Ja mislim da je ovaj potop delte poremetio sve planove.
Sad ide preplaniranje, na B ili C varijantu.
mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe
to znaci da ostavljaju krim bez vode kad ga ukrajinci vrate, mozda su se vec pomirili da im je traktorijada neizbjeznaemirolini wrote: ↑06/06/2023 15:05Koliko se sjecam iz prethodnih clanaka, gube skroz. Bas prijateljski prema "svom" stanovnistvu na Krimu.swanfilter wrote: ↑06/06/2023 15:01 Jel ovim Rusi gube vodu za Krim il vodovod nema nikakve direktne veze sa branom?
Ako ukrajinski generalstab nema vec spreman plan na kojem pise "sta cemo ako Rusi dignu branu u zrak", onda neka kolektivno podnesu ostavke. Branu su dizali u zrak jednom Rusi 1941., drugi put Nijemci 1943., ovo bi trebao biti ocigledan i ocekivan potez od strane Rusa.drug_profi wrote: ↑06/06/2023 15:09Ja mislim da je ovaj potop delte poremetio sve planove.
Sve je ovo jedno veliko ništa.
geralt wrote: ↑06/06/2023 15:16Ako ukrajinski generalstab nema spreman plan na kojem pise "sta cemo ako Rusi dignu branu u zrak", onda neka kolektivno podnesu ostavke. Branu su dizali u zrak jednom Rusi 1941., drugi put Nijemci 1943., ovo bi trebao biti ocigledan i ocekivan potez od strane Rusa.drug_profi wrote: ↑06/06/2023 15:09
Ja mislim da je ovaj potop delte poremetio sve planove.
Bernardinac wrote: ↑06/06/2023 15:18Sve je ovo jedno veliko ništa.
Ovo oko rusa na ruskim granicama i u rusiji je jedna obična farsa kao i ovaj video.
Šta je ovdje potvrda nije mi jasno?
Ne vidi se ko je rahmetlija a okolo trava suha i visoka što znači da nije od ove godine.
Iskreno ove ruse u Ukrajini ja bih poslao u rusiju i de se ne vraćaju. Eto vas tamo i glođite se. Ko zna koliko je u tim jedinicama ruskih agenata koji će sutra napraviti veću štetu ukrajinskoj pravednoj borbi.

Ima pecat, meni dovoljan dokazSanskiBiser wrote: ↑06/06/2023 15:30Bernardinac wrote: ↑06/06/2023 15:18
Ovo oko rusa na ruskim granicama i u rusiji je jedna obična farsa kao i ovaj video.
Ne vidi se ko je rahmetlija a okolo trava suha i visoka što znači da nije od ove godine.
Iskreno ove ruse u Ukrajini ja bih poslao u rusiju i de se ne vraćaju. Eto vas tamo i glođite se. Ko zna koliko je u tim jedinicama ruskih agenata koji će sutra napraviti veću štetu ukrajinskoj pravednoj borbi.
pukovnik je naletio u zasjedu pratili su ga dronom dok se kretao u dzipu neki dan objavljeno na njihovom kanalu ali nije stavljano ovdje na temu...
SpoilerShow
Pa nek ostanu na drvetu do jeseni. Haja.JoseMujica wrote: ↑06/06/2023 15:11mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe![]()
bola tek su se obojaka nedavno kutarisali i uveli čorapegeralt wrote: ↑06/06/2023 15:33Ima pecat, meni dovoljan dokazSanskiBiser wrote: ↑06/06/2023 15:30
pukovnik je naletio u zasjedu pratili su ga dronom dok se kretao u dzipu neki dan objavljeno na njihovom kanalu ali nije stavljano ovdje na temu...
SpoilerShow
Uostalom da je ziv, javio bi se dosad na Facebooku i rekao "ziv sam, lazu".
Nego smijesno mi da se kod Rusa u 2023. jos uvijek vojne knjizice popunjavaju rukom ko da su u carskoj Rusiji.
Vi ovo ne kontate.drug_profi wrote: ↑06/06/2023 15:35Pa nek ostanu na drvetu do jeseni. Haja.JoseMujica wrote: ↑06/06/2023 15:11 mislim da su oni ipak ljubitelji jesenjeg, dozrelog lišća...ovo je malo zeleno za te nježne i profinjene mordorske trbuhe![]()
Ništa ja tu ne vidim. Iskreno.SanskiBiser wrote: ↑06/06/2023 15:30Bernardinac wrote: ↑06/06/2023 15:18
SpoilerShow

Koja svrha toliko se truditi oko lazne vijesti koja moze biti demantovana u bukvalno pola minute? Ako je ziv, uzme mobitel, snimi se, kaze "evo vidite ziv sam". Ili ga neko drugi snimi, kao Zaluznog.Bernardinac wrote: ↑06/06/2023 15:52 Ništa ja tu ne vidim. Iskreno.
Kontam, moguće da je ova trava oko ovog mrtvog spaljena cidokorom. Posipaju uz cestu da ne raste, pa bi moglo biti, ali kad pogledaš video vidiš svud okolo suhu visoku travu.
Znači nemaaa šanse da je ovaj video napravljen ovih dana. Prošle godine DA, ove nije.
A knjižicu sa slikom napravim i ja za par sati.
Rusi lažu bili na jednoj ili drugoj strani.
Zato kažem, ne sviđa mi se ovo što Ukrajina radi sa ovim rusima. Obiće im se o glavu.
Ne pita. Hvala. LPHerrFlick999 wrote: ↑06/06/2023 15:57 Sad se obe strane igraju prebacivanja krivnje i odgovornosti, ali ruku na srce ne vidim nijedan razlog zasto bi sami sebi rusi digli branu u vazduh. Ocigledno kome ovo ide u korist, makar ako se mene pita.
da se malo ispravim(o)...i ja sam mislio da ovim rusi neutrališu južni dio fronta i skraćuju liniju fronta na 10-15 dana, no kako vidim sada da neki pišu da će ovaj proces pražnjenja trajati par mjeseci i da je ovaj južni dio nemoguć za jače vojne operacije barem do jeseniCrveniKuk wrote: ↑06/06/2023 15:58 Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za obranu ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.
Vidi sliek ziv bio pa objasni sebi i nama kako i zasto je ukrajinski SOF usao u strukture brane na lijevoj obali pod ruskom kontrolom, umjesto da je minira na ustavama koej su uz obalu koju oni kontrolisu.HerrFlick999 wrote: ↑06/06/2023 15:57 Sad se obe strane igraju prebacivanja krivnje i odgovornosti, ali ruku na srce ne vidim nijedan razlog zasto bi sami sebi rusi digli branu u vazduh. Ocigledno kome ovo ide u korist, makar ako se mene pita.
Bez obzira, na koji vremenski period, pod pretpostavkom da su ovo Rusi učinili, ovim su dobili potrebne jedinice i vojnike koje trenutno nemaju.JoseMujica wrote: ↑06/06/2023 16:02da se malo ispravim(o)...i ja sam mislio da ovim rusi neutrališu južni dio fronta i skraćuju liniju fronta na 10-15 dana, no kako vidim sada da neki pišu da će ovaj proces pražnjenja trajati par mjeseci i da je ovaj južni dio nemoguć za jače vojne operacije barem do jeseniCrveniKuk wrote: ↑06/06/2023 15:58 Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za obranu ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.
Moguće da naši nisu izašli umatoni u plavo žutu zastavu i skandirali slava Ukrajini i na kraju pustili da pobjede. A Hrvati su dokazali da su ruski igrači pa su diskvalifikovali ukrajinski klub bez ikakvog razloga.
Ma nema ovdje opcija vise za prelazak. Visok vodostaj jako dugo, zatim mulj i krš nizvodno, sa ostacima NUS i svega st je voda nosila, Neces moci ni ploviti niti voziti. Uzvodno od brane ces imati metar mulja i taloga u širini 3 km koji se nece osušiti bez velike žege.JoseMujica wrote: ↑06/06/2023 16:02da se malo ispravim(o)...i ja sam mislio da ovim rusi neutrališu južni dio fronta i skraćuju liniju fronta na 10-15 dana, no kako vidim sada da neki pišu da će ovaj proces pražnjenja trajati par mjeseci i da je ovaj južni dio nemoguć za jače vojne operacije barem do jeseniCrveniKuk wrote: ↑06/06/2023 15:58 Ne ulazeći u nivo inteligencije Rusa, ako su oni namjerno srušili hidrocentrali, to su uradili sa razlogom. Na ovaj način, bez obzira, sto će taj period biti ograničen, na dvije-tri sedmice, su skratili linije. Rušenjem hidrocentrale, onemogućili su bilo kakve pokrete jedinica ZSU, u oblasti Hersona, nizvodno u odnosu na hidrocentralu. Ovaj ruski čin nam govori, da su procjenili, da nemaju dovoljno operativnih jedinica u rezervi, koje bi mogle odgovoriti na trenutne Ukrajinske napade. Jednostavno, nedostaje im vojnika. Privremeno, ovom mjerom, osim skraćivanje linija fronta, dobili su višak potrebnih vojnika i jedinica, koje se mogu koristiti za obranu ugorezenih linija fronta. Ako bi nastavili sa ovom logikom razmišljanja, pod pretpostavkom da je tačna, dugoročno gledajući, poslije ruske zimske ofanzive, ZSU je ostvario višak jedinica i vojnika, dok Rusi imaju manjak. Takođe, ako pogledamo, šta ko trenutno drži u Ukrajini, pored kompaktnije i bolje saobraćajne infrastrukture, kao većeg broja jedinica i vojnika koje ima ZSU, manevarska sposobnost je na strani Ukrajinaca. Shodno tome, incijative je u rukama Ukrajinaca.