English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#52001 Re: English Premier League
Koliko sam ja upratio, moguće je da prvih nekoliko kola igraju u gostima dok se potrebne renovacije ne urade. To im nije idealna situacija, ali tako je kako je.
Ako odluče da ne mogu igrati nikako utakmice kod kuće, nije ni to kraj svijeta, jer i dalje bi imali prednost domaćeg terena. Možda bi se morali uraditi neki specijalni aranžmani oko njihovih navijača. Luton je relativno blizu Londona, i vjerovatno bi igrali utakmice na nekom od londonskih stadiona.
Ako odluče da ne mogu igrati nikako utakmice kod kuće, nije ni to kraj svijeta, jer i dalje bi imali prednost domaćeg terena. Možda bi se morali uraditi neki specijalni aranžmani oko njihovih navijača. Luton je relativno blizu Londona, i vjerovatno bi igrali utakmice na nekom od londonskih stadiona.
-
Zoooka
#52002 Re: English Premier League
Moram priznati da sam ljubomoran na Grealisha, koliko lik loče, a ima onakvo tijelo i onakav six pack.
-
Dzontra_Volta
- jeza u ledja
- vaučer
#52005 Re: English Premier League
A kako tek dobija faulove poslije svakog dajvanja jer je Englez. 
- jeza u ledja
#52006 Re: English Premier League
Kazu morali su dovuc placene navijace autobusima:
- vaučer
#52007 Re: English Premier League
Hm da, fascinantno.
Negdje u egalu s West Ham paradom.
Očekivano za najveći nogometni brand na svijetu.
Negdje u egalu s West Ham paradom.
Očekivano za najveći nogometni brand na svijetu.
- drugtito2011
- vaučer
#52009 Re: English Premier League
Jesam li napisao da je malo?drugtito2011 wrote: ↑14/06/2023 10:51 200.000 navijača nije mali broj, obzirom da se proslava ponavlja svake godine. Nego slavi li se šta u Liverpulu, osim švedske pobjede na evroviziji?
Napisao sam da je u egalu s West Hamom, što i jeste.
Kako su u isto vrijeme na razini s West Hamom i najveći nogometni brand na svijetu?
To je pravi razlog za slavlje.
- jeza u ledja
#52010 Re: English Premier League
Isti Youtube izvor, isti tip videa, samo za proslavu West Ham navijaca:
Fino pise 70k, sto je ako se ne varam skoro 3 put manje od 200k.
I ko je rekao da su najveci nogometni brend u svijetu?
Nisu u gradu najveci.
Fino pise 70k, sto je ako se ne varam skoro 3 put manje od 200k.
I ko je rekao da su najveci nogometni brend u svijetu?
- vaučer
#52011 Re: English Premier League
https://www.itv.com/news/granada/2023-0 ... -the-world 
Najveći brend na svijetu.
Ili jesu ili nisu.
Oni kojima je to posao - kažu da jesu.
with the Premier League champions overtaking Real Madrid for the top position.
..highest revenue of any of club in the report.
Nemojmo se lagati.most popular European club on YouTube for active users and video views this season
Ili jesu ili nisu.
- jeza u ledja
#52012 Re: English Premier League
Sta ti ono napisa o citanju sa razumijevanjem?vaučer wrote: ↑14/06/2023 12:51 https://www.itv.com/news/granada/2023-0 ... -the-world
with the Premier League champions overtaking Real Madrid for the top position...highest revenue of any of club in the report.Nemojmo se lagati.most popular European club on YouTube for active users and video views this season
Ili jesu ili nisu.
Pise fino najvrjedniji fudbalski brend na svijetu, ne najveci.
Da li postoji razlika? Itekako postoji. Cak sta vise, upravo firma koja je izbacila taj podatak o Manchester Citiju je istovremeno izbacila drugi izvjestaj u kom imenuju Real Madrid najjacim brendom u svijetu.
