English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#51651 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Možda je do mene, ali ne vidim ti sliku koju si postao.
darius_maximus

#51652 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

vaučer wrote: 26/05/2023 16:09 Možda je do mene, ali ne vidim ti sliku koju si postao.
Meni prikazuje...
Evo kao link: https://i.ibb.co/RGwR7Q4/Breakdown.png
vaučer

#51653 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Pa ne vidim da je to baš neka reprezentativna statistika, to jeste ne znam šta misliš da pokazuje. Diaz, Jota, Thiago, Keita - svi ozljeđeni ogroman dio sezone. Od ovih ostalih, Konate također ozljeđen bio, ali skupio solidne minute, Nunez skupio solidne minute, Gakpo također. Bez ozljeda bi ti to bilo tu negdje, osim Haalanda i Rodrija - gdje Liverpool prirodno više rotira u napadu otkad se raselio stari front 3.

Također nije isto jeli nekom igraču prva ili druga/treća sezona. Grealish je npr grijao klupu dosta dugo da bi tek drugi dio ove sezone postao redovit starter i počeo nešto konkretno doprinositi.

Edit: Ako možeš filtrirati procente u situacijama gdje su bili dostupni za nastup - to bi imalo smisla.
Last edited by vaučer on 26/05/2023 16:23, edited 1 time in total.
Zoooka

#51654 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Kalvin flop pod navodnike. Okej nije flop :-)
darius_maximus

#51655 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

vaučer wrote: 26/05/2023 16:16 Pa ne vidim da je to baš neka reprezentativna statistika, to jeste ne znam šta misliš da pokazuje. Diaz, Jota, Thiago, Keita - svi ozljeđeni ogroman dio sezone. Od ovih ostalih, Konate također ozljeđen bio, ali skupio solidne minute, Nunez skupio solidne minute, Gakpo također. Bez ozljeda bi ti to bilo tu negdje, osim Haalanda i Rodrija - gdje Liverpool prirodno više rotira u napadu otkad se raselio stari front 3.

Također nije isto jeli nekom igraču prva ili druga/treća sezona. Grealish je npr grijao klupu dosta dugo da bi tek drugi dio ove sezone postao redovit starter i počeo nešto konkretno doprinositi.

Edit: Ako možeš filtrirati procente u situacijama gdje su bili dostupni za nastup - to bi imalo smisla.
Nekoliko stvari:
1. Je li bitno zašto igrači ne igraju? Igrači se proglase "flopom" i ako su stalno povrijeđeni, pa zašto bi bilo bitno u vezi broja odigranih minuta? Jednostavno, najveća pojačanja Liverpoola ne doprinose ekipi dovoljno. Da li to znači da trebaju mijenjati fitnes trenere, ja ne znam.
2. Igrači kao Diaz nisu ni prošle sezone igrali (čak trenutno ima isto broj minuta kao i prošle sezone - 963).
3. Graelish je prošle sezone odigrao 1916 minuta u EPL-u, dok je ove sezone odigrao 2062 minute. Nisu to velike razlike, samo ove godine bolje igra. :) Mit je da Graelish nije igrao u prvoj sezoni.
Zoooka

#51656 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Nije mit. Grealish je ove sezone poceo 11 od 12 utakmica u LP, a prosle sezone 5. To sto u ligi ove sezone ima manju minutazu je razlog tome sto nije poceo nijednu od zadnje 4 utakmice, obzirom da su haman rijesili ligu. Prosle godine je u ligi igrao kad bi odmarao glavne igrace,sad je obrnuto
vaučer

#51657 Re: English Premier League

Post by vaučer »

darius_maximus wrote: 26/05/2023 16:35
Nekoliko stvari:
1. Je li bitno zašto igrači ne igraju? Igrači se proglase "flopom" i ako su stalno povrijeđeni, pa zašto bi bilo bitno u vezi broja odigranih minuta? Jednostavno, najveća pojačanja Liverpoola ne doprinose ekipi dovoljno. Da li to znači da trebaju mijenjati fitnes trenere, ja ne znam.
2. Igrači kao Diaz nisu ni prošle sezone igrali (čak trenutno ima isto broj minuta kao i prošle sezone - 963).
3. Graelish je prošle sezone odigrao 1916 minuta u EPL-u, dok je ove sezone odigrao 2062 minute. Nisu to velike razlike, samo ove godine bolje igra. :) Mit je da Graelish nije igrao u prvoj sezoni.

Ne znam tačno šta pokušavaš dokazati?
U isto vrijeme govoriš da ne doprinose ekipi dovoljno (nakon jedne sezone u slučaju mnogih spomenutih igrača), dok s druge strane Grealish nije doprinosio kurca prvu sezonu ali on nije flop jer je skupio minute? Diaz je doveden na pola prošle sezone btw, možda zato nema puno minuta. I s više nego upola minuta je opet zabio isti broj golova kao i Grealish. Ono, nije mi jasno gdje ideš s ovim?
Osmi Socrates

#51658 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Možete se vi sad praviti pametni da ste znali da će Gundogan i Stones biti ovakvi igrači, ali, to je samo pametovanje nakon što je pravi trener na pravom mjestu to uradio od njih.

Tako će nakon par sezona svi pričati da je Akanji bio vanserijski igrač u Dortmundu i da je Ake u Bournemouthu razvaljivao. Da je Grealish bio ovo, ono, whatever. Stvar je da Grealish nije bio u prvih 11 u Engleskoj, nije bio ni blizu.

Svi sad sve znali. Ma kako da ne.
Zoooka

#51659 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

To što ti nisi pratio fudbal 2013 i ne znas da je Gundogan bio top igrac i tada druga stvar. Inace, smijesno mi gledati da glorifikujete Pepa sto je od Grealisha napravio igraca. Halo, lik je placen 100 miliona, u Villi je bio jedan od najboljih igraca lige. Sigurno najbolji van top 6.
darius_maximus

#51660 Re: English Premier League

Post by darius_maximus »

vaučer wrote: 26/05/2023 16:42
darius_maximus wrote: 26/05/2023 16:35
Nekoliko stvari:

Ne znam tačno šta pokušavaš dokazati?
U isto vrijeme govoriš da ne doprinose ekipi dovoljno (nakon jedne sezone u slučaju mnogih spomenutih igrača), dok s druge strane Grealish nije doprinosio kurca prvu sezonu ali on nije flop jer je skupio minute? Diaz je doveden na pola prošle sezone btw, možda zato nema puno minuta. I s više nego upola minuta je opet zabio isti broj golova kao i Grealish. Ono, nije mi jasno gdje ideš s ovim?
Ja samo kažem da igrači koje Pep dovede, oni i igraju.
Graelish je igrao prvu sezonu, iako nije bio efikasan i nije ga držao na klupi dok ne nadođe.
Ljudi ne kupe hrpu igrača, pa koji ispliva, nego svake sezone dođe 1-2 pojačanja koja se uklapaju u postojeći sistem.

Onih deset igrača Liverpoola je koštalo preko 450 miliona EUR, a odigrali su mali broj utakmica ove sezone, za razliku od Cityevih koja sva igraju bitnu ulogu u ekipi.
Iz kojeg razloga? Fakat, ako su svi povrijeđeni, onda neka traže kakvog hećima.
Realno, kakva je priča o pojačanjima, kada ti je haman pola milijarde EUR u bolnici (iako ne mislim da su baš svi povrijeđeni)?
vaučer

#51661 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Mislim, meni smiješno ali ajde. Kao da je Klopp dovodio ove da se sunčaju. Ozljedili se pa šta. Kad nisu igraju. Ne vidim šta si dokazao s tom statistikom iskreno. Grealisha je doveo za 120 miliona i uigravao ga godinu dana, to je ok. Ovamo ovaj doveo Diaza, igrao maksimalno dok je bio zdrav - to nije ok.
Osmi Socrates

#51662 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Zoooka wrote: 26/05/2023 17:05 To što ti nisi pratio fudbal 2013 i ne znas da je Gundogan bio top igrac i tada druga stvar. Inace, smijesno mi gledati da glorifikujete Pepa sto je od Grealisha napravio igraca. Halo, lik je placen 100 miliona, u Villi je bio jedan od najboljih igraca lige. Sigurno najbolji van top 6.
Ne lupaj bezveze. Gundogan je bio veliki talent. Samo, od velikog talenta, do igrača koji izađe na teren protiv Reala i dominira utakmicu je dug put. Isto se odnosi i na Grealisha. Samo veliki talent. Prvi godinu čak i u Citiju je bio samo mogući potencijal.

