Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Haris.ba

#105951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 09:44
Haris.ba wrote: 02/06/2023 07:26

Ne bi ni Sda, ko sto nece ni ova vlast mrdnula prstom.
Sta moze
Podnijeti krivicnu prijavu. Zamislimo da premijer podnese krivicnu prijavu za izazivanje nacionalne mrznje, razdora i netrpeljivosti.

Onda, iz ladice izvaditi zakon koji je ranije namjerno napisan nevaljasto da bi pao na ustavnom sudu, Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u entitetu Republika Srpska i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, i donijeti ga kako valja i dati ljudima prava (ko li je 2014.bio premijer kad se donosio taj zakon....).
archi_a

#105952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Kakve sankcije čovječe? Nikšić zajedno sa čovićem jučer reče da je sad sve dobro i da EU treba sva sredstva da odblokira i da pošalje pare za sve projekte! Sad je novi ambijent pun razumjevanja i saradnje, na fer i poštenim osnovama. Sad je med i mlijeko, a ne ko prije kad je političko sarajevo (bošnjaci) samo lagalo i varalo dodika i čovića, zbog čega su oni bili natjerani da se ponašaju kako su se ponašali. :lol:
tramvajtrojka

#105953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 02/06/2023 09:57
statixx wrote: 02/06/2023 09:27

Mozes ti i bolje. :D

Ne lobira za interese RS vec FBiH. EU je zbog Dodikove politike blokirala 600 mil za infrastrukturne projekte u RS. Odgovor Dodika je dosao u vidu blokade finansiranja projekata u FBiH kroz drzavne institucije. Ako ostane ovako FBiH ne moze ocekivati napredak i realizaciju mnogih projekata u naredne cetiri godine. Znaci opcije su rahat patnja u cijeloj drzavi ili realizacija projakata ukljucujuci i RS. I ova sredstva nemaju veze s finansiranjem budzetskog deficita i spasavanja Dodika, radi se o konkretnim infrastrukturnim projektima.
Pa odgovor na to pitanje je sustinski vrlo lagan. Rahat patnja.
Zar stvarno mislis da je ta rahat patnja ista dobrog donijela tebi kao gradjaninu ove države samo si izgubio desetak godina svog života slusajuci tu rahat patnju dok se sve raspada oko tebe a sto se tice javne uprave i zivota u gradu i državi
Student_u_Ostavci

#105954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Pa nije on džaba učio engleski.
Milorade, čuvati će vam on Eres, dont vori :izet:
tramvajtrojka

#105955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

archi_a wrote: 02/06/2023 10:01 Image

Kakve sankcije čovječe? Nikšić zajedno sa čovićem jučer reče da je sad sve dobro i da EU treba sva sredstva da odblokira i da pošalje pare za sve projekte! Sad je novi ambijent pun razumjevanja i saradnje, na fer i poštenim osnovama. Sad je med i mlijeko, a ne ko prije kad je političko sarajevo (bošnjaci) samo lagalo i varalo dodika i čovića, zbog čega su oni bili natjerani da se ponašaju kako su se ponašali. :lol:
Good cop, bad cop taktika il na nasem uzmi levata na zadnja u tramvaju dok prodajemo drzavu mora neko biti ko ce se kao protiviti tome al samo deklarativno 8-) 8-) ;-)
palermo

#105956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 10:03

Zar stvarno mislis da je ta rahat patnja ista dobrog donijela tebi kao gradjaninu ove države samo si izgubio desetak godina svog života slusajuci tu rahat patnju dok se sve raspada oko tebe a sto se tice javne uprave i zivota u gradu i državi
Meni je dobro ( a bilo ga je) donio moj rad, znanje, vještine.itd.....kao i većini drugih. Kao što bi rekao uvaženi drug Kardelj, sreću pojedincu ne može donijeti nikakav sistem, nego samo on sam (parafraziram po sjećanju).

But, question is.......šta je nama važno. Neki infrastrukturni projekat, ili država.....
archi_a

#105957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Mislim da ti i ja ne dijelimo mišljenje oko toga ko je levat u toj priči! :wink:
skupljac_zeljeza

#105958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skupljac_zeljeza »

ljubijankic wrote: 02/06/2023 09:55
skupljac_zeljeza wrote: 02/06/2023 09:50

Irfan isto nezadovoljan do sada učinjenim. Možda je dobio sendvič da kritikuje.
Spoiler
Show

On je poslanik, da li on je kao poslanik dao neki konsturktivan prijedlog kako da sve ono sto SPD predlozi bude i usvojeno? Ipak je on poslanik i najvise vremena provodi sa ostalim poslanicima i trebao bi da zna kako da ih okrene na svoj mlin
Pa on se i žali da prima platu za nešto što ne radi u punom kapacitetu. Šest mjeseci nije bilo sjednice, a nije tome Fadil smetao.

