archi_a wrote: ↑21/05/2023 01:09
Point. wrote: ↑21/05/2023 00:52
A Smitove ustavne promjene od prije mjesec? Odjednom Lendin potpis nije potreban. Bro!
O uništavnaju svih institucija države i korupcije od strane druga dva nacionalizma SNSD i HDZ ni mukajat? Ili želiš reći da ne postoje?
Bro! O tom' ti pričam.
Ili ukini korupciju i uništavanje svih institucija države svih glavnih junaka ove priče ili ne diraj ŠmiČe ništa. Dogovorit' će se, pa jel. Problem je što se promoviše narativ da je jedino SDA korumpirana i antidržavna a druge dvije osovine zla odjednom dobročudne i neminovnost. Nisam ginekolog al' mogu protumačiti da ni jedan zloćudni tumor preko noći ne postane dobroćudni.
Ovdje kolega Akcija, po stranačkoj dužnosti, trubi o SDA kadirovcima zbog izjave nekog jazavca u svoje ime a nikako stranke a koalicioni partneri mu Čović govori kako treba osnažitii odnose sa Rusijom a drugi ode iduće hefe u Moskovlju da prmi orden od Putina.
Prilaj mi više o šizofreniji.
Pa pogledaj i analiziraj postove posljednjih 7 mjeseci na topicu Političko dešavanje u BiH (all inklusive).
Nema priče ni o čemu osim o sda i df, a od kad su szbih i nes odbili da učestvuju i o njima kao o nečem najgorem što je državu zadesilo, iako su im do juče i nip i sdp davali resore koje hoće da odaberu!
Napuštanje sjednica, neodržavanje sjednica, dodikove poruke, južna interkonekcija i izbacivanje BH gasa, ministri na crnim listama,gutanjee žaba, jedne, dvije, tri, četiri, pet, šest, sedam žabica, osma, deveta, ima mjesta za još jednu, hajde, tri prsta ministra sigurnosti koji javno kaže BiH nije moja država, moja država je rs, uslovljavanja, otac i sin u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti entiteta kao tas na vagi, reakcije raznih političara, senatora od Njemačke do SAD-a, stranih analitičara, dokazanih prijatelja BiH i skretanje pažnje da ovo nisu dobre stvari u BiH što se dešava u zadnje vrijeme...... Ma ni o čemu! Samo sebija, diplome, respiratori, režim, bakir, nOrpd znOoo, botEvi, avdo, osmica, raspodjela resora, metemoooooo, čistimooooo, dolazimooooo, hapsićemooooooo...... Ne, ništa se drugo nema za prokomentarisati. Na ostalo se ni ne osvrću.
Ova tema ti je odlično svjedočanstvo i ko je, i kako je i šta je! “progovori, prokomentariši da vidim ko si"