Ja ne trazim udaranje po prstima nego dosljednost. Ili se radi o borbi za pravednije drustvo ili se radi o tom ko ce i s kim dijeliti EU fondove. I OK je ako se radi o ovom drugom, ali onda to treba i reci, stvar je u lovi, nesto u smislu, 'ajmo sad svi da slijedite put Nemanje Kusturice, nesuglasice ce se rijesiti za dan i konacno cemo se moci okrenuti stvarnim, zivotnim problemima.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 13:50ah ta stara dobra dfovska taktika udaranja po prstima u rahat patnji dok ne dodje gradjanska BiH![]()
![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Skijaš
#106076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Haris.ba
#106077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoćete da mi kažete da će Bećirević blokirati zaduženja koja kao međunarodni ugovori dođu njemu na potpis?
Nije isto medijima pisati saopćenja kad imaš i kad nemaš pravo potpisa.
Nije isto medijima pisati saopćenja kad imaš i kad nemaš pravo potpisa.
-
Hakiz
#106078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tebi to nije problem?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#106079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vrhbosanskeStudent_u_Ostavci wrote: ↑02/06/2023 13:59 Udaranje po prstima više nije in,
sada je nagrađivanje blokada i negiranja genocida in. Novi trendovi iz sarajevske kuhinje![]()
- Skijaš
#106080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dakle, Konakovic ne samo da ne pokusava ograniciti Dodikov pristup izvorima finansiranja, on aktivno lobira da se te izvore odblokiraMeni je drago da je i ministar Konaković o tome govorio u Evropi i na javnoj sceni, da se to mora.
rekao je Dodik.
Ljudi proveli mjesece kopajuci da se u EU nesto zakotrlja po pitanju Dodika, a Konakovic uleti i kaze da ne treba
Ovo ni Tihic nije radio.
- tramvajtrojka
#106081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj barem ste vi u dijaspori sigurni od povampirenog Dodika ako nistasehohari wrote: ↑02/06/2023 13:54Ništa onda, treba reći Dodiku da nas i otvoreno smije zvati balijama ili Turcimatramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 13:50
ah ta stara dobra dfovska taktika udaranja po prstima u rahat patnji dok ne dodje gradjanska BiH![]()
![]()
![]()
![]()
Ipak je Muslimani jugoslovenski izraz
Nek počinje ubijati povratnike otvoreno i istjeravati, ipak ne treba blokirati procese![]()
Kako vam se da desetak godina jednu te istu pricu pricati te će Dodik ovo te će Dodik ono i nikad nista pa Nedžad Fazlija bi do sada nesto pogodio u vezi Dodika
- PreWiBa
#106082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jesmo kuractramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:04Haj barem ste vi u dijaspori sigurni od povampirenog Dodika ako nista![]()
![]()
Kako vam se da desetak godina jednu te istu pricu pricati te će Dodik ovo te će Dodik ono i nikad nista pa Nedžad Fazlija bi do sada nesto pogodio u vezi Dodika![]()
Nemaš ti imovinu po RS-u ili da boraviš tamo duži period tokom godine.
Iz sarajevske hladovine mlatiš praznu priču. Zli jezici bi rekli da ćete se opametiti tek kad vam opet neko zakuca preko brda
-
statixx
- PreWiBa
- tramvajtrojka
-
RtrnOfSalisbury
#106086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
spavajte mirno, ono sto je aljo sa jaranima i sevdalijama onomad podapiso nekad ce se valjda vako il nako i zavrsiti
sarajvo republika (morebitno rjesenje) 
- PreWiBa
#106087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne da da neko nadglasa probosanske članove predsjedništva, to mu je posao.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:10Pa ja to to je kad nelegitimni Hrvat zaposjedne stolicu u predsjedništvu, al haj njegov mandat ce trajati jos tri godine i ode i on u povijest
To što se ti toliko boriš za hrvatsku legitimnost dovoljno govori o tebi.
Nego, haj ti meni objasni kako to izgleda kada Dino lobira za Dodikove pare:
Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".
Evropljanin: "Kako? Pa on negira genocid nad vašim narodom, ruši državu i svugdje ističe da je Republika Srpska država".
Dino: "Znam, ali on ne misli tako, zaslužio je te pare".
Evropljanin: "Kako, pa evo imamo podatak da je to uradio 100 puta, i donesene akte u NSRS. Znamo i da napada povratnike i da otvoreno govori o muslimanima".
Dino: "A dobro, on je malo lud, ali dobar je. A taj naziv Muslimani, pa to je se tako govorilo prije".
