Zlaja i Juka
https://youtu.be/uCizGiyT-DM
Mali ne lupaj, ako ti je tetka pricala ne znaci da je u pravu.
Vrlo se dobro sjećam, rat je tek počeo i imali smo i struju i gledali tv, RTS je bio u pitanju, veliki koncert "sarajevskih bendova u Beogradu", uglavnom članovi Regine, Elvisa, i Pušenja koji su otišli za Beograd, puna dvorana i intervjui. Naravno Nele, očekuješ sada reći će nešto pomirljivo, da se ne puca po gradu, da treba sačuvati živote. Ma kakvi, sve je bilo u stilu, ovdje je sad prava raja, tamo u Sarajevu ostali samo seljaci i radikali, nema tamo niko više, propo grad.Sociolog wrote: ↑24/05/2023 13:06Citao sam da vozi kamione u Kanadi i nikad se od rata nije vratio makar na 5 dana u Sarajevo, tako sam barem citao.DaysleepeR wrote: ↑24/05/2023 12:48 Zlatko Arslanagić, alfa i omega, lik imao najpopularniji bend u bivšoj Yugi, kad je počeo rat, samo nestao, odjebao sve.
Gigant.
Steta, onako dobar tekstopisac.
Nele, pa u Sarajevu rade likovi koji su pucali po njemu, svakvi sovinisti..ipak Nele nije uzeo pusku..pobjegao je..
Masa likova koji rade u Sa, cim se vrate s posla sve pljuju po Sarajevu...
Sta ti je rat, kad sitni kriminalci dobiju da sjednu kraj Keme. Ko da sam jos jucer Juku gledao kako istovara kamion oruzja "bojovnicima" malo iznad rondoa prema 1.osnovnoj. Kad ga cujem kako pjeva "na Rondou ljubavi, Rodjeni su ostali" stomak mi se okrene.Sociolog wrote: ↑24/05/2023 13:08 Ovaj spot prvi put vidim...
Zlaja i Juka![]()
https://youtu.be/uCizGiyT-DM
Pricam o Primusu i New Primitivsu. Jako si pametan, na tetka.Sid the sloth wrote: ↑24/05/2023 13:14Mali ne lupaj, ako ti je tetka pricala ne znaci da je u pravu.
Procitaj Neletov odgovor, valjda on ne bi pisao nesto sto njemu nije u interesu? Sula je tu od pocetka kao tekstopisac, kakav crni rat.
Mislim da radi na aerodromu , i on i Cunja bubnjar.Sociolog wrote: ↑24/05/2023 13:06Citao sam da vozi kamione u Kanadi i nikad se od rata nije vratio makar na 5 dana u Sarajevo, tako sam barem citao.DaysleepeR wrote: ↑24/05/2023 12:48 Zlatko Arslanagić, alfa i omega, lik imao najpopularniji bend u bivšoj Yugi, kad je počeo rat, samo nestao, odjebao sve.
Gigant.
Steta, onako dobar tekstopisac.
Pa dat ce mu Dodo ulicu. Kad je Nemanji mogao Andricgrad, zasluzuje Nele makar ulicu!hilmija frlj wrote: ↑24/05/2023 13:35 Neletu je bolje bilo da je ostao u Sarajevu tokom rata i da ga je ubio snajper. Do sada bi imao svoju ulicu. Ovako je postao niko i ništa.
Ovo je baš bio hit.Škobo Habu wrote: ↑23/05/2023 17:45Osmi Socrates wrote: ↑23/05/2023 15:44 Za ovaj Gorki Šećer nikad nisam čuo. Od Bambinosa imam onaj crveni album, jer ih je moj tata znao. Ne vjerujem da bi on njihov album kupio u bilo kom drugom scenariju.
Ooooo
Aaaaa
Kafa kafa Mirina![]()
Zlaja je bio u Sa još uvijek početkom rata, bio je u umjetničkoj četi. I dolazio je u Sarajevo i poslije rata.
Je, baš. A onda se teleportir'o iz Kanade među Juke i "Vukove", što se može vidjeti iz priloženog videa gore.TojoOptics wrote: ↑24/05/2023 13:16 Zlaja Arslanagic je otisao za Kanadu jos 1990. Sula je sa Pusenjem od pocetka, nije bio u Primusu, ali je bio u bendu, osnovao ga zajedno sa Nenadom.
Dok se sa sadržajem teksta slažem, moram se zapitati, koja je teška muka natjerala pismenu osobu poput Bursaća da piše za radiosarajevo.ba
Bravo Sejo!Point. wrote: ↑22/05/2023 17:42 Zadnjih dana se raspramsala "bitka" oko pjesama ZP i napokon je Sejo odgovorio ovom podbuhlom štakoru Neletu kako mu i dolikuje. Sejo ovaj put nije štedio svog prijašnjeg pjevača. Bravo!
https://www.klix.ba/magazin/muzika/sejo ... /230522112
Računi?
Ama, nije bilo nikakvog upozorenja, ovo je Neletov narativ da je, eto, on kao znao kakvo se zlo javlja, pa je snimao TLN da bi upozorio bosnjacko stanovnistvo, jer je genijalac, prorok, mesija; jer je THE ONE AND ONLY. Pisao skeceve iz zajebancije, zajedno sa Djurom, Sibijem, Zenom. Nista oni nisu predvidjeli, vec su samo komentirali tadasnju politicku situaciju. Ali i tu je Nele zaobisao ostatak ekipe, pa je sebe isturio kao JEDINOG idejnog tvorca svega vezanog za Novi Primitivizam, ZP i TLN, sto apsolutno ne odgovara istini. Ali, Nele je egomanijak i narcisoidna osoba, sa duboko ukorijenjenim kompleksom nize vrijednosti iz cega je stvorio super EGO. Taj super EGO mu kroji narativu po kojoj je (njegove rijeci), izmedju ostalog, stvorio i sarajevski zargon, koji prije njega (po Neletu) nije postojao (notorna laz i izmisljotina, koju ce u BG 'ladno da prihvate kao istinitu). U svakom slucaju, bez Sarajeva koje toliko mrzi i koje mu je omogucilo popularnost i vidljivost, u BG ne bi vjerovatno napravio nista. I nasao se sa drugom dvojicom sarajlija/mrzitelja svega bosanskog Nemanjom Kusturicom i Momom Kaporom da zajednicki nastave siriti mrznju prema rodnom gradu.