Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Skijaš

#106076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 13:50
Skijaš wrote: 02/06/2023 13:39

Dobro se pripremi i onda blokiraj Dodika, da, to bi trebao biti plan.
ah ta stara dobra dfovska taktika udaranja po prstima u rahat patnji dok ne dodje gradjanska BiH :oops: :oops: :lol:
Ja ne trazim udaranje po prstima nego dosljednost. Ili se radi o borbi za pravednije drustvo ili se radi o tom ko ce i s kim dijeliti EU fondove. I OK je ako se radi o ovom drugom, ali onda to treba i reci, stvar je u lovi, nesto u smislu, 'ajmo sad svi da slijedite put Nemanje Kusturice, nesuglasice ce se rijesiti za dan i konacno cemo se moci okrenuti stvarnim, zivotnim problemima.
Haris.ba

#106077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Hoćete da mi kažete da će Bećirević blokirati zaduženja koja kao međunarodni ugovori dođu njemu na potpis? :D

Nije isto medijima pisati saopćenja kad imaš i kad nemaš pravo potpisa.
Hakiz

#106078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 08:12
Jedini argument, njihovo govno ostalo, a naše otjerali.
Tebi to nije problem?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#106079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Student_u_Ostavci wrote: 02/06/2023 13:59 Udaranje po prstima više nije in,

sada je nagrađivanje blokada i negiranja genocida in. Novi trendovi iz sarajevske kuhinje :zzzz:
vrhbosanske
Skijaš

#106080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Meni je drago da je i ministar Konaković o tome govorio u Evropi i na javnoj sceni, da se to mora.
rekao je Dodik.
Dakle, Konakovic ne samo da ne pokusava ograniciti Dodikov pristup izvorima finansiranja, on aktivno lobira da se te izvore odblokira :-D

Ljudi proveli mjesece kopajuci da se u EU nesto zakotrlja po pitanju Dodika, a Konakovic uleti i kaze da ne treba :-D

Ovo ni Tihic nije radio.
tramvajtrojka

#106081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 02/06/2023 13:54
tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 13:50

ah ta stara dobra dfovska taktika udaranja po prstima u rahat patnji dok ne dodje gradjanska BiH :oops: :oops: :lol:
Ništa onda, treba reći Dodiku da nas i otvoreno smije zvati balijama ili Turcima :thumbup:

Ipak je Muslimani jugoslovenski izraz

Nek počinje ubijati povratnike otvoreno i istjeravati, ipak ne treba blokirati procese :thumbup:
Haj barem ste vi u dijaspori sigurni od povampirenog Dodika ako nista :zjev: :zjev:

Kako vam se da desetak godina jednu te istu pricu pricati te će Dodik ovo te će Dodik ono i nikad nista pa Nedžad Fazlija bi do sada nesto pogodio u vezi Dodika :lol:
PreWiBa

#106082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:04
sehohari wrote: 02/06/2023 13:54

Ništa onda, treba reći Dodiku da nas i otvoreno smije zvati balijama ili Turcima :thumbup:

Ipak je Muslimani jugoslovenski izraz

Nek počinje ubijati povratnike otvoreno i istjeravati, ipak ne treba blokirati procese :thumbup:
Haj barem ste vi u dijaspori sigurni od povampirenog Dodika ako nista :zjev: :zjev:

Kako vam se da desetak godina jednu te istu pricu pricati te će Dodik ovo te će Dodik ono i nikad nista pa Nedžad Fazlija bi do sada nesto pogodio u vezi Dodika :lol:
Jesmo kurac
Nemaš ti imovinu po RS-u ili da boraviš tamo duži period tokom godine.

Iz sarajevske hladovine mlatiš praznu priču. Zli jezici bi rekli da ćete se opametiti tek kad vam opet neko zakuca preko brda
statixx

#106083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 02/06/2023 14:00 Hoćete da mi kažete da će Bećirević blokirati zaduženja koja kao međunarodni ugovori dođu njemu na potpis? :D

Sreca pa je tu Komsic. :D
PreWiBa

#106084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

statixx wrote: 02/06/2023 14:07
Haris.ba wrote: 02/06/2023 14:00 Hoćete da mi kažete da će Bećirević blokirati zaduženja koja kao međunarodni ugovori dođu njemu na potpis? :D

Koji nema pravo veta, de facto
tramvajtrojka

#106085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:08
statixx wrote: 02/06/2023 14:07

Pa ja to to je kad nelegitimni Hrvat zaposjedne stolicu u predsjedništvu, al haj njegov mandat ce trajati jos tri godine i ode i on u povijest
RtrnOfSalisbury

#106086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RtrnOfSalisbury »

spavajte mirno, ono sto je aljo sa jaranima i sevdalijama onomad podapiso nekad ce se valjda vako il nako i zavrsiti :idea: sarajvo republika (morebitno rjesenje) :D
PreWiBa

#106087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:10
sehohari wrote: 02/06/2023 14:08

Pa ja to to je kad nelegitimni Hrvat zaposjedne stolicu u predsjedništvu, al haj njegov mandat ce trajati jos tri godine i ode i on u povijest
Pa ne da da neko nadglasa probosanske članove predsjedništva, to mu je posao.

