Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

preludezalude

#47251 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

corave okice wrote: 14/06/2023 20:43
Naslovnica wrote: 14/06/2023 17:51 Puno nekakve balavurdije, uče se na našim autima ko da gledam.
Pola ih nešto radi, pola drka mobitele.
Ne znam koji će im qratz 8 ili već koliko dizalica.
Što se mene tiče, neće me više nikada vidjeti, taman ja pješke išao do granapa... :gunjastajl:
Samo čekam da vidim da li će šta odgovoriti.
I hajde onda odvezi auto budalama da ga ponovo drkaju, još će mi šta više sjebati namjerno...
Saga se nastavila. To je vise postalo nenormalno...A razumijem te u potpunosti...Nedavno nesto skripi, kocnice...zvao Aldina guzva, pa nije nesto radio...a bilo mi vise prpa, cudan zvuk...odem kod drugog...treba mijenjati plocice, diskovi mogu jos. OK. Onda eto treba mijenjat i sajle rucne, ovo otislo...haj mijenjaj kad si vec digao auo. Promjenio, ja rucne nemam, kaze dok plpcice usijeku u diskove novo, ne mogu nastimat..haj ok, vozat koji dan. Vozao, odem da to napravi, ko zatezao, opet isto, rucna ko da nije dignuta...eto nije jos naleglo. Nije se usjeklo. Proslo tako jos sedam dana, odem, opet zatezanje...ja opet nemam rucne. Sad eto diskovi, mozda bi trebalo tokaru da ih obrusi...Eto gledam ja njega, kontam samo kako cu nazvat Aldina, a sve me i stid :run: :lol:
Dok ti zamjwnis diskove trebat ce i plocice jer su vec usjecene.
Povuci malo rucnu i vozi malo tako. Ubrzat ces prilagodjavanje novih plocica ili pakni diskovima.
Naslovnica

#47252 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

Ma najgore je što odeš kod nekog kurčevog mega giga servisa, to reklame, to dizalice, qrci-palci, kontaš da će ti uraditi posao, naplate i ispušiš ga, i skontaš da su te jebali a ti dobrovoljno spustio gaće, sa osmjehom.
I onda vozi kod nekoga drugoga da čisti i popravlja tuđa govna.
Ne ide ba. Ja bih rekao idi jarane tom što ti je to sfušerio, nemam ja vremena da se zajebavam sa tuđim govnima.
A šta da radim? Da se tučem tamo sa debilima? Nisam ja taj tip, još bi dobio mare pajserom.
Meni danas došlo da polijem auto benzinom i da ga zapalim, baš sam se tako osjećao, jebem ti i auto, i servis, i sve.
Legalno me opljačkaju, dobrovoljno im dam svoje pare, i hajde da nešto ne urade kako treba, ne zamjene filter, ne stave odgovarajuće ulje, nego mi šarafe ne vrati, vjerovatno je debil sjebo navoj, konta može lafeta ili već šta i na 2 šarafa, debil švabo inženjer što je dumo kako da napravi to, bolje zna đikan, odsiječe selen, jer mu smeta pola centa-cenat gume, mrsko mu raditi kako treba, pa ko veli, ko mu jebe mater, malo uljem namaži, neće se ni čuti ni vidjeti. Da je bar namaz'o šta debil, a ne ovako, svaki put kada krećem kontam otpade mi točak koliko škripi.
Jebote, pa kako bi debili uradili veliki servis kada nisu u stanju selen jebeni zamijeniti, sve im jebem raspalo u usta.
Last edited by Naslovnica on 14/06/2023 20:58, edited 1 time in total.
corave okice

#47253 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by corave okice »

preludezalude wrote: 14/06/2023 20:53
corave okice wrote: 14/06/2023 20:43

Saga se nastavila. To je vise postalo nenormalno...A razumijem te u potpunosti...Nedavno nesto skripi, kocnice...zvao Aldina guzva, pa nije nesto radio...a bilo mi vise prpa, cudan zvuk...odem kod drugog...treba mijenjati plocice, diskovi mogu jos. OK. Onda eto treba mijenjat i sajle rucne, ovo otislo...haj mijenjaj kad si vec digao auo. Promjenio, ja rucne nemam, kaze dok plpcice usijeku u diskove novo, ne mogu nastimat..haj ok, vozat koji dan. Vozao, odem da to napravi, ko zatezao, opet isto, rucna ko da nije dignuta...eto nije jos naleglo. Nije se usjeklo. Proslo tako jos sedam dana, odem, opet zatezanje...ja opet nemam rucne. Sad eto diskovi, mozda bi trebalo tokaru da ih obrusi...Eto gledam ja njega, kontam samo kako cu nazvat Aldina, a sve me i stid :run: :lol:
Dok ti zamjwnis diskove trebat ce i plocice jer su vec usjecene.
Povuci malo rucnu i vozi malo tako. Ubrzat ces prilagodjavanje novih plocica ili pakni diskovima.
Radio to, jer mi je bilo logicno, taj drugi put. Ako je vec do usjecanja. Mozda treba jos :skoljka:
skrbavi-admin

