Haj bolan ovo presjeceno i isjeceno ja sam gledao ovu sjedncu u ovon trenutku. Nema ovo veze sa realnim.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
kakabanja213
- BHCluster
#105877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prica se o principijelnoj koaliciji na drzavnom nivo i to su ti principi oko kojih se oni slazu.Point. wrote: ↑01/06/2023 22:57Ako čini krivično djelo da je vladar i 99% zemlje, u haps mora. Ako hapse ove papke iz SDA zbog raznoraznih krivičnih djela zašto ne hapse i Dodika umjesto da mu Košarkaš lobira po Briselu da mu uplate novac.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 22:44
Taj covjek je apsolutni vladar 49% tvoje zemlje, sa kim ces pregovarati ako neces s njim , neces valjda sa trivickom koja nema vlast ni u vlastitoj mjesnoj zajednici
- tramvajtrojka
#105878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa tako i jeste nažalost Asim je dobio od suda legitimitet da je nevin i da je sve uradio po zakonu, svi znamo tu spregu politike koja ga je oslobodila i na koji način. Ista stvar je i sa dodikom kad drzavno tužiteljstvo krene da radi otvoreno i profesionalno posao za koje je placeno mozemo očekivati da ce se pozabaviti pitanjem dodika i negiranja genocidakakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:02Cuj to. Onaj iz SDA zavrsavac , Amir, sto je bio dobar borac i ranjavan po tebi je posten i nevin covjek. Ili je i njemu imunitet za vrsenje zlocina dalanl stranka, koja je bila apsolutni vladar na svojoj zapisanoj teritoriji.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 22:58
Po pravnom jeziku svako je nevin dok ga ne osude, pitanje sto protiv Dodika nije otvoren predmet niti istraga u vezi negiranja genocida ne mozes ispostaviti trojci nego Tužilaštvu BiH i glavnom državnom tužitelju. Nijedna politička stranka ne smije imati utjecaj kome ce suditi i kako al u tom tužilaštvu je kljuc zbog čega Dodik i dalje govori to sto govori
Znaci, ponavljam i pozicija i opozicija u ovoj mojoj drzavi ima istu logiku.
- BHCluster
#105879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikšić prepustio rudnik PDA-u
Vrh Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Banovićima, skupa sa članstvom, sutra će napustiti stranku zbog posljednje odluke Vlade Federacije BiH kojom će se na čelu Rudnika mrkog uglja naći kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA)
- tandmand
#105880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@skijaš
Mjesec dana ratovalo se postovima, koji su počinjali naširoko od Kulina Bana pa preko Markovih konaka a ti si ono što je suština sveo u 2 reda.
Ponovit cu svoju rečenicu o tebi od prije par godina.
Pojaviš se na forumu samo kad je opasno po BiH.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#105881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa dobro, o cemu je pricao?kakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:08Haj bolan ovo presjeceno i isjeceno ja sam gledao ovu sjedncu u ovon trenutku. Nema ovo veze sa realnim.
I meni se cini isjeceno, ali ipak mislim da ne moze kontekst biti toliko razlicit.
- Prpa.ba
#105882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- tramvajtrojka
#105883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitanje revizije nije pitanje muda to je bila jedina moralna satisfakcija da se sva zrtva i svi stradali dobiju kakvu takvu moralnu satisfakciju da je dzelat osudjen i da je pravnim lijekom receno ko je krivac za sta . Ovako smo dobili da se Srbija za sva vremena izvukla pravne odgovornosti , zbog sitnog bakirovog sicara da bi se on pokazao prvi u BošnjakaBHCluster wrote: ↑01/06/2023 23:07Bezveze muljas, trebas napisati da u Bosnjaka nema niko muda za tako nesto.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:05
Nista vise od moralne satisfakcije nažalost, nemamo vise tu pravnu mogucnost da i sa ovom presudom tuzimo Srbiju za agresiju, jer sa revizijom presude smo ispucali tu mogućnost. Bakiru je receno u tom trenutku da advokat nema legitimitet da to uradi on je to presutio u vijećnici pred ostalim politicarima i ljudima iz javnog života. Jos sto je gore jedinu osobu koja je imala legitimitet ambasadoricu bih je povukao u Sarajevo

Za ovakvu izdaju bi u svakoj drugoj državi bio objesen na sred MD, samo ovdje se jos uvijek naziva begom i namjestaju se hayatove kamere dok daje cenera ispred begove za bajram sajinom MVPu
-
kakabanja213
#105884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma daaaj. Znaci pozicija koja je bila opozicija kaze Asim je nevin jer ga oslobodila politika i znamo na koji nacin. A opozicija koja je je bila pozicija kaze Fadil je osudjen jer ga je osudila politika i znamo na koji nacin.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:09Pa tako i jeste nažalost Asim je dobio od suda legitimitet da je nevin i da je sve uradio po zakonu, svi znamo tu spregu politike koja ga je oslobodila i na koji način. Ista stvar je i sa dodikom kad drzavno tužiteljstvo krene da radi otvoreno i profesionalno posao za koje je placeno mozemo očekivati da ce se pozabaviti pitanjem dodika i negiranja genocidakakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:02
Cuj to. Onaj iz SDA zavrsavac , Amir, sto je bio dobar borac i ranjavan po tebi je posten i nevin covjek. Ili je i njemu imunitet za vrsenje zlocina dalanl stranka, koja je bila apsolutni vladar na svojoj zapisanoj teritoriji.
