Formalno možda.
Da je tvoja, ne bi je napustio.
A zašto nebi bio Hrvat? Misliš na prezime?giannibelif wrote: ↑19/05/2023 22:28 A kako je Hofmann Hrvat? To bi bilo kao da ja zauzmem mjesto nekog Srbina, a nemam veze sa Srbima osim vjersko-religijski, mada ima evidentnih razlika i tu.
Ima privatnih hrvatskih firmi u SBK gdje nema mjesta za muslimana, tamam da je Tesla. Slično i u HNK. No ima i pozitivnih izuzetaka.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 16:13Ganjaj realni sektor i nema problema.Grean wrote: ↑19/05/2023 15:59
Bio bih zadovoljan da OHR i MZ guraju isti princip uvijek a ne selektivno ili makar bar ponekad da ide u moju korist.
Patriota sam i ja i mnogi drugi ali cisto matematicki moje sanse za posao, poziciju, komisiju, sudjenje fudbalske utakmice su uvijek umanjene za 30%, moje sanse, sanse mog djeteta, svacijeg djeteta koje se izjasnjava kao Bosnjak. Odmah u startu po raspodjeli ti si diskriminisan.
Ja sam umoran od toga a najvise sam umoran da je to opsteprihvaceno kao normalna situacija tako da sam ja za "legitimnu raspodjelu funcija" po popisu stanovnistva.
Za poslove gdje je bitno šta znaš raditi, apsolutno je nebitno kako se ko zove.
Mada više ni Hrvati u SBK ekonomski nisu ono što su bili prije 15-20 godinatandmand wrote: ↑19/05/2023 22:54Ima privatnih hrvatskih firmi u SBK gdje nema mjesta za muslimana, tamam da je Tesla. Slično i u HNK. No ima i pozitivnih izuzetaka.DaysleepeR wrote: ↑19/05/2023 16:13
Ganjaj realni sektor i nema problema.
Za poslove gdje je bitno šta znaš raditi, apsolutno je nebitno kako se ko zove.
Ali nijedan rumunski Njemac neće reći da nije Njemac u Rumuniji. Kao ni Mađar. Pa Iohannis je Saski Njemac i predsjednik države i svoje porijeklo i nacionalnost ističe redovno, priča njemački kao što ja pričam rumunski. U Transilvaniji se koriste praktično tri jezika. Ovaj Hofmann bi bio i pripadnik plemena Bantu ako će mu to donijeti javnu funkciju, ali je to problem ustavnog uređenja ove države.sehohari wrote: ↑19/05/2023 22:33A zašto nebi bio Hrvat? Misliš na prezime?giannibelif wrote: ↑19/05/2023 22:28 A kako je Hofmann Hrvat? To bi bilo kao da ja zauzmem mjesto nekog Srbina, a nemam veze sa Srbima osim vjersko-religijski, mada ima evidentnih razlika i tu.
Imaš hrpu Hrvata koji imaju "njemačko" prezime. Majer, Hoffmann, ministar obrazovanja HR je Radovan Fuchs.
Valjda bi kao Rumun trebao znati da postoji veliki broj Donaušvaba na balkanu, neki su se kasnije utopili u jednu od dominantnih etnija.
Jesu istim putem došli na ovo područje, ali je sudbina etničkih Njemaca u Rumuniji i bivšoj Jugoslaviji ipak dosta drugačiji.giannibelif wrote: ↑19/05/2023 23:04Ali nijedan rumunski Njemac neće reći da nije Njemac u Rumuniji. Kao ni Mađar. Pa Iohannis je Saski Njemac i predsjednik države i svoje porijeklo i nacionalnost ističe redovno, priča njemački kao što ja pričam rumunski. U Transilvaniji se koriste praktično tri jezika. Ovaj Hofmann bi bio i pripadnik plemena Bantu ako će mu to donijeti javnu funkciju, ali je to problem ustavnog uređenja ove države.sehohari wrote: ↑19/05/2023 22:33
A zašto nebi bio Hrvat? Misliš na prezime?
Imaš hrpu Hrvata koji imaju "njemačko" prezime. Majer, Hoffmann, ministar obrazovanja HR je Radovan Fuchs.
Valjda bi kao Rumun trebao znati da postoji veliki broj Donaušvaba na balkanu, neki su se kasnije utopili u jednu od dominantnih etnija.

Svi su na privremenom radu. Ne znam da postoji neka zakonska regulativa što se tiče vremenskog raspona. 5 godina može biti isto što i 50 godina što se tiče privremenostiBodkin wrote: ↑19/05/2023 18:37Dzeko je na privremenom radu u italiji. Ako se odluci da ostane gore onda ce biti u istoj situaciji.
Drzavljanstvo nista ne znaci. Znaci da je hrvatska drzava hrvata iz hercegovine ili bosnjaka iz bihaca. Nemaju oni sta birati vlast koja ce vladati nekome u drugoj drzavi
Rad Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar temelji se na obvezi izvršavanja zadataka propisanih djelokrugom rada i nadležnostima koje proizlaze iz Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave.
