UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Nepenthe11

#40101 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Sid the sloth wrote: 12/06/2023 21:47
Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 21:33

Nije najbolji trener i grozan čovjek, bar tako kažu i tako mi se i čini. I da ga volim?

Ima ona stara o njemu, uzmi kralju Fulham pa igraj ono svoje. Ima on kvalitet, glupo bi bilo srati i sumnjati u to, ali da je on neki GOAT nikada.
Kad se sjetim onih Monacoa, petardi silnih, ekipa koje je vodio. A ovo neku noć 😄😄🙄🙄

On je ala nešto Lebron u NBA
Cuj uzmi Fulham, je li moguce da odrasli ljudi to pisu. Hoce li Verstappen u najboljim godinama voziti za Haas, sto Ferguson nije vodio Fulham, sto se Ancelotti obrukao sa Evertonom, sto se Mourinho bruka zadnjih godina pa mu je domet Conference League, hoce li Zidane uzeti Nicu da vodi ili ce PSG/Real itd, mogu ovako do sutra.
Valjda ima razlog zasto Guardiolu hoce najbolji timovi, zato sto je najbolji, sto Mourinho vise nema priliku da vodi City/PSG/...?
Vidimo sa Chelsea-em sta se desi kad prosjecni treneri dobiju skup tim da vode, ne ide, moras biti najbolji da bi znao voditi najbolje.
Ferguson je vodio Aberdeen, Aberdeen pokraj Celtica i Rangersa bio prvak, Ancelotti se obrukao sa Evertonom, ok, jeste, recimo :lol: :lol: :lol: :lol: . I osvojio LP iduće godine. Ja mogu isto do sutra. A ovaj vodio strašnu Barcu onu, Bayern isti takav i ove sada.

Hajde reci mi, s kim je lakše osvajati titule? Opet, Pep je strašan trener no nije mi najveći. I šta hoćeš da kažem još
Nepenthe11

#40102 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Student_u_Ostavci wrote: 12/06/2023 22:04
Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 21:33

Nije najbolji trener i grozan čovjek, bar tako kažu i tako mi se i čini. I da ga volim?

Ima ona stara o njemu, uzmi kralju Fulham pa igraj ono svoje. Ima on kvalitet, glupo bi bilo srati i sumnjati u to, ali da je on neki GOAT nikada.
Kad se sjetim onih Monacoa, petardi silnih, ekipa koje je vodio. A ovo neku noć 😄😄🙄🙄

On je ala nešto Lebron u NBA
Kad se sjeti Monaca, sjeti se onda kako je šamarao nejač u Engleskoj sa izvjesnim Fabianom Delphom kao starterom.

Za mene je on, osvajanjem triplete u Engleskoj, i zvanično dokazao kakva je klasa. Ako je uopšte i trebalo išta dokazivati.

Dupla tripleta, 30+trofeja. Za 14 godina trenerske karijere. Ende.
Lako tako drug na cheat mode, jbg. On je klasa, niko to ne spori. Samo goat nope.
jeza u ledja

#40103 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

vaučer wrote: 12/06/2023 23:49
jeza u ledja wrote: 12/06/2023 23:26
Ko nije zastupljen i u cemu?

Ne znas ni ti vise sta pricas…
Nisu zastupljene države u brojnim natjecanjima pod kapom FIFE i UEFE. Jer koliko mogu vidjeti jesu,
Wha? :-)

Veze nemam sta je pisac htio reci, ali da ponovim da velikoj vecini reprezentacija odgovara Liga Nacija, a velikoj vecini svjetskih klupskih takmicenja odgovara svjetsko klupsko prvenstvo.
jeza u ledja

#40104 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Nepenthe11 wrote: 13/06/2023 00:07
Student_u_Ostavci wrote: 12/06/2023 22:04

Kad se sjeti Monaca, sjeti se onda kako je šamarao nejač u Engleskoj sa izvjesnim Fabianom Delphom kao starterom.

Za mene je on, osvajanjem triplete u Engleskoj, i zvanično dokazao kakva je klasa. Ako je uopšte i trebalo išta dokazivati.