#47254 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skrbavi-admin »

koliko puta sam se osjeco ko ti.... ihihihi
corave okice

#47255 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by corave okice »

Naslovnica wrote: 14/06/2023 20:57 Ma najgore je što odeš kod nekog kurčevog mega giga servisa, to reklame, to dizalice, qrci-palci, kontaš da će ti uraditi posao, naplate i ispušiš ga, i skontaš da su te jebali a ti dobrovoljno spustio gaće, sa osmjehom.
Ne ide ba. Ja bih rekao idi jarane tom što ti je to sfušerio, nemam ja vremena da se zajebavam sa tuđim govnima.
A šta da radim? Da se tučem tamo sa debilima? Nisam ja taj tip, još bi dobio mare pajserom.
Meni danas došlo da polijem auto benzinom i da ga zapalim, baš sam se tako osjećao, jebem ti i auto, i servis, i sve.
Legalno me opljačkaju, dobrovoljno im dam svoje pare, i hajde da nešto ne urade kako treba, ne zamjene filter, ne stave odgovarajuće ulje, nego mi šarafe ne vrati, vjerovatno je debil sjebo navoj, konta može lafeta ili već šta i na 2 šarafa, debil švabo inženjer što je dumo kako da napravi to, bolje zna đikan, odsiječe selen, jer mu smeta pola centa-cenat gume, mrsko mu raditi kako treba, pa ko veli, ko mu jebe mater, malo uljem namaži, neće se ni čuti ni vidjeti. Da je bar namaz'o šta debil, a ne ovako, svaki put kada krećem kontam otpade mi točak koliko škripi.
Jebote, pa kako bi debili uradili veliki servis kada nisu u stanju selen jebeni zamijeniti, sve im jebem raspalo u usta.
Nadam se da ce o svom trosku napraviti, i da ih prekrizis, jebem ti... likovi nisu normalni, svjesno te pustaju na cestu tako. I to gdje god krenes, od vulkanizera, automehanicara, elektricara...
kabal1337

#47256 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

bzs.
zato sam i poceo sve sam sebi koliko mogu. A tih sto ti sj. navoj pa ne vrate saraf, ili ga samo zavrne udarnim na silu je puna bosna.
meni tu izgleda da selen nije upresovan do kraja.
Al'din

#47257 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

kabal1337 wrote: 14/06/2023 21:05 bzs.
zato sam i poceo sve sam sebi koliko mogu. A tih sto ti sj. navoj pa ne vrate saraf, ili ga samo zavrne udarnim na silu je puna bosna.
meni tu izgleda da selen nije upresovan do kraja.
Upresovan je, nego je dio odsjecen da bi ga lakse upresovali
kabal1337

#47258 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

pa sto su skratili metalnu piksnu :run: , da nju nisu dirali, mozda mu ne bi skripalo. jesu umjetnici
Naslovnica

#47259 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

Ja se ništa u to ne razumijem, ali je Aldin samo kolutao očima i ibretio se, a ja se sjebo maloerjet.
A oni su to uradili, 100%.
Na autu skoro 4 godine ništa nije rađeno oko prednjeg trapa, ništa nije bi kuckalo niti je bilo lufta kakvog.
Bagra điksonska.
kabal1337

#47260 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

najgore sto si izgubio vrijeme a dobio samo vece sranje
A pare dabogda da ti vrate
Al'din

#47261 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

kabal1337 wrote: 14/06/2023 21:19 pa sto su skratili metalnu piksnu :run: , da nju nisu dirali, mozda mu ne bi skripalo. jesu umjetnici
Nisu piksnu, samo onu kao "gljivu" taj dio neda lafeti da udara u most
Al'din

#47262 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

Naslovnica wrote: 14/06/2023 21:30 Ja se ništa u to ne razumijem, ali je Aldin samo kolutao očima i ibretio se, a ja se sjebo maloerjet.
A oni su to uradili, 100%.
Na autu skoro 4 godine ništa nije rađeno oko prednjeg trapa, ništa nije bi kuckalo niti je bilo lufta kakvog.
Bagra điksonska.
Ma to ja malo dramim tipa "ko ti je ovo radio" :mrgreen:

Salim se
drug_profi

#47263 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

konektovan wrote: 14/06/2023 18:17
Evolution_IV wrote: 14/06/2023 18:13 kad daju 1200 u vrh glave, za to i nema dobrih majstora :bih:
Ako ti se ne radi za tu platu,..nemoj raditi, jednostavno je..
Ako si vec prihvatio takve uslove, duzan si da svoj posao radis savjesno, isto kao i onaj majstor koji ima platu 5000 KM..a ne da covjek razmislja, smije li se uputiti na put sa porodicom.
Svaki majstor ima baksisa.
Ovaj moj kod kojeg idem ima cca. 200 ili vise svaki dan. I sve se dijeli na njih trojicu. Gazda +2 radnika. Svako ostavi cenera bar.
I to ide mimo plate. A kaze mi da placa ovog sto je sve savladao oko 2000.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#47264 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

