Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- DaysleepeR
#1376 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Niko pametan to ne drzi...
-
Seawolf
#1377 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Naravno da nama (stanovnicima Kantona Sarajevo) treba LCC, ali je dosadašnje iskustvo pokazalo da mi ne trebamo LCC-ovima (a to je ono što je u ovoj priči bitno).
Nije bez veze WizzAir otišao iz Sarajeva čim se drugdje uspostavio normalan saobraćaj.
Nije bez veze WizzAir otišao iz Sarajeva čim se drugdje uspostavio normalan saobraćaj.
- drndalo
#1378 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mene nise sramota. Niti sam zaposlen na SJJ (od danas uredno na Birou, slucajnost...), niti TZL dere SJJ... Jedini koji se sramoti pricajuci gluposti,(a od silne zelje NECE BITI IPAK HAIRA I NOVIH LINIJA za putovati po 15 EUR) si ti! Ne znas ni dje udaras pokusavajuci izmisliti kvadraturu kruga, a ni Pitagora je nije skontao... ALi jebo Pitagoru, kakav si ti genije...?! Zar ne?DaysleepeR wrote: ↑12/06/2023 12:57Dakle odron od poslovanja.drndalo wrote: ↑12/06/2023 12:54
Sjedi, 1 zakljucno! Bez mogucnosti popravnog...
Javno preduzece znaci da su u "nasem" vlasnistvu, a ne da ih mi automatski finansiramo. Aerodrom sam od svojih prihoda gradi sto je izgradio. Pomoc je dobio u vrijeme korone, kad je imao 0 prometa, kao i ostali aerodromi. Subvencije za nove linije od Vlada imaju smisla ako dovode nove turiste koji ce ostavljati pare ovdje. To isto nije placanje iz nasih dzepova.
Za razliku od toga, placanje npr. 5 mil. EUR koje koncesionar zaradi manje od obecanog, jeste.
Tebe nije lično sramota kao uposlenika aerodroma da vas Tuzla dere po broju putnika?
Onako nepristupačna.
Nije te sramota?
- drndalo
#1379 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Pise i na tarabi:"Pi*ka", pa jedan covjek slomio ćurac, gurajuci...
-
baglama
#1380 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Evo primjera, a meni isto vremenski, u Sarajevo pocetkom oktobra ili u Split pocetkom listopada +auto za dvoje, razlika 30 Ojra.
Domoljub ili Domodzep.
Domoljub ili Domodzep.
- drndalo
#1381 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Dupli
Last edited by drndalo on 12/06/2023 18:44, edited 1 time in total.
- drndalo
#1382 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Super, onda sjedi u auto i hebbaji se 5 sati preko Kupresa i Livna za tu razliku od 30 EUR...
Ima li tu neka cijena za komociju stizanja na krajnju destinaciju? Ja sam znao za let iz SJJ platiti i 150 EUR vise (2 osobe) nego da se glingam do ZAG/BEG, dakle 5-6 sati voznje + parking, jer letim iz pidzame... To ima svoju cijenu. Nije lose imati konkurenciju naravno, jer svi legacy na SJJ koriste priliku za extra profit, jer im se moze... Jedino da pistoljem natjeramo Voloteu npr. da pocne letjeti...?
Prosla su vremena dekretom uvodjenih letova dje se ćurcu cefne... Ako Ryan-u nudimo manje nego npr. Bukurest, odose tamo... Kapitalizam... Zaiskali smo, evo nam ga...
Postoji i drugi nacin, kompanija, npr. BH Airlines, Air Bosna, FlyBosnia, makar je i Bakir drzao, a Jasmina se zeljela oprobati u ulozi mega-menadzerice, mora barem u sinergiji letova+Swissotel-a biti pozitivna, a ne donositi gubitak... Kako nam to nikad jos nije poslo za rukom, nemamo domacu kompaniju koja moze neke linije lansirati...
