Ukrajina

janje_

#161376 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

lajkujMe wrote: 18/05/2023 19:57 Prestanite prozivati Madnera covjek je mnogo toga pogodio i daje iskrene prognoze to su mu je Sovjetski svijet i dalje kurac to je prica za drugo vrijeme

Covjek se trudi i vrlo je bitno da imamo takvu osobu ovdje na forumu mnogi od nas ukljucujuci mene previse navijacki za Ukrajinu pa izbjegavamo cinjenice i zabijamo glavu u pijesak

Treba ravnoteza i sto je najbitnije objektivnost i cinjenice
Prvi put da se ne slazem s tobom. Rusofil je fulio apsolutno sve, al na stranu to, ne zasluzuje nikakvu paznju najvise zbog nastupa, tako da je sto se mene tice prvi forumas ikad kojeg sam stavio na foe. I muka mi je kad neko od friendlies citira prvoligasa, pa to moram vidjeti..

Navijac je on, ko i mi. Samo sto jako navija za kontra tim. A nekoga ko je u svemu ovome na strani rusa, ko guta rusku propagandu i jos je ovdje zdusno brani i svima kaze da nemamo pojma, a on jedini sve zna i u pravu je, zvati normalnim, objektivnim, .... to je vec dijagnoza, sori maj frenč.
SanskiBiser

#161377 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Sta je bilo jel banovan @madner? :? ode i ja na odmor dok se on ne vrati....jel do nedelje ban traje?
karanana

#161378 Re: Ukrajina

Post by karanana »

al ako je banovan, kako to da je najavio da ce biti banovan i da ge nece biti nekoliko dana.
BiBi911

#161379 Re: Ukrajina

Post by BiBi911 »

sumirprimus wrote: 18/05/2023 19:50
Daamn buba
Ovaj je spreman za upotrebu divljim zivuljkama
Čitalac

#161380 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Danas par nepovoljnih tekstova po Ukrajinu u ovim uglednijim zapadnim medijima. Financial Times piše da bi Kijev do kraja avgusta morao da ostvari značajan napredak na frontu jer će već od septembra biti pod ogromnim pritiskom da započne pregovore sa Moskvom.
Zapadni partneri su zabrinuti da se vojna pomoć Ukrajini bliži vrhuncu i nadaju se da će ukrajinski branioci ostvariti značajne dobitke do septembra. Neki diplomati sugerišu da bi politički kalendar u Sjedinjenim Državama mogao uticati na donošenje odluka u vezi sa Ukrajinom - predsjednički izbori u SAD-u i samit NATO u Washingtonu.
Neki od saveznika koji redovno komuniciraju sa SAD po pitanju Ukrajine kažu da Washington smatra sljedećih pet mjeseci odlučujućim za ishod rata u punom obimu i posljednjom pravom šansom za Kijev da promijeni situaciju na frontu. Bidenova administracija suočena je sa pritiskom i mora pokazati da je pomoć od više milijardi dolara igrala važnu ulogu na bojnom polju.
Sagovornici FT-a kažu da će u septembru 2023. godine, kada će se održati redovna sjednica Generalne skupštine UN-a i samit lidera G20, i Ukrajina i zemlja agresor Rusija biti pod snažnim pritiskom i da će obje strane možda biti prinuđene da sjednu za pregovarački sto.
„Ako Ukrajina ne postigne značajan napredak do septembra, međunarodni pritisak da ih [Ukrajinu i državu agresora] dovede za pregovarački sto biće ogroman. Isto važi i za Rusiju ako ih kontraofanziva porazi”, rekao je jedan od zvaničnika pod uslovom da ostane anoniman.
Avetinho

#161381 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

karanana wrote: 18/05/2023 20:18 al ako je banovan, kako to da je najavio da ce biti banovan i da ge nece biti nekoliko dana.
Nije džaba prvoligaš. Sve zna.
Bernardinac

#161382 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

karanana wrote: 18/05/2023 20:18 al ako je banovan, kako to da je najavio da ce biti banovan i da ge nece biti nekoliko dana.
Ode čovjek na more ili na planinu do nedjelje.
I ja ću, dopizdila mi kiša, patrioti, kinžali..
Treba mi drveće, stijene i cvrkut ptice.
Honda Rajvosa

#161383 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

JoseMujica wrote: 18/05/2023 17:49 i dok Mordor remontuje T-55-ice in mean time Norway 12 points :D

Koji je ovo long rangw mlrs
Dupli_skalp

#161384 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

previše stranica od zadnjeg posjeta forumu, o kakvim izborima u ratnom stanju se priča????
mirota

#161385 Re: Ukrajina

Post by mirota »

Čitalac wrote: 18/05/2023 20:20 Danas par nepovoljnih tekstova po Ukrajinu u ovim uglednijim zapadnim medijima. Financial Times piše da bi Kijev do kraja avgusta morao da ostvari značajan napredak na frontu jer će već od septembra biti pod ogromnim pritiskom da započne pregovore sa Moskvom.
Zapadni partneri su zabrinuti da se vojna pomoć Ukrajini bliži vrhuncu i nadaju se da će ukrajinski branioci ostvariti značajne dobitke do septembra. Neki diplomati sugerišu da bi politički kalendar u Sjedinjenim Državama mogao uticati na donošenje odluka u vezi sa Ukrajinom - predsjednički izbori u SAD-u i samit NATO u Washingtonu.
Neki od saveznika koji redovno komuniciraju sa SAD po pitanju Ukrajine kažu da Washington smatra sljedećih pet mjeseci odlučujućim za ishod rata u punom obimu i posljednjom pravom šansom za Kijev da promijeni situaciju na frontu. Bidenova administracija suočena je sa pritiskom i mora pokazati da je pomoć od više milijardi dolara igrala važnu ulogu na bojnom polju.
Sagovornici FT-a kažu da će u septembru 2023. godine, kada će se održati redovna sjednica Generalne skupštine UN-a i samit lidera G20, i Ukrajina i zemlja agresor Rusija biti pod snažnim pritiskom i da će obje strane možda biti prinuđene da sjednu za pregovarački sto.
„Ako Ukrajina ne postigne značajan napredak do septembra, međunarodni pritisak da ih [Ukrajinu i državu agresora] dovede za pregovarački sto biće ogroman. Isto važi i za Rusiju ako ih kontraofanziva porazi”, rekao je jedan od zvaničnika pod uslovom da ostane anoniman.
sto nepovoljno kad je sad zemlja tj tlo upotrebito za ofenzivu ??? bude to gotovo do jula/avg
Last edited by mirota on 18/05/2023 20:31, edited 1 time in total.
geralt

#161386 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Čitalac wrote: 18/05/2023 20:20 Danas par nepovoljnih tekstova po Ukrajinu u ovim uglednijim zapadnim medijima. Financial Times piše da bi Kijev do kraja avgusta morao da ostvari značajan napredak na frontu jer će već od septembra biti pod ogromnim pritiskom da započne pregovore sa Moskvom.
Pa vala ako nakon ovolike pomoci ne ostvare znacajan napredak na frontu do septembra onda i treba da se okrenu pregovorima.
SanskiBiser

#161387 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

nista ja ne kontam karanana, madner nije tema, tema je Ukrajina, a o njemu se prica svaki dan, ljudi opsjednuti s njim a svasta... nistam to vidio tu najavu.
Honda Rajