Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Nierika
#103726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne petljajmo se u politiku or else. 
- Student_u_Ostavci
#103727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može li kako nova vlast dovesti HDZovce u BH Telecom? 
-
Nierika
#103728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ je kao hrvatski SDA nagađam. Ne znam koja hrvatska stranka je kao SDP. Ili koja je to hrvatska ali liberalnija stranka. Koju bh stranku i Hrvati podržavaju, nagađam da nije DF?
- tandmand
#103729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
Glede HDZ i demokršćanske EU koalicije - eto im sve sa desne strane Neretve u HNK i do Kupresa, i neka to Pripoje RH da sa njima nemamo više ništa.
A Glede RS, da novoj Republici BiH, zovite je ako hoćete i Bošnjačka Republika, daa teritorije gdje se su živjeli i žive Bošnjaci, gdje se dogodio genocid, Srebrenica, Prijedor, Kozarac, ...
I da povežemo Zapadnu obalu i Gazu.
Pa dosta je ovoga iživljavanja i ponižavanja Bošnjaka uz pomoć korumpiranih kriminalaca iz SDA i ustaških v2.0 izdajnika iz Trojke.
Imamo li mi imalo dostojanstva?
Slovenaca je otprilike kao i nas, i neka Bošnjačka Republika ima otprilike isti teritorij.
Dat ću glas stranci kojoj ovo bude "Program i platforma". Ne želim "skupa", ne želim "suživot" na ovaj način ... neću da mi Sanja glumi kulturu, Čović europske vrijednosti (zasnovane na logorima, Bartolomejskoj noći, 30- godišnjem ratu, bojnim otrovima u I svj., holokaustu u II ...)
Dokle će nas handriti ovi agresori i domaći izdajnici?
- Bloo
- Globalna šefica
#103730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nama Ostalima ostavite Kanton Sarajevotandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
Glede HDZ i demokršćanske EU koalicije - eto im sve sa desne strane Neretve u HNK i do Kupresa, i neka to Pripoje RH da sa njima nemamo više ništa.
A Glede RS, da novoj Republici BiH, zovite je ako hoćete i Bošnjačka Republika, daa teritorije gdje se su živjeli i žive Bošnjaci, gdje se dogodio genocid, Srebrenica, Prijedor, Kozarac, ...
Pa dosta je ovoga iživljavanja i ponižavanja Bošnjaka uz pomoć korumpiranih kriminalaca iz SDA i ustaških v2.0 izdajnika iz Trojke.
Slovenaca je otprilike kao i nas, i neka Bošnjačka Republika ima otprilike isti teritorij.
Dat ću glas stranci kojoj ovo bude "Program i platforma". Ne želim "skupa", ne želim "suživot" na ovaj način ... neću da mi Sanja glumi kulturu, Čović europske vrijednosti (zasnovane na logorima, Bartolomejskoj noći, 30- godišnjem ratu, bojnim otrovima u I svj., holokaustu u II ...)
-
kakabanja213
#103731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa otprilike si u pravu. Bar ja tako vidim SdP. Ja sam recimon tradicionalno simpatizer te ideje ali prije nekoliko godina kada sam shvatio da oni nemaju nikakve vizije ko su, sta su i kuda trebaju ici, odjebao sam ih. Onda sam povjerovao NS, iskljucivo zbog stava o homoseksualcima jer smatram da su oni najugrozenija kategorija u ovom nasem konzerviranom drustvu., kakvi cetnici, ustase, IsiL. Oni su jedini imali muda otvoreno stati iza njih. Ponadao sam se da je to ono sto bi trebalo donijeti neku promjenu ali potezi u zadniih par mjese i koalicija sa ultrabkonzervativnom, nacistickom strankom i ultrakonzervativnom cetnickom strankom su me razocarali iako bih i dan danas vjerovatno glasao za njih.Nierika wrote: ↑17/05/2023 23:08Ja mislim da je SDP ujedno i konzervativna stranka sa tradicionalnim vrijednostima, zato i ima poveznica sa SDA, ali i razlika, u smislu bez religije u javnom prostoru. Ispravite me ako griješim.kakabanja213 wrote: ↑17/05/2023 23:04 Ovo je jedan od osnovnih postulata socijaldemokratije. Socijaldemokratija ne priznaje onu popusi mi pa cu ti pomoci. Ali u naseg SDP- su za sada, mi cemo i sa nacistima jer druhog rjesenja nema, a uzgred i SDA je bio sa njima.
Sve u svemu ninja nr vidim velike razlike izmedju ovog sadasnjeg SDP i SDA.
- Student_u_Ostavci
- tandmand
#103733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kurko više konstitutivnosti, legitimnog predstavljanja i nacionalnog ključa.Bloo wrote: ↑17/05/2023 23:34Nama Ostalima ostavite Kanton Sarajevotandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32
Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
Dokle će nas handriti ovi agresori i domaći izdajnici?Vi po svom, mi po svom.
Bit će te građani Republike kao što su i Vukovarski Srbi građani Republike Hrvatske, ili kao što su Bošnjaci Sandžaka građani Republike Srbije.
