Tačno tako. Udare na emocije jer znaju da će proći a tenderi idu ispod stola, nerjetko baš u talu s onima kojima ih plaše i od kojih ih brane.Bodkin wrote: ↑20/05/2023 23:26Nisu rane friske nego se namjerno odrzava prica da se na nju moze uzeti foteljamirza_15 wrote: ↑20/05/2023 23:23
Jasno je to meni. Narod je generalno površan, rane još uvijek friške i bira po osjećaju, a ne glavom, a onda je najlakše retorički prosuti malo patriotizma, targetirati političke oponente izdajnicima i poigrati se sa tom političkom glupošću i emocijama. Puno lakše nego nešto konkretno uraditi. To konkretno se ne prodaje dobro širokim narodnim masama kao patriotizam. Taj igrokaz u javnom prostoru se ljudima koji malo klikeraju gadi, ali kod ovaca koje šišaju prolazi. To se čak bolje vidi kada se malo odmakneš. Recimo pogledaš Dodika kako na srbovanju šiša stanovnike RS-a. Baš dobro glup moraš biti da ti to srbovanje prolazi, a prolazi kod većine. Nije to naš izum, ali se jako dobro prodaje kod nas.
Lakse to nego raditi
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#104501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
archi_a
#104502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sajber87 wrote: ↑20/05/2023 23:32Mozes li mi naci jednu izjavu o drugarskoj, najboljom na svijetu koaliciji pa je postavi ovdje u suprotnom bice jasno da si brutalno slagao i spinovao, ne znam da li si svjestan dok su sda df sbih vladali sa snsd i hdz i trabantima da su ovi drugi svake sledece izbore bili nezamjenjivi u vlasti po rezultatima istih, a sve vrijeme su slozno pljackali bosnuarchi_a wrote: ↑20/05/2023 23:26
Ja znam da ti "sateliti" nikad nisu od bošnjaka, pa ni od opozicije u bošnjaka pravili zločince u istoj liniji kao što su karađić, mladić, ili uzp. Nikad koaliciju sa onima koje izaberu u Hercegovini ili entitetu rs nisu zvali programskom, drugarskom, najboljom na svijetu. Stvari su nazivali pravim imenom i jasno govorili i ukazivali odakle dolaze blokade i uslovljavanja. Ovi napraviše narativ da je sve u BiH ovako zbog sda i kriminala gdhe su bošnjaci.
A kad smo već kod stratišta, ja ne vidjeh naše trenutne "prvake" ni u Ahmićima, ni u Bratuncu. Valjda zbog političke korektnosti, šta li. :/
Izgleda da ti i ja živimo u paralelnom univerzumu.
- Point.
#104503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šizofrenija bi bila da se ulazi u priču sa HDZ koja je godinama blokirala vladu FBiH. Speaking of Fadilova Vlada.
Šizofrenija bi bila ulazak u priču kako je neki novi Dodik. Speaking of muslimanska reprezentacija.
Šitofrenija bi bila trubiti o tome kako je SDA gnijezdo korupcije i lopovluka (što ne sporim) a Dino iz nje izašao prekjuče a Aljoša i Denis juče. I oni nove snage. Gimme a break.
Šizofrenija bi bila govoriti nikada sa nacionalistama. Pa poslije sa HDZ i SNSD u vlast. Oni su ko biva manje nacionalisti od SDA. How yes no.
Šizofrenija bi bila uvjeđivati glasače nikad sa ljudima sa crne liste pa dizati ruke za Čavaru. Poor Kojović i njegove noćne more za tom odlukom .
Šizofrenija bi bila pristati na Sanju kao ministarku bilo čega i šutiti kao zadnja pizda na njene sramotne izjave. Gorka pilula my ass.
- Bloo
- Globalna šefica
#104504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bio Bećirović.
Malo vam je gadan taj sport - korištenje žrtava u cilju političkog obračuna. Ali šta drugo očekivati od etnokleronacionalista.
Svi zaobilaze Trusinu.
- Point.
#104505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pokušavaš. Al, ne ide majstore.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#104506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sta predlazes? Sta nije sizofrenija?Point. wrote: ↑20/05/2023 23:51Šizofrenija bi bila da se ulazi u priču sa HDZ koja je godinama blokirala vladu FBiH. Speaking of Fadilova Vlada.
Šizofrenija bi bila ulazak u priču kako je neki novi Dodik. Speaking of muslimanska reprezentacija.