Ovu sezonu, izađe protiv Reala i oni ne znaju šta će sa njim.

Stones je opet drugi par cipela. Pep mu izmisli novu ulogu ove sezone. Ponavljaš da je najbolji odbrambeni igrač Engleske. Ove sezone je najbolji vezni igrač Engleske. Ne bih čak rekao ni isključivo defanzivni vezni. Najbolji vezni. Onaj koji je omogućavao De Bruyneu da protiv Reala pojača desnu stranu, a da sredina terena ne trpi.
Zoooka

#51663 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Veliki talenat sa 26 godina, bjezi bolan
Osmi Socrates

#51664 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Neki igrači ostanu do kraja neostvareni talenti. Nikad ne dostignu krajnji mogući potencijal.

I Modrić je bio samo veliki potencijal u Tottenhamu, i da nije otišao u Real njegov puni potencijal nikad ne bi bio ostvaren.
Osmi Socrates

#51665 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Gundoganov ugovor sa Dortmundom je jednu sezonu bio par mjeseci prije isticanja. Dakle, slobodan bi bio igrač, besplatan za svakoga. Niko ga nije htio ni džaba, tako da je morao produžiti ugovor sa Dortmundom.

A onda se nađe pametnjakovića na klixu koji su kao eto znali da će on biti ovakav igrač. Niko od važnijih klubova ga ni džaba nije htio, da ponovim.
ultima_palabra

#51666 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 26/05/2023 18:18 Gundoganov ugovor sa Dortmundom je jednu sezonu bio par mjeseci prije isticanja. Dakle, slobodan bi bio igrač, besplatan za svakoga. Niko ga nije htio ni džaba, tako da je morao produžiti ugovor sa Dortmundom.

A onda se nađe pametnjakovića na klixu koji su kao eto znali da će on biti ovakav igrač. Niko od važnijih klubova ga ni džaba nije htio, da ponovim.
Odmori malo, samo se dublje ukopavas.
drugtito2011

#51667 Re: English Premier League

Post by drugtito2011 »

Osmi Socrates wrote: 26/05/2023 18:18 Gundoganov ugovor sa Dortmundom je jednu sezonu bio par mjeseci prije isticanja. Dakle, slobodan bi bio igrač, besplatan za svakoga. Niko ga nije htio ni džaba, tako da je morao produžiti ugovor sa Dortmundom.

Ne može se ekipi kojoj se Pep zamjerio objanisti ništa. Šta god napišeš, makar bilo 100% argumentovano, oni nađu način da to pokušaju opovrgnuti. Veliki stručnjak Pep Guardiola je od PL napravio harem, što nekima ne odgovara jer su i njihove ljubavi dio tog harema. Pep redovno spolno opći sa članonicama harema, a oni to ne mogu podnijeti jer predugo traje. Kako sad stvari stoje harem se neće uskoro zatvarati.
Osmi Socrates

#51668 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

ultima_palabra wrote: 26/05/2023 19:11

Odmori malo, samo se dublje ukopavas.
Čuj ja se ukopavam :lol:

Rekao bih da se vi ukopavate u ovu naknadnu pamet. Kao vi znali....

Ako igrača niko neće ni džaba, onda je valjda svakoj budali jasno da nikakvog govora nije bilo da je bilo ko imao blage veze da je Gundogan ima potencijal koji je ostvario sa Pepom. Tržište uvijek govori pametnije od bilo kakvih stručnjaka naknadne pameti.