Kada napises "najveci", a u kontekstu broja navijaca na proslavi, to se sigurno ne odnosi na trzisnu vrijednost, vec upravo na ovo ispod:
https://brandirectory.com/rankings/football/
Real Madrid CF reigns supreme as the world's strongest football club brand
In addition to calculating brand value, Brand Finance also determines the relative strength of brands through a balanced scorecard of metrics evaluating marketing investment, stakeholder equity, and business performance. Compliant with ISO 20671, Brand Finance’s assessment of stakeholder equity incorporates original market research data from over 10,000 football fans in Europe, Brazil, China, and the USA.
While beaten out of the top spot by Manchester City FC this year, Real Madrid CF strikes again as the strongest and second-most valuable football club brand. In 2022, Brand Finance research determined that the Spanish powerhouse were the most likely club to be rated ‘the best club in the world’ by fans. Brand strength is what attracts fans, players, investors, and sponsors to engage with the club –delivering commercial value through higher revenues, prices – especially for sponsorship, higher growth, and sponsors, reducing risks to profitability related to weak on pitch performance.
- vaučer
#52013 Re: English Premier League
jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 14:25 Brand strength is what attracts fans, players, investors, and sponsors to engage with the club –delivering commercial value through higher revenues, prices – especially for sponsorship, higher growth, and sponsors, reducing risks to profitability related to weak on pitch performance.
Naravno da nisu najveći brend na svijetu, nisu ni najveći nogometni brend u Manchesteru. Ali prema ovim parametrima koje si stavio i koji su svima jasni (jer postoji direktna korelacija između snage branda i financijske vrijednosti) ne bi trebali biti ni blizu Unitedu, Realu, Barceloni - a godinama su već ispred njih po zaradi. I to je cijela priča. U besmrtnim riječima onog splitskog pjesnika 'Kako to, kako to?'. Svi drugi su skoro pa sinkronizirani u snazi branda i zaradi, osim ovih par geopolitičkih projekata izgrađenih na nekadašnjim nogometnim klubovima.
A parada im je bila odlična.
Eto prestigoše i West Ham.
- jeza u ledja
#52014 Re: English Premier League
Pa logicno je da im rezultatski uspjesi nece biti sinhronizovani sa popularnoscu kad su do juce bili prosjecan klub. No i to se sa godinama mijenja, kao i sve ostalo.
Ako ovako nastave, za 10-15 godina bice u rangu sa najvecim engleskim brandovima. A ti onda spominji neka stara vremena….
To je tako u fudbalu i zivotu. Vec vidjeno na ranijim primjerima.
Ako ovako nastave, za 10-15 godina bice u rangu sa najvecim engleskim brandovima. A ti onda spominji neka stara vremena….
- jeza u ledja
#52015 Re: English Premier League
I usput, kad prodje tih jos 10-15 godina uspjeha, tj. kad stvarno postanu top globalan brend, znas sta ce to znaciti? To ce znaciti da ne moraju imati arapskog vlasnika da bi ostali globalan brend. Odlican primjer je Chelsea.
-
LSD
#52016 Re: English Premier League
1999 kada je Manchester United osvojio trostruku krunu, njihove komsije City su igrali u League One, u trecem rangu takmicenja.jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 15:13 Pa logicno je da im rezultatski uspjesi nece biti sinhronizovani sa popularnoscu kad su do juce bili prosjecan klub. No i to se sa godinama mijenja, kao i sve ostalo.
24 godine poslije, City slavi trostruku krunu, a United se zadovoljava sa top 4 i to se prezentuje kao neki veliki uspjeh.
Sto kazes, tako je to u fudbalu i zivotu generalno. Sve se mijenja, dolaze nove snage koji smijenjuju stare, uspostavlja se novi poredak.
