Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EFD22 wrote: ↑19/05/2023 20:03
Danas djeva u Zafiri prve generacije kroz Vogošću vozi nekih 30ak km/h, i onda odjednom stade, krenu skretati lijevo (bez žmigavca) i umal’ je ne opali Scenic iz drugog smjera. Iza njega je neki lik sa bijelim Sciroccom pušta, malo je reći da joj je trebalo ravno 30 sekundi da se pokrene, a da brzinom od 3 km/h skrene lijevo u kvart i skloni se sa ceste.
Kontrola nad vozilom, nepostojeća. Pregled okoline i saobraćaja, nepostojeći. Pamet, nepostojeća.
U srijedu, idem na A1 od Sa do Ze, djeva u crnom ix55 ide lijevom trakom 130 km/h, i tako od Podlugova do Visokog, čak ju je jedan pametnjaković u sivom B6 Passatu karavanu pokušao preći (i mene i nju) desnom trakom, i to baš u momentu kada je nakon nekih 8km shvatila da sam iza nje, da joj cijelo vrijeme blicam (LEDom od nekoliko hiljada lm) i sviram dvotonskom sirenom.
Doduše kad sam konačno prolazio pored nje, mahnula je.
A Vogošća puna kružnih tokova, bilo gdje se možeš preko jednog polukružno okrenuti i ne smetati nikome. ali, valja malo duže voziti. Kod nas ne može a čim ode vani odjednom se može (prije dvije godine autobus je pola sata kružio po Grazu da se ne bi isključio preko pune linije jer policija i kazne).
Za vožnju lijevom na autoputu je kriva policija. Bar na nekim dijelovima postoji video nadzor koji je sigurno snimio par takvih pametnjakovića i da su njima urdno slali kazne ne bi bilo tih neprirodnih pojava.
HelaS wrote: ↑20/05/2023 01:46
Volio bih znati kojoj budaletini je palo na pamet da predloži, a koji idioti su izglasali izmjene zakona na pravo na maglenjake usred ljeta
koje izmjene? koje pravo?
U nekoj od izmjena ZOBS-a je izbrisana odredba o kažnjavanju upotrebe maglenki kad nema magle. Kad sam počinjao da vozim, davne 2002., to se kažnjavalo.
Laplace wrote: ↑20/05/2023 10:42
U nekoj od izmjena ZOBS-a je izbrisana odredba o kažnjavanju upotrebe maglenki kad nema magle. Kad sam počinjao da vozim, davne 2002., to se kažnjavalo.
Laplace wrote: ↑20/05/2023 10:42
Pa parkiraj majcin sine
Jos da vidimo kako ce oni to primjenjivati i procjenjivati.
U mojoj mahali petkom od 13:00-14:00 mogu napisati hladno tridesetak hiljada. Idemo puniti budzet https://www.klix.ba/vijesti/bih/novim-z ... /230520067
laik1981 wrote: ↑20/05/2023 17:40
Pa parkiraj majcin sine
U mojoj mahali petkom od 13:00-14:00 mogu napisati hladno tridesetak hiljada. Idemo puniti budzet https://www.klix.ba/vijesti/bih/novim-z ... /230520067
Malo je ovo glupo od 400 do 1200, znaci neko 50% plati 200 a neko 600 znaci ako je drsko 1200 i cao plati 600 i poyyy
laik1981 wrote: ↑20/05/2023 17:40
Pa parkiraj majcin sine
Malo je ovo glupo od 400 do 1200, znaci neko 50% plati 200 a neko 600 znaci ako je drsko 1200 i cao plati 600 i poyyy
Policija izrice najmanju, ako se ode na sud onda ide bilo sta u rasponu. Zavisi sve od situacije ali je pitanje kako ce to neko tumaciti. Policija sigurno nece pisati 1200 za to a i pitanje je koliko ce tih naloga biti,jer zna se ko je bahat i kako parkira.
Mnoga auta imaju slaba kratka svijetla, velike su brzine, pa voze sa dugima smtrajući da su oni u kontra smjeru dovoljno udaljeni da im ne smetaju. Jedino rješenje je ugradnja jačih kratkih svjetala što opet stvara druge probleme ako nisu tvornička.
profatr wrote: ↑21/05/2023 08:50
Mnoga auta imaju slaba kratka svijetla, velike su brzine, pa voze sa dugima smtrajući da su oni u kontra smjeru dovoljno udaljeni da im ne smetaju. Jedino rješenje je ugradnja jačih kratkih svjetala što opet stvara druge probleme ako nisu tvornička.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑21/05/2023 09:30
nismo se usutili,svjetla po danu su samo za degenerike koji su slijepi ,ti sto ne vide auto po danu bez upaljenih svjetala ne treba ni da voze .poyyy
Meni je najveca glupost dnevnih svjetala, koja "neki" koriste i po mraku u nasem nam gradu capajebo, sto naprijed ledovi svijetle a nazad nista mrak tama
Meni je najveca glupost dnevnih svjetala, koja "neki" koriste i po mraku u nasem nam gradu capajebo, sto naprijed ledovi svijetle a nazad nista mrak tama
jbga,zaboravili upalit
Ih nije mi se jednom to desilo vozim i kontam majku mu sto su mi losi farovi trebam majstoru u tom oci idu na prekidac kontam upali svjetla majmune