Znaci, ponavljam i pozicija i opozicija u ovoj mojoj drzavi ima istu logiku.
- BHCluster
#105885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da ima neko muda u Bosnjaka sve bi se ovo moglo predstaviti kao razlo zasto se treba pokrenuti tuzba, opkupiti strucnjake uredno platiti i sprovesti.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:14Pitanje revizije nije pitanje muda to je bila jedina moralna satisfakcija da se sva zrtva i svi stradali dobiju kakvu takvu moralnu satisfakciju da je dzelat osudjen i da je pravnim lijekom receno ko je krivac za sta . Ovako smo dobili da se Srbija za sva vremena izvukla pravne odgovornosti , zbog sitnog bakirovog sicara da bi se on pokazao prvi u Bošnjaka
Za ovakvu izdaju bi u svakoj drugoj državi bio objesen na sred MD, samo ovdje se jos uvijek naziva begom i namjestaju se hayatove kamere dok daje cenera ispred begove za bajram sajinom MVPu
-
GG_1231
#105886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Abdić je za svoju "demokratsku" borbu protiv "Alijine dzamahirije" bar dobivao zauzvrat nešto za sebe i svoje robove
Ovi ne dobivaju ništa, samo idu iz poniženja u poniženje
- Student_u_Ostavci
#105887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vrh Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Banovićima, skupa sa članstvom, sutra će napustiti stranku zbog posljednje odluke Vlade Federacije BiH kojom će se na čelu Rudnika mrkog uglja naći kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA), potvrđeno je za Klix.ba.
- tramvajtrojka
#105888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvarBHCluster wrote: ↑01/06/2023 23:19Da ima neko muda u Bosnjaka sve bi se ovo moglo predstaviti kao razlo zasto se treba pokrenuti tuzba, opkupiti strucnjake uredno platiti i sprovesti.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:14
Pitanje revizije nije pitanje muda to je bila jedina moralna satisfakcija da se sva zrtva i svi stradali dobiju kakvu takvu moralnu satisfakciju da je dzelat osudjen i da je pravnim lijekom receno ko je krivac za sta . Ovako smo dobili da se Srbija za sva vremena izvukla pravne odgovornosti , zbog sitnog bakirovog sicara da bi se on pokazao prvi u Bošnjaka
-
kakabanja213
#105889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uglavnom HDZ hoce da pravi muzej HVO na Heliodromu. SDA se pravi mahnita a SDP ima neku inicijativu da se to ne dozvoli. Hdz optuzuje ovog Zuljevica da je hrvatomrzac i slicne njihove standardne prozivke i ovaj izlazi i kaze da on nije hrvatomrzac jer mu je mama Hrvatica i da moli da se muzej ne pravi na Heliodromu gdje je bio logor za neHrvata nego negdje drugo, a sto se njega tice moze i na 5 spratova.sehohari wrote: ↑01/06/2023 23:13Pa dobro, o cemu je pricao?kakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:08
Haj bolan ovo presjeceno i isjeceno ja sam gledao ovu sjedncu u ovon trenutku. Nema ovo veze sa realnim.
I meni se cini isjeceno, ali ipak mislim da ne moze kontekst biti toliko razlicit.
Ukratko to je ta prica.
- PreWiBa
#105890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok, hvala.kakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:24Uglavnom HDZ hoce da pravi muzej HVO na Heliodromu. SDA se pravi mahnita a SDP ima neku inicijativu da se to ne dozvoli. Hdz optuzuje ovog Zuljevica da je hrvatomrzac i slicne njihove standardne prozivke i ovaj izlazi i kaze da on nije hrvatomrzac jer mu je mama Hrvatica i da moli da se muzej ne pravi na Heliodromu gdje je bio logor za neHrvata nego negdje drugo, a sto se njega tice moze i na 5 spratova.
Ukratko to je ta prica.
Sad cu izbrisat onaj post, mozda u afektu nisam dobro obracao paznju na moguci kontekst
-
kakabanja213
#105891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iako se sa clusterom u vecini stvari i ne slazem i ja mislim da je ovo samo stvar muda. Ako nista mozes igru rijecima prebaciti na dio terena u kojem si tibu kakvoj takvoj prednosti. Mislim da bi Dino svoju energiju trebao potrositi u tom smjeru a ne na razgovore sa neosudjenim kriminalcima.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:21Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvar
-
elk
#105892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kmecavci i zelenjava i stefa eberhartera uveli u igru
Kao i obicno
Pisat pa spavat
Kao i obicno
Pisat pa spavat
- Bloo
- Globalna šefica
#105893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne samo kontekst vec i cjelovito obracanje.
