meku
neprijatelj prelazi reku
Mala, velika moja
sad bi bili ocevi
sad ih vise nema
Spoiler
Show
E moj druže Beogradski
Lijepe cure beogradske, kako ste se ljubit znale,
Još se sjećam kose plave Novosadske moje male.
Zbog nje sam se ja vozio kraj Dunava i kraj Save,
Sto sam sela zavolio, o kako sam sretan bio.
E moj druže beogradski sve smo srpske pjesme znali,
Pjevali smo prije rata: "Zdravo Djevo kraljice hrvata".
E moj druže beogradski Slavonijom sela gore,
E moj druže beogradski ne može se ni na more.
E moj druže beogradski srest ćemo se pokraj Save,
Ti me nećeš prepoznati pa ćeš na me zapucati.
Pustit ću ti metak prvi, vi budite uvijek prvi,
Drugi ću ti oprostiti, treći će me promašiti.
A ja neću nisaniti i Bogu ću se moliti
Da te mogu promašiti ali ću te pogoditi.
Ja ću tebe oplakati, oči ću ti zaklopiti.
Joj kako sam tužan bio, ja sam druga izgubio.
Lijepe cure beogradske, kako ste se ljubit znale,
Još se sjećam kose plave Novosadske moje male.
Zbog nje sam se ja vozio kraj Dunava i kraj Save,
Sto sam sela zavolio, o kako sam sretan bio.
E moj druže beogradski sve smo srpske pjesme znali,
Pjevali smo prije rata: "Zdravo Djevo kraljice hrvata".
E moj druže beogradski Slavonijom sela gore,
E moj druže beogradski ne može se ni na more.
E moj druže beogradski srest ćemo se pokraj Save,
Ti me nećeš prepoznati pa ćeš na me zapucati.
Pustit ću ti metak prvi, vi budite uvijek prvi,
Drugi ću ti oprostiti, treći će me promašiti.
A ja neću nisaniti i Bogu ću se moliti
Da te mogu promašiti ali ću te pogoditi.
Ja ću tebe oplakati, oči ću ti zaklopiti.
Joj kako sam tužan bio, ja sam druga izgubio.
Spoiler
Show
E, Moj Druze Zagrebacki
Dobre macke zagrebacke
bile su nam k'o igracke
e, moj druze zagrebacki
sve je bilo skroz jebacki
E, moj druze zagrebacki
propjevaces ti njemacki
vidi Franje pravi sranje
nekad vece, nekad manje
Uvijek kada ti zatreba
skociti cu do Zagreba
sve ce poci naopacke
za drugove zagrebacke
E, moj druze zagrebacki
eto nas kod vas u pljacki
mi cemo vas opljackati
a vi cete svi plakati
Moja braco zagrebacka
ja seljacina iz Cacka
nemojte da stavim tacku
na svu bracu zagrebacku
Dobre macke zagrebacke
bile su nam k'o igracke
e, moj druze zagrebacki
sve je bilo skroz jebacki
E, moj druze zagrebacki
propjevaces ti njemacki
vidi Franje pravi sranje
nekad vece, nekad manje
Uvijek kada ti zatreba
skociti cu do Zagreba
sve ce poci naopacke
za drugove zagrebacke
E, moj druze zagrebacki
eto nas kod vas u pljacki
mi cemo vas opljackati
a vi cete svi plakati
Moja braco zagrebacka
ja seljacina iz Cacka
nemojte da stavim tacku
na svu bracu zagrebacku
-
Tarmac
#169448 Re: Ukrajina
Medju tvojom i Gandalfijevom rajom, mozda...toska wrote: ↑16/06/2023 17:11tek sa Gandalf upisom shvatih da je u pravu, nisam prije ni registrovao te sitnice u govoru.Tarmac wrote: ↑16/06/2023 16:46
- telllindemann
#169449 Re: Ukrajina
wowmadner wrote: ↑16/06/2023 15:42 Nisam fakat ulazio u analizu ovih twitova, ali moram primjetiti da ako je 90% tweetova za Ukrainu a 60-80% od istih od botova, da je broj Ukrainskih botova puno veci. Nadam se da ne moram objasnjavati zasto, to je matematika 4 razreda.
The researchers analysed 5,203,764 tweets, retweets, quote tweets and replies posted to Twitter between 23 February 2022, and 8 March 2022, containing the hashtags
#(I)StandWithPutin, #(I)StandWithRussia, #(I)SupportRussia, #(I)StandWithUkraine, #(I)StandWithZelenskyy and #(I)SupportUkraine.
“We found that between 60 and 80 per cent of tweets using the hashtags we studied came from bot accounts during the first two weeks of the war,” said co-lead researcher Joshua Watt, an MPhil candidate in Applied Mathematics and Statistics from the University of Adelaide’s School of Mathematical Sciences.
bas cudno da pri napadu jedne nacisticke ideologije u sred EVROPSKOG modernog, normalnog svijera, 90% twitova je bilo antiruski... bas ono wow... ja sam mislio da ce evropljani ko srbi da pisu majčica russssija...
Znaci ne vjerujem kakvu logiku upotrebljavas. Isto da sutra ja ubijem dijete od 7 godina i da napises "svi su probebini" botovi ovaj nema ni blizu botova...
Znaci, jedini dokaz koliko ti je ovo smijurija sto si poostavio je da se vratis na tekstove s pocetka rata i da vidis komentare na FB na klix.ba ... 90% laznih profila je bilo za ruse, a 90% normalnih profila je bilo protiv rusa... BOT nije osoba koja pise sa svog pravog profila, bit je neko ko ima 20-ak pa i vise naloga i kojem je posao da pise ono osto pise, a ako odes tada na komentare, vidjet ces da je 90% komentra istih, nalazio sam po cak 10ak profila sa identicnim komentarom i greskama u njemu
Sto hoce reci, da su rusi i z aovo pripremili "vojsku"... kao sto su to radili u americi za vrijeme americkih izbora gdje su se upetljali u demokratski proces i samo stroljivost amerike je sprijecila da ih sravnaju sa zemljom jer je to direktan napad na ustavni poredak zemlje.... I tada na clancima mnogih portalaa dominirali su rusi i bot-acc koji se nisu gasili 24h ... i tada su imali vec pripremljene odgovore, agende. Nadam se da si naucio sta su botovi a sta je normalan cciviliziran svijet koji stoji uz ŽRTVU!
-
Tarmac
#169450 Re: Ukrajina
Uredu, razumijem te. Samo bas od tog komentara je i pocelo, jer po toj logici drugovi su srbi, prorusi. Mislim, razumijem generalizovanje, ali nije 100% tacno.GandalfSivi wrote: ↑16/06/2023 17:34Odavno sam prestao dijeliti, od kako sam se preselio u jedan drugi grad i kako sam skontao da ljude ne tangira ni sto sam iz drugog kraja svijeta, a kamoli drugog grada.
Ovo je bilo vise u sklopu kompletne price kako treba slusati Putinove govore, i to od lika koji je pod drugim nikom postavljao videa Dekija supka Berica kao “pravu istinu”…