Dupla tripleta, 30+trofeja. Za 14 godina trenerske karijere. Ende.
Lako tako drug na cheat mode, jbg. On je klasa, niko to ne spori. Samo goat nope.
Ono sto ti zelis reci je da neko ne moze biti u samom vrhu trenera ako nije napravio uspjeh sa nekim manjim klubom?
vaučer

#40105 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 13/06/2023 00:10 Wha? :-)

Veze nemam sta je pisac htio reci, ali da ponovim da velikoj vecini reprezentacija odgovara Liga Nacija, a velikoj vecini svjetskih klupskih takmicenja odgovara svjetsko klupsko prvenstvo.
Onda jebiga čitaj post po post, ako ti pobjegne nešto. Liga Nacija nije samo ‘zamjenila prijateljske’ kako nevino tvrdiš nego je nakon prve sezone odmah povećan broj utakmica za cca 25%. S tendencijom daljnjeg rasta. Raste broj utakmica u LP, SP, Euru, Klupskom SP itd.

Dokle?
Sid the sloth

#40106 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 13/06/2023 00:00
Sid the sloth wrote: 12/06/2023 21:47

Cuj uzmi Fulham, je li moguce da odrasli ljudi to pisu. Hoce li Verstappen u najboljim godinama voziti za Haas, sto Ferguson nije vodio Fulham, sto se Ancelotti obrukao sa Evertonom, sto se Mourinho bruka zadnjih godina pa mu je domet Conference League, hoce li Zidane uzeti Nicu da vodi ili ce PSG/Real itd, mogu ovako do sutra.
Valjda ima razlog zasto Guardiolu hoce najbolji timovi, zato sto je najbolji, sto Mourinho vise nema priliku da vodi City/PSG/...?
Vidimo sa Chelsea-em sta se desi kad prosjecni treneri dobiju skup tim da vode, ne ide, moras biti najbolji da bi znao voditi najbolje.
Ferguson je vodio Aberdeen, Aberdeen pokraj Celtica i Rangersa bio prvak, Ancelotti se obrukao sa Evertonom, ok, jeste, recimo :lol: :lol: :lol: :lol: . I osvojio LP iduće godine. Ja mogu isto do sutra. A ovaj vodio strašnu Barcu onu, Bayern isti takav i ove sada.

Hajde reci mi, s kim je lakše osvajati titule? Opet, Pep je strašan trener no nije mi najveći. I šta hoćeš da kažem još
Aberdeen :lol: Skotska liga :lol: pa sto nije onda osvojio EPL sa Fulhamom, lako mu je sa Unitedom (po tvojoj nelogicnoj logici). Onda mu se ne broji nista ono s Unitedom, igrao na easy, svaka cast Fergie imas jednu titulu u Skotskoj koja ti se broji, reko Hamo s klixa :lol:
Sta je to Ancelotti uradio s Evertonom, osvojio nesto, bio uspjesniji od Moyesa? :lol:

Ne lupaj druze brukas se.
darius_maximus

#40107 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Nepenthe11 wrote: 13/06/2023 00:07

Da, opšte je poznato da je najjednostavniji posao biti trener Reala, Citya, Barcelone, i ostalih velikih i bogatih klubova.
Šta će oni, pravi pritisak je na treneru Fulhama i tu se tek pravi treneri dokazuju.

Ljudi nikako da shvate da postoje različiti profili trenera.
Neki su specijalisti za čupanje ekipa iz zona za ispadanje, neki su specijalisti za kupove, neki za reprezentacije, a malobrojni dobiju skupe igračke da se igraju.
jeza u ledja

#40108 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Haj se zakuni da tebi ove dvije recenice skupa imaju smisao:
vaučer wrote: 12/06/2023 23:49 Nisu zastupljene države u brojnim natjecanjima pod kapom FIFE i UEFE. Jer koliko mogu vidjeti jesu, i Gibraltar i Brazil imaju jednaku priliku igrati i osvojiti titulu.
:D
Neise.