Federalni agromediteranski zavod Mostar je samostalna federalna upravna organizacija od strateškog interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine.
https://faz.ba/djelatnici-zavoda/
Jel ovo taj zelenih trokutistan?tandmand wrote: ↑19/05/2023 23:22 Meni je zanimljiva ova vizija države BiH, od strane fanova Trojke ... ta borba protiv korupcije i korumpirane SDA, ta podrška Schmidtu da uspostavi protočnu, dinamičnu vlast gdje sve ide - Glat.
Problem je što je ta vizija države od strane Trojke ograničena samo na trokut Zenica-Sarajevo-Tuzla.
Ima li države van tog trokuta, imali korupcije i kriminala van tog trokuta. Šta je RS, teritorija bez korupcije? Šta je za Trojku SBK, HNK, ZHK, ... neka tamo teritorija.
Trojka i njeni fanovi su onaj geografski trokut sa Varta zastave smanjili na 25%, i tu je "borba za državu".
A od tog trokuta, pa do trokuta sa stranicama na kojima su granični prelazi, to je kao neki Bermudski trougao, u kojem borba protiv korupcije, borba za državu BiH misteriozno nestaje u velikim talasima koje izazivaju vjetrovi iz Hrvatske i Srbije.
Trojka se bori za zeleni trokutistan a ostalo su halalili.
Nije SDAov Fildžan, nego
Trojkin trojanski Trokutistan.
333
tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
Glede HDZ i demokršćanske EU koalicije - eto im sve sa desne strane Neretve u HNK i do Kupresa, i neka to Pripoje RH da sa njima nemamo više ništa.
A Glede RS, da novoj Republici BiH, zovite je ako hoćete i Bošnjačka Republika, daa teritorije gdje se su živjeli i žive Bošnjaci, gdje se dogodio genocid, Srebrenica, Prijedor, Kozarac, ...
I da povežemo Zapadnu obalu i Gazu.
Pa dosta je ovoga iživljavanja i ponižavanja Bošnjaka uz pomoć korumpiranih kriminalaca iz SDA i ustaških v2.0 izdajnika iz Trojke.
Imamo li mi imalo dostojanstva?
Slovenaca je otprilike kao i nas, i neka Bošnjačka Republika ima otprilike isti teritorij.
Dat ću glas stranci kojoj ovo bude "Program i platforma". Ne želim "skupa", ne želim "suživot" na ovaj način ... neću da mi Sanja glumi kulturu, Čović europske vrijednosti (zasnovane na logorima, Bartolomejskoj noći, 30- godišnjem ratu, bojnim otrovima u I svj., holokaustu u II ...)
Dokle će nas handriti ovi agresori i domaći izdajnici?
Potpis. Nikšić je jedna velika ubleha i štetočina, lažov i jeftini demagog.svi u napad wrote: ↑20/05/2023 08:13 Gledam sinoc Niksica na TV-u. Tacno se sramim sto sam jednim dijelom dao glasove SDP-u. Zasto? Pa covjek radi sve sto je Bake radio. Jedno prica drugo radi. Dakle Bake kategoricno izjavi prije svakih izbora de nece Hrvat biti ministar finansija kad ono evo 30 godina uvijek Hrvat ministar finansija. Sta radi gosp. Njiva? Isto sto i Bake. Dakle mjesto direktora UIP-a pripada SDP prema supljaku. U toja tvrdnji mu beskrajnu podrsku daje uvlakac Mijatovic i mi svi mislimo dosla druga vremena. Sta se desi? Jado dadne mjesto Dodiku sa obrazlozenjem za malu djecu da je red na Srbina. E pa sad dragi moj Toaletu zar ti nemas u SDP-u Srbina? Dakle bijednik pristaje (davno je to uradio) na podlu igru dusmana BiH da su oni bosnjacka partija i daje ekskluzivitet Dodiku i Covicu da oni odlucuju koje Srbin/Hrvat a ko nije. Tako i ono malo Srba/Hrvata koji vole BiH i drukcije misli mora se prikloniti dusmanima kako bi mogli dobiti neki posao ili fotelju.
Iskreno sad kad sve sagledam jedino je DF sa Zeljkom ostao kao gradjanska opcija. Covjek nista nije uradio ali u sustini ne radeci nista nije napravio ni stetu za nasu domovinu. Znam da ce te reci da je NS gradjanska opcija takodjer (drugi dio mojih glasova otisao njima) i oni po svom sastavu jesu to ali po politickom djelovanju u zadnje vrijeme to nisu. Ne mogu shvatiti da su izabrali Fortu umjesto Cudicke za predsjednika. Tako sada imamo dva bezlicna i bezidejna supljaka Niksica i Fortu kojima je jedino vazno da su dobili fotelje. Zahvaljujuci tome egocentricni karijerist Dino kupi poene i raju i polako postaje bosnajcki Dodik sto on to i dusom i tijelom od sveg srca i zeli.
Sretna okolnost SDP-u je da Njivi izlazi mandat i da nece vise biti predsjednik partije. Licno bih volio da Sasa Magazinovic postane predsjednik no vjerovatno ce to biti Cengic (dobar momak zaista). Sa izborom Sase bi dobili i po prvi put nakon rata Srbina na celu partije. Nadam se da nece izabrati Mijatovica. No bez obzira koga ce izabrati novom predsjedniku predstoji 3-4 godina teske borbe da povrati partiju na staze socijal-demokratije i vrati joj ugled i mjesto koje ta partija treba imati u politickom zivotu BiH.