Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kakabanja213

#105876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

BHCluster wrote: 01/06/2023 23:06
sehohari wrote: 01/06/2023 20:24

Ovo sam našao na netu.
Pih, još lik ima obraza da nosi bijelu traku. Bolje mu je da je stavio bijeli čaršaf preko sebe.

Izgleda se u Hercegovini utrkavaju ko će više HDZ-u preletiti. Iduće godine će pričati o 8. maju kao antiterorističkoj akciji, gnjida.
Znam da je politika ogavna, samo ovo je preslo svaku granicu. Nije ni cudo sto hi zovu sarajevski HNS.
Haj bolan ovo presjeceno i isjeceno ja sam gledao ovu sjedncu u ovon trenutku. Nema ovo veze sa realnim.
BHCluster

#105877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Point. wrote: 01/06/2023 22:57
tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 22:44

Taj covjek je apsolutni vladar 49% tvoje zemlje, sa kim ces pregovarati ako neces s njim , neces valjda sa trivickom koja nema vlast ni u vlastitoj mjesnoj zajednici
Ako čini krivično djelo da je vladar i 99% zemlje, u haps mora. Ako hapse ove papke iz SDA zbog raznoraznih krivičnih djela zašto ne hapse i Dodika umjesto da mu Košarkaš lobira po Briselu da mu uplate novac.
Prica se o principijelnoj koaliciji na drzavnom nivo i to su ti principi oko kojih se oni slazu.
tramvajtrojka

#105878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:02
tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 22:58

Po pravnom jeziku svako je nevin dok ga ne osude, pitanje sto protiv Dodika nije otvoren predmet niti istraga u vezi negiranja genocida ne mozes ispostaviti trojci nego Tužilaštvu BiH i glavnom državnom tužitelju. Nijedna politička stranka ne smije imati utjecaj kome ce suditi i kako al u tom tužilaštvu je kljuc zbog čega Dodik i dalje govori to sto govori
Cuj to. Onaj iz SDA zavrsavac , Amir, sto je bio dobar borac i ranjavan po tebi je posten i nevin covjek. Ili je i njemu imunitet za vrsenje zlocina dalanl stranka, koja je bila apsolutni vladar na svojoj zapisanoj teritoriji.
Znaci, ponavljam i pozicija i opozicija u ovoj mojoj drzavi ima istu logiku.
Pa tako i jeste nažalost Asim je dobio od suda legitimitet da je nevin i da je sve uradio po zakonu, svi znamo tu spregu politike koja ga je oslobodila i na koji način. Ista stvar je i sa dodikom kad drzavno tužiteljstvo krene da radi otvoreno i profesionalno posao za koje je placeno mozemo očekivati da ce se pozabaviti pitanjem dodika i negiranja genocida
BHCluster

#105879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Nikšić prepustio rudnik PDA-u

Vrh Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Banovićima, skupa sa članstvom, sutra će napustiti stranku zbog posljednje odluke Vlade Federacije BiH kojom će se na čelu Rudnika mrkog uglja naći kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA)
:bih:
tandmand

#105880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Skijaš wrote: 01/06/2023 13:30
dr_Evil wrote: 01/06/2023 13:21

Da, oni neprijatelji sta im je Alija zakonski dozvolio da su bili branioci BiH i da uzivaju ista prava kao pripadnici Armije BiH. Oni neprijatelji sta ih je Alija stavio za stol i izjednacio RBiH sa HRHB i RS.

Ti isti!
Ne moze se izdaju u miru i relativnom komforu pravdati ustupcima napravljenim kad se djecu ubijalo snajperima. SDA treba oslabiti, ali ne uz pomoc cetnika i velikohrvatske ekipe zaboga. To je ljudi ... abdicevski.
@skijaš :thumbup:

Mjesec dana ratovalo se postovima, koji su počinjali naširoko od Kulina Bana pa preko Markovih konaka a ti si ono što je suština sveo u 2 reda. :thumbup:

Ponovit cu svoju rečenicu o tebi od prije par godina.
Pojaviš se na forumu samo kad je opasno po BiH.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#105881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:08
BHCluster wrote: 01/06/2023 23:06
Znam da je politika ogavna, samo ovo je preslo svaku granicu. Nije ni cudo sto hi zovu sarajevski HNS.
Haj bolan ovo presjeceno i isjeceno ja sam gledao ovu sjedncu u ovon trenutku. Nema ovo veze sa realnim.
Pa dobro, o cemu je pricao?
I meni se cini isjeceno, ali ipak mislim da ne moze kontekst biti toliko razlicit.
Prpa.ba

#105882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

tandmand wrote: 01/06/2023 23:11

Ne moze se izdaju u miru i relativnom komforu pravdati ustupcima napravljenim kad se djecu ubijalo snajperima. SDA treba oslabiti, ali ne uz pomoc cetnika i velikohrvatske ekipe zaboga. To je ljudi ... abdicevski.

Mjesec dana ratovalo se postovima, koji su počinjali naširoko od Kulina Bana pa preko Markovih konaka a ti si ono što je suština sveo u 2 reda. :thumbup:

:thumbup:
tramvajtrojka

#105883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

BHCluster wrote: 01/06/2023 23:07
tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:05

Nista vise od moralne satisfakcije nažalost, nemamo vise tu pravnu mogucnost da i sa ovom presudom tuzimo Srbiju za agresiju, jer sa revizijom presude smo ispucali tu mogućnost. Bakiru je receno u tom trenutku da advokat nema legitimitet da to uradi on je to presutio u vijećnici pred ostalim politicarima i ljudima iz javnog života. Jos sto je gore jedinu osobu koja je imala legitimitet ambasadoricu bih je povukao u Sarajevo
Bezveze muljas, trebas napisati da u Bosnjaka nema niko muda za tako nesto.
Pitanje revizije nije pitanje muda to je bila jedina moralna satisfakcija da se sva zrtva i svi stradali dobiju kakvu takvu moralnu satisfakciju da je dzelat osudjen i da je pravnim lijekom receno ko je krivac za sta . Ovako smo dobili da se Srbija za sva vremena izvukla pravne odgovornosti , zbog sitnog bakirovog sicara da bi se on pokazao prvi u Bošnjaka

Image

Za ovakvu izdaju bi u svakoj drugoj državi bio objesen na sred MD, samo ovdje se jos uvijek naziva begom i namjestaju se hayatove kamere dok daje cenera ispred begove za bajram sajinom MVPu
kakabanja213

#105884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:09
kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:02
Cuj to. Onaj iz SDA zavrsavac , Amir, sto je bio dobar borac i ranjavan po tebi je posten i nevin covjek. Ili je i njemu imunitet za vrsenje zlocina dalanl stranka, koja je bila apsolutni vladar na svojoj zapisanoj teritoriji.
Znaci, ponavljam i pozicija i opozicija u ovoj mojoj drzavi ima istu logiku.
Pa tako i jeste nažalost Asim je dobio od suda legitimitet da je nevin i da je sve uradio po zakonu, svi znamo tu spregu politike koja ga je oslobodila i na koji način. Ista stvar je i sa dodikom kad drzavno tužiteljstvo krene da radi otvoreno i profesionalno posao za koje je placeno mozemo očekivati da ce se pozabaviti pitanjem dodika i negiranja genocida
Ma daaaj. Znaci pozicija koja je bila opozicija kaze Asim je nevin jer ga oslobodila politika i znamo na koji nacin. A opozicija koja je je bila pozicija kaze Fadil je osudjen jer ga je osudila politika i znamo na koji nacin.
BHCluster

#105885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:14
BHCluster wrote: 01/06/2023 23:07

Bezveze muljas, trebas napisati da u Bosnjaka nema niko muda za tako nesto.
Pitanje revizije nije pitanje muda to je bila jedina moralna satisfakcija da se sva zrtva i svi stradali dobiju kakvu takvu moralnu satisfakciju da je dzelat osudjen i da je pravnim lijekom receno ko je krivac za sta . Ovako smo dobili da se Srbija za sva vremena izvukla pravne odgovornosti , zbog sitnog bakirovog sicara da bi se on pokazao prvi u Bošnjaka

