Sija ima preko 300 miliona, a sad ne znam koliko ih je povezano s Iranom, koliko bi ih stalo na stranu Irana u slucaju necega.BarbaDue wrote: ↑01/06/2023 00:46Sve je to u redu, ali bi ti savjetovao da Iran izbaciš iz ovog dueta. Kako sam čuo od momka koji je živio 5 godina u Teheranu i vjerujem da je tako, na čelu Islamske Republike Iran je Ali Hamenei koji dok kažeš keks ima mogućnost okupiti više od dva miliona vojnika koji su u sastavu nacionalne garde Irana. A da ne govorimo o tehnologiji koja im je dostupna.pici wrote: ↑31/05/2023 12:31 Pa jel "Specijalna Vojna Operacija " ili Rat. Ako je rat nek mobilisu i mlado i staro i svi na isti Kazan. Kina ne smije da im bidne Logistika. Iran, S.Koreja, smjehurija.
Rusima je davno prosla bakica sa kolačima.Od pocetne euforije o Imperiji do kako da se ne raspadnemo. Ljudi moji, namjerili su se na najmočnije države na planeti. Sama Amerika ima vojnu moč ko sve zemlje na planeti.
Mislim da su uz Ameriku, Kinu, velikane iz EU, Turska i Iran, i mejbi Indija jedini svjetski prvoligaši.
Ukrajina
- Sanjarko
#164951 Re: Ukrajina
-
ESTIUM
#164953 Re: Ukrajina
Naletih na Kuriru na ovaj članak:
- Ovo je operacija odbrambenog karaktera, ubistva koje su ukrajinske regularne snage iz atributa države u ovim predelima činile, su izazavale sukob. Kada je reč o legitimitetu, postoji više segmenata, a jedan je opšti zakon o ratovanju i pravila o korišćenju oružja. U ovom ratu je sve dozvoljeno. Niko neće ustuknuti od svoje namere. Artjomsk, ili Bahmut kada su ga Srbi osnovali, osnovan je kao zaštitna zona protiv tadašnjih Tatara i stvorili su ga Srbi. Oni koji znaju šta se dešavalo u tom gradu analiziraće ovaj grad. Amerikanci su poslednjih 40 godina dojadili i Bogu i ljudima. Vode ratove na čitavoj planeti i sad su se setili da pomažu rat u ovoj zemlji koja ne može biti njihov interes na pragu Ruske federacije. Ja ne znam kako bi se ma koji čovek na mestu predsednika Putina postavio! Kako bi reagovao predsednik SAD? Verovatno mnogo žešće!
https://www.kurir.rs/planeta/4171778/su ... -dimenzije
- Ovo je operacija odbrambenog karaktera, ubistva koje su ukrajinske regularne snage iz atributa države u ovim predelima činile, su izazavale sukob. Kada je reč o legitimitetu, postoji više segmenata, a jedan je opšti zakon o ratovanju i pravila o korišćenju oružja. U ovom ratu je sve dozvoljeno. Niko neće ustuknuti od svoje namere. Artjomsk, ili Bahmut kada su ga Srbi osnovali, osnovan je kao zaštitna zona protiv tadašnjih Tatara i stvorili su ga Srbi. Oni koji znaju šta se dešavalo u tom gradu analiziraće ovaj grad. Amerikanci su poslednjih 40 godina dojadili i Bogu i ljudima. Vode ratove na čitavoj planeti i sad su se setili da pomažu rat u ovoj zemlji koja ne može biti njihov interes na pragu Ruske federacije. Ja ne znam kako bi se ma koji čovek na mestu predsednika Putina postavio! Kako bi reagovao predsednik SAD? Verovatno mnogo žešće!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#164954 Re: Ukrajina
tek da se zabilježi da se zajebavam, ali me ne bi čudilo, ako ovo eskalira, da kakva budala i knjigu napiše o tome kako su ro sve Soroš i Gates isplanirali da zavade pravovjerne muminedrug_profi wrote: ↑01/06/2023 00:12Hmm... nije bezveze prica.JoseMujica wrote: ↑01/06/2023 00:06 prvo mi palo na pamet da im nisu Ameri džaba svu onu opremu ostavili
- Gandalf
#164955 Re: Ukrajina
Malo je poznato u istoriji da su Pariz osnovali prekodrinci, tada su bili poznati kao prekosenci opančari, Pariz se trebao zvati Pirot, ali prvi guslar pod imenom Xerojko Xerojković nije dao.
Da vam ja objasnim pravu istoriju svijeta, gledao sam baš jutros na Balkan Infou
Da vam ja objasnim pravu istoriju svijeta, gledao sam baš jutros na Balkan Infou
- Dope_Man
#164956 Re: Ukrajina
Ne znam samo zasto sebe trujes citanjem icega na tom smecu od "portala".ESTIUM wrote: ↑01/06/2023 09:27 Naletih na Kuriru na ovaj članak:
A to da su Bahmut osnovali Srbi je dobro poznata stvar, kao sto su osnovali Rim, Carigrad, Aleksandriju (koja je dobila ime po buducem predsjedniku Srbije iz prorocanstva) i tako dalje.
Uglavnom, ne truj samog sebe citanjem tih gluposti. Po njima u Ukrajini nikad jos nije poceo rat, nit ima govora o agresiji. Sa takvima se ne prica, a jos manje ih se slusa/cita.
- JoseMujica
#164957 Re: Ukrajina
možda su gledali tako na početku, dok su bili nafurani na moć i brzu pobjedu.vrbas1979 wrote: ↑01/06/2023 00:31U kakvoj zabludi vi živite?JoseMujica wrote: ↑31/05/2023 22:47
svi jarane imaju danas mobitele i gledaju bubove ko što ih i mi gledamo. Ne znam koja bi budala poželila da ide u ovo![]()
A Mordor i da mobiliše nema dovoljno obojaka za te ljude a kamo li šta drugo
Da, gledaju "bubove" ali u kojima stradaju Ukrajinci.
