Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#106026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

archi_a wrote: 02/06/2023 12:18
_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 11:49

:lol:
Jedina dva likA ste vi!

Od kad su se "sjedinili" imali smo napuštanje sjednica Parlamenta BiH, nepojavljivanje na vijeću ministara, uslovljavanja. Na dnevnoj osnovi milorad, njegovi jastrebovi i medili orgijaju nad Bosnom, orgijaju čak i nad imenima Bećirovića i Heleza (da pripadnici iste stranke kao i Nikšić), on zabio glavu u pijesak. Nije se desilo. Valjda unutarstranaćka borba, pa mu odgovara.
A situacija je ovakva, nakon izgovorenog. Dogovorit ćemo se oko onoga na šta nam se smiluju milorad i dragan, ostala pitanja nećemo otvarati, niti ćemo im se suprotstavljati da se ne svađamo i ne talasamo, sad kad smo se rasporedili. Šta da se radi, Bože moj, tako je kako je.
Šta imamo mi od toga što on kaže, mi se ne slažemo sa tim, al šta da se radi! Opro se moralno, šta li?!? Pokazo da je dobar čovjek?!? I lik se samo slaže sa onim što je čović rekao!! Potpisuje?!? Da li si svjestan koliko to smiješno izgleda, podanički?!? Imaš li svoje mišljenje? Pa izgovori ga čovječe, nemoj se samo referirati na ono što je on rekao. Sastavi par rečenica, pa makar isto ponovio, da ispadneš pametniji! :-)
Ne citam sta ti pises, dosadan si drama
Haris.ba

#106027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 12:02
Haris.ba wrote: 02/06/2023 11:49 Evo sada trenutno opet nema prohodnosti zakona.
Nije tačno da nema. Odakle ti to?

Uobičajena praksa je da se svi zakoni povuku i da ih nova vlada analizira. To je sve. Čim bude gotovo idu u usvajanje.
Jesu li analizirali zakon o budžetu? Što nisu rekli normalna je praksa da se zakoni povuku i nova vlada analizira? :D

Stvar je što sjednica nema. Bilo je zakona o propisa koji su se godinama kiselili. Neki, haman proceduralne naravi. Ništa što se ne može ovlaš petominutnim čitanjem "analizirati" i pustiti kroz parlament da se riješi.
A_A_AKCIJA

#106028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

tandmand wrote: 02/06/2023 11:51 postao političar kojeg treba spašavati?

Kakve su to probosanske politike koje spašavaju takvog neprijatelja BiH i svih njenih građana?
Sve bi imalo smisla što pišeš, kada bi postojao dokaz da iko spašava Mileta.

A pošto to ne postoji, nema potrebe da se komentariše.
BHCluster

#106029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Skijaš wrote: 02/06/2023 12:18
BHCluster wrote: 02/06/2023 12:15

Dodik je svojom politikom projekte u tzv "rs-u" doveo u ovakvu situaciju i umjesto da mijenja politiku on to ne radi nego blokira projekte iz istih fondova u tzv "fbih", a Trojkin odgovor na to i pored Dodikovog slavljenja zlocina i zlocinaca, negiranja zlocina, poliike secesije... je budimo dobre komsije.
Da. Izlobira se kod stranaca kaznjavanje Dodika i onda mu sarajevska politika priskace u pomoc. I ovo nije neki novi momenat, ovo je radio i Lagumdzija, i Silajdzic, i Bakir.

I onda krivi stranci :)
:thumbup:
Puna usta drzave a samo gledaju fotelje i nista drugo.
SmokingMan

#106030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Jedan od ovih je u pravu djelomično, što ne znači da je on lišem svog bošnjačko nacionalističkog vidokroga (bez da ga izrazvno sebi u prsa obznani i prizna), jer prvi nužno "oplođava" ovog drugog, i drugi se zauzvrat odaziva na "poziv" prvog, kao takvi su neodvojivi dijelovi jednog sveukupnog omađijanog vidokruga "izvrsnosti i posebnosti" nacionalne svijesti. Jer kako će opravdati svoj maliciozni nacionalizam, ako u slabašnu odbranu pred najezdom hordi zla ne isuče argument koji ga pridivno spašava i slobađa malo ljudskog stida, "Moj etno nacionalizam je bolji i nadasve sadržajniji, istorijski bogatiji. Gle, jer nema količinski učinjenog zla", i to je dijelom tačno, količinski srpski neumitno prednjači, a budućnost je,da se nikada ne zaboravi, krajnje nepredvidiva i ona ti ne pruža nikakve garancije bezgrešnosti, nikada ne znaš na čiju stranu će da se istorijski prelije višak zla. Ja bih ako mogu da i dalje ostanem svoj na svome, ono što jesam kao i moji potoniji, to je moj autentični bitak, tebi tvoj nebeski svet, i izgubljeni kosovski boj, a meni moje istorijsko pravo na nagađanje i nabadanje o bosanskoj crkvi, pa ćemo se, možda, nekada pijani u istini naći na pola puta.
Last edited by SmokingMan on 02/06/2023 12:26, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

BHCluster wrote: 02/06/2023 12:15

Dodik je svojom politikom projekte u tzv "rs-u" doveo u ovakvu situaciju i umjesto da mijenja politiku on to ne radi nego blokira projekte iz istih fondova u tzv "fbih", a Trojkin odgovor na to i pored Dodikovog slavljenja zlocina i zlocinaca, negiranja zlocina, poliike secesije... je budimo dobre komsije.
Da. Izlobira se kod stranaca kaznjavanje Dodika i onda mu sarajevska politika priskace u pomoc. I ovo nije neki novi momenat, ovo je radio i Lagumdzija, i Silajdzic, i Bakir.

jel bolji

vakav dodik + kredit nama za prugu do hrasnice

ili

vakav dodik + nama nema kredita za prugu u sarajevu

šta znači spašavanje dodika

pa poslije njega će doći isti ili gori
ne znam što hoćete mladena ivanića? oće li on biti bolji... pa sotona je uglađen ko mladen ivanić
dodo je ko klaun :D ima tu zrnce ljudskosti ako ništa ekonomske daj para svima nama
statixx

#106032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Kad se sjetim starih dobrih vremena, prohodnost u infrastrukturnim projektima, a budzetarijat namiren u restoranu u IS. :D

Image
BHCluster

#106033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 12:23
tandmand wrote: 02/06/2023 11:51 postao političar kojeg treba spašavati?

Kakve su to probosanske politike koje spašavaju takvog neprijatelja BiH i svih njenih građana?
Sve bi imalo smisla što pišeš, kada bi postojao dokaz da iko spašava Mileta.

A pošto to ne postoji, nema potrebe da se komentariše.
Naravno, zato je EU blokirala lovu iz fondova. :lol:
Student_u_Ostavci

#106034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Truba wrote: 02/06/2023 12:25

jel bolji

ili

ne znam što hoćete mladena ivanića? oće li on biti bolji... pa sotona je uglađen ko mladen ivanić
dodo je ko klaun :D ima tu zrnce ljudskosti ako ništa ekonomske daj para svima nama
Dodo skrši budžet svih građana BiH onda dođe u Sarajevo i zaprijeti blokadom projekata ako se ne odobre sredstva kojima će on zakrpiti budžet koji je skršio. Šta je tu normalno? :lol:
BHCluster

#106035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Truba wrote: 02/06/2023 12:25

jel bolji

ili

Da time pokazujes svoju nesposobnost da politicki funkcionises bez velikosrBskih blokada. :thumbup: Djaba historiski budzet i ostale floskule.
A_A_AKCIJA

#106036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 11:38
archi_a wrote: 02/06/2023 10:01 Nikšić zajedno sa čovićem jučer reče da je sad sve dobro i da EU treba sva sredstva da odblokira i da pošalje pare za sve projekte!
Gdje si ovo našao?
_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 11:49

:lol:
Jedina dva likA ste vi!

Od kad su se "sjedinili" imali smo napuštanje sjednica Parlamenta BiH, nepojavljivanje na vijeću ministara, uslovljavanja. Na dnevnoj osnovi milorad, njegovi jastrebovi i medili orgijaju nad Bosnom, orgijaju čak i nad imenima Bećirovića i Heleza (da pripadnici iste stranke kao i Nikšić), on zabio glavu u pijesak. Nije se desilo. Valjda unutarstranaćka borba, pa mu odgovara.
A situacija je ovakva, nakon izgovorenog. Dogovorit ćemo se oko onoga na šta nam se smiluju milorad i dragan, ostala pitanja nećemo otvarati, niti ćemo im se suprotstavljati da se ne svađamo i ne talasamo, sad kad smo se rasporedili. Šta da se radi, Bože moj, tako je kako je.
Šta imamo mi od toga što on kaže, mi se ne slažemo sa tim, al šta da se radi! Opro se moralno, šta li?!? Pokazo da je dobar čovjek?!? I lik se samo slaže sa onim što je čović rekao!! Potpisuje?!? Da li si svjestan koliko to smiješno izgleda, podanički?!? Imaš li svoje mišljenje? Pa izgovori ga čovječe, nemoj se samo referirati na ono što je on rekao. Sastavi par rečenica, pa makar isto ponovio, da ispadneš pametniji! :-)
Ti ili svjesno lažeš, ili nisi ni pogledao ove tri minute videa što si postavio.

Prvo si slagao da je Nikšić izjavio da je sve dobro i da treba odblokirati sredstva za projekte. Nikšić to nije ni spomenuo. Za ovo se nekada dobijao ban na forumu.

Drugo, čovjek je bukvalno iznio svoj stav o muzeju. Opet, ili lažeš ili nisi gledao.

Neozbiljno ti je ovo sve. Pamtim te kao eksperta na temi OS, a ovdje si baš usrao motku.
archi_a

#106037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 12:22

Jedina dva likA ste vi!

Ne citam sta ti pises, dosadan si drama
Ne čitaš, al se često zaletiš da repliciraš. A i ne piše se tebi, tebe sam davno pomnožio sa nulom kao forumaša. Pišem ovo za ljude koji će eventualno pročitati, složiti se sa napisanim ili ne. Replicirati na kulturan način bez uvrede ili targetiranja! Rado komuniciram sa normalnim osobama.
Sa tobom ne komuniciram, što li?!? :wink:
Last edited by archi_a on 02/06/2023 12:43, edited 1 time in total.
palermo

#106038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote: 02/06/2023 12:25 Kad se sjetim starih dobrih vremena, prohodnost u infrastrukturnim projektima, a budzetarijat namiren u restoranu u IS. :D

Image
Al sto skinuse stranci SDA kad je sve bilo ovako idilicno ? Zbog korupcije?
archi_a

#106039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 12:35
A_A_AKCIJA wrote: 02/06/2023 11:38

Gdje si ovo našao?

Jedina dva likA ste vi!

Ti ili svjesno lažeš, ili nisi ni pogledao ove tri minute videa što si postavio.

Prvo si slagao da je Nikšić izjavio da je sve dobro i da treba odblokirati sredstva za projekte. Nikšić to nije ni spomenuo. Za ovo se nekada dobijao ban na forumu.

Drugo, čovjek je bukvalno iznio svoj stav o muzeju. Opet, ili lažeš ili nisi gledao.

Neozbiljno ti je ovo sve. Pamtim te kao eksperta na temi OS, a ovdje si baš usrao motku.
Ban me ne bi iznenadio! Prije nikšića je govorio čović, a nikšić se slaže sa čovićem u izgovorenom, što je bar 5 puta ponovio!!! Uz dodatak da je sad atmosfera povjerenja i dobrih odnosa.
Ja stvatno ne znam na koji način u istu rečenicu mogu "dobri odnosi i povjerenje" kad i milorad i čović nastavljaju da rade i guraju stvari sa kojima se nikšić ne slaže! To jednostavno nije normalno.
Last edited by archi_a on 02/06/2023 12:40, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#106040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

...
Last edited by izvrsni direktor on 02/06/2023 12:41, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#106041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

Uvijek neutralni archi idalje razocaran trojkom :-)

