Okle te tamoPM72 wrote: ↑23/05/2023 12:05![]()
Imao sam priliku prelistati Neletovu knjigu u sred Beograda...pita me drug...valja li išta.
Reko smeće puno laži i hvalospjeva a Nele je šupak jedan po jedan.Sarajevo mu dalo sve ali ruralni mentalitet ipak ostao ,jebo li ga Knin odakle mu je ćaća dopuzao...
Jaran šuti- ne bi mu pravo.
Sejo vs Nele
- dr_Evil
#151 Re: Sejo vs Nele
- Laertes
#152 Re: Sejo vs Nele
Meni ovdje nije samo jasno šta je ovo Stefanu trebalo... Ok, želiš praviti fuziju klasike i rocka, ali sa Žvaljom? Mogao je i u Srbiji, a i van nje, naći stotinu pogodnijih...
-
Osmi Socrates
#153 Re: Sejo vs Nele
Ovaj se idiot vala mogao i pokarati sa Dodikom kad mu je već dopustio da mu priđe ovako blizu.
Stiskanje ruke je tu irelevantno.
Stiskanje ruke je tu irelevantno.
- Haris.ba
#154 Re: Sejo vs Nele
Steta sto su zatamljene cifre iz onih ugovora. Mozda bi to pomoglo u razumjevanju.
A pjesme su slusane, narocito od starijih koji imaju lovu i dolaze na koncerte.
Koga je mogao naci? Ko ima finu kolekciju pjesama pogodnih za obradu. Vidim onaj vlasnik Pinka obradjuje pjesme Olivera Mandica (ko je vlasnik prava ne znam). Ali, on to radi radi reklamiranja tehnologije projekcije okoline.
Last edited by Haris.ba on 23/05/2023 12:49, edited 1 time in total.
- tranquil
-
Škobo Habu
#156 Re: Sejo vs Nele
https://srpskatelevizija.com/event/dr-n ... enje-hits/trocadero wrote: ↑23/05/2023 11:43Ja koliko vidim na originalnom plakatu i promocijama za taj koncert u Čikagu nigdje nema Seje i ekipe.Taj neko što je izgleda fotošopirao mogao je postaviti i tebe i mene. Sejo i Nele se ustvari preganjaju za novac , uticaj uz neizostavnu umjetničku sujetu .
Sad zašto je Sejo postavio taj plakat, nasjeo, nenamjerno ili namjerno ne znam.Ako je ovo drugo nek se pogleda u ogledalo.
A ti pokušaj opet ponovo objasniti to što si napisao oko plakata i one suštine.
Evo pod "vidi detalje".
Isparila mi ikonica Imgur ako mogu moderatori da objasne kako da je vratim da mogu postaviti slike.Hvala!![]()
[media]https://allevents.in/willowbrook/dr-nel ... 2975484907 [/media]
-
trocadero
#157 Re: Sejo vs Nele
Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Bilo bi tu raznih peripetija samo što Neleta u to doba mislim dok je da Kustom punio dvorane po bijelom svijetu i bilo love Pušenje nije ni zanimalo i mislio da će to potrajati.
Na koncertu na Ušću su dobro izviždani od publike jer u repertoaru nisu imali nijedne pjesme od Pušenja a pokušali raju navući i navići na " folove" slične Breginim.
-
Škobo Habu
#159 Re: Sejo vs Nele
Realno gledajući, malo ko zna u Srbiji o Zabranjenom pušenju mimo Neleta. Njima tamo Sejo ne znači ništa ili ama baš ništa.trocadero wrote: ↑23/05/2023 13:35
Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Bilo bi tu raznih peripetija samo što Neleta u to doba mislim dok je da Kustom punio dvorane po bijelom svijetu i bilo love Pušenje nije ni zanimalo i mislio da će to potrajati.
Na koncertu na Ušću su dobro izviždani od publike jer u repertoaru nisu imali nijedne pjesme od Pušenja a pokušali raju navući i navići na " folove" slične Breginim.
Gledajući srbijanske televizije i način predstavljanja Neleta stekne se dojam da je Pušenje bilo one man band, a ne cio kolektiv. Sa druge strane, nema tog intervju-a u kom Nele ne potencira sebe kao alfu & omegu svega vezanog za "new primitives" pokret. Nije Nele ništa sam izmislio, već su hapali fazone većih mangupa od sebe, pa ih kriumčarili u mainstream.