To što se ti toliko boriš za hrvatsku legitimnost dovoljno govori o tebi.

Nego, haj ti meni objasni kako to izgleda kada Dino lobira za Dodikove pare:
Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".
Evropljanin: "Kako? Pa on negira genocid nad vašim narodom, ruši državu i svugdje ističe da je Republika Srpska država".
Dino: "Znam, ali on ne misli tako, zaslužio je te pare".
Evropljanin: "Kako, pa evo imamo podatak da je to uradio 100 puta, i donesene akte u NSRS. Znamo i da napada povratnike i da otvoreno govori o muslimanima".
Dino: "A dobro, on je malo lud, ali dobar je. A taj naziv Muslimani, pa to je se tako govorilo prije".

:lol: :lol: :lol:
tramvajtrojka

#106088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:15
tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:10

Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".
Evropljanin: "Kako? Pa on negira genocid nad vašim narodom, ruši državu i svugdje ističe da je Republika Srpska država".
Evropljanin: "Kako, pa evo imamo podatak da je to uradio 100 puta, i donesene akte u NSRS. Znamo i da napada povratnike i da otvoreno govori o muslimanima".
Dino: "A dobro, on je malo lud, ali dobar je. A taj naziv Muslimani, pa to je se tako govorilo prije".

jbg meni je vaznije da se odblokiraju pare i zavrsi dio koridora VC u RS-u da dio izgradjen u federaciji ne bude slijepo crijevo kao sto je sada , nego sta je Dodik rekao :)
Skijaš

#106089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:15 Dino: "Ne biste trebali blokirati novac namjenjen Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku".

:thumbup:
PreWiBa

#106090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:19
sehohari wrote: 02/06/2023 14:15

jbg meni je vaznije da se odblokiraju pare i zavrsi dio koridora VC u RS-u da dio izgradjen u federaciji ne bude slijepo crijevo kao sto je sada , nego sta je Dodik rekao :)
Pa reci fino, ono boli me neka stvar za Srebrenicu, povratnike, RS i te stvari, hoću da imam tih 30 kilometara puta.

Da ne govoirmo o tome da Vc uopšte nije slijepo crijevo, jer se već sada u Doboju uključuje za Gradišku
Ti fakat stvarno živiš na relaciji Alipašino - Marijin Dvor, možeš slobodno i na Stupu vaditi pasoš :lol:
archi_a

#106091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Naravno. Kak'a je ovo ploča? Sklanjaj ovo, i turAj spomenik veličine krsta u Mostaru, možda neki kružni na bulevaru da se vidi iz cijelog Sarajeva!
Sram vas bilo licemjeri, stavili ste ploču iste veličine ko na Skenderiji u povodu 2. maja, a to ipak nije dovoljno. Turaj spomenik ko Bosmal! Jer, relaksacija i ti sistemi! Možete usput reći da se ne slažete i tako to!
Nemojte da se dobri partner naljuti na vas pa da spomenik završi ko što je završio spomenik ljiljan u Mostaru ispred mostarske Gradske vijećnice, kada ni videonadzor nije radio. :-)
A kad smo već kod spomenika Ljiljan, ovako o njemu misle dobri partneri
Povodom postavljanja spomenika, koji je praktično niknuo preko noći, reagirao je HDZ BiH objavivši tada kako najoštrije prosvjeduje "u povodu nelegalnog čina postavljanja kamenog obilježja u organizaciji nepoznatih počinitelja na parteru ispred zgrade obnovljene mostarske Gradske vijećnice, koja je zaštićeni spomenik kulture''. ''Samovoljno, protuzakonito i samo s jednim ciljem provokacije, po kišnom nevremenu u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. travnja 2012. godine zaobilazeći legalne institucije Grada Mostara i bez odobrenja nadležnih tijela postavljeno je kameno obilježje. Pozivamo sve nadležne institucije pravne države da žurno poduzmu sve potrebne mjere sukladno zakonu na otkrivanju i kažnjavanju počinitelja i uklanjanju nelegalno postavljenog obilježja" pisalo je 2012. godine u priopćenju
.

Image

Image

I skloniše ga "LEGALNO" u skladu s zakonima i europskim stndardima. :oops:
Last edited by archi_a on 02/06/2023 14:34, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#106092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.
PreWiBa

#106093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

DonieBrasco wrote: 02/06/2023 14:26 Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.
Pa poslije imovine se i gasi OHR.

To je plan.
tramvajtrojka

#106094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:22
tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:19

Pa reci fino, ono boli me neka stvar za Srebrenicu, povratnike, RS i te stvari, hoću da imam tih 30 kilometara puta.