Šitofrenija bi bila trubiti o tome kako je SDA gnijezdo korupcije i lopovluka (što ne sporim) a Dino iz nje izašao prekjuče a Aljoša i Denis juče. I oni nove snage. Gimme a break.
Šizofrenija bi bila govoriti nikada sa nacionalistama. Pa poslije sa HDZ i SNSD u vlast. Oni su ko biva manje nacionalisti od SDA. How yes no.
Šizofrenija bi bila uvjeđivati glasače nikad sa ljudima sa crne liste pa dizati ruke za Čavaru. Poor Kojović i njegove noćne more za tom odlukom .
Šizofrenija bi bila pristati na Sanju kao ministarku bilo čega i šutiti kao zadnja pizda na njene sramotne izjave. Gorka pilula my ass.
De ti neko rjesenje, ali ono koje ima 50+1 u parlamentu.
Pretvorio sam se u uvce.
-
sajber87
#104507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa mozes li postaviti jedan link gdje su takve izjavearchi_a wrote: ↑20/05/2023 23:48sajber87 wrote: ↑20/05/2023 23:32
Mozes li mi naci jednu izjavu o drugarskoj, najboljom na svijetu koaliciji pa je postavi ovdje u suprotnom bice jasno da si brutalno slagao i spinovao, ne znam da li si svjestan dok su sda df sbih vladali sa snsd i hdz i trabantima da su ovi drugi svake sledece izbore bili nezamjenjivi u vlasti po rezultatima istih, a sve vrijeme su slozno pljackali bosnu![]()
Izgleda da ti i ja živimo u paralelnom univerzumu.
- Leverage
- Point.
#104509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne pričam o rješenju. Pričam o šizofreniji. Ti si je pokrenuo._BataZiv_0809 wrote: ↑20/05/2023 23:54I sta predlazes? Sta nije sizofrenija?Point. wrote: ↑20/05/2023 23:51
Šizofrenija bi bila da se ulazi u priču sa HDZ koja je godinama blokirala vladu FBiH. Speaking of Fadilova Vlada.
De ti neko rjesenje, ali ono koje ima 50+1 u parlamentu.
Pretvorio sam se u uvce.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Point.
#104511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok._BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:08Imas 2 izbora. Trojka ili SDFA.
Trojka nije idealna, daleko od toga, imaju pregrst mana i trulih kompromisa. Ali SDFA je zlo.
Jesi se ikad zapitao šta je sa druge strane?
Znamo i ti i ja. Zlo.
Kako misliš graditi ikakvu budućnost sa 2/3 zlom?
Zamisli tijelo sa tri cancer metastaze. Recimo pluća, debelo crijevo i džigera. I ukloniš tumor samo sa pluća. Kakva je budućnost tijela?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#104513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na to ne mogu uticati. Ti ljudi su neminovnost jer ih njihovi glasaci zele . Ja nisam njihov glasac, moj izbor je Trojka ili SDFA. Kraj price.Point. wrote: ↑21/05/2023 00:14Ok._BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:08
Imas 2 izbora. Trojka ili SDFA.
Trojka nije idealna, daleko od toga, imaju pregrst mana i trulih kompromisa. Ali SDFA je zlo.
Znamo i ti i ja. Zlo.
Zamisli tijelo sa tri cancer metastaze. Recimo pluća, debelo crijevo i džigera. I ukloniš tumor samo sa pluća. Kakva je budućnost tijela?
Imas opciju sjest sa njima i uradit sta se moze uradit. Ili verbalno dijeliti cuske i udarati po prstima dok pljackas i unistavas sve atribute drzavnosti.
Ovo drugo smo imali 30 godina. Dosta je. Ako ce ovoj drzavi biti bolje spreman sam zazmiriti na neke stvari koliko god mi se gadile.
-
sajber87
#104514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci po tebi da dijelimo bosnu ili imas neko drugo rjesenjePoint. wrote: ↑21/05/2023 00:14Ok._BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:08
Imas 2 izbora. Trojka ili SDFA.
Znamo i ti i ja. Zlo.
-
archi_a
#104515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Krišto, Čović i Bradara nekad posjetili Ahmiće?
Ni na twitter-u ih ne spomenu, a kamoli da obiđu! Vidim to si isto primjetila.Jašta.
Ne znam ni jednog bošnjačkog političara da nije spomenuo Trusinu i osudio. Od onih "koji me predstavljaju" bar očekujem da se stvore na svakom stratištu mog naroda, ako već drugi neće. Imate problem sa tim?
