SDA Niksicu nema sta nije nudila i covjek je ostao dosljedan i lojalan trojci. Za to vrijeme Cengic je bio jedini koji je citavo vrijeme ostavljao prostor SDA. Vecinu vremena izigravao SDA-DF potparola. Radio za SDA kvalitetnije od njihovog klauna Zahiragica koji je bio najistureniji u post-izbornom vremenu. To sta je bilo prije 4-5 godina je danas irelevantno. Ocito su se neke struje nasle uvrijedjene jer su ostali kratkih rukava kod raspodjele pozicija. Cengic ce se usutkati nacelnickom pozicijom u Starom Gradu i iskreno se nadam da je sve ovo dio njihove igre koja ce biti i Irfanova predizborna kampanja u borbi za tu nacelnicku poziciju.Chmoljo wrote: ↑10/06/2023 17:14To je sve dobijeno unatoc Niksicu.laik1981 wrote: ↑10/06/2023 15:48 Pod vodstvom Niksica pade SDA, a SDP dobi i predsjednika drzave i premijera FBiH. Ne mirisem ga ni ja, ali siguran sam da su se pitali Denis i Irfan da bi sad SDA bila vlast i na drzavnom i na federalnom nivou, a tom linijom i u KS. Razumijem i ta previranja u SDP-u i tu njihovu internu borbu, ali kojekakva koketiranja sa SDA i DF-om ne razumijem. Ocito se zbog tog koketiranja Cengicu i Becirevicu suzava manevarski prostor u SDP-u i da traze neku izlaznu kartu iz stranke. Irfan ima potencijala, dok bi Denis bez SDP-a bio niko i nista. Trojka ga je ugurala u predsjednistvo. Realno lik je obicna prazna ljuska sa nula karizme.
I opet treba ponavljati da je Niksic skoro satrao trojku u pocetju, kada je neki drugi Niksic i ovaj Cengic kojeg sad optuzujes bio protiv koalicije sa SDA.
Kratko vam je pamcenje i lako donosite sudove bez provjere fakata.
Denis je s druge strane totalno nebitan lik. Gurnuo ga je Niksic, trojka podrzala. Da nije i da nisu danas bi imao plafon funkciju parlamentarca. Ovako covjek predsjednik. Treba da bude zahvalan, al ocito da igra za neke luzere koji bi da se preko njega vrate u na politicku scenu. Sam izbor Lagumdzije, koji je tad bio iznenadjenje, danas otkriva dosta stvari.