Zasto se ti toliko sekiras zbog povecanog broja utakmica tita ti? :-)
Nepenthe11

#40109 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Bjukaš se djug hahahahhah
Osmi Socrates

#40110 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Ne mogu više kmečanja. Spremam se za odmor, i od fudbala i od ljudi, osim par, i od kmečavaca. :run:

Razumite i vi mene. I urazumite me. :lol:

Ne znam odakle potreba da se porede Pep i Ferguson. Obojica su vrh trenerskog posla, svaki na svoj način, i svaki u okolnostima koje su ih okružavale. Nema potrebe da se kmeči zato što je Pep trenutno najbolji. Meni je Ferguson najbolji svih vremena, ali ne vidim zašto ne bi i Pepu dao priznanje kad ga zaslužuje.

Počeo čovjek sezonu sa bekovima, završio je bez bekova. Na vrijeme uradio promjenu, i ko zna šta bi se desilo da nije Cancela prvo odstranio iz svojih kalkulacija, a onda ga i poslao u Bayern. To su potezi koji čine vrhunskog trenera, kad se urade na vrijeme i kad te promjene daju vrhunske rezultate. Nekim trenerima trebaju sezone da "shvate" koji su im problemi u timu. Shvate pod navodnicima jer su tvrdoglavi i nespremni da urade ključne poteze.

Mogao je Pep kupiti i nekog umjesto Cancela u januaru, ali nije. Uradio je još hrabrih poteza. Dali su rezultate. Uzeo tri trofeja. Ne znam šta ima nejasno oko njegovih rezultata.
Osmi Socrates

#40111 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Ako ste se razočarali u fudbal, što shvatam, vratite se "prihvatljivijim" formama fudbala. Eto, ovo ljeto je svjetsko prvenstvo za žene. Amerikanke jurišaju na treću uzastopnu titulu, ali ovaj put će im biti teže. Ja nemam vremena da gledam, ali, preporučujem ovima koji kmeče i zbog zelene trave na terenima.
vaučer

#40112 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 13/06/2023 00:27 Haj se zakuni da tebi ove dvije recenice skupa imaju smisao:
vaučer wrote: 12/06/2023 23:49 Nisu zastupljene države u brojnim natjecanjima pod kapom FIFE i UEFE. Jer koliko mogu vidjeti jesu, i Gibraltar i Brazil imaju jednaku priliku igrati i osvojiti titulu.
:D
Neise.

Zasto se ti toliko sekiras zbog povecanog broja utakmica tita ti? :-)
Ne vidim šta te zbunjuje iskreno? Probaj čitati s razumijevanjem. Kažeš 'briga me za organizacije, mene zanimaju ljudi koje organizacije predstavljaju'. Iako je nejasno misliš li na saveze ili publiku - jer to dvoje nije isto. Iako nisam nigdje spomenuo ikakvo ukidanje međunarodnih turnira i klupskih prvenstava. Pa ti lijepo kažem ti ljudi (i savezi i publika) su već zastupljeni, pokriveni utakmicama i pravom na natjecanje - od Gibraltara do Timbuktua - svi sudjeluju. Pitaš me da ti odgovorim 'Kakvo zastupanje'. Doslovno ti napišem odgovor koji počinje s 'Zastupanje...' ne bi li ti bilo lakše razumjeti, ali avaj - nije izgleda dovoljno.

Ukratko, da podvučemo crtu ispod ovog, mislim da ima više nego dovoljno natjecanja i utakmica. Ti očito ne misliš tako, nogomet za sve, grasroots u Ugandi itd... iako vrlo dobro znaš da ni UEFA ni FIFA nemaju razvoj nogometa kao primarni cilj nego isključivo rast sponzoskih ugovora i profit za guzonje. Što je barem jasno nakon nebrojenih skandala. Po meni dok se ne reformiraju temeljito je pumpanje kalendara od strane istih organizacija (naročito pod premisom da je više utakmica dobro za svjetski nogomet) kao davanje keša u ruke ovisniku u nadi da će nešto od tog potrošiti na hranu za djecu. I da, ne gledam međunarodni nogomet, boli me neka stvar da od sutra više nikad ne bude ni jedne utakmice ne bih trepnuo. Ali nije pitanje treba li ih ukinuti, niti sam to argumentirao, nego dokle im treba dozvoliti da pod marketinškim spinom 'boljitka nogometa' nastave trpati utakmice u već prepun kalendar za vlastiti profit.
Logovan

#40113 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

OFFICIAL: Manchester City will face Sevilla in the UEFA Super Cup on Wednesday 16th August in Piraeus, Greece.
Nepenthe11