- tramvajtrojka
#106088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jbg meni je vaznije da se odblokiraju pare i zavrsi dio koridora VC u RS-u da dio izgradjen u federaciji ne bude slijepo crijevo kao sto je sada , nego sta je Dodik rekaosehohari wrote: ↑02/06/2023 14:15Pa ne da da neko nadglasa probosanske članove predsjedništva, to mu je posao.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:10
Pa ja to to je kad nelegitimni Hrvat zaposjedne stolicu u predsjedništvu, al haj njegov mandat ce trajati jos tri godine i ode i on u povijest
Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".
Evropljanin: "Kako? Pa on negira genocid nad vašim narodom, ruši državu i svugdje ističe da je Republika Srpska država".
Evropljanin: "Kako, pa evo imamo podatak da je to uradio 100 puta, i donesene akte u NSRS. Znamo i da napada povratnike i da otvoreno govori o muslimanima".
Dino: "A dobro, on je malo lud, ali dobar je. A taj naziv Muslimani, pa to je se tako govorilo prije".
![]()
![]()
![]()
- Skijaš
#106089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sehohari wrote: ↑02/06/2023 14:15 Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".
![]()
![]()
![]()
- PreWiBa
#106090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa reci fino, ono boli me neka stvar za Srebrenicu, povratnike, RS i te stvari, hoću da imam tih 30 kilometara puta.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:19jbg meni je vaznije da se odblokiraju pare i zavrsi dio koridora VC u RS-u da dio izgradjen u federaciji ne bude slijepo crijevo kao sto je sada , nego sta je Dodik rekaosehohari wrote: ↑02/06/2023 14:15
Pa ne da da neko nadglasa probosanske članove predsjedništva, to mu je posao.
![]()
![]()
![]()
![]()
Da ne govoirmo o tome da Vc uopšte nije slijepo crijevo, jer se već sada u Doboju uključuje za Gradišku
Ti fakat stvarno živiš na relaciji Alipašino - Marijin Dvor, možeš slobodno i na Stupu vaditi pasoš
-
archi_a
#106091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Naravno. Kak'a je ovo ploča? Sklanjaj ovo, i turAj spomenik veličine krsta u Mostaru, možda neki kružni na bulevaru da se vidi iz cijelog Sarajeva!
Sram vas bilo licemjeri, stavili ste ploču iste veličine ko na Skenderiji u povodu 2. maja, a to ipak nije dovoljno. Turaj spomenik ko Bosmal! Jer, relaksacija i ti sistemi! Možete usput reći da se ne slažete i tako to!
Nemojte da se dobri partner naljuti na vas pa da spomenik završi ko što je završio spomenik ljiljan u Mostaru ispred mostarske Gradske vijećnice, kada ni videonadzor nije radio.
A kad smo već kod spomenika Ljiljan, ovako o njemu misle dobri partneri
.Povodom postavljanja spomenika, koji je praktično niknuo preko noći, reagirao je HDZ BiH objavivši tada kako najoštrije prosvjeduje "u povodu nelegalnog čina postavljanja kamenog obilježja u organizaciji nepoznatih počinitelja na parteru ispred zgrade obnovljene mostarske Gradske vijećnice, koja je zaštićeni spomenik kulture''. ''Samovoljno, protuzakonito i samo s jednim ciljem provokacije, po kišnom nevremenu u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. travnja 2012. godine zaobilazeći legalne institucije Grada Mostara i bez odobrenja nadležnih tijela postavljeno je kameno obilježje. Pozivamo sve nadležne institucije pravne države da žurno poduzmu sve potrebne mjere sukladno zakonu na otkrivanju i kažnjavanju počinitelja i uklanjanju nelegalno postavljenog obilježja" pisalo je 2012. godine u priopćenju

I skloniše ga "LEGALNO" u skladu s zakonima i europskim stndardima.
Last edited by archi_a on 02/06/2023 14:34, edited 1 time in total.
-
DonieBrasco
#106092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.
- PreWiBa
#106093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa poslije imovine se i gasi OHR.DonieBrasco wrote: ↑02/06/2023 14:26 Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.
To je plan.