Tražite sebi kakvog Milorada Pupovca.
- Bloo
- Globalna šefica
#103734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ah, ah.
Merhametluk na djelu.
Kakav Pupovac.
Bićemo mi Kosovo, a vi kako hoćete.
- Prpa.ba
-
suspect_zero
#103736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nećemo, nemamo besu 
- Bloo
- Globalna šefica
#103737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Scenarij se nadovezao na mokre snove forumaša.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#103738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da ta opcija nikad nije bila niti će tek tako biti na stolu.tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
U Dejtonu su se danima, po 24 sata svađali oko svakog drveća, a kamoli da nekome tek teko prepuste gradove poput Prijedora. Hrvati su davno ušli u modus da sve do Ivana smatraju svojim teritorijem.
Sav cilj te politike jeste da se nama ojadi država u tolikom smislu da mi pristanemo na bilo šta, pa taman onih 18% o kojima se stalno priča.
Davno, davno bi neko pristao na podjelu da je ona po Bošnjacima prihvatljivim uslovima. Ali nikad je nije bilo, niti će je ikad biti.
Jedina ponuda ovdje je od 1878. - Anadolija, a od 1992. veliki saborni logor prije otpremanja za Istanbul.
Većina hrvatskih i srpskih političara Bošnjake uopšte ne prihvata kao ravnapravnog političkog faktora, to je još relikt iz vremena Jugoslavije, a u ratu ni kao ravnapravna ljudska bića.
Tuđman i Milošević su bili haman pa prijatelji, dok je Alija za Franju samo predstavljao neki zaostatak turske vladavine kojeg vrijeme nije vratilo tamo gdje mu je mjesto.
Last edited by PreWiBa on 17/05/2023 23:47, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
- dale cooper
#103740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Na protestima "građanska", a na forumu bošnjačka republika. Neka, lijepo je čuti i šta stvarno misli trenutna opozicija.tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32Jebat i ovu i ovakvu Bosnu i Hercegovinu, gdje ni u WC ne možeš da ne pitaš Sanju, Covića, Milanovića. Plenkovića, Dodika, Vučića, Schmidta, EU, Američku ambasadu, Željanu Zovko .... pa mogli bi napraviti špil od 52 karte sa njihovim likovima.
- hatemondays
#103741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najvaznija Opstina nekima, ovima najvazniji Kanton. I onda seru kako iz ostalih dijelova BiH odlaze.Republika Sarajevo i tacka, san i SDA i san ovih novih. U kotlini ili kotlicu je najljepse i najbolje. Na kraju za jedno 20 godina nema ni toga...
- Hajvan
#103742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Isplivalo svasta pa i ovo
I smrdi
I smrdi
- tandmand
#103743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Njemačka je nacionalna država etničkih Nijemaca a u isto vrijeme i građanska država, gdje skoro 12 miliona ljudi sa migrantskom pozadinom ima državljanstvo.dale cooper wrote: ↑17/05/2023 23:45Na protestima "građanska", a na forumu bošnjačka republika. Neka, lijepo je čuti i šta stvarno misli trenutna opozicija.tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:32
Dokle će nas handriti ovi agresori i domaći izdajnici?![]()
Evo kao informaciju a i uzor, tebi, bloo, Schmidtu, trojki .. i ostalim zagovaračima torova, etničke i vjerske segregacije u BiH.
- SmokingMan
#103744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Doduše, onaj is SrBske je bio zauzet degustacijom jabuka, pa i ne čudi što se poplava vratila. Bez ironije, ozbiljna je stvar kada svih ovih godina imate zapuštenu političku scenu, pa najveći teret po ko zna koju put u nizu ponese običan građanin. Ovde se politika ne bavi Socio-demokratijom, niti se je ikada bavila ozbiljno, koliko god sada bili kivni na strance, imajte na umu da nije bilo njihovih para koje su nam halalili od rata, danas bi poput afganistanaca prevrtali kamenje štapom.
-
Nierika
#103745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni je možda NS najbliži po mindsetu ali nisam sasvim uvjerena, tek se trebaju dokazati. Ne znam jesu li samo homoseksualci ugrožena skupina, ako je na vlasti ateistička stranka, onda su ako ne ugroženi onda u drugom planu svi koji su za religiju, ako je na vlasti stranka koja podržava patrijarhalne vrijednosti, onda su i svi koji nisu za takve vrijednosti.kakabanja213 wrote: ↑17/05/2023 23:35Pa otprilike si u pravu. Bar ja tako vidim SdP. Ja sam recimon tradicionalno simpatizer te ideje ali prije nekoliko godina kada sam shvatio da oni nemaju nikakve vizije ko su, sta su i kuda trebaju ici, odjebao sam ih. Onda sam povjerovao NS, iskljucivo zbog stava o homoseksualcima jer smatram da su oni najugrozenija kategorija u ovom nasem konzerviranom drustvu., kakvi cetnici, ustase, IsiL. Oni su jedini imali muda otvoreno stati iza njih. Ponadao sam se da je to ono sto bi trebalo donijeti neku promjenu ali potezi u zadniih par mjese i koalicija sa ultrabkonzervativnom, nacistickom strankom i ultrakonzervativnom cetnickom strankom su me razocarali iako bih i dan danas vjerovatno glasao za njih.