Image

Za ovakvu izdaju bi u svakoj drugoj državi bio objesen na sred MD, samo ovdje se jos uvijek naziva begom i namjestaju se hayatove kamere dok daje cenera ispred begove za bajram sajinom MVPu
Da ima neko muda u Bosnjaka sve bi se ovo moglo predstaviti kao razlo zasto se treba pokrenuti tuzba, opkupiti strucnjake uredno platiti i sprovesti.
GG_1231

#105886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

tandmand wrote: 01/06/2023 23:11

Abdić je za svoju "demokratsku" borbu protiv "Alijine dzamahirije" bar dobivao zauzvrat nešto za sebe i svoje robove
Ovi ne dobivaju ništa, samo idu iz poniženja u poniženje
Student_u_Ostavci

#105887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Vrh Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Banovićima, skupa sa članstvom, sutra će napustiti stranku zbog posljednje odluke Vlade Federacije BiH kojom će se na čelu Rudnika mrkog uglja naći kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA), potvrđeno je za Klix.ba.
:lol:
tramvajtrojka

#105888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

BHCluster wrote: 01/06/2023 23:19
tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:14

Image

Da ima neko muda u Bosnjaka sve bi se ovo moglo predstaviti kao razlo zasto se treba pokrenuti tuzba, opkupiti strucnjake uredno platiti i sprovesti.
Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvar
kakabanja213

#105889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

sehohari wrote: 01/06/2023 23:13
kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:08
I meni se cini isjeceno, ali ipak mislim da ne moze kontekst biti toliko razlicit.
Uglavnom HDZ hoce da pravi muzej HVO na Heliodromu. SDA se pravi mahnita a SDP ima neku inicijativu da se to ne dozvoli. Hdz optuzuje ovog Zuljevica da je hrvatomrzac i slicne njihove standardne prozivke i ovaj izlazi i kaze da on nije hrvatomrzac jer mu je mama Hrvatica i da moli da se muzej ne pravi na Heliodromu gdje je bio logor za neHrvata nego negdje drugo, a sto se njega tice moze i na 5 spratova.
Ukratko to je ta prica.
PreWiBa

#105890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:24
sehohari wrote: 01/06/2023 23:13

Uglavnom HDZ hoce da pravi muzej HVO na Heliodromu. SDA se pravi mahnita a SDP ima neku inicijativu da se to ne dozvoli. Hdz optuzuje ovog Zuljevica da je hrvatomrzac i slicne njihove standardne prozivke i ovaj izlazi i kaze da on nije hrvatomrzac jer mu je mama Hrvatica i da moli da se muzej ne pravi na Heliodromu gdje je bio logor za neHrvata nego negdje drugo, a sto se njega tice moze i na 5 spratova.
Ukratko to je ta prica.
Ok, hvala.
Sad cu izbrisat onaj post, mozda u afektu nisam dobro obracao paznju na moguci kontekst
kakabanja213

#105891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:21

Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvar
Iako se sa clusterom u vecini stvari i ne slazem i ja mislim da je ovo samo stvar muda. Ako nista mozes igru rijecima prebaciti na dio terena u kojem si tibu kakvoj takvoj prednosti. Mislim da bi Dino svoju energiju trebao potrositi u tom smjeru a ne na razgovore sa neosudjenim kriminalcima.
elk

#105892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Kmecavci i zelenjava i stefa eberhartera uveli u igru :lol:

Kao i obicno
Pisat pa spavat
Bloo
Globalna šefica

#105893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

sehohari wrote: 01/06/2023 23:26 Ok, hvala.
Sad cu izbrisat onaj post, mozda u afektu nisam dobro obracao paznju na moguci kontekst
Ne samo kontekst vec i cjelovito obracanje.
Dalje, izvor.
inat.ba
Pogledati stranicu i naslove.

Znači ako je nešto ovako bombastično preneseno od njakog žnj nacionalističkoh portala, provjeriti izvor, provjeriti cjelokupni snimak, pokušati doći do što više informacije iz više izvora.