Oman? Uz duzno postovanje kolegi forumasu koji pjeni jer ne moze posjetiti Deen-a povoljno u Milanu za 29 EUR, Omanska linija na SJJ za cijelu BiH ekonomiju nosi vise para od linije za EU Milano, jer ce Omanci vise para ovdje potrositi, nego sto ce to potrositi Milanezi ovdje, uz izvoz nasih para u Milano kada bi takva linija postojala.
Da se ne shvatimo pogresno, bilo bi lijepo da to ima, i odatle bi bilo para, ali to treba razraditi... Arapi nam, nicim izazvani sami dolaze, slucajni turisti, da ostave pare lezeci na travi... Da ih odjebemo mozda? Da Deen moze doci za 29 EUR da proseta torbicu...?
Dakle niko ne gura nikakve linije "za Oman", one se same desavaju, putnici traze, aerodrom zaradjuje. Easy nas nece, Wizz ima preca posla, Ryan hoce vise para da bi letio, XYZ kompanija je isto htjela vise nego sto je mogla dobiti... Sta sad? Da se ubijemo?
Ne postoje magicna rjesenja, Wizz je bio jedno takvo, preko noci skok, ukidanje isto tako kada ispade popust. Ryan bi tek bio dernek kada neces da im platis iducu ucjenu... Dakle poslovno gledano, genericki rast je bolji od LCC "skokova" jer je stabilniji. Mjesavina bi bila dobra, kada cemo potrefiti recept, ostaje da se vidi.
Ima li tu neka cijena za komociju stizanja na krajnju destinaciju? Ja sam znao za let iz SJJ platiti i 150 EUR vise (2 osobe) nego da se glingam do ZAG/BEG, dakle 5-6 sati voznje + parking, jer letim iz pidzame... To ima svoju cijenu. Nije lose imati konkurenciju naravno, jer svi legacy na SJJ koriste priliku za extra profit, jer im se moze... Jedino da pistoljem natjeramo Voloteu npr. da pocne letjeti...?
Prosla su vremena dekretom uvodjenih letova dje se ćurcu cefne... Ako Ryan-u nudimo manje nego npr. Bukurest, odose tamo... Kapitalizam... Zaiskali smo, evo nam ga...
Postoji i drugi nacin, kompanija, npr. BH Airlines, Air Bosna, FlyBosnia, makar je i Bakir drzao, a Jasmina se zeljela oprobati u ulozi mega-menadzerice, mora barem u sinergiji letova+Swissotel-a biti pozitivna, a ne donositi gubitak... Kako nam to nikad jos nije poslo za rukom, nemamo domacu kompaniju koja moze neke linije lansirati...
Oman? Uz duzno postovanje kolegi forumasu koji pjeni jer ne moze posjetiti Deen-a povoljno u Milanu za 29 EUR, Omanska linija na SJJ za cijelu BiH ekonomiju nosi vise para od linije za EU Milano, jer ce Omanci vise para ovdje potrositi, nego sto ce to potrositi Milanezi ovdje, uz izvoz nasih para u Milano kada bi takva linija postojala.
Da se ne shvatimo pogresno, bilo bi lijepo da to ima, i odatle bi bilo para, ali to treba razraditi... Arapi nam, nicim izazvani sami dolaze, slucajni turisti, da ostave pare lezeci na travi... Da ih odjebemo mozda? Da Deen moze doci za 29 EUR da proseta torbicu...?
Dakle niko ne gura nikakve linije "za Oman", one se same desavaju, putnici traze, aerodrom zaradjuje. Easy nas nece, Wizz ima preca posla, Ryan hoce vise para da bi letio, XYZ kompanija je isto htjela vise nego sto je mogla dobiti... Sta sad? Da se ubijemo?
Ne postoje magicna rjesenja, Wizz je bio jedno takvo, preko noci skok, ukidanje isto tako kada ispade popust. Ryan bi tek bio dernek kada neces da im platis iducu ucjenu... Dakle poslovno gledano, genericki rast je bolji od LCC "skokova" jer je stabilniji. Mjesavina bi bila dobra, kada cemo potrefiti recept, ostaje da se vidi.
-
Hakiz
-
Hakiz
#1384 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://www.edreams.com/travel/#results ... earch=true
Vidiš ispod one lijepo istaknute cijene ovo šta malim slovima piše "Prime fare per passenger"?
