Ukrajina

drug_profi

#166201 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

statixx wrote: 06/06/2023 15:05 Ukrajinci se povukli iz Novodonetske, ocito nije islo kako je zamisljeno.
Ja mislim da je ovaj potop delte poremetio sve planove.
Sad ide preplaniranje, na B ili C varijantu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#166202 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 06/06/2023 14:20
zigzag wrote: 06/06/2023 13:07 krivo je more. voda će se povući za tri do četiri dana. može se izdržati na drvetu, jedući lišće jelte.
Sreća pa je tek olistalo.
mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe :lol:
JoseMujica

#166203 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

džaba su rušili izgleda
Dimu1927

#166204 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

emirolini wrote: 06/06/2023 15:05
swanfilter wrote: 06/06/2023 15:01 Jel ovim Rusi gube vodu za Krim il vodovod nema nikakve direktne veze sa branom?
Koliko se sjecam iz prethodnih clanaka, gube skroz. Bas prijateljski prema "svom" stanovnistvu na Krimu.
to znaci da ostavljaju krim bez vode kad ga ukrajinci vrate, mozda su se vec pomirili da im je traktorijada neizbjezna
geralt

#166205 Re: Ukrajina

Post by geralt »

drug_profi wrote: 06/06/2023 15:09
statixx wrote: 06/06/2023 15:05 Ukrajinci se povukli iz Novodonetske, ocito nije islo kako je zamisljeno.
Ako ukrajinski generalstab nema vec spreman plan na kojem pise "sta cemo ako Rusi dignu branu u zrak", onda neka kolektivno podnesu ostavke. Branu su dizali u zrak jednom Rusi 1941., drugi put Nijemci 1943., ovo bi trebao biti ocigledan i ocekivan potez od strane Rusa.
Last edited by geralt on 06/06/2023 15:18, edited 1 time in total.
Bernardinac

#166206 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

agent_zero wrote: 06/06/2023 14:51
Sve je ovo jedno veliko ništa.
Ovo oko rusa na ruskim granicama i u rusiji je jedna obična farsa kao i ovaj video.
Šta je ovdje potvrda nije mi jasno?
Ne vidi se ko je rahmetlija a okolo trava suha i visoka što znači da nije od ove godine.
Iskreno ove ruse u Ukrajini ja bih poslao u rusiju i de se ne vraćaju. Eto vas tamo i glođite se. Ko zna koliko je u tim jedinicama ruskih agenata koji će sutra napraviti veću štetu ukrajinskoj pravednoj borbi.
JoseMujica

#166207 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

geralt wrote: 06/06/2023 15:16
drug_profi wrote: 06/06/2023 15:09

Ako ukrajinski generalstab nema spreman plan na kojem pise "sta cemo ako Rusi dignu branu u zrak", onda neka kolektivno podnesu ostavke. Branu su dizali u zrak jednom Rusi 1941., drugi put Nijemci 1943., ovo bi trebao biti ocigledan i ocekivan potez od strane Rusa.
:thumbup: upravo

ali mislim da je ovo bilo gotovo očekivano jer je bila priča prije par mjeseci da su je rusi minirali
SanskiBiser

#166208 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Bernardinac wrote: 06/06/2023 15:18
agent_zero wrote: 06/06/2023 14:51
Ovo oko rusa na ruskim granicama i u rusiji je jedna obična farsa kao i ovaj video.
Ne vidi se ko je rahmetlija a okolo trava suha i visoka što znači da nije od ove godine.
Iskreno ove ruse u Ukrajini ja bih poslao u rusiju i de se ne vraćaju. Eto vas tamo i glođite se. Ko zna koliko je u tim jedinicama ruskih agenata koji će sutra napraviti veću štetu ukrajinskoj pravednoj borbi.

pukovnik je naletio u zasjedu pratili su ga dronom dok se kretao u dzipu neki dan objavljeno na njihovom kanalu ali nije stavljano ovdje na temu...
Spoiler
Show

Image
Image
Image
Last edited by SanskiBiser on 06/06/2023 15:35, edited 1 time in total.
emirolini

#166209 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Evo vezano za vodu:

geralt

#166210 Re: Ukrajina

Post by geralt »

SanskiBiser wrote: 06/06/2023 15:30

pukovnik je naletio u zasjedu pratili su ga dronom dok se kretao u dzipu neki dan objavljeno na njihovom kanalu ali nije stavljano ovdje na temu...
Spoiler
Show

Image
Image
Image

Ima pecat, meni dovoljan dokaz :D

Uostalom da je ziv, javio bi se dosad na Facebooku i rekao "ziv sam, lazu".

