Sejo vs Nele

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dr_Evil

#151 Re: Sejo vs Nele

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 23/05/2023 12:05
Altsa wrote: 23/05/2023 11:59 Sula car a o neletu sve najgore.
:thumbup:
Imao sam priliku prelistati Neletovu knjigu u sred Beograda...pita me drug...valja li išta.
Reko smeće puno laži i hvalospjeva a Nele je šupak jedan po jedan.Sarajevo mu dalo sve ali ruralni mentalitet ipak ostao ,jebo li ga Knin odakle mu je ćaća dopuzao...

Jaran šuti- ne bi mu pravo.
Okle te tamo :D
Laertes

#152 Re: Sejo vs Nele

Post by Laertes »

Meni ovdje nije samo jasno šta je ovo Stefanu trebalo... Ok, želiš praviti fuziju klasike i rocka, ali sa Žvaljom? Mogao je i u Srbiji, a i van nje, naći stotinu pogodnijih...
Osmi Socrates

#153 Re: Sejo vs Nele

Post by Osmi Socrates »

Ovaj se idiot vala mogao i pokarati sa Dodikom kad mu je već dopustio da mu priđe ovako blizu.

Stiskanje ruke je tu irelevantno.
Haris.ba

#154 Re: Sejo vs Nele

Post by Haris.ba »

Laertes wrote: 23/05/2023 12:35 Meni ovdje nije samo jasno šta je ovo Stefanu trebalo... Ok, želiš praviti fuziju klasike i rocka, ali sa Žvaljom? Mogao je i u Srbiji, a i van nje, naći stotinu pogodnijih...
Steta sto su zatamljene cifre iz onih ugovora. Mozda bi to pomoglo u razumjevanju.

A pjesme su slusane, narocito od starijih koji imaju lovu i dolaze na koncerte.

Koga je mogao naci? Ko ima finu kolekciju pjesama pogodnih za obradu. Vidim onaj vlasnik Pinka obradjuje pjesme Olivera Mandica (ko je vlasnik prava ne znam). Ali, on to radi radi reklamiranja tehnologije projekcije okoline.
Last edited by Haris.ba on 23/05/2023 12:49, edited 1 time in total.
tranquil

#155 Re: Sejo vs Nele

Post by tranquil »

Laertes wrote: 23/05/2023 12:35 Meni ovdje nije samo jasno šta je ovo Stefanu trebalo... Ok, želiš praviti fuziju klasike i rocka, ali sa Žvaljom? Mogao je i u Srbiji, a i van nje, naći stotinu pogodnijih...
Radio je on već sa Van Goghom.
Škobo Habu

#156 Re: Sejo vs Nele

Post by Škobo Habu »

trocadero wrote: 23/05/2023 11:43
dulekrele wrote: 23/05/2023 10:50
Ako ne kontas sustinu ja ti ne mogu pomoci. Nije u pitanju plakat vec sve sto se desava sa ZP. nele uzima sve sebi i prisvaja sve sebi. Pa tako nema stida da stavi Sulu na svoj plakat,a tako je i sa svim ostalim.
Ja koliko vidim na originalnom plakatu i promocijama za taj koncert u Čikagu nigdje nema Seje i ekipe.Taj neko što je izgleda fotošopirao mogao je postaviti i tebe i mene. Sejo i Nele se ustvari preganjaju za novac , uticaj uz neizostavnu umjetničku sujetu .
Sad zašto je Sejo postavio taj plakat, nasjeo, nenamjerno ili namjerno ne znam.Ako je ovo drugo nek se pogleda u ogledalo.
A ti pokušaj opet ponovo objasniti to što si napisao oko plakata i one suštine.
Evo pod "vidi detalje".
Isparila mi ikonica Imgur ako mogu moderatori da objasne kako da je vratim da mogu postaviti slike.Hvala! :D
[media]https://allevents.in/willowbrook/dr-nel ... 2975484907 [/media]
https://srpskatelevizija.com/event/dr-n ... enje-hits/
trocadero

#157 Re: Sejo vs Nele

Post by trocadero »