#40114 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Ja mislim da se ovom znalcu s argumentom "bjukaš se djug ne jupaj" već digo i da se raduje gledanju ćelavog sa svojim razredom :)
jeza u ledja

#40115 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

vaučer wrote: 13/06/2023 10:41 Ne vidim šta te zbunjuje iskreno? Probaj čitati s razumijevanjem. Kažeš 'briga me za organizacije, mene zanimaju ljudi koje organizacije predstavljaju'. Iako je nejasno misliš li na saveze ili publiku - jer to dvoje nije isto. Iako nisam nigdje spomenuo ikakvo ukidanje međunarodnih turnira i klupskih prvenstava. Pa ti lijepo kažem ti ljudi (i savezi i publika) su već zastupljeni, pokriveni utakmicama i pravom na natjecanje - od Gibraltara do Timbuktua - svi sudjeluju. Pitaš me da ti odgovorim 'Kakvo zastupanje'. Doslovno ti napišem odgovor koji počinje s 'Zastupanje...' ne bi li ti bilo lakše razumjeti, ali avaj - nije izgleda dovoljno.
Jbg ne znam kako drukcije da ti objasnim da kad napises "nisu zastupljene...jer jesu", nije jasno sta govoris? :roll:
Ali je postalo nebitno...
vaučer wrote: 13/06/2023 10:41 Ukratko, da podvučemo crtu ispod ovog, mislim da ima više nego dovoljno natjecanja i utakmica. Ti očito ne misliš tako, nogomet za sve, grasroots u Ugandi itd... iako vrlo dobro znaš da ni UEFA ni FIFA nemaju razvoj nogometa kao primarni cilj nego isključivo rast sponzoskih ugovora i profit za guzonje. Što je barem jasno nakon nebrojenih skandala. Po meni dok se ne reformiraju temeljito je pumpanje kalendara od strane istih organizacija (naročito pod premisom da je više utakmica dobro za svjetski nogomet) kao davanje keša u ruke ovisniku u nadi da će nešto od tog potrošiti na hranu za djecu. I da, ne gledam međunarodni nogomet, boli me neka stvar da od sutra više nikad ne bude ni jedne utakmice ne bih trepnuo. Ali nije pitanje treba li ih ukinuti, niti sam to argumentirao, nego dokle im treba dozvoliti da pod marketinškim spinom 'boljitka nogometa' nastave trpati utakmice u već prepun kalendar za vlastiti profit.
Ti parrotujes stavove engleskih pundita koji za sve skoro sto nije englesko imaju arogantan stav - ne valja organizacija, ne valja takmicenje, ne valjaju pravila, ne valja sudjenje, ne valja VAR...sto je dio jedne vece uopstene arogancije sa Ostrva i u vezi mnogih drugih stvari. Da si Englez ili tamo odrastao, barem bi shvatio odakle dolazis, ali nisi, vec si sam izabrao da budes u toj prici. Izabrao si da te medjunarodni fudbal ne zanima, izabrao si da ne pratis nista drugo do takmicenja u kojim igra Liverpool ili Liverpulovi igraci. Jednostavno izabrao si da ignorises da se fudbal ne igra samo u Engleskoj i da publika i drugim zemljama ima drukcije zelje i prohtjeve.

Meni je sasvim jasno, kao i tebi, ko i sta su ljudi u FIFA i UEFA i sta su njihovi motivi. No tebi izgleda nije jasno da ti ponavaljas pricu koju plasiraju vlasnici, tj. menadzment bogatih engleskih klubova - jer oni su ti kojima najmanje odgovaraju dodatna takmicenja, pogotovo reprezentativna. I onda oni upere prstom na UEFA i FIFA, kao da ta raznorazna prosirenja odgovaraju samo foteljasima, ignorisuci fakat da bi dodatna takmicenja obradovala pratioce fudbala u nekim drugim zemljama. Ah, bad UEFA, bad FIFA. Jedni bogati upiru u druge bogate, preko nasih ledja.