Sve u svemu ninja nr vidim velike razlike izmedju ovog sadasnjeg SDP i SDA.
- Prpa.ba
#103746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa BiH i jeste nacionalna drzava Bosnjaka i ostalih koji u njoj zive. Sta je tacno problem?dale cooper wrote: ↑17/05/2023 23:45 Na protestima "građanska", a na forumu bošnjačka republika. Neka, lijepo je čuti i šta stvarno misli trenutna opozicija.![]()
Samo treba raditi na tome da svim manjinama bude osigurana punu ravnopravnost jezika, njihovih raznolikih vjera, i da ne bude bilo kakve diskriminacije samo jer je neko ateista, katolik, hindu, pravoslavac i sl.
Jasno, teret i stigma pocnitelja masovnih ratnih zlocina ostace kod odredjenih manjinskih zajednica koje se sa njima poistovjecuju, ali sta cemo, nije ni to osnov za posebnu diskriminaciju osim kad predje zakonske okvire.
- PreWiBa
#103747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:51Njemačka je nacionalna država etničkih Nijemaca a u isto vrijeme i građanska država, gdje skoro 12 miliona ljudi sa migrantskom pozadinom ima državljanstvo.dale cooper wrote: ↑17/05/2023 23:45
Na protestima "građanska", a na forumu bošnjačka republika. Neka, lijepo je čuti i šta stvarno misli trenutna opozicija.![]()
Evo kao informaciju a i uzor, tebi, bloo, Schmidtu, trojki .. i ostalim zagovaračima torova, etničke i vjerske segregacije u BiH.

Ovo je najviše što smo mogli izvući da je rat malo prije stao, mada i to nisu Srbi prihvatili.
Imali bi haman pa isti sistem, samo jasnije podjeljenu državu. Ali opet bi izgubili cijelu Hercegovinu, srednju Bosnu, a Sarajevo kao distrikt. Sa sadašnjih 3,5 velika grada ostalo bi 2.
A ovo je maksimum. Niti jedan mirovni plan u ratu nije predviđao da Sarajevo u cijelosti pripadne Bošnjacima.
Jednostavno, bilo kakva bošnjačka država nije održiva, makar kad bi išli po nekim fantazijama o komšijskoj susretljivosti.
Last edited by PreWiBa on 18/05/2023 00:03, edited 1 time in total.
- dale cooper
#103748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo što mi nismo Njemačka niti je stupanj demokratije ni blizu Njemačkoj. Niti ste ti i tvoji SDA pajdaši ni blizu pojma građanske.tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:51Njemačka je nacionalna država etničkih Nijemaca a u isto vrijeme i građanska država, gdje skoro 12 miliona ljudi sa migrantskom pozadinom ima državljanstvo.dale cooper wrote: ↑17/05/2023 23:45
Na protestima "građanska", a na forumu bošnjačka republika. Neka, lijepo je čuti i šta stvarno misli trenutna opozicija.![]()
Uostalom spominjanjem neke bošnjačke republike to i ne krijete. Zna se kakvo bi u toj državi mjesto imali Bošnjaci a kakvo bilo ko
drugi. Takva vam je vizija i Bosne Hercegovine. Nadalo se da će se rahat patnjom doći do brojčane nadmoći i da će to biti dovoljno
i da dođe do političke i drugih vrsta dominacije nad drugim narodima i građanima. To nema veze sa modernim evropskim demokratijama
ravnopravnih ljudi.
- PreWiBa
#103749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa istu poziciju kao u Sarajevu ili Tuzli.dale cooper wrote: ↑18/05/2023 00:02Samo što mi nismo Njemačka niti je stupanj demokratije ni blizu Njemačkoj. Niti ste ti i tvoji SDA pajdaši ni blizu pojma građanske.tandmand wrote: ↑17/05/2023 23:51
Njemačka je nacionalna država etničkih Nijemaca a u isto vrijeme i građanska država, gdje skoro 12 miliona ljudi sa migrantskom pozadinom ima državljanstvo.
Uostalom spominjanjem neke bošnjačke republike to i ne krijete. Zna se kakvo bi u toj državi mjesto imali Bošnjaci a kakvo bilo ko
drugi. Takva vam je vizija i Bosne Hercegovine. Nadalo se da će se rahat patnjom doći do brojčane nadmoći i da će to biti dovoljno
i da dođe do političke i drugih vrsta dominacije nad drugim narodima i građanima. To nema veze sa modernim evropskim demokratijama
ravnopravnih ljudi.
Ali jbg, reci da se i ti osjećaš majoriziranim ako nemaš 33% vlasti a 10% stanovništva.
-
Nierika
#103750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Okej, jasnije.