Dakle, fuckin' činjenice prije svega. Džaba ga neće niko, ali, eto vi imali sasvim čvrsta saznanja da je on neki svjetski talenat. Nemojte se bezveze raspravljati ako prostu logiku ne poštujete.
BHF_Manijak

#51669 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ma lupa k'o maksim po diviziji, cuje nije ga niko htio. :lol:

Jest, nece ga niko i eto City se smiluje, da jadan na ulici ne zavrsi. Projektovan bio da kuha kafe, ali odradio 2 treninga dobro i dali mu sansu da zaigra.

E sta sve covjek nece procitati mame mi...

Igraca kojeg nece niko zavrsi u Bochumu nakon Dortmunda, a ne ode u City, jesi lud ba ti, sta pricas?
Osmi Socrates

#51670 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pa, prijatelju, činjenice govore sve.

Zašto igrač dovede svoj ugovor pred sam kraj? Da vidi ima li zainteresiranih koji bi ga uzeli za veću platu, jer će uštediti na transferu. Ima pravo i pregovarati sa drugim klubovima bez ikakvih ograničenja šest mjeseci prije isteka ugovora ako je stariji od ne znam sad koliko godina. Valjda 23. Ako je mlađi, onda može pustiti ugovor da istekne do kraja i pregovara kao free agent.

Dakle, Gundogan je pregovarao sa drugim klubovima i niko ga nije htio. Ni za džaba. Zato je morao ostati u Dortmundu.

Pa jebeni Everton bi se zaletio da je on bio takav siguran budući svjetski igrač kao što vi tvrdite. Pola Premier Lige bi se zaletilo.
Osmi Socrates

#51671 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

On se možda nadao da će ga Bayern uzeti džabe, kao što su uzeli nekoliko igrača iz Bundeslige. Međutim, Pep je tada imao kompletan tim u Bayernu.

Ili je Pep već znao da će u City, pa da ga ne veže ugovorom sa Bayernom. Svejedno, kupio ga je godinu kasnije za pišljivih 30 miliona.

On sigurno ne bi čekao Pepa da se neko drugi iz Premier Lige zaletio sa dobrom platom. Ili Juventus, recimo. Međutim, niko ga nije htio ni za džaba.
BHF_Manijak

#51672 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Prestani da lupas.
https://bleacherreport.com/articles/25 ... s-reaction

Dakle, prvo niti je bio dzaba tj. nije mu isticao ugovor, ostalo mu je jos godinu dana, drugo mogao je u United ili PSG po navodima, dakle zainteresovanih je bilo.
Odlucio je ostati i podici formu.

Iznosis neistine, prestani da lazes ovaj forumski narod.
Osmi Socrates

#51673 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Aha, zainteresiranih bilo, a on će ostati za manje pare u Dortmundu koji stagnira i ne može osvojiti Bundesligu u sljedećih minimum pet-šest godina. Svakako si me ubjedio.

Eto, nije htio u PSG, pa će igrati za kikiriki u jebenom Dortmundu. Valjda zato što voli Njemačku.

U kakve bajke vi vjerujete, jbt.
Osmi Socrates

#51674 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Uostalom, ne bi ga City doveo za 30 miliona da je bilo nekih zainteresiranih strana. Skočila bi mu cijena makar duplo, da se bilo ko drugi uključio.

Međutim, nema. Samo Pep vidio šta može od njega napraviti. I naravno vi fudbalski stručnjaci naknadne pameti sa foruma.
BHF_Manijak

#51675 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Naporan si prilicno. Niko te ni u sta ne ubjedjuje samo ti govori da lupas. Opet ti ponavljam, niko za koga nije niko zainteresovan i karina je igrac, taj zavrsi u losijoj ekipi od trenutne u kojoj je ili u najboljem slucaju u ekipi istog ranga, a ne da ode u ekipu koja je jedna od najboljih u Engleskoj i koja moze skoro kojeg zeli igraca dovesti.

Dakle da sumiramo, lupas, provalio si se i prestani se dublje ukopavat. Priznas fino, jeste fulio sam, Ilkay je bio odlican igrac i prije Citya i ides dalje. Fin decko budi.
Post Reply