- Point.
#104516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neminovnost je bila i SDA, pa je Šmit suspendira na 24 sata. Znači, može se kad se hoće. Postavlja se pitanje, što je bošnjački nacionalizam big no no a srpski, odnosno hrvatski prihvatljiv? I kontaj da je bošnjački mala maca u odnosu na ova dva nacionalizma._BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:22Na to ne mogu uticati. Ti ljudi su neminovnost jer ih njihovi glasaci zele . Ja nisam njihov glasac, moj izbor je Trojka ili SDFA. Kraj price.
Imas opciju sjest sa njima i uradit sta se moze uradit. Ili verbalno dijeliti cuske i udarati po prstima dok pljackas i unistavas sve atribute drzavnosti.
Ovo drugo smo imali 30 godina. Dosta je. Ako ce ovoj drzavi biti bolje spreman sam zazmiriti na neke stvari koliko god mi se gadile.
- Point.
#104517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slušaj botu, ako me želiš citirati onda to radi kako Bog kaže a ne turaj mi tvoje šifofrenične pomisli. O kakvoj podjeli bulazniš? Ako želiš zdravo tijelo, onda skloniš sve tri metastaze, jer nikakve koristi od sklanjanja samo jedne od tri. Ostale će polako i natanane usmrtiti tijelo. Šta ti tu nije jasno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#104518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA nije bila neminovnost. Smitove promjene 2.10. su je vratile u igru, uz kupovinu papaka i kinder jaje. Da su bila stara pravila igre, po kojima se uslo u izbore, ne bi bilo drame.Point. wrote: ↑21/05/2023 00:38Neminovnost je bila i SDA, pa je Šmit suspendira na 24 sata. Znači, može se kad se hoće. Postavlja se pitanje, što je bošnjački nacionalizam big no no a srpski, odnosno hrvatski prihvatljiv? I kontaj da je bošnjački mala maca u odnosu na ova dva nacionalizma._BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:22
Na to ne mogu uticati. Ti ljudi su neminovnost jer ih njihovi glasaci zele . Ja nisam njihov glasac, moj izbor je Trojka ili SDFA. Kraj price.
Ja o nacionalizmu nisam govorio i mislim da sam ti vec dvocifren broj puta rekao da moji problemi nisu ideoloski. SDA ideologija, ako to postoji (ono sto oni deklarisu u svojim pamfletima) je nesto sa cime se slazem u 80% stvari.
Moj problem sa njima i trabantom im Komsicem je korupcija i unistavanje svih institucija drzave.
- Point.
#104519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A Smitove ustavne promjene od prije mjesec? Odjednom Lendin potpis nije potreban. Bro!_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:44SDA nije bila neminovnost. Smitove promjene 2.10. su je vratile u igru, uz kupovinu papaka i kinder jaje. Da su bila stara pravila igre, po kojima se uslo u izbore, ne bi bilo drame.
Ja o nacionalizmu nisam govorio i mislim da sam ti vec dvocifren broj puta rekao da moji problemi nisu ideoloski. SDA ideologija, ako to postoji (ono sto oni deklarisu u svojim pamfletima) je nesto sa cime se slazem u 80% stvari.
Moj problem sa njima i trabantom im Komsicem je korupcija i unistavanje svih institucija drzave.
O uništavnaju svih institucija države i korupcije od strane druga dva nacionalizma SNSD i HDZ ni mukajat? Ili želiš reći da ne postoje?
Bro! O tom' ti pričam.
Ili ukini korupciju i uništavanje svih institucija države svih glavnih junaka ove priče ili ne diraj ŠmiČe ništa. Dogovorit' će se, pa jel. Problem je što se promoviše narativ da je jedino SDA korumpirana i antidržavna a druge dvije osovine zla odjednom dobročudne i neminovnost. Nisam ginekolog al' mogu protumačiti da ni jedan zloćudni tumor preko noći ne postane dobroćudni.
Ovdje kolega Akcija, po stranačkoj dužnosti, trubi o SDA kadirovcima zbog izjave nekog jazavca u svoje ime a nikako stranke a koalicioni partneri mu Čović govori kako treba osnažitii odnose sa Rusijom a drugi ode iduće hefe u Moskovlju da prmi orden od Putina.
Prilaj mi više o šizofreniji.
Last edited by Point. on 21/05/2023 01:03, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#104520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lendo ne bi ni bio potpredsjednik da nije bilo Smita. To ti vec objasnih. Quid pro quo.
Nisam glasac SNSD ni HDZ da mogu uticati na njihovo unistavanje i korupciju. To treba da ucine njihovi glasaci. Dok to ne ucine, nama je sa njima deverati.
Last edited by _BataZiv_0809 on 21/05/2023 01:03, edited 1 time in total.
-
giannibelif
#104521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj, još drvite. Ma nemaa vlasti više. Nemaa.
- Student_u_Ostavci
#104522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako će i biti kada turista iz Savezne Republike odlučuje tko može a tko ne može
- Point.
#104523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisi ni glasač SDA. Možda korupcije nije bilo u toj stranci dok su Dino, Aljoša i Denis bili među viđenijim likovima tu, ko bi ga znao. Ipak imamo svi mi pamćenje zlatne ribice_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 01:02Lendo ne bi ni bio potpredsjednik da nije bilo Smita. To ti vec objasnih. Quid pro quo.
Nisam glasac SNSD ni HDZ da mogu uticati na njihovo unistavanje i korupciju. To treba da ucine njihovi glasaci. Dok to ne ucine, nama je sa njima deverati.
-
archi_a
#104524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Point. wrote: ↑21/05/2023 00:52A Smitove ustavne promjene od prije mjesec? Odjednom Lendin potpis nije potreban. Bro!_BataZiv_0809 wrote: ↑21/05/2023 00:44
SDA nije bila neminovnost. Smitove promjene 2.10. su je vratile u igru, uz kupovinu papaka i kinder jaje. Da su bila stara pravila igre, po kojima se uslo u izbore, ne bi bilo drame.
O uništavnaju svih institucija države i korupcije od strane druga dva nacionalizma SNSD i HDZ ni mukajat? Ili želiš reći da ne postoje?
Bro! O tom' ti pričam.
Ili ukini korupciju i uništavanje svih institucija države svih glavnih junaka ove priče ili ne diraj ŠmiČe ništa. Dogovorit' će se, pa jel. Problem je što se promoviše narativ da je jedino SDA korumpirana i antidržavna a druge dvije osovine zla odjednom dobročudne i neminovnost. Nisam ginekolog al' mogu protumačiti da ni jedan zloćudni tumor preko noći ne postane dobroćudni.
Ovdje kolega Akcija, po stranačkoj dužnosti, trubi o SDA kadirovcima zbog izjave nekog jazavca u svoje ime a nikako stranke a koalicioni partneri mu Čović govori kako treba osnažitii odnose sa Rusijom a drugi ode iduće hefe u Moskovlju da prmi orden od Putina.
Prilaj mi više o šizofreniji.
Pa pogledaj i analiziraj postove posljednjih 7 mjeseci na topicu Političko dešavanje u BiH (all inklusive).
Nema priče ni o čemu osim o sda i df, a od kad su szbih i nes odbili da učestvuju i o njima kao o nečem najgorem što je državu zadesilo, iako su im do juče i nip i sdp davali resore koje hoće da odaberu!
Napuštanje sjednica, neodržavanje sjednica, dodikove poruke, južna interkonekcija i izbacivanje BH gasa, ministri na crnim listama,gutanjee žaba, jedne, dvije, tri, četiri, pet, šest, sedam žabica, osma, deveta, ima mjesta za još jednu, hajde, tri prsta ministra sigurnosti koji javno kaže BiH nije moja država, moja država je rs, uslovljavanja, otac i sin u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti entiteta kao tas na vagi, reakcije raznih političara, senatora od Njemačke do SAD-a, stranih analitičara, dokazanih prijatelja BiH i skretanje pažnje da ovo nisu dobre stvari u BiH što se dešava u zadnje vrijeme...... Ma ni o čemu! Samo sebija, diplome, respiratori, režim, bakir, nOrpd znOoo, botEvi, avdo, osmica, raspodjela resora, metemoooooo, čistimooooo, dolazimooooo, hapsićemooooooo...... Ne, ništa se drugo nema za prokomentarisati. Na ostalo se ni ne osvrću.
Ova tema ti je odlično svjedočanstvo i ko je, i kako je i šta je! “progovori, prokomentariši da vidim ko si"
Last edited by archi_a on 21/05/2023 01:13, edited 1 time in total.
-
Novak20
#104525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ehhh...valja ovo trpiti još tri i pol godine. Minimum.