Haris.ba wrote: 23/05/2023 12:22
Da je Nele bio malo pametniji i vise talentovan, mogao je on lahko se naci u ulozi Sule i imati papirologiju.
Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Bilo bi tu raznih peripetija samo što Neleta u to doba mislim dok je da Kustom punio dvorane po bijelom svijetu i bilo love Pušenje nije ni zanimalo i mislio da će to potrajati.
Na koncertu na Ušću su dobro izviždani od publike jer u repertoaru nisu imali nijedne pjesme od Pušenja a pokušali raju navući i navići na " folove" slične Breginim.
breuer

#158 Re: Sejo vs Nele

Post by breuer »

@nca @nca
Škobo Habu

#159 Re: Sejo vs Nele

Post by Škobo Habu »

trocadero wrote: 23/05/2023 13:35

Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Bilo bi tu raznih peripetija samo što Neleta u to doba mislim dok je da Kustom punio dvorane po bijelom svijetu i bilo love Pušenje nije ni zanimalo i mislio da će to potrajati.
Na koncertu na Ušću su dobro izviždani od publike jer u repertoaru nisu imali nijedne pjesme od Pušenja a pokušali raju navući i navići na " folove" slične Breginim.
Realno gledajući, malo ko zna u Srbiji o Zabranjenom pušenju mimo Neleta. Njima tamo Sejo ne znači ništa ili ama baš ništa.

Gledajući srbijanske televizije i način predstavljanja Neleta stekne se dojam da je Pušenje bilo one man band, a ne cio kolektiv. Sa druge strane, nema tog intervju-a u kom Nele ne potencira sebe kao alfu & omegu svega vezanog za "new primitives" pokret. Nije Nele ništa sam izmislio, već su hapali fazone većih mangupa od sebe, pa ih kriumčarili u mainstream.

Ne može se reći da Nele nije ratni profiter, jer upravo na "new primitives" priči stekao javni ugled i značaj u srbijanskoj prestolnici. Na kraju, uklapao se dobrovoljno u sav taj narativ o "nekom drugom Sarajevu" iz kojega je on kao prognan, koje je nakon njega postalo duhovna i egistencijalna pustinja.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#160 Re: Sejo vs Nele

Post by TojoOptics »

Nenad Janković je osoba koja ima prekomjerno visoko mišljenje o sebi, uvjeren je u vlastitu superiornost, pokazuje pretjeranu potrebu za dominacijom nad drugima. Tip ima izražen osjećaj grandioznosti i smatra sebe središtem svijeta, dok drugima ne pridaje nikakvu važnost. Sklon je manipulaciji kako bi postigao svoje ciljeve. Pokazuje nedostatak empatije i suosjećanja prema drugima. Ima potrebu za konstantnom pažnjom i divljenjem. Šta reći o osobi koja se odrekla vlastitog grada, gdje mu ni taksisti, ni vlasnici ćevabdžinica i kafića nisu naplaćivali ništa, koja je karijeru izgradila pod muslimanskim prezimenom, pjevajući i danas pjesme o istom gradu koji pljuje već 30 godina, koga je prijatelj musliman Zenit odvezao na aerodrom kada se ispalio za Beograd i koji bezočno i patološki nastavlja da laže o svojoj i srpskoj ugroženosti u Sarajevu, nazivajući njegove stanovnike glupanima i primitivcima? Nema tu šta da se kaže, osim onoga sto svi znamo: tip je jednostavno ljigavi oportunistički čmar i nacionalista.
bicakcic_solomon

#161 Re: Sejo vs Nele

Post by bicakcic_solomon »

Da je Nele bio malo pametniji i vise talentovan, mogao je on lahko se naci u ulozi Sule i imati papirologiju.

Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka
a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Image
Haris.ba

#162 Re: Sejo vs Nele

Post by Haris.ba »

bicakcic_solomon wrote: 23/05/2023 14:58
Po Neletu ime Zabranjeno Pušenje je osmislila Neletova majka
a Sejo je u to vrijeme bio u vojsci .Posleratno (ratno) pušenje u Beogradu sa Neletom je brojalo četiri originalna prijašnja člana a kod Seje samo on.
Image
I to srpski pecat molim. :D
RtrnOfSalisbury

#163 Re: Sejo vs Nele

Post by RtrnOfSalisbury »

ko bi se tu snaso :? znaci knele objavio set listu prije koncerata :razz: to ko ono kad ides u pozorisce pa ti tutnu u ruke onu naku knjigu kace koja pjesma, nidze iznenadzenja, sve ide po redu. sta bi bilo da knele nije objavio set listu? ondak bi ksejo mogo tuzit naknadno 8) mislim da je glavni razlog nesporazuma sto narod to uopce slusa pored nako fine muzike od recemo zija valentina iz tog doba: kulturno, odmjereno, sarovito, pa gorki secer pa banbinosi i jos mnogo drugije vegeta iz tog doba
glede monograma, ko je uopce vlasnik mastera? diskoton, jugotona jal neko od clanova?
DaysleepeR

#164 Re: Sejo vs Nele

Post by DaysleepeR »

RtrnOfSalisbury wrote: 23/05/2023 15:33 ko bi se tu snaso :? znaci knele objavio set listu prije koncerata :razz: to ko ono kad ides u pozorisce pa ti tutnu u ruke onu naku knjigu kace koja pjesma, nidze iznenadzenja, sve ide po redu. sta bi bilo da knele nije objavio set listu? ondak bi ksejo mogo tuzit naknadno 8) mislim da je glavni razlog nesporazuma sto narod to uopce slusa pored nako fine muzike od recemo zija valentina iz tog doba: kulturno, odmjereno, sarovito, pa gorki secer pa banbinosi i jos mnogo drugije vegeta iz tog doba
glede monograma, ko je uopce vlasnik mastera? diskoton, jugotona jal neko od clanova?
Kad sviraš u uređenim zemljama obavezan si priložiti listu pjesama, upravo radi naplate autorskih prava.
RtrnOfSalisbury

#165 Re: Sejo vs Nele

DaysleepeR wrote: 23/05/2023 15:36
RtrnOfSalisbury wrote: 23/05/2023 15:33 ko bi se tu snaso :? znaci knele objavio set listu prije koncerata :razz: to ko ono kad ides u pozorisce pa ti tutnu u ruke onu naku knjigu kace koja pjesma, nidze iznenadzenja, sve ide po redu. sta bi bilo da knele nije objavio set listu? ondak bi ksejo mogo tuzit naknadno 8) mislim da je glavni razlog nesporazuma sto narod to uopce slusa pored nako fine muzike od recemo zija valentina iz tog doba: kulturno, odmjereno, sarovito, pa gorki secer pa banbinosi i jos mnogo drugije vegeta iz tog doba
Kad sviraš u uređenim zemljama obavezan si priložiti listu pjesama, upravo radi naplate autorskih prava.
jes ali ne novinama i mjesecima unaprijed 8)
Osmi Socrates

#166 Re: Sejo vs Nele

Post by Osmi Socrates »

Za ovaj Gorki Šećer nikad nisam čuo. Od Bambinosa imam onaj crveni album, jer ih je moj tata znao. Ne vjerujem da bi on njihov album kupio u bilo kom drugom scenariju.

Ooooo

Aaaaa

Kafa kafa Mirina :lol:
DaysleepeR

#167 Re: Sejo vs Nele

Post by DaysleepeR »

Sejo Sexon je predsjednik skupštine AMUS-a, čovjek ima direktan pristup informaciji ko god negdje u svijetu prijavi izvošenje pjesama Zabranjenog Pušenja.
PM72

#168 Re: Sejo vs Nele

Post by PM72 »

TojoOptics wrote: 23/05/2023 14:35 Nenad Janković je osoba koja ima prekomjerno visoko mišljenje o sebi, uvjeren je u vlastitu superiornost, pokazuje pretjeranu potrebu za dominacijom nad drugima. Tip ima izražen osjećaj grandioznosti i smatra sebe središtem svijeta, dok drugima ne pridaje nikakvu važnost. Sklon je manipulaciji kako bi postigao svoje ciljeve. Pokazuje nedostatak empatije i suosjećanja prema drugima. Ima potrebu za konstantnom pažnjom i divljenjem. Šta reći o osobi koja se odrekla vlastitog grada, gdje mu ni taksisti, ni vlasnici ćevabdžinica i kafića nisu naplaćivali ništa, koja je karijeru izgradila pod muslimanskim prezimenom, pjevajući i danas pjesme o istom gradu koji pljuje već 30 godina, koga je prijatelj musliman Zenit odvezao na aerodrom kada se ispalio za Beograd i koji bezočno i patološki nastavlja da laže o svojoj i srpskoj ugroženosti u Sarajevu, nazivajući njegove stanovnike glupanima i primitivcima? Nema tu šta da se kaže, osim onoga sto svi znamo: tip je jednostavno ljigavi oportunistički čmar i nacionalista.
Da je visočiji 20 cm možda ne bi bio toliki kompleksaš...
Haris.ba

#169 Re: Sejo vs Nele

Post by Haris.ba »

RtrnOfSalisbury wrote: 23/05/2023 15:41 jes ali ne novinama i mjesecima unaprijed
Pa jedan od nacina privlacenja publike upravo jesu te pjesme.

Sting je na kliksu objavio listu svojih pjesama na koncertu. Ode lik pjesmu prije kraja, ceka poziv na bis.
Podsjeti me kako sam negdje procitao kako se to zove oko bisa - pikabu za odrasle.
RtrnOfSalisbury

#170 Re: Sejo vs Nele

Haris.ba wrote: 23/05/2023 15:45
RtrnOfSalisbury wrote: 23/05/2023 15:41 jes ali ne novinama i mjesecima unaprijed
Pa jedan od nacina privlacenja publike upravo jesu te pjesme.

Sting je na kliksu objavio listu svojih pjesama na koncertu. Ode lik pjesmu prije kraja, ceka poziv na bis.
Podsjeti me kako sam negdje procitao kako se to zove oko bisa - pikabu za odrasle.
jebga onda se knele zajebo, ili je planiro: objavicu set listu pa ako zabrani zabrani a ako ne onda sviram :-D
atmel

#171 Re: Sejo vs Nele

Post by atmel »

Koja četiri..misliš na Lepog Pavu isto..
Škobo Habu

#172 Re: Sejo vs Nele

Post by Škobo Habu »

Osmi Socrates wrote: 23/05/2023 15:44 Za ovaj Gorki Šećer nikad nisam čuo. Od Bambinosa imam onaj crveni album, jer ih je moj tata znao. Ne vjerujem da bi on njihov album kupio u bilo kom drugom scenariju.

Ooooo

Aaaaa

Kafa kafa Mirina :lol:
atmel

#173 Re: Sejo vs Nele

Post by atmel »

još ga reče ZIJA (komšija mi bio Zijo a sestra Razija).

:lol: :lol: :lol: :lol:
piupiu

#174 Re: Sejo vs Nele

Post by piupiu »

Kakva sapunica, Tita mi i Jovanke, a može i Elvisa. :oops:

https://ravnododna.com/nele-karajlic-st ... eko-drugi/

Uglavnom, kažu psiholozi, vezu s nekim ili nečim si završio kad postaneš ravnodušan i prestaneš pričati o i čačkati onog drugog. Do tada je sve, pa i ovo, samo način održavanja veze, pa makar taj način bio i izopačen i potpuno neproduktivan.
tranquil

#175 Re: Sejo vs Nele

Post by tranquil »

piupiu wrote: 23/05/2023 17:53 Kakva sapunica, Tita mi i Jovanke, a može i Elvisa. :oops:

https://ravnododna.com/nele-karajlic-st ... eko-drugi/

Uglavnom, kažu psiholozi, vezu s nekim ili nečim si završio kad postaneš ravnodušan i prestaneš pričati o i čačkati onog drugog. Do tada je sve, pa i ovo, samo način održavanja veze, pa makar taj način bio i izopačen i potpuno neproduktivan.
Pa ne vjerujem da je sapunica, zapravo mislim da je sada gotovo. Čitava rasprava se može svesti na sljedeću interakciju:

- ne dam ti da sviraš moje pjesme!
- dobro, neću svirati tvoje pjesme!

Ostala buka dolazi od pokušaja šukova i opravdanja kojim su zakitili ovu gornju komunikaciju.
Locked