Dalje, izvor.
inat.ba
Pogledati stranicu i naslove.
Znači ako je nešto ovako bombastično preneseno od njakog žnj nacionalističkoh portala, provjeriti izvor, provjeriti cjelokupni snimak, pokušati doći do što više informacije iz više izvora.
Ne gutati sve servirano.
- tramvajtrojka
#105894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa dodikom moras razgovarati na ovaj il onaj nacin status quo i rahat patnja nam nista nije donijela osim gubitka deset godina gdje smo isli unazad kao drzava , gdje smo izgubili svaku naklonost zapada i gdje je zbog toga otislo 200000 ljudi iz drzave svih vjera i nacija zbog virtualnog e jesmo mu se nagovorili nacina vodjenja politikekakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:28Iako se sa clusterom u vecini stvari i ne slazem i ja mislim da je ovo samo stvar muda. Ako nista mozes igru rijecima prebaciti na dio terena u kojem si tibu kakvoj takvoj prednosti. Mislim da bi Dino svoju energiju trebao potrositi u tom smjeru a ne na razgovore sa neosudjenim kriminalcima.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:21
Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvar
Danas je Dodik prvi put nakon desetak godina javno spustio gard i rekao sta svi oduvijek znamo za igru rijeci ti meni vojvodo ja tebi serdare
Last edited by tramvajtrojka on 01/06/2023 23:39, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#105895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, milion puta sam pregledao te tacke, ali sam se ovaj put i ja zeznuo.Bloo wrote: ↑01/06/2023 23:36Ne samo kontekst vec i cjelovito obracanje.
Dalje, izvor.
inat.ba
Znači ako je nešto ovako bombastično preneseno od njakog žnj nacionalističkoh portala, provjeriti izvor, provjeriti cjelokupni snimak, pokušati doći do što više informacije iz više izvora.
Ne gutati sve servirano.
Majkemi, samobanirao bi se sam na mjesec dana
- Bloo
- Globalna šefica
#105896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nemaju cak ni impressumsehohari wrote: ↑01/06/2023 23:39Da, milion puta sam pregledao te tacke, ali sam se ovaj put i ja zeznuo.Bloo wrote: ↑01/06/2023 23:36
Ne samo kontekst vec i cjelovito obracanje.
Dalje, izvor.
inat.ba
Ne gutati sve servirano.
Majkemi, samobanirao bi se sam na mjesec dana
SDa glasilo
- PreWiBa
- Bloo
- Globalna šefica
#105898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma samo tri puta glavom od zid.
Kontam sve, ponese te bošnjački nacionalni zanos i domoljublje, patriotizam i suza sama krene dok postaš neprovjerena sranja, dok duša trepti u ekstazi...evo HIN razotkriveni su.
Inace nije HVO spomenik problem (vec ih imamo) vec lokacija.
-
kakabanja213
#105899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne nego Dodika hapsis i to ne sutra vec prekjucer, prodrmas ga, malo ocjenis reakciju ali reakcija bi bila ista kao i ovi protesti ispred OHR. Bilo bi umjesto Lendooooooo, Mileeeeeeee i bog te veselio. Narod ne brani apsolutne vladare. Ali za to trebaju muda i odsustvo oraha u dzepovima. Ali jebiga tebi je Ramo ministar policije jer ti je kao trebao glas njegovog sina (navodno si imao dvoje u rezervi pa mi nije najjasnije zasto ti je trebao taj glas)tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:38Sa dodikom moras razgovarati na ovaj il onaj nacin status quo i rahat patnja nam nista nije donijela osim gubitka deset godina gdje smo isli unazad kao drzava , gdje smo izgubili svaku naklonost zapada i gdje je zbog toga otislo 200000 ljudi iz drzave svih vjera i nacija zbog virtualnog e jesmo mu se nagovorili nacina vodjenja politikekakabanja213 wrote: ↑01/06/2023 23:28
Iako se sa clusterom u vecini stvari i ne slazem i ja mislim da je ovo samo stvar muda. Ako nista mozes igru rijecima prebaciti na dio terena u kojem si tibu kakvoj takvoj prednosti. Mislim da bi Dino svoju energiju trebao potrositi u tom smjeru a ne na razgovore sa neosudjenim kriminalcima.
-
toska
#105900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mislim da se svaki sudski postupak može obnoviti ako se pojave novi, bitni dokazi.tramvajtrojka wrote: ↑01/06/2023 23:21Prosao voz na tom istom sudu nakon pada revizije ne možeš tužiti Srbiju za istu stvar
samo ko može pokrenuti tužbu? država neće iz poznatih razloga odlučivanja.