Nego smijesno mi da se kod Rusa u 2023. jos uvijek vojne knjizice popunjavaju rukom ko da su u carskoj Rusiji.
Last edited by geralt on 06/06/2023 15:35, edited 1 time in total.
drug_profi

#166211 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 06/06/2023 15:11
drug_profi wrote: 06/06/2023 14:20

Sreća pa je tek olistalo.
mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe :lol:
Pa nek ostanu na drvetu do jeseni. Haja.
JoseMujica

#166212 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

geralt wrote: 06/06/2023 15:33

Spoiler
Show

Image
Image
Image

Ima pecat, meni dovoljan dokaz :D

Uostalom da je ziv, javio bi se dosad na Facebooku i rekao "ziv sam, lazu".

Nego smijesno mi da se kod Rusa u 2023. jos uvijek vojne knjizice popunjavaju rukom ko da su u carskoj Rusiji.
bola tek su se obojaka nedavno kutarisali i uveli čorape :lol:
video

#166213 Re: Ukrajina

Post by video »

drug_profi wrote: 06/06/2023 15:35
JoseMujica wrote: 06/06/2023 15:11 mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe :lol:
Pa nek ostanu na drvetu do jeseni. Haja.
Vi ovo ne kontate.
Uradjeno je namjerno da orci pocnu jesti lisce i piti Dnjepar(kisnicu).
Armenci su mala maca kakvi ce orci postati - uruk hai na cetnicki nacin
Bernardinac

#166214 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Spoiler
Show

Image
Image
Image
Ništa ja tu ne vidim. Iskreno.
Kontam, moguće da je ova trava oko ovog mrtvog spaljena cidokorom. Posipaju uz cestu da ne raste, pa bi moglo biti, ali kad pogledaš video vidiš svud okolo suhu visoku travu.
Znači nemaaa šanse da je ovaj video napravljen ovih dana. Prošle godine DA, ove nije.
A knjižicu sa slikom napravim i ja za par sati.

Rusi lažu bili na jednoj ili drugoj strani.
Zato kažem, ne sviđa mi se ovo što Ukrajina radi sa ovim rusima. Obiće im se o glavu.
drug_profi

#166215 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Satelitske snimke.
Ukazuju da je brana unistena miniranjem iznutra. Takav mastodont svakako nije mogao biti unisten vanjskom eksplozijom.
Vidi se da je nestao kompletan nasip, vjerovatno implozijom strukture i unutrasnjosti brane NA RUSKOJ obali.

Image

Image
geralt

#166216 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Bernardinac wrote: 06/06/2023 15:52 Ništa ja tu ne vidim. Iskreno.
Kontam, moguće da je ova trava oko ovog mrtvog spaljena cidokorom. Posipaju uz cestu da ne raste, pa bi moglo biti, ali kad pogledaš video vidiš svud okolo suhu visoku travu.
Znači nemaaa šanse da je ovaj video napravljen ovih dana. Prošle godine DA, ove nije.
A knjižicu sa slikom napravim i ja za par sati.

Rusi lažu bili na jednoj ili drugoj strani.
Zato kažem, ne sviđa mi se ovo što Ukrajina radi sa ovim rusima. Obiće im se o glavu.
Koja svrha toliko se truditi oko lazne vijesti koja moze biti demantovana u bukvalno pola minute? Ako je ziv, uzme mobitel, snimi se, kaze "evo vidite ziv sam". Ili ga neko drugi snimi, kao Zaluznog.
HerrFlick999

#166217 Re: Ukrajina

Post by HerrFlick999 »

Sad se obe strane igraju prebacivanja krivnje i odgovornosti, ali ruku na srce ne vidim nijedan razlog zasto bi sami sebi rusi digli branu u vazduh. Ocigledno kome ovo ide u korist, makar ako se mene pita.
CrveniKuk

#166218 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za odbrane ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.
Last edited by CrveniKuk on 06/06/2023 16:05, edited 1 time in total.
emirolini

#166219 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

HerrFlick999 wrote: 06/06/2023 15:57 Sad se obe strane igraju prebacivanja krivnje i odgovornosti, ali ruku na srce ne vidim nijedan razlog zasto bi sami sebi rusi digli branu u vazduh. Ocigledno kome ovo ide u korist, makar ako se mene pita.
Ne pita. Hvala. LP
JoseMujica

#166220 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

CrveniKuk wrote: 06/06/2023 15:58 Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za obranu ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.
da se malo ispravim(o)...i ja sam mislio da ovim rusi neutrališu južni dio fronta i skraćuju liniju fronta na 10-15 dana, no kako vidim sada da neki pišu da će ovaj proces pražnjenja trajati par mjeseci i da je ovaj južni dio nemoguć za jače vojne operacije barem do jeseni
drug_profi

#166221 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

HerrFlick999 wrote: 06/06/2023 15:57 Sad se obe strane igraju prebacivanja krivnje i odgovornosti, ali ruku na srce ne vidim nijedan razlog zasto bi sami sebi rusi digli branu u vazduh. Ocigledno kome ovo ide u korist, makar ako se mene pita.
Vidi sliek ziv bio pa objasni sebi i nama kako i zasto je ukrajinski SOF usao u strukture brane na lijevoj obali pod ruskom kontrolom, umjesto da je minira na ustavama koej su uz obalu koju oni kontrolisu.
I zasto bi uopste sebi unistili jedini izgledni put preko Dnjepra koji bi se mogao uspostaviti u kratkom roku?
Trece zasto bi unistavali svoju infrastrukturu i svoju zemlju?

Rusi su glupi, htjeli su jedno, psotigli su drugo. Malo ih prenijelo.
CrveniKuk

#166222 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

JoseMujica wrote: 06/06/2023 16:02
CrveniKuk wrote: 06/06/2023 15:58 Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za obranu ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.
da se malo ispravim(o)...i ja sam mislio da ovim rusi neutrališu južni dio fronta i skraćuju liniju fronta na 10-15 dana, no kako vidim sada da neki pišu da će ovaj proces pražnjenja trajati par mjeseci i da je ovaj južni dio nemoguć za jače vojne operacije barem do jeseni
Bez obzira, na koji vremenski period, pod pretpostavkom da su ovo Rusi učinili, ovim su dobili potrebne jedinice i vojnike koje trenutno nemaju.
silver_testelone

#166223 Re: Ukrajina

Post by silver_testelone »

madner wrote: 06/06/2023 11:45 Garant mrmoti mislili da su pro Rusi.

Cuj igraju grubo pa treneri uletili.
Moguće da naši nisu izašli umatoni u plavo žutu zastavu i skandirali slava Ukrajini i na kraju pustili da pobjede. A Hrvati su dokazali da su ruski igrači pa su diskvalifikovali ukrajinski klub bez ikakvog razloga.

Čuj treneri uletili da mlate djecu 2009/10 godište.
drug_profi

#166224 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 06/06/2023 16:02
Ma nema ovdje opcija vise za prelazak. Visok vodostaj jako dugo, zatim mulj i krš nizvodno, sa ostacima NUS i svega st je voda nosila, Neces moci ni ploviti niti voziti. Uzvodno od brane ces imati metar mulja i taloga u širini 3 km koji se nece osušiti bez velike žege.
I i dalje ostaje Dnjepar da teče po sred toga kao moćna rijeka sa obalama od žitkog mulja koji se ne suši.
zigzag

#166225 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Kad vidiš ono bivše ogromno jezero kod energodara, i sutra kad se osuši dno, vjerovatno će biti prohodno cijelom dužinom od Zaporožja do Kahkovke
Post Reply