Konkretno sto se tice mene, bilo koje novo takmicenje ili dodatne utakmice postojeceg takmicenja, podrzavam samo ako za to postoji interes publike. Ako neki ljudi zele gledati svjetsko klupsko fudbalsko prvenstvo, bujrum. Mene kao nekog ko je odrastao u Evropi nesto pretjerano ne zanima takvo takmicenje, ali shvatam da ima ljudi drugdje koji bi to pratili. Isto tako pretrpanost kalendara kojekakvim bezveznim utakmicama umanjuje zanimljivost istih, pogotovo ako se radi o istim imenima. Druga takmicenja, tipa Konferencijska Liga, su prava stvar, jer otvaraju prostor manjim timovima da igraju u Evropi. (To takmicenje i odbojnost engleskih pundita prema istom, kad se tek o tome pocelo pricati, je klasican primjer onog sto sam iznad govorio. Sad kad je uzeo WHU, prica se okrenula za 180 stepeni :lol: Klasika.)
Sto se tice Lige Nacija, nemam neki specijalan stav o tome, samo znam da je barem malo interesantnije od prijateljskih. Koliko znam, broj reprezentativnih utakmica godisnje je manje-vise isti kao i prije 10-15 godina. Ti tvrdis suprotno, mozda bi mogao to potkrijepiti necim konkretnim? A Liga nacija je uvedena jer su se prije toga klubovi i menadzeri bunili sto salju igrace na bezvezne prijateljske utakmice. Sad ni LN ne vaja. :oops:
vaučer

#40116 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 13/06/2023 14:50 Ti parrotujes stavove engleskih pundita koji za sve skoro sto nije englesko imaju arogantan stav - ne valja organizacija, ne valja takmicenje, ne valjaju pravila, ne valja sudjenje, ne valja VAR...sto je dio jedne vece uopstene arogancije sa Ostrva i u vezi mnogih drugih stvari. Da si Englez ili tamo odrastao, barem bi shvatio odakle dolazis, ali nisi, vec si sam izabrao da budes u toj prici. Izabrao si da te medjunarodni fudbal ne zanima, izabrao si da ne pratis nista drugo do takmicenja u kojim igra Liverpool ili Liverpulovi igraci. Jednostavno izabrao si da ignorises da se fudbal ne igra samo u Engleskoj i da publika i drugim zemljama ima drukcije zelje i prohtjeve.
Glupost. Ako sam na ikog kritičan to je organizacija, takmičenje, VAR, pravila, suđenje u Engleskoj. Pratim i gledam (sve manje i manje) samo Liverpool, točno, ali mi ne smeta da se igra šta god i gdje god u nekim razumnim okvirima.
jeza u ledja wrote: 13/06/2023 14:50 Meni je sasvim jasno, kao i tebi, ko i sta su ljudi u FIFA i UEFA i sta su njihovi motivi. No tebi izgleda nije jasno da ti ponavaljas pricu koju plasiraju vlasnici, tj. menadzment bogatih engleskih klubova - jer oni su ti kojima najmanje odgovaraju dodatna takmicenja, pogotovo reprezentativna. I onda oni upere prstom na UEFA i FIFA, kao da ta raznorazna prosirenja odgovaraju samo foteljasima, ignorisuci fakat da bi dodatna takmicenja obradovala pratioce fudbala u nekim drugim zemljama. Ah, bad UEFA, bad FIFA. Jedni bogati upiru u druge bogate, preko nasih ledja.
Menadžment bogatih klubova ima bar neki razlog da protestira protiv proširenja natjecanja, naročito protiv fillera besmislenim utakmicama. Nisam nikad čuo da protestiraju protiv igranja ikakvih međunarodnih utakmica, ali protiv pumpanja kalendara glupim utakmicama - jesu i neka su. Bio on na plaži ili u kampu reprezentacije, Mohamed Salah dobija tjedno na račun 400 milja eura. Ne od UEFE ili FIFE, nego od menadžmenta bogatog kluba. Jebiga, asset protection.
jeza u ledja wrote: 13/06/2023 14:50 Konkretno sto se tice mene, bilo koje novo takmicenje ili dodatne utakmice postojeceg takmicenja, podrzavam samo ako za to postoji interes publike. Ako neki ljudi zele gledati svjetsko klupsko fudbalsko prvenstvo, bujrum. Mene kao nekog ko je odrastao u Evropi nesto pretjerano ne zanima takvo takmicenje, ali shvatam da ima ljudi drugdje koji bi to pratili. Isto tako pretrpanost kalendara kojekakvim bezveznim utakmicama umanjuje zanimljivost istih, pogotovo ako se radi o istim imenima. Druga takmicenja, tipa Konferencijska Liga, su prava stvar, jer otvaraju prostor manjim timovima da igraju u Evropi. (To takmicenje i odbojnost engleskih pundita prema istom, kad se tek o tome pocelo pricati, je klasican primjer onog sto sam iznad govorio. Sad kad je uzeo WHU, prica se okrenula za 180 stepeni :lol: Klasika.) Sto se tice Lige Nacija, nemam neki specijalan stav o tome, samo znam da je barem malo interesantnije od prijateljskih. Koliko znam, broj reprezentativnih utakmica godisnje je manje-vise isti kao i prije 10-15 godina. Ti tvrdis suprotno, mozda bi mogao to potkrijepiti necim konkretnim? A Liga nacija je uvedena jer su se prije toga klubovi i menadzeri bunili sto salju igrace na bezvezne prijateljske utakmice. Sad ni LN ne vaja. :oops:
Interes publike je mač sa dvije oštrice. Jer postoji interes publike za jakim i koncentriranim SP-om, gdje se najboljim igračima da vremena za odmor a sigurno postoji interes i za SP-om koji će trajati tri mjeseca s 50% više utakmica i igrati se svake dvije godine. Nije publika niti konsultirana u ovim odlukama.