Ne gutati sve servirano.
tramvajtrojka

#105894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:28

Iako se sa clusterom u vecini stvari i ne slazem i ja mislim da je ovo samo stvar muda. Ako nista mozes igru rijecima prebaciti na dio terena u kojem si tibu kakvoj takvoj prednosti. Mislim da bi Dino svoju energiju trebao potrositi u tom smjeru a ne na razgovore sa neosudjenim kriminalcima.
Sa dodikom moras razgovarati na ovaj il onaj nacin status quo i rahat patnja nam nista nije donijela osim gubitka deset godina gdje smo isli unazad kao drzava , gdje smo izgubili svaku naklonost zapada i gdje je zbog toga otislo 200000 ljudi iz drzave svih vjera i nacija zbog virtualnog e jesmo mu se nagovorili nacina vodjenja politike

Danas je Dodik prvi put nakon desetak godina javno spustio gard i rekao sta svi oduvijek znamo za igru rijeci ti meni vojvodo ja tebi serdare
Last edited by tramvajtrojka on 01/06/2023 23:39, edited 1 time in total.
PreWiBa

#105895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 01/06/2023 23:36
sehohari wrote: 01/06/2023 23:26 Ok, hvala.
Dalje, izvor.
inat.ba

Znači ako je nešto ovako bombastično preneseno od njakog žnj nacionalističkoh portala, provjeriti izvor, provjeriti cjelokupni snimak, pokušati doći do što više informacije iz više izvora.

Ne gutati sve servirano.
Da, milion puta sam pregledao te tacke, ali sam se ovaj put i ja zeznuo.

Majkemi, samobanirao bi se sam na mjesec dana
Bloo
Globalna šefica

#105896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

sehohari wrote: 01/06/2023 23:39
Bloo wrote: 01/06/2023 23:36

Dalje, izvor.
inat.ba

Ne gutati sve servirano.

nemaju cak ni impressum :lol: naslovi kidaju
SDa glasilo
PreWiBa

#105897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 01/06/2023 23:41
sehohari wrote: 01/06/2023 23:39

nemaju cak ni impressum :lol: naslovi kidaju
SDa glasilo
Samobanirao bi se sad na tri mjeseca
Bloo
Globalna šefica

#105898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

sehohari wrote: 01/06/2023 23:42 Samobanirao bi se sad na tri mjeseca
Ma samo tri puta glavom od zid.

Kontam sve, ponese te bošnjački nacionalni zanos i domoljublje, patriotizam i suza sama krene dok postaš neprovjerena sranja, dok duša trepti u ekstazi...evo HIN razotkriveni su.

Inace nije HVO spomenik problem (vec ih imamo) vec lokacija.
kakabanja213

#105899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 23:38
kakabanja213 wrote: 01/06/2023 23:28

Sa dodikom moras razgovarati na ovaj il onaj nacin status quo i rahat patnja nam nista nije donijela osim gubitka deset godina gdje smo isli unazad kao drzava , gdje smo izgubili svaku naklonost zapada i gdje je zbog toga otislo 200000 ljudi iz drzave svih vjera i nacija zbog virtualnog e jesmo mu se nagovorili nacina vodjenja politike
Ne nego Dodika hapsis i to ne sutra vec prekjucer, prodrmas ga, malo ocjenis reakciju ali reakcija bi bila ista kao i ovi protesti ispred OHR. Bilo bi umjesto Lendooooooo, Mileeeeeeee i bog te veselio. Narod ne brani apsolutne vladare. Ali za to trebaju muda i odsustvo oraha u dzepovima. Ali jebiga tebi je Ramo ministar policije jer ti je kao trebao glas njegovog sina (navodno si imao dvoje u rezervi pa mi nije najjasnije zasto ti je trebao taj glas)
toska

#105900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by toska »

mislim da se svaki sudski postupak može obnoviti ako se pojave novi, bitni dokazi.
samo ko može pokrenuti tužbu? država neće iz poznatih razloga odlučivanja.
Locked