Ne može se reći da Nele nije ratni profiter, jer upravo na "new primitives" priči stekao javni ugled i značaj u srbijanskoj prestolnici. Na kraju, uklapao se dobrovoljno u sav taj narativ o "nekom drugom Sarajevu" iz kojega je on kao prognan, koje je nakon njega postalo duhovna i egistencijalna pustinja.
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#160 Re: Sejo vs Nele
Nenad Janković je osoba koja ima prekomjerno visoko mišljenje o sebi, uvjeren je u vlastitu superiornost, pokazuje pretjeranu potrebu za dominacijom nad drugima. Tip ima izražen osjećaj grandioznosti i smatra sebe središtem svijeta, dok drugima ne pridaje nikakvu važnost. Sklon je manipulaciji kako bi postigao svoje ciljeve. Pokazuje nedostatak empatije i suosjećanja prema drugima. Ima potrebu za konstantnom pažnjom i divljenjem. Šta reći o osobi koja se odrekla vlastitog grada, gdje mu ni taksisti, ni vlasnici ćevabdžinica i kafića nisu naplaćivali ništa, koja je karijeru izgradila pod muslimanskim prezimenom, pjevajući i danas pjesme o istom gradu koji pljuje već 30 godina, koga je prijatelj musliman Zenit odvezao na aerodrom kada se ispalio za Beograd i koji bezočno i patološki nastavlja da laže o svojoj i srpskoj ugroženosti u Sarajevu, nazivajući njegove stanovnike glupanima i primitivcima? Nema tu šta da se kaže, osim onoga sto svi znamo: tip je jednostavno ljigavi oportunistički čmar i nacionalista.
-
bicakcic_solomon
#161 Re: Sejo vs Nele
trocadero wrote: ↑23/05/2023 13:35

- Haris.ba
#162 Re: Sejo vs Nele
I to srpski pecat molim.bicakcic_solomon wrote: ↑23/05/2023 14:58trocadero wrote: ↑23/05/2023 13:35
Na koncertu na Ušću su dobro izviždani od publike jer u repertoaru nisu imali nijedne pjesme od Pušenja a pokušali raju navući i navići na " folove" slične Breginim.![]()
-
RtrnOfSalisbury
#163 Re: Sejo vs Nele
ko bi se tu snaso
znaci knele objavio set listu prije koncerata
to ko ono kad ides u pozorisce pa ti tutnu u ruke onu naku knjigu kace koja pjesma, nidze iznenadzenja, sve ide po redu. sta bi bilo da knele nije objavio set listu? ondak bi ksejo mogo tuzit naknadno
mislim da je glavni razlog nesporazuma sto narod to uopce slusa pored nako fine muzike od recemo zija valentina iz tog doba: kulturno, odmjereno, sarovito, pa gorki secer pa banbinosi i jos mnogo drugije vegeta iz tog doba
glede monograma, ko je uopce vlasnik mastera? diskoton, jugotona jal neko od clanova?
glede monograma, ko je uopce vlasnik mastera? diskoton, jugotona jal neko od clanova?
- DaysleepeR
#164 Re: Sejo vs Nele
Kad sviraš u uređenim zemljama obavezan si priložiti listu pjesama, upravo radi naplate autorskih prava.RtrnOfSalisbury wrote: ↑23/05/2023 15:33 ko bi se tu snasoznaci knele objavio set listu prije koncerata
to ko ono kad ides u pozorisce pa ti tutnu u ruke onu naku knjigu kace koja pjesma, nidze iznenadzenja, sve ide po redu. sta bi bilo da knele nije objavio set listu? ondak bi ksejo mogo tuzit naknadno
mislim da je glavni razlog nesporazuma sto narod to uopce slusa pored nako fine muzike od recemo zija valentina iz tog doba: kulturno, odmjereno, sarovito, pa gorki secer pa banbinosi i jos mnogo drugije vegeta iz tog doba
-
RtrnOfSalisbury
#165 Re: Sejo vs Nele
jes ali ne novinama i mjesecima unaprijedDaysleepeR wrote: ↑23/05/2023 15:36Kad sviraš u uređenim zemljama obavezan si priložiti listu pjesama, upravo radi naplate autorskih prava.RtrnOfSalisbury wrote: ↑23/05/2023 15:33 ko bi se tu snasoznaci knele objavio set listu prije koncerata
-
Osmi Socrates
#166 Re: Sejo vs Nele
Za ovaj Gorki Šećer nikad nisam čuo. Od Bambinosa imam onaj crveni album, jer ih je moj tata znao. Ne vjerujem da bi on njihov album kupio u bilo kom drugom scenariju.