Mada ima i onih navijaca koji vole da zive u proslosti i od stare slave
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
LSD
- vaučer
#52019 Re: English Premier League
Nisam napisao da im rezultati nisu sinkronizirani s popularnošću, nego da im zarada i sponzorstva nisu usklađen s vrijednošću brenda. To što si ti napisao je normalno za klub koji niže uspjehe nakon perioda osrednjosti. Ono što sam ja napisao ukazuje na kreativno računovodstvo kojem su skloni. Što ti dobro znaš, ali ti nije bitno. Jer kartel...jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 15:13 Pa logicno je da im rezultatski uspjesi nece biti sinhronizovani sa popularnoscu kad su do juce bili prosjecan klub. No i to se sa godinama mijenja, kao i sve ostalo. Ako ovako nastave, za 10-15 godina bice u rangu sa najvecim engleskim brandovima. A ti onda spominji neka stara vremena….
- jeza u ledja
#52020 Re: English Premier League
Zarada i vrijednost brenda im itekako jestu sinhronizovani, tj. u bobu su im sinhronizovani, jer su na obje liste na prvom mjestu.vaučer wrote: ↑14/06/2023 15:52Nisam napisao da im rezultati nisu sinkronizirani s popularnošću, nego da im zarada i sponzorstva nisu usklađen s vrijednošću brenda. To što si ti napisao je normalno za klub koji niže uspjehe nakon perioda osrednjosti. Ono što sam ja napisao ukazuje na kreativno računovodstvo kojem su skloni. Što ti dobro znaš, ali ti nije bitno. Jer kartel...jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 15:13 Pa logicno je da im rezultatski uspjesi nece biti sinhronizovani sa popularnoscu kad su do juce bili prosjecan klub. No i to se sa godinama mijenja, kao i sve ostalo. Ako ovako nastave, za 10-15 godina bice u rangu sa najvecim engleskim brandovima. A ti onda spominji neka stara vremena….
Na poznatoj Deloitte listi su prvi, drugu godinu za redom:
https://www2.deloitte.com/uk/en/pages/s ... eague.html
O vrijednosti brenda si sam poceo, a postavio sam link iznad.Manchester City retain their position at the top of the Money League and for the second time were the club to generate the highest revenue in world football.
Znaci ne da ja nesto "dobro znam", vec si ti napisao nesto dijametralno suprotno od onog sto je realnost.
-
Zoooka
#52021 Re: English Premier League
Kako ih navuce lik da sebi obezbjedi jos bolji ugovor
- vaučer
#52022 Re: English Premier League
Daj molim te. Svi drugi klubovi su sinkronizirani u najvrijedniji/najveći brend paraleli. Ako nisam točno napisao, jasno je da sam na to mislio. Svi, osim ovog na vrhu. On je najvrijedniji a nije ni do koljena veličinom brenda drugima na listi. Koji su to sponzori pogurali Manchester City da zarađuje više od Reala koji je osvojio niz LP naslova u tom periodu kad su ih pretekli?jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 16:24
O vrijednosti brenda si sam poceo, a postavio sam link iznad.
Znaci ne da ja nesto "dobro znam", vec si ti napisao nesto dijametralno suprotno od onog sto je realnost.
- jeza u ledja
#52023 Re: English Premier League
Ne znam, potrazi odgovor kod onih kojima je posao da se tim racunicama i listama bave.vaučer wrote: ↑14/06/2023 17:01Daj molim te. Svi drugi klubovi su sinkronizirani u najvrijedniji/najveći brend paraleli. Ako nisam točno napisao, jasno je da sam na to mislio. Svi, osim ovog na vrhu. On je najvrijedniji a nije ni do koljena veličinom brenda drugima na listi. Koji su to sponzori pogurali Manchester City da zarađuje više od Reala koji je osvojio niz LP naslova u tom periodu kad su ih pretekli?jeza u ledja wrote: ↑14/06/2023 16:24
O vrijednosti brenda si sam poceo, a postavio sam link iznad.
- jeza u ledja
#52025 Re: English Premier League
Usput, u tom izvjestaju o brandingu, a na listi o "brand strength" (znaci ne "brand value"), tu, gdje je Real Madrid prvi... - Manchester City je na 5-om mjestu. To i nije bas neki pretjerani raskorak.