drug_profi wrote: 14/06/2023 23:04
konektovan wrote: 14/06/2023 18:17

Ako ti se ne radi za tu platu,..nemoj raditi, jednostavno je..
Ako si vec prihvatio takve uslove, duzan si da svoj posao radis savjesno, isto kao i onaj majstor koji ima platu 5000 KM..a ne da covjek razmislja, smije li se uputiti na put sa porodicom.
Svaki majstor ima baksisa.
Ovaj moj kod kojeg idem ima cca. 200 ili vise svaki dan. I sve se dijeli na njih trojicu. Gazda +2 radnika. Svako ostavi cenera bar.
I to ide mimo plate. A kaze mi da placa ovog sto je sve savladao oko 2000.
Ma nije ovdje problem plata,..problem je "mentalitet boliqurtzizma" gdje su ljudi izgubili osjecaj ikakve odgovornosti prema poslu i musteriji...valjda se vode logikom, ne mozemo mi biti toliko loši, koliko levata ima...
B6Redhell

#47265 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

To auto mehaničar i bakšiš nebi trebalo da ide u istu recenicu nikako, zna se u kojoj grani privrede se ostavlja za uslugu bakšiš, ja se licno ne protivim i svako ima pravo da radi sta hoce sa svojim novcem, ali kad naviknes odredjene osobe na bakšiš , pogotovo ako si čest mušterija, i nekad se potrefi da nemas ili ne dadneš, drugacija se ploča zna vrtiti. A i usluga, moze se pricati ejihh ja njega znam, nema frke itd itd.. . .. nazalost u BiH se i kod doktora ostavlja, zato i jest stanje ovakvo..
Laplace

#47266 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Laplace »

kravamuzara wrote: 14/06/2023 20:46 Uvijek su mi epske te izjave "naleci ce" :run:

Prestat ce curiti, prestat ce se cuti, pocet ce raditi, samo da nalegne :lol:
To su ti pojačaj muziku savjeti.
Laplace

#47267 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 14/06/2023 20:57 Ma najgore je što odeš kod nekog kurčevog mega giga servisa, to reklame, to dizalice, qrci-palci, kontaš da će ti uraditi posao, naplate i ispušiš ga, i skontaš da su te jebali a ti dobrovoljno spustio gaće, sa osmjehom.
Tako sam ja prije 20-tak godina kupio Yuga. I kontam da mu zamijenim zupčasti jer ne znam da li mu je ikad mijenjan. Odem do majstora na glasu, kažu radi Mercedese &co, dobar majstor. Uradi on to i naplati 3,0 KM (ja sam kupio zupčasti i ostalo).

Vozim ja auto, ali malo-malo ne može krenuti u prvoj na ravnici. Mučim se neko vrijeme i na kraju odem do drugog majstora, ono garaža u kući pretvorena u servis. uradi, naplati 15 KM, auto ide normalno. Par puta sam se uplašio da opet imam problem jer auto jedva kreće pa skontam da sam zaboravio mjenjač prebaciti iz druge u prvu pri zaustavljanju. Ovaj prvi mi, izgleda, nije dobro podesio zupčasti pri ugradnji. Srećom, nije bilo štete na motoru.
rikta123

#47268 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by rikta123 »

Nadjite mi postenog mehanicara, pa gori su od politicke bande :D.. Svaki mehanicar audi, bmw, mecku voza od 30 40 hiljada :D
konektovan

#47269 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

rikta123 wrote: 15/06/2023 12:03 Nadjite mi postenog mehanicara, pa gori su od politicke bande :D.. Svaki mehanicar audi, bmw, mecku voza od 30 40 hiljada :D
Ja znam jednog poštenog..ali nista ne zna... :mrgreen:
Al'din

#47270 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

rikta123 wrote: 15/06/2023 12:03 Nadjite mi postenog mehanicara, pa gori su od politicke bande :D.. Svaki mehanicar audi, bmw, mecku voza od 30 40 hiljada :D
Ako je to mjerilo, 90 % vozaca u Sa kantonu su mehanicari 😁
saabsa

#47271 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by saabsa »

konektovan wrote: 15/06/2023 12:14
Ja znam jednog poštenog..ali nista ne zna... :mrgreen:
Ima ih i poštenih, samo što su nažalost rijetki kao krme u Teheranu ali ih ipak ima...
konektovan

#47272 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Da,..ima..
Juka Jebach

#47273 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Juka Jebach »

Kakav je dedovic za renault i dacia vozila, i ima li jos neko za renault i dacie u Sarajevu?
Scheduler

#47274 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Scheduler »

Momci pitanje, od jucer prilikom skretanja udesno osjetim lupkanje kod desnog tocka? Sta bi mogli biti i koliko je kriticno za popraviti jer moram sutra put hercegovine?
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#47275 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

kineticki, provjeri i manzetnu sto ga pokriva mozda je suh :wink:
Post Reply