Pričati i lupati iz BiH (ili odakle već) o stanju u Rusiji, raspoloženju među stanovništvom, odnosu prema ratu, je van svake pameti. Sve napisano je proizvod vlastite mašte jer gotovo nikako ne možemo saznati pravo stanje unutar zemlje.
I šta jedni će se zaraziti jer se nemaju gdje prati, a ovi drugi samo sto metara dalje imaju vodu, sapun i parfem na prvoj liniji?
Takvih ludila će čovjek pročitati ovdje da je to nevjerovatno.
Sad se rat otegao, moć istopila, pobjede ni na vidiku, ai njima oko glava dronjci letaju iznad glava, svako malo sabotaže i paljevine itd.
Svaka propaganda ima ograničeno djelovanje i mora imati bar nekog dodira sa stvarnošću, a mordorska to nema već barem 6 mjeseci. Tako da budi siguran da gledaju i prate i ukrajinske i zapadne kanale. Pa u neko doba su i Švabe počele BBC slušati da saznaju u koje su doba.
- madner
#164958 Re: Ukrajina
Gledali su BBC jer je BBC igrao pametnije od ove smjesne propagande, bilo je vise istine. Kiev ima isti modus kao i Moskva, jednako objektivno izvjestavanje.
-
lajkujMe
- drug_profi
#164960 Re: Ukrajina
Upravo tako. Mogla bi se isplesti fina teorija.JoseMujica wrote: ↑01/06/2023 09:32tek da se zabilježi da se zajebavam, ali me ne bi čudilo, ako ovo eskalira, da kakva budala i knjigu napiše o tome kako su ro sve Soroš i Gates isplanirali da zavade pravovjerne mumine![]()
-
lajkujMe
- Gandalf
#164963 Re: Ukrajina
A vi mislite da nisu, hej moji drugoligašidrug_profi wrote: ↑01/06/2023 10:00Upravo tako. Mogla bi se isplesti fina teorija.JoseMujica wrote: ↑01/06/2023 09:32
tek da se zabilježi da se zajebavam, ali me ne bi čudilo, ako ovo eskalira, da kakva budala i knjigu napiše o tome kako su ro sve Soroš i Gates isplanirali da zavade pravovjerne mumine![]()
- JoseMujica
#164964 Re: Ukrajina
-
lajkujMe
#164965 Re: Ukrajina
Ruska legija slobode opet napada Belgorod oblast
- JoseMujica
- SanskiBiser
#164967 Re: Ukrajina
opet ofanziva ali u pogresnom pravcu : "Suade ne u basamake medo je tamo medoooooo "
Šebekino je gradic u Rusiji nedaleko od granice sa Ukrajinom za one koji ne znaju da ne traze po mapi

Evo Rusa sa terena kaze vode se borbe u toku je evakuacija gradjana iz Šebekina.
Gradska uprava Šebekino pale se svi dokumenti ocekuje se ulazak BNR vojnika u grad.
- Gandalf
#164968 Re: Ukrajina
Vidi Legije Slobode što mlati orkane
Je li ovako nešto iko očekivao prošle godine
Smiriće se oni, čim putler projaše kraj njih na međedu
Je li ovako nešto iko očekivao prošle godine
Smiriće se oni, čim putler projaše kraj njih na međedu
- Gandalf
#164969 Re: Ukrajina
Therapija za zalutale orkiće
- SanskiBiser
#164970 Re: Ukrajina
operacija izgleda ide na dva pravca na jednom pravcu legija "Sloboda Rusiji" koja je unistila samohodni minobacac tulipan i kamaz sa borbenim kompletom na ruskoj teritoriji dok vojnici RDK rade na drugom pravcu u Belgorodskoj oblasti.

- drug_profi
#164971 Re: Ukrajina
U vezi onih neki dan pominjanih AIM-7 Sparrow raketa zrak-zrak.
Zapravo idu kao punjenja za BUK i KUB ruske PVO sisiteme.
Prilagodili su ih izgleda, tako da ni tu ne može doći do nestanka municije.
- JoseMujica
#164973 Re: Ukrajina
very nicedrug_profi wrote: ↑01/06/2023 11:04 U vezi onih neki dan pominjanih AIM-7 Sparrow raketa zrak-zrak.
znači za ruske PVO sisteme može zapadna muzejska municija
ja Trećeg Rima i govana
- SanskiBiser
#164974 Re: Ukrajina
Gori neka zgrada gradske uprave u Sebekinu
Last edited by SanskiBiser on 01/06/2023 11:15, edited 1 time in total.
- studiorum_tuzlaensis
#164975 Re: Ukrajina
Danas je tačno 9.5 godina otkad je savoxxx otvorio ovu temu.sarajevoxxxx wrote: ↑01/12/2013 18:11 Revolucija i u Ukrajini...
Nasilje bez presedana 35 povrijeđeno, a čak sedam Ukrajinaca se još uvijek nalazi u bolnici !
- Tako ukrajinski mediji pišu o demonstracijama koje je organizovala ukrajinska opozicija zbog nepotpisivanja sporazuma o pridruživanju s Europskom unijom. Nakon ''samo'' sedam teže povrijeđenih načelnik kijevske policije Valeri Korjak podnio je ostavku.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/revo ... 14223.aspx
Pogledajte prvi upis.
Kakva je tad bila ZSU, a kakva sada... Pitanje je na koje znamo odgovor.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 01/06/2023 11:18, edited 1 time in total.