Priča Helez voditeljici kako joj ne može otkriti vojnu tajnu, a ona njemu da i nema pristup tajnama jer traje još provjera. :mrgreen:

statixx

#105959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Uhhh, strasno ce se Laktasenko nasikirati sto je blokiran Koridor Vc ili nekakvo vodosnabdijevanje. Uspjeh njegove politike svakako ne zavisi od toga.
Gandalf

#105960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Moraće neko od velikih evropskih prijatelja BiH opomenuti Bećirovića za ovo dizanje tenzija, relaxacija taman krenula a on ovako, baš netaktično
Haris.ba

#105961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Gandalf wrote: 02/06/2023 10:26 Moraće neko od velikih evropskih prijatelja BiH opomenuti Bećirovića za ovo dizanje tenzija, relaxacija taman krenula a on ovako, baš netaktično
Medijska izjava nista ne kosta. Kada mu dodje na sto da potpise za EU pare da idu u entitet RS, potpisace. :bih:
archi_a

#105962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

skupljac_zeljeza wrote: 02/06/2023 10:12
ljubijankic wrote: 02/06/2023 09:55 [/spoiler]

On je poslanik, da li on je kao poslanik dao neki konsturktivan prijedlog kako da sve ono sto SPD predlozi bude i usvojeno? Ipak je on poslanik i najvise vremena provodi sa ostalim poslanicima i trebao bi da zna kako da ih okrene na svoj mlin
Pa on se i žali da prima platu za nešto što ne radi u punom kapacitetu. Šest mjeseci nije bilo sjednice, a nije tome Fadil smetao.

Priča Helez voditeljici kako joj ne može otkriti vojnu tajnu, a ona njemu da i nema pristup tajnama jer traje još provjera. :mrgreen:

Slušam ministra i sve se nadam biće pametna priča. Volio bih da mu neko objasni da je predizborna kampanja završila i da je sada preuzeo ministarstvo. Da mu neko objasni da postoji pojam kontinuiteta rada ministarstva. Da mu objasni da mu ne stoji priča da je njegovim dolaskom napravljeno sve ovo što je napravljeno jer se procesi u OS BiH dešavaju godinama. I oko nabavke helikoptera, i oko vojnih vježbi i oko deklarisanja jedinica i oko uniformi i oko nove opreme i oko obuke i certificiranja instruktora i oko odluka o povećanju plata. Nije ovo odlučeno i implementirano u ovih mjesec dana od kad je on tu! Hvali vojnu vježbu koju je posmatrao na Manjači neki dan, pun hvale. :) Pa prijatelju dragi, neko je prije tebe na tome radio.
Da, volio bih da mu neko kaže da je predizborna prošla i da sad zapne i počne raditi. Ali, mislim da on već radi na predizbornoj za sljedeće izbore. A i izbore u vlastitoj stranci.
palermo

#105963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

:run:
statixx wrote: 02/06/2023 10:16
Uhhh, strasno ce se Laktasenko nasikirati sto je blokiran Koridor Vc ili nekakvo vodosnabdijevanje. Uspjeh njegove politike svakako ne zavisi od toga.
Hoces da kazes da je on u svakom slucaju pobjednik, I onda nam je bolje pridruziti se pobjedniku ? Da me.pogresno ne razumijes, nema.nikakva cinizma ili lose namjere u ovom syo sam napisao, jednostavno mi se ovo namece nakon citanja tvoga posta.
JohnnyS

#105964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 02/06/2023 10:06
tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 10:03

Meni je dobro ( a bilo ga je) donio moj rad, znanje, vještine.itd.....kao i većini drugih. Kao što bi rekao uvaženi drug Kardelj, sreću pojedincu ne može donijeti nikakav sistem, nego samo on sam (parafraziram po sjećanju).

But, question is.......šta je nama važno. Neki infrastrukturni projekat, ili država.....
Država sama sebi ne smije biti svrha. Nijedna na svijetu. Država postoji kao servis državljanima, da im omogući infrastrukturu, zdravstvo, školstvo...
statixx

#105965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

palermo wrote: 02/06/2023 10:37 :run:
statixx wrote: 02/06/2023 10:16

Hoces da kazes da je on u svakom slucaju pobjednik, I onda nam je bolje pridruziti se pobjedniku ? Da me.pogresno ne razumijes, nema.nikakva cinizma ili lose namjere u ovom syo sam napisao, jednostavno mi se ovo namece nakon citanja tvoga posta.
Problem je sto svi gubimo i to normalnom covjeku ne moze biti nikakva satisfakcija. Ili neka deblokiraju sredstva da ne ispasta cijela drzava zbog krmkove politike ili neka urade kako Becirovic kaze i sankcionisu ga jos ostrije i kreativnije, pa kome opanci, kome obojci.
tramvajtrojka