- tramvajtrojka
#106094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fali dio od odzaka do vukosavlja da se izgradi u RS-u da bi granicni prelaz Svilaj u federaciji imao smisla , te pare su trenutno blokirane od strane EU za takve projekte se govori da se trebaju pare osloboditi jer EU ne kaznjava samo Dodika s tim nego sviju nas u ovoj državisehohari wrote: ↑02/06/2023 14:22Pa reci fino, ono boli me neka stvar za Srebrenicu, povratnike, RS i te stvari, hoću da imam tih 30 kilometara puta.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:19
jbg meni je vaznije da se odblokiraju pare i zavrsi dio koridora VC u RS-u da dio izgradjen u federaciji ne bude slijepo crijevo kao sto je sada , nego sta je Dodik rekao![]()
Da ne govoirmo o tome da Vc uopšte nije slijepo crijevo, jer se već sada u Doboju uključuje za Gradišku
Ti fakat stvarno živiš na relaciji Alipašino - Marijin Dvor, možeš slobodno i na Stupu vaditi pasoš![]()
-
DonieBrasco
#106095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece to sigurno ima oko famoznog "5 + 2" jos posla koliko hoces, ali ako ce stranci ici ovom linijom udovoljavanja Covicu i Dodiku, ova drzava je donja.sehohari wrote: ↑02/06/2023 14:27Pa poslije imovine se i gasi OHR.DonieBrasco wrote: ↑02/06/2023 14:26 Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.
To je plan.
- PreWiBa
#106096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U ovom momentu bi te pare značile preživljavanje Dodikovog režima.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:27fali dio od odzaka do vukosavlja da se izgradi u RS-u da bi granicni prelaz Svilaj u federaciji imao smisla , te pare su trenutno blokirane od strane EU za takve projekte se govori da se trebaju pare osloboditi jer EU ne kaznjava samo Dodika s tim nego sviju nas u ovoj državisehohari wrote: ↑02/06/2023 14:22
Pa reci fino, ono boli me neka stvar za Srebrenicu, povratnike, RS i te stvari, hoću da imam tih 30 kilometara puta.
Ti fakat stvarno živiš na relaciji Alipašino - Marijin Dvor, možeš slobodno i na Stupu vaditi pasoš![]()
Autoput od Zenice do Doboja neće biti gotov za 3-4 godine, najvjerovatnije i više.
- PreWiBa
#106097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam, dosta tih formalnosti će biti obavljeno poslije izbornog i imovine. Ostatak i jeste stvar percepcije zapada.DonieBrasco wrote: ↑02/06/2023 14:30Nece to sigurno ima oko famoznog "5 + 2" jos posla koliko hoces, ali ako ce stranci ici ovom linijom udovoljavanja Covicu i Dodiku, ova drzava je donja.
-
A_A_AKCIJA
- duminjo
#106099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam tacno zasto SDA nije uradila. Mogu pretpostaviti da je zbog toga sto su ili smotani ili korumpirani ili nesto trece. Bitno je da nisu uradili i da ljudi znaju da nisu uradili pa su prema tome sada zasluzeno opozicija.Truba wrote: ↑02/06/2023 13:21zašto onda sda nije realizirala nijedan projekat u kantonuduminjo wrote: ↑02/06/2023 12:48 Entitet Federacija nije zaduzen koliko bi mogao biti. Svi ti neki krediti i projekti se mogu realizovati bez manjeg entiteta. Isto tako i pojedini kantoni mogu.
Jedini opravdan razlog spasavanja Dodika je da ovaj konacno pristane i potpiše sve sto treba pa da se udje konacno u NATO.
Ostalo je šuplja.
evo konrketno za prugu u hrasnici bila je potrebna ruka hrvata i srba... jedan je i rekao dižem ruku iako sarajevo ne bi trebalo biti glavni grad (postojala je ideja da mostar bude glavni grad federacije)
znači dzaba ti što imaš pare na računu rijetko ko iz keša danas može dati 80 mil za prugu a za kredu ti treba ruka hdz ili snsd
Radi se o trenutnoj politickoj situaciji, vladi i aktuelnim pitanjima. Zasto pogurati Dodika i manji entitet ako se ne mora ili ako se nece za to dobiti nesto konkretno za drzavu?
Ova prepucavanja SDA - trojka (Hamo vidi mu glave) me slabo zanimaju. Izgledaju jadno i krajnje beskorisno, ko dva kera kada im neko sa strane baci kost da se kolju oko nje.
- tramvajtrojka
#106100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako bi te pare znacile preživljavanje Dodika kad su to namjenske ebrd krediti koji se samo mogu uložiti u izgradnju autoceste i tjt , ne mogu te pare ici u budžet.sehohari wrote: ↑02/06/2023 14:30U ovom momentu bi te pare značile preživljavanje Dodikovog režima.tramvajtrojka wrote: ↑02/06/2023 14:27
fali dio od odzaka do vukosavlja da se izgradi u RS-u da bi granicni prelaz Svilaj u federaciji imao smisla , te pare su trenutno blokirane od strane EU za takve projekte se govori da se trebaju pare osloboditi jer EU ne kaznjava samo Dodika s tim nego sviju nas u ovoj državi
Autoput od Zenice do Doboja neće biti gotov za 3-4 godine, najvjerovatnije i više.