Ooooo
Aaaaa
Kafa kafa Mirina
Ooooo
Aaaaa
Kafa kafa Mirina
- DaysleepeR
#167 Re: Sejo vs Nele
Sejo Sexon je predsjednik skupštine AMUS-a, čovjek ima direktan pristup informaciji ko god negdje u svijetu prijavi izvošenje pjesama Zabranjenog Pušenja.
-
PM72
#168 Re: Sejo vs Nele
Da je visočiji 20 cm možda ne bi bio toliki kompleksaš...TojoOptics wrote: ↑23/05/2023 14:35 Nenad Janković je osoba koja ima prekomjerno visoko mišljenje o sebi, uvjeren je u vlastitu superiornost, pokazuje pretjeranu potrebu za dominacijom nad drugima. Tip ima izražen osjećaj grandioznosti i smatra sebe središtem svijeta, dok drugima ne pridaje nikakvu važnost. Sklon je manipulaciji kako bi postigao svoje ciljeve. Pokazuje nedostatak empatije i suosjećanja prema drugima. Ima potrebu za konstantnom pažnjom i divljenjem. Šta reći o osobi koja se odrekla vlastitog grada, gdje mu ni taksisti, ni vlasnici ćevabdžinica i kafića nisu naplaćivali ništa, koja je karijeru izgradila pod muslimanskim prezimenom, pjevajući i danas pjesme o istom gradu koji pljuje već 30 godina, koga je prijatelj musliman Zenit odvezao na aerodrom kada se ispalio za Beograd i koji bezočno i patološki nastavlja da laže o svojoj i srpskoj ugroženosti u Sarajevu, nazivajući njegove stanovnike glupanima i primitivcima? Nema tu šta da se kaže, osim onoga sto svi znamo: tip je jednostavno ljigavi oportunistički čmar i nacionalista.
- Haris.ba
#169 Re: Sejo vs Nele
Pa jedan od nacina privlacenja publike upravo jesu te pjesme.
Sting je na kliksu objavio listu svojih pjesama na koncertu. Ode lik pjesmu prije kraja, ceka poziv na bis.
Podsjeti me kako sam negdje procitao kako se to zove oko bisa - pikabu za odrasle.
-
RtrnOfSalisbury
#170 Re: Sejo vs Nele
jebga onda se knele zajebo, ili je planiro: objavicu set listu pa ako zabrani zabrani a ako ne onda sviram
- atmel
#171 Re: Sejo vs Nele
Koja četiri..misliš na Lepog Pavu isto..trocadero wrote: ↑23/05/2023 13:35Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
-
Škobo Habu
#172 Re: Sejo vs Nele
Osmi Socrates wrote: ↑23/05/2023 15:44 Za ovaj Gorki Šećer nikad nisam čuo. Od Bambinosa imam onaj crveni album, jer ih je moj tata znao. Ne vjerujem da bi on njihov album kupio u bilo kom drugom scenariju.
Ooooo
Aaaaa
Kafa kafa Mirina![]()
- atmel
#173 Re: Sejo vs Nele
još ga reče ZIJA (komšija mi bio Zijo a sestra Razija).RtrnOfSalisbury wrote: ↑23/05/2023 15:33 ko bi se tu snasoznaci knele objavio set listu prije koncerata
- piupiu
#174 Re: Sejo vs Nele
Kakva sapunica, Tita mi i Jovanke, a može i Elvisa.
https://ravnododna.com/nele-karajlic-st ... eko-drugi/
Uglavnom, kažu psiholozi, vezu s nekim ili nečim si završio kad postaneš ravnodušan i prestaneš pričati o i čačkati onog drugog. Do tada je sve, pa i ovo, samo način održavanja veze, pa makar taj način bio i izopačen i potpuno neproduktivan.
Uglavnom, kažu psiholozi, vezu s nekim ili nečim si završio kad postaneš ravnodušan i prestaneš pričati o i čačkati onog drugog. Do tada je sve, pa i ovo, samo način održavanja veze, pa makar taj način bio i izopačen i potpuno neproduktivan.
- tranquil
#175 Re: Sejo vs Nele
Pa ne vjerujem da je sapunica, zapravo mislim da je sada gotovo. Čitava rasprava se može svesti na sljedeću interakciju:piupiu wrote: ↑23/05/2023 17:53 Kakva sapunica, Tita mi i Jovanke, a može i Elvisa.![]()
- ne dam ti da sviraš moje pjesme!
- dobro, neću svirati tvoje pjesme!
Ostala buka dolazi od pokušaja šukova i opravdanja kojim su zakitili ovu gornju komunikaciju.