E, to Prime:
https://www.edreams.com/prime/terms-and-conditions/
Ako nećeš Prime, cijena ti nije ona velika lijepo zaokružena u plavom. Cijena ti je ona prekrižena, veća.
Ili ti sve lijepo izabereš na web shopu, napiše ti cijenu, tebi se svidi, odeš na "kasu" da vukucaš karticu, a tamo iznenadna stavka koju nisi odabrso, nešto kao "handling fee" ili slično od 20 ili više eura.
Imaju mala slova, nekada su nebitna, nekada bitna, treba ih pročitati.
- DaysleepeR
#1385 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja prosto ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje mrtvi ozbiljni pisu da LCC ne valja...
Mora da duhovi lete u tolikom broju preko Tuzle.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1386 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja ne znam je li ti svjesno ili nesvjesno siris dezinformacije ovdje. Deen vec godinama ne zivi u Milanu nego u Los Angelesu i nema teoretske sanse da ima karta LAX - SJJ za 29 eura da on dodje ovamo ili mi njega posjetimo tamo.
- drndalo
#1387 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne nego si ti spreman po cijenu zivota naguziti se LCCu...
Priznaj da zelis da radis za Ryan, pa sad malo siljis za njih, ne bi li bonus kakav bio...? Da se posluzim tvojim rijecnikom...
Priznaj da zelis da radis za Ryan, pa sad malo siljis za njih, ne bi li bonus kakav bio...? Da se posluzim tvojim rijecnikom...
- DaysleepeR
#1388 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ono sto treba je da se LCC-u naguzi i da ono sto trazi po istom principu po kojem se naguzimo arapima.drndalo wrote: ↑12/06/2023 18:43 Super, onda sjedi u auto i hebbaji se 5 sati preko Kupresa i Livna za tu razliku od 30 EUR...
Od tih arapskih para i Omana nista mi nemamo, mora se slusati trziste i ono sto ljudi hoce, a ljudi hoce LCC iz Sarajeva za evropske destinacije.
U minusu niko biti nece. Niko.
Nista meni standard nece skocit od omanskih para.
Ne mogu da vjerujem nekoj logici ovdje, pa po kojoj logici britanci lete za Dubrovnik za 30 EUR ako dole placaju apartmane 200 EUR/dan?
Gdje ste da im kazete da mogu onda hladno Britishem preko Beca pa na Zagreb pa Dubrovnik, za jedno 900.
Ha ja, sta fali, kad vec ih dole deru sa cijenama...
Znaci da se ubijes od debilne logike
- DaysleepeR
#1389 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ja hocu da zivim ko normalan svijet, da imam mogucnost izbora, a ne da sam svih svojih 46 godina natjeran na debilnu plemensku logiku, to ti je sto ti je, tamo iza sume drekavac zivi, ne valja to...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#1390 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
LCC ima prednosti. Ali je i sranje nekad.
Poslao ja zenu i dvoje djece kod njenog dajdze u Frankfurt preko Wizz. Daj odvuci do Tuzle, sletjeli u Hahn.
Zove dajdza odozgo, nemoj ih vise slati u Hahn, platit cu ja karte Sarajevo - Frankfurt (pravi) sljedeci put
Poslao ja zenu i dvoje djece kod njenog dajdze u Frankfurt preko Wizz. Daj odvuci do Tuzle, sletjeli u Hahn.
Zove dajdza odozgo, nemoj ih vise slati u Hahn, platit cu ja karte Sarajevo - Frankfurt (pravi) sljedeci put
- Hajvan
#1391 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Za tako sto u dolini od Sa do Kaknja treba da zivi minimum 2 miliona stanovnikaDaysleepeR wrote: ↑12/06/2023 19:45Ja hocu da zivim ko normalan svijet, da imam mogucnost izbora, a ne da sam svih svojih 46 godina natjeran na debilnu plemensku logiku, to ti je sto ti je, tamo iza sume drekavac zivi, ne valja to...
Last edited by Hajvan on 12/06/2023 19:50, edited 2 times in total.
- drndalo
#1392 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Previse si ti meni upucen u mjesto boravka doticnog i mogucnosti posjete...
-
Hakiz
#1393 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ma, valja LCC.DaysleepeR wrote: ↑12/06/2023 19:38 Ja prosto ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje mrtvi ozbiljni pisu da LCC ne valja...
Samo kažem da je malo drugačiji od onoga kako na prvu izgleda. To je sve.
Ja kada hoću da idem, pogledam LCC. Onda vidim kada lete, gdje lete (udaljenost aerodroma na koji slijeću od moje destinacije), skontam da mi valja cijelu noć probdjeti u Tuzli ili platiti neko prenoćište, ili biti na cesti u 4 ujutro na putu ka Tuzli, ako nema linije iz Tuzle onda to isto u Hrvatskoj, doći do tamo, onda povratak kako ide, umoran se prebacivati iz Tuzle, Splita, Dubrovnika, Zagreba do kuće, pogledam rodni list i skontam da sam prestar. Pa to sve, uključujući godine i kostobolju, pretvorim u novac i dodam na cijenu karte kod LCC.
I uvijek odlučim da platim više da idem sa aerodroma koji mi je pod nosom. I na njega se vratim.
Svako ima svoju računicu, koliko god drugima bila pogrešna.
-
Hakiz
#1394 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Neka...
Last edited by Hakiz on 12/06/2023 19:59, edited 1 time in total.
-
akcija007
#1395 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Nema od danas info da aerodrom pocinje raditi 0-24 h.
Air Serbija je drugi dodatni let umjesto od danas prebacila za 01 07
LCC VS regularne treba sve sabrati i oduzeti. Vrijeme je kljucni faktor . Sa Tz je ok po ljeti ali cimanje po zimi snijegu i ledu ne bi preporucio.
Air Serbija je drugi dodatni let umjesto od danas prebacila za 01 07
LCC VS regularne treba sve sabrati i oduzeti. Vrijeme je kljucni faktor . Sa Tz je ok po ljeti ali cimanje po zimi snijegu i ledu ne bi preporucio.
-
Seawolf
- drndalo
#1398 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Ne mozemo se sa Englezima porediti, kod njih svako selo ima aerodrom i svaki aerodrom ima par miliona putnika na sunce u Spaniju... Oni su to sebi izmislili kao model.
Njima 59 GBP jeftin prevoz... Kod nas bi ih objesili "skupo" "lopovi" "hoce da profitiraju na raji"... Itd...
By thw way, ja sam na LCCima znao naci i cijene od 700 EUR za povratni let, kad se potrefi tako... Kad ocijene da mogu derati, deru koliko mogu...
Njima 59 GBP jeftin prevoz... Kod nas bi ih objesili "skupo" "lopovi" "hoce da profitiraju na raji"... Itd...
By thw way, ja sam na LCCima znao naci i cijene od 700 EUR za povratni let, kad se potrefi tako... Kad ocijene da mogu derati, deru koliko mogu...
-
Trappist
#1400 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Eto da naucis nešto novo, prestani kupovati karte preko online agencija nego pocni direktno sa stranice aviokompanije. Prvo sigurnije je, drugo lakse je dobiti nazad pare ako bude belaj i trece na direktnoj stranici nema skrivenih feesHakiz wrote: ↑12/06/2023 19:26https://www.edreams.com/travel/#results ... earch=true
Vidiš ispod one lijepo istaknute cijene ovo šta malim slovima piše "Prime fare per passenger"?
E, to Prime:
https://www.edreams.com/prime/terms-and-conditions/
Ako nećeš Prime, cijena ti nije ona velika lijepo zaokružena u plavom. Cijena ti je ona prekrižena, veća.
Ili ti sve lijepo izabereš na web shopu, napiše ti cijenu, tebi se svidi, odeš na "kasu" da vukucaš karticu, a tamo iznenadna stavka koju nisi odabrso, nešto kao "handling fee" ili slično od 20 ili više eura.
Imaju mala slova, nekada su nebitna, nekada bitna, treba ih pročitati.