''Boj se ovna, boj se govna, a kada ću živjeti? Sve će proći. Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?'' (Meša Selimović - Tvrđava).

Pobjednik diktira uslove.
Upravo tako. Imas tu vijest na koju svi reaguju, a paralelno niko ne reaguje na vijest da se planira paket vojne pomoći za 2024.Bernardinac wrote: ↑18/05/2023 20:42 @geralt
Da je sve to istina bi li to bilo objavljeno na portalima?
Reklo bi im u 4 oka ili diplomatskim putem tako da je i ovo jedna od teorija ć?
Ako se vodi rat za Zapadne vrijednosti i budući mir na duge staze onda je ovakva vijest samo za rusofile.
Da se nečemu nadaju.
Sevastopolj su im svakako dali na korištenje ugovorom...al malo mačku bi teleća glava, što bi se reklodrug_profi wrote: ↑18/05/2023 22:40Pobjednik diktira uslove.
Ako Ruse dovedu u situaciju da nema flote, da nema ekonomije, nema stanovnistva i perspektive... Krim je sitnica.
A za sve sto su uradili, trebali bi cak imati i teritorijalne gubitke. Potpuno gubljenje izlaza na Crno more, npr. Tako bi bili kaznjeni porazeni agresori.
Kakve veze ima domet napadckih raketa sa ciljem kojeg branis?Bernardinac wrote: ↑18/05/2023 21:14Nije greška drug. Govori se o uništavanju balističkih raketa čiji je domet 1500Km.drug_profi wrote: ↑18/05/2023 21:05
Greska u tekstu je u vezi dometa nove verzije rakete. Nije 1500 km vec 150 km.
Nebitna razlika.![]()
Moci ces kupiti sve te bombe od rusa. Das im garanciju da ce biti pod zastitom NATO.japin_mutapi wrote: ↑18/05/2023 21:17 vratice rusi teritorije milom ili silom
isto tako predace wmd u zamjenu za ukidanje sankcija
bice program - wmd i nafta za hranu i lijekove
kada rusija oslabi dovoljno onda idu bune, nemiri, gradjanski rat(ovi) i raspad carstva zla
nece to ici bas brzo, moracemo biti strpljivi
Teoretski u polarnom krugu, dan traje 12 mjeseci. 6 mjeseci noci i 6 mjeseci dnevne svjetlosti. Znaci tek je drugi dan poceo.
Pa sto na tebe ili na mene ne djeluje ta propaganda? Ne citamo je, sto put se dokazalo da lazu cim sta objave.drug_profi wrote: ↑18/05/2023 22:30Mislim da nije navijac, ali je nesvjesno pao pod rusku propagandu. Previse je konzumira i normalna osoba nije u stanju tome se oduprijeti.janje_ wrote: ↑18/05/2023 20:11 Navijac je on, ko i mi. Samo sto jako navija za kontra tim. A nekoga ko je u svemu ovome na strani rusa, ko guta rusku propagandu i jos je ovdje zdusno brani i svima kaze da nemamo pojma, a on jedini sve zna i u pravu je, zvati normalnim, objektivnim, .... to je vec dijagnoza, sori maj frenč.
Jednostavno se primi makar dio.
A i meni smeta nastup. Jbg ja se samo zelenim žoharima mogu tako sa visine prezirno obraćati. Svi drugi su ljudi kao i ja. Imaju pravo na drugacije misljenje i drugacije zakljucke.

Dobar znak za stvari na terenu.drug_profi wrote: ↑18/05/2023 22:31Ma nije banovan nego covjek nece biti na forumu par dana pa se pozdravio, da primjetimo da ga nemaSanskiBiser wrote: ↑18/05/2023 20:16 Sta je bilo jel banovan @madner?ode i ja na odmor dok se on ne vrati....jel do nedelje ban traje?
![]()
Da je vidit skrin sot kako u hameta izgleda tema.
dobice zastitu od nuklearnog napada druge drzave od usa, gb i kine i garancije granica i cjelovitostidrug_profi wrote: ↑18/05/2023 22:47Moci ces kupiti sve te bombe od rusa. Das im garanciju da ce biti pod zastitom NATO.japin_mutapi wrote: ↑18/05/2023 21:17 vratice rusi teritorije milom ili silom
isto tako predace wmd u zamjenu za ukidanje sankcija
bice program - wmd i nafta za hranu i lijekove
kada rusija oslabi dovoljno onda idu bune, nemiri, gradjanski rat(ovi) i raspad carstva zla
nece to ici bas brzo, moracemo biti strpljivi![]()
drug_profi wrote: ↑18/05/2023 23:00Teoretski u polarnom krugu, dan traje 12 mjeseci. 6 mjeseci noci i 6 mjeseci dnevne svjetlosti. Znaci tek je drugi dan poceo.
Evo zašto mi moramo imati juznu konekciju. Jer onda mozemo kupiti gas po ovoj cijeni.JoseMujica wrote: ↑18/05/2023 22:19
Ojropa se smrzava, ekooooonomija propada....šta će mo mi sirotilja bez Trećeg Rima![]()
kad nas povampirene krvopije Gejts i Soroš krenu sisat kuku lele![]()
SpoilerShowps
Nema ozbiljne vanjske poltike BiH bez Londona i Washintona....nek nas guze ako hoće, al imperativ je biti u njihovoj raji.