LN nisam nikad gledao, kao ni prijateljske utakmice. Znam da su inicijalno 2018/19 kad su uveli rekli da mjenja 1/1 prijateljske, da bi odmah naredne sezone rekli 'ups, ipak moramo povećati broj utakmica'. Divno je da u istom paragrafu spominju želju saveza da se umanji broj prijateljskih utakmica i najavu da se broj utakmica povećava. :-) Razlog? Znamo razlog.
Why was the format adjusted after the 2018/19 edition?

The change to the format followed a consultation process which involved all of UEFA's 55 national associations and reflects their desire to further minimise the number of friendly matches. In addition, it enhances sporting fairness as all teams in four-team groups will play their last match on the same day and at the same time. Moreover, the number of competitive matches during the competition's league phase will increase from 138 to 162, thereby increasing the commercial value of the competition.
jeza u ledja

#40117 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Pa ne znam zasto ti je ok da opravdavas "asset protection" ali ti nije ok da opravdavas zaradu FIFA i UEFA od filler utakmica? Svi gledaju kako da zarade na igracu i publici. Meni se sve to gadi, ali tebi je ok da pravdas jedne, a druge napadas. I naravno da menadzment klubova vjecito protestuje protiv medjunarodnih utakmica, cak i onih malo vise zvanicnih. Te previse kvalifikacija, te zasto bi uopste igrali kvalifikacije, te previse utakmica na prvenstvima. Sve to menadzment klubova vrlo cesto napada, ukljucujuci i same menadzere.

LN pretpostavljam ne zanima manje publiku od prijateljskih utakmica, vjerovatno naprotiv. Provrti malo koliko se igra godisnje reprezentativnih utakmica, ja mislim da nema razlike izmedju danas i prije 15 godina.

Helem...ti ocigledno imas vrlo suzen interes sto se tice fudbala. Dopusti da velika vecina ne razmislja tako.

Ja bih cak rekao da je ovo dio sire price, gdje smo mi dio ciljane publike globalnog marketinga EPL s jedne strane, i UEFA/FIFA s druge strane. Postoji stranan marketing EPL koji zeli kanalisati globalno mjenje u EPL i napraviti od nje "Superligu", sav se talenat i interes sliva tamo. Otprilike kao neki NBA fudbala. Onima koji to ne zele ostaju samo UEFA i FIFA kao saveznici jer nema ko drugi.
Ja ne zelim da fudbal pratim kroz prizmu pojmova kao "asset protection" ili na primjer da pusim neku pricu o "prirodnom razvitku tima", "financijskoj fair play potrosnji" i slicno. Za UEFA i FIFA duznosnike svi znamo. A i oni su realno najlaksa meta, ha jel.
studeni76

#40118 Re: UEFA Champions League

Post by studeni76 »