#105966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

JohnnyS wrote: 02/06/2023 10:38

Država sama sebi ne smije biti svrha. Nijedna na svijetu. Država postoji kao servis državljanima, da im omogući infrastrukturu, zdravstvo, školstvo...
a kad ti samo omoguci rahat patnju i patriotsko udaranje po prstićima, 200000 patriota ode iz te drzave trbuhom za kruhom
palermo

#105967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

:-? 8

Ne zahmeti Johnnu, al to je suplja.Ta o drzavi kao servisu gradjana. Ona naravno mora da bude I servis gradjana, al je ona I mnogo vise od toga.
BHCluster

#105968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Sta kazete treba pomoci politici koja otvoreno kaze da je za odcjepljenje, koja kaze da je Dejton mrtav, negira zlocine, slavi zlocince, svakodnevno ponizava... Patriotski nema sta.
RunnerX

#105969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RunnerX »

Evo već deset dana nema novog hapšenja zelenih.

Zabrinut sam, daje im se previše vremena da uništavaju dokaze o lopovluku.

:run:
palermo

#105970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote: 02/06/2023 10:41
palermo wrote: 02/06/2023 10:37 :run:

Problem je sto svi gubimo i to normalnom covjeku ne moze biti nikakva satisfakcija. Ili neka deblokiraju sredstva da ne ispasta cijela drzava zbog krmkove politike ili neka urade kako Becirovic kaze i sankcionisu ga jos ostrije i kreativnije, pa kome opanci, kome obojci.
Pa evropa ce uraditi ono sto vec odluci. Pitanje je sta cemo mi uraditi. Ili sto bi rekao Skijas, ako tebi Dodik ne smeta, pobogu zasto bi smetao nekom iz recimo Austrije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#105971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 02/06/2023 09:57
_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 09:44

Sta moze
Podnijeti krivicnu prijavu. Zamislimo da premijer podnese krivicnu prijavu za izazivanje nacionalne mrznje, razdora i netrpeljivosti.

Onda, iz ladice izvaditi zakon koji je ranije namjerno napisan nevaljasto da bi pao na ustavnom sudu, Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u entitetu Republika Srpska i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, i donijeti ga kako valja i dati ljudima prava (ko li je 2014.bio premijer kad se donosio taj zakon....).
Aha ti to sve znas pouzdano?
tramvajtrojka

#105972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 02/06/2023 10:55
Haris.ba wrote: 02/06/2023 09:57

Aha ti to sve znas pouzdano?
Svega mi neki bas zive u kucama od čokolade sa prozorima od marmelade et jedna krivicna prijava ce promijeniti cetalje da ne pjevaju ne volim te alija , pa bi sa prijavom pjevali da te nije alija :zzzz: :zzzz:
JohnnyS

#105973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 02/06/2023 10:49 :-? 8

Ne zahmeti Johnnu, al to je suplja.Ta o drzavi kao servisu gradjana. Ona naravno mora da bude I servis gradjana, al je ona I mnogo vise od toga.
Koliko je država izmijenio čovjek koji proživi prosječnu životnu dob u Mostaru? Zastava i granica ne znači ništa ako se pod tom zastavom i unutar tih granica ne radi ništa. Premda se slažem da čovjek sam sebi treba stvarati sreću, od države u nas ne možeš ništa ni očekivati osim evidentno zastave i granice
A_A_AKCIJA

#105974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

skupljac_zeljeza wrote: 02/06/2023 10:12
ljubijankic wrote: 02/06/2023 09:55 [/spoiler]

Malo Irfan serucka. Eto, mi odjednom Švedska, pa imamo tu odgovornost i svijest da se parlament sastaje i donosi odluke i zakone, bez jasno definirane većine. Mislim da nije tako ni u većini EU država.

Nije se znala većina, mutilo se i muljalo, SDA rovarila i kupovala, tako da je najnormalnije da nije bilo sjednica.
kakabanja213

#105975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 02/06/2023 10:42

a kad ti samo omoguci rahat patnju i patriotsko udaranje po prstićima, 200000 patriota ode iz te drzave trbuhom za kruhom
Evo shvatam da su Bosnjaci odlazili zbog katastrofalne politike Sda i satelita, medjutim procentualno su iz ove drzave vise odlazili Hrvati i Srbi. Da li to znaci da je ppolitika njihovih pulena prema njima bila gora od politike Sda i satelita prema Bosnjacima
Locked