Da ne govoirmo o tome da Vc uopšte nije slijepo crijevo, jer se već sada u Doboju uključuje za Gradišku
Ti fakat stvarno živiš na relaciji Alipašino - Marijin Dvor, možeš slobodno i na Stupu vaditi pasoš :lol:
fali dio od odzaka do vukosavlja da se izgradi u RS-u da bi granicni prelaz Svilaj u federaciji imao smisla , te pare su trenutno blokirane od strane EU za takve projekte se govori da se trebaju pare osloboditi jer EU ne kaznjava samo Dodika s tim nego sviju nas u ovoj državi
DonieBrasco

#106095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:27
DonieBrasco wrote: 02/06/2023 14:26 Najutuzinije je sto ce sad ljeto i godisnji odmori, nece qurcem pomaci (da izvinete) ni jedni ni drugi a ni trece, toliko posla, reformi zakona nista se nece uraditi. Jucer bio sastanak za izborni zakon da se u roku od šest mjeseci dogovori i zavrsi, naravno da nece pa ce opet Šmit da nametne i opet ce sranje da napravi. Treba li da pominjemo imovinu to ce biti haos samo takav.

To je plan.
Nece to sigurno ima oko famoznog "5 + 2" jos posla koliko hoces, ali ako ce stranci ici ovom linijom udovoljavanja Covicu i Dodiku, ova drzava je donja.
PreWiBa

#106096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:27
sehohari wrote: 02/06/2023 14:22

fali dio od odzaka do vukosavlja da se izgradi u RS-u da bi granicni prelaz Svilaj u federaciji imao smisla , te pare su trenutno blokirane od strane EU za takve projekte se govori da se trebaju pare osloboditi jer EU ne kaznjava samo Dodika s tim nego sviju nas u ovoj državi
U ovom momentu bi te pare značile preživljavanje Dodikovog režima.

Autoput od Zenice do Doboja neće biti gotov za 3-4 godine, najvjerovatnije i više.
PreWiBa

#106097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

DonieBrasco wrote: 02/06/2023 14:30
sehohari wrote: 02/06/2023 14:27

To je plan.
Nece to sigurno ima oko famoznog "5 + 2" jos posla koliko hoces, ali ako ce stranci ici ovom linijom udovoljavanja Covicu i Dodiku, ova drzava je donja.
Ne znam, dosta tih formalnosti će biti obavljeno poslije izbornog i imovine. Ostatak i jeste stvar percepcije zapada.
A_A_AKCIJA

#106098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 02/06/2023 12:55 Nije stav :"ne slažem se". Stav je "ne slažem se i uradit ću nešto povodom toga".
:oops:
Ebote ba gutanje žaba!!!
:)

Pa bukvalno je to rekao, da će se politički boriti.

Haj priznaj da nisi ni pogledao :D
duminjo

#106099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duminjo »

Truba wrote: 02/06/2023 13:21
duminjo wrote: 02/06/2023 12:48 Entitet Federacija nije zaduzen koliko bi mogao biti. Svi ti neki krediti i projekti se mogu realizovati bez manjeg entiteta. Isto tako i pojedini kantoni mogu.
Jedini opravdan razlog spasavanja Dodika je da ovaj konacno pristane i potpiše sve sto treba pa da se udje konacno u NATO.

Ostalo je šuplja.
zašto onda sda nije realizirala nijedan projekat u kantonu

evo konrketno za prugu u hrasnici bila je potrebna ruka hrvata i srba... jedan je i rekao dižem ruku iako sarajevo ne bi trebalo biti glavni grad (postojala je ideja da mostar bude glavni grad federacije)

znači dzaba ti što imaš pare na računu rijetko ko iz keša danas može dati 80 mil za prugu a za kredu ti treba ruka hdz ili snsd
Ne znam tacno zasto SDA nije uradila. Mogu pretpostaviti da je zbog toga sto su ili smotani ili korumpirani ili nesto trece. Bitno je da nisu uradili i da ljudi znaju da nisu uradili pa su prema tome sada zasluzeno opozicija.

Radi se o trenutnoj politickoj situaciji, vladi i aktuelnim pitanjima. Zasto pogurati Dodika i manji entitet ako se ne mora ili ako se nece za to dobiti nesto konkretno za drzavu?

Ova prepucavanja SDA - trojka (Hamo vidi mu glave) me slabo zanimaju. Izgledaju jadno i krajnje beskorisno, ko dva kera kada im neko sa strane baci kost da se kolju oko nje.
tramvajtrojka

#106100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 02/06/2023 14:30
tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 14:27

U ovom momentu bi te pare značile preživljavanje Dodikovog režima.

Autoput od Zenice do Doboja neće biti gotov za 3-4 godine, najvjerovatnije i više.
Kako bi te pare znacile preživljavanje Dodika kad su to namjenske ebrd krediti koji se samo mogu uložiti u izgradnju autoceste i tjt , ne mogu te pare ici u budžet.
Locked