Vratite nam sdfa da smire dodika :D
statixx

#106042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

palermo wrote: 02/06/2023 12:36
Jer se ukazala prilika, cim RS dobije osmorku bice slicno.
archi_a

#106043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Sda je passe! Formirali ste vlast, sad počnite zauzimati oštar stav, kad treba biti oštar! Nemojte biti klimoglavci i podguzne muhe samo da bi zadržali fotelje. Svoje unutarstranačke borbe nemojte preko leđa interesa države. Ili ćemo i dalje slušati o sda, jer se bojite narednih općinskih i/ili opštih izbora!
Potrudite se da se radujemo što ste sada vi tu.
duminjo

#106044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duminjo »

Entitet Federacija nije zaduzen koliko bi mogao biti. Svi ti neki krediti i projekti se mogu realizovati bez manjeg entiteta. Isto tako i pojedini kantoni mogu.
Jedini opravdan razlog spasavanja Dodika je da ovaj konacno pristane i potpiše sve sto treba pa da se udje konacno u NATO.

Ostalo je šuplja.
palermo

#106045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote: 02/06/2023 12:43
Hajde :D ....pa bila je prilika Trivicka, Stanivukovic Borenovic.....pa nista....

Meni je jedino nejasno, jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pisete....sto bi rekao Mujo, jel ti Fato vjerujes meni ili svojim ocima....
A_A_AKCIJA

#106046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

archi_a wrote: 02/06/2023 12:38 Ban me ne bi iznenadio! Prije nikšića je govorio čović, a nikšić se slaže sa čovićem u izgovorenom, što je bar 5 puta ponovio!!! Uz dodatak da je sad atmosfera povjerenja i dobrih odnosa.
Ja stvatno ne znam na koji način u istu rečenicu mogu "dobri odnosi i povjerenje" kad i milorad i čović nastavljaju da rade i guraju stvari sa kojima se nikšić ne slaže! To jednostavno nije normalno.
Ama, brate lažeš.

A kako preskočiš dio gdje govori o stvarima o kojima se ne slažu? Šta, išao da pišaš pa nisi čuo?

Prije toga si Nikšiću stavio čitavu izjavu koju nije rekao o sredstvima i projektima.

A onda si ga optužio da nije iznio ni jedan svoj stav.

Haj malo razmisli kakav utisak ostavljaš. Provaljuješ se za jeftine pare.
archi_a

#106047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Nije stav :"ne slažem se". Stav je "ne slažem se i uradit ću nešto povodom toga".
:oops:
Ebote ba gutanje žaba!!!
statixx

#106048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

palermo wrote: 02/06/2023 12:49

Hajde :D ....pa bila je prilika Trivicka, Stanivukovic Borenovic.....pa nista....

Meni je jedino nejasno, jel vi stvarno vjerujete u ovo sto pisete....sto bi rekao Mujo, jel ti Fato vjerujes meni ili svojim ocima....
Pa ako je tako zasto nisu vlast u RSu. :D
tandmand

#106049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Stranci su ovu federalnu osmorku na silu sklepali.

U RS je opozicija bila dobila izbore i kao "osmorka" formirani ali su stranci uspjeli da Dodika izguraju kao pobjednika i da rasture "srpsku osmorku".
Priznali su očito pokradene izbore sa oko 500.000 nevažećih listića. Sa bedastom inervencijom Schmidta odmah nakon zatvaranja birališta.

Stranci su se u Federaciji kobajagi borili protiv korupcije a u RS je jačali, jer su jačali Dodika.
Kakva je to bgt. borba protiv korupcije u kojoj koaliciju čine korumpirani HDZ, SDP i prebjezi iz SDA.
Pa nije platforma bila prije 100 godina pa da se ne sjećamo korupcijskih afera Nikćića, Heleza, Hadžića, Bijedića + Čović + SDaši bivši. :run:
archi_a

#106050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image
Nikšiću, napada ti kolegu, al hajde što ti napada kolegu, sere po članu Predsjedništva države!!!
Idi sa stavom, zagrli ga, reci mu da se ne slažeš, al šta da se radi. :-)
Locked