A sta sprečava te super bogate engleske klubove da povećaju roster pa da imaju prostora za odmor igrača!?
Sid the sloth

#40119 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 13/06/2023 14:05 Ja mislim da se ovom znalcu s argumentom "bjukaš se djug ne jupaj" već digo i da se raduje gledanju ćelavog sa svojim razredom :)
Deda ne odustajes od diskusije? Haj na ignore, igraj se s unucima prodji se foruma ...
Upali Aberdeen Fergusonovog vremena pa uzivaj :lol: :lol:
Nepenthe11

#40120 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Sid the sloth wrote: 14/06/2023 09:38
Nepenthe11 wrote: 13/06/2023 14:05 Ja mislim da se ovom znalcu s argumentom "bjukaš se djug ne jupaj" već digo i da se raduje gledanju ćelavog sa svojim razredom :)
Deda ne odustajes od diskusije? Haj na ignore, igraj se s unucima prodji se foruma ...
Ma ti si debilčina, veze ti nemaš. Fuj, doviđenja
Sid the sloth

#40121 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 14/06/2023 12:54
Sid the sloth wrote: 14/06/2023 09:38

Oo profesore kakva kultura i argumenti :lol: Stavio sliku Heisenberga i misli da je profesor :lol:
Nepenthe11

#40122 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Sid the sloth wrote: 14/06/2023 13:52
Nepenthe11 wrote: 14/06/2023 12:54

Oo profesore kakva kultura i argumenti :lol: Stavio sliku Heisenberga i misli da je profesor :lol:
Ovo je toooooliko jadno, ali stvarno joj 😂😂😂

Kakvi argumenti jer je očito da pojma nemaš. Ismijavaš radi Aberdeena, knjige se pisale o tome, dokumentarci se snimali. Nisam ja to ništa izmislio.

I šta tebi onda reći, majmune? Šta? Zaljubljen u Guardiolu jebote 😂

Ti vrijeđaš od samog starta, od prve rečenice koju si napisao.
Sve što sam te pitao ti si izbjegao i krenuo da vrijeđaš, ništa suvislo nisi napisao.

Smradec, majke mi kidara neka 😂😂 Barem se nadam da jeste 😳😳

Haj mrš
Sid the sloth

#40123 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 14/06/2023 16:32
Sid the sloth wrote: 14/06/2023 13:52

Ovo je toooooliko jadno, ali stvarno joj 😂😂😂

Kakvi argumenti jer je očito da pojma nemaš. Ismijavaš radi Aberdeena, knjige se pisale o tome, dokumentarci se snimali. Nisam ja to ništa izmislio.

I šta tebi onda reći, majmune? Šta? Zaljubljen u Guardiolu jebote 😂

Ti vrijeđaš od samog starta, od prve rečenice koju si napisao.
Sve što sam te pitao ti si izbjegao i krenuo da vrijeđaš, ništa suvislo nisi napisao.

Smradec, majke mi kidara neka 😂😂 Barem se nadam da jeste 😳😳

Haj mrš
Sta si bolan pitao? :lol: :lol: Sva tvoja komunikacija je sanerska 'ta ti znaś', 'ta ćeś ti', cuj sanerskog izraza ‘kidara’ za dijete :lol: :lol: kakva crna pitanja i argumenti. Prosuo si se sa Aberdeenom samo tako, sve mi je bilo jasno s kakvim privitimcem pokusavam raspravljati zato sam i odustao. A da si primitivac vidi se iz ovih par zadnjih postova gdje bi sam sebe pojeo od muke :lol: :lol:
Po tvom misljenju onda je Ranieri najbolji svih vremena jer je osvojio titulu sa jednim Leicesterom, nebitno sto sad trenira neki tamo Cagliari? :lol: :lol: Cirkusant si mora se priznati.
JohnnyS

#40124 Re: UEFA Champions League

Post by JohnnyS »

Svi su obožavatelji Guardiole sektaši
El_comadante

#40125 Re: UEFA Champions League

Post by El_comadante »

Počela nova sezona LP, tačnije pretkola, Atletik (AND) - Budućnost (CG) 0-3. Druga utakmica večeras je Tre Pene (SNM) - Bredbalik (ISL)
Post Reply