Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Truba wrote: ↑26/05/2023 14:41
ja i dalje ne mogu pojmit da neko može dulje od 8 sati radit
fizički ne bih to mogao podnijeti
lego u pola 2 ustao u 6 radio sjedeći cijeli dan do 4 kući
u pola 8 navečer sjedim za stolom... lagano osjećam kako ću se srušiti
Pojmio bi i podnosio da si morao. Recimo, u situaciji kada imaš troje staraca i dvoje maloljetnika u kući.
Da vidiš onda kako možeš i 16 sati.
Jeste da se desi da zaspeš stojeći naslonjen na zid sa upaljenom cigarom u ustima, ali sve je to trening za umiranje.
žao mi je ja nemam niti sam imao a niti bi imao mjesecima energije za to
Truba wrote: ↑26/05/2023 14:41
ja i dalje ne mogu pojmit da neko može dulje od 8 sati radit
fizički ne bih to mogao podnijeti
lego u pola 2 ustao u 6 radio sjedeći cijeli dan do 4 kući
u pola 8 navečer sjedim za stolom... lagano osjećam kako ću se srušiti
Meni ni jedan dan nije ispod 11h i 7h voznje
da da konobari i šoferi su mi fenomen... zato sam naveo gledanje televizije dokasno i rano ustajanje i sjedenje u uredu
a vi sprdite maks tu turu ja bih se survao nizbrdo
Truba wrote: ↑24/05/2023 15:33
kad opisuju te sezone ja se pitam kako ljudi fizički mogu raditi od međusmjenu 10 ujutro do 24 h onda sljedeći dan prva smjena od 8 h pa do 18 ili 19
kakve su to mašine
Fakat. Moras biti na necemu.
Ne moras dok si mlad.Na raspustu tokom skole na pilani 10-12 sati po kisi i vjetru bez frke
Sad gledam guzicu kraju,ebo pos'o
Od 07:00 do 08:30 pa od 09:30 do 16:30 i onda kad bebač zaspi kućna varijanta na laptopu od 21:30 do nekad 23:30 a nekad i do 03:00. Sve zavisi. Isto tako i subotom identično.
Nedjelja je za košenje i rad oko kuće i dvorišta.
A onda jednom u pola godine, nakon što dva vikenda čistim šadrvan od zimske prašine, možda se i kakav roštilj raspali i popije koja piva.
Smijali smo se amerima kao iz radnog odijela u pidžamu.
Ne moras dok si mlad.Na raspustu tokom skole na pilani 10-12 sati po kisi i vjetru bez frke
Sad gledam guzicu kraju,ebo pos'o
bio sam i ja mlad 20 godina...tojest 19 godine 2000. u rimu izbace nas iz smještaja u 8 ujutro i šetam gradom i lagano nađem kartona pod most i spavaj popodne a navečer prvi se vratim u smještaj da odmorim
Pojmio bi i podnosio da si morao. Recimo, u situaciji kada imaš troje staraca i dvoje maloljetnika u kući.
Da vidiš onda kako možeš i 16 sati.
Jeste da se desi da zaspeš stojeći naslonjen na zid sa upaljenom cigarom u ustima, ali sve je to trening za umiranje.
žao mi je ja nemam niti sam imao a niti bi imao mjesecima energije za to
ne mogu fizički
Samo sam htio reći da nikad ne znaš šta donosi sutra. I ja sam mislio da svašta nešto ne mogu, ali mi je život pokazao da kada moraš, onda i možeš.
Ja znam neka mjesta gdje se radi po sistemu 3:1, tri dana radiš 1 odmaraš. Nekad te potrefi noćna ali ima i više bakšiša. Ima nekih gorih poslova, autopraonica, izvlačenje balvana iz šume, pojedina skladišta.
Truba wrote: ↑26/05/2023 15:11
nemamo očito istu energiju
vjerujem kad fizički radiš brže se odmoriš
a sjedenje i komp na svoj način izvlače energiju od toga te san ne može odmoriti
Da da, svaki posao ima svoju vrstu umora, radio sam i u kancelariji standardno 8h radno vrijeme i poslje izadjem s posla ko da sam 10m kanala kopo...fizicki umor je zdraviji tj kada radis fizicki poso lakse se odmoris...ovo kancelarija kompjuter tu sam vazda bi umoran bez energije
mali_balon wrote: ↑26/05/2023 15:20
Da da, svaki posao ima svoju vrstu umora, radio sam i u kancelariji standardno 8h radno vrijeme i poslje izadjem s posla ko da sam 10m kanala kopo...fizicki umor je zdraviji tj kada radis fizicki poso lakse se odmoris...ovo kancelarija kompjuter tu sam vazda bi umoran bez energije
Živa istina Ja samo gledam da uteknem na teren i zakažem sastanak sa klijentima makar se svađao cijeli dan! Jbt direktor navalio da se u narednom periodu zabijem u tabele, izvještaje i milion nekih procedura oko papirologije koje sam samo pretrčao, oblio me znoj kao da mi je pištolj na čelo stavio
daario naharis wrote: ↑26/05/2023 15:03
Meni 30 godina, radim od 8.30 do 17 svaki dan u kancelariji i zaspim u pola 11 sjeban od umora.
Poslije posla najcesce lagana setnja ili slicno.
Iskihace sve to starost...
Je li ti toliko stresan taj kancelarijski posao, ili se dugo vozis do posla pa se toliko umoris? Ja radim od 8:00 do 16:30, ali u to je ukljucen 1 sat pauze, i radim od kuce tako da ne trosim dodatno vrijeme u prevozu. S tim da i rad od kuce ima svoje mane.
EFD22 wrote: ↑26/05/2023 15:09
Od 07:00 do 08:30 pa od 09:30 do 16:30 i onda kad bebač zaspi kućna varijanta na laptopu od 21:30 do nekad 23:30 a nekad i do 03:00. Sve zavisi. Isto tako i subotom identično.
Nedjelja je za košenje i rad oko kuće i dvorišta.
A onda jednom u pola godine, nakon što dva vikenda čistim šadrvan od zimske prašine, možda se i kakav roštilj raspali i popije koja piva.
Smijali smo se amerima kao iz radnog odijela u pidžamu.
Baš nam je drukčije.
Željeli smo slobodu i demokratiju, nija nam valjala Titova diktatura.
To nije moglo opstati dugorocno
Drolja iz oura kurir dobije duplo veci stan u centru nego radnik hidrogradnje na dobrinji koji je upumpao 50000 ondasnjih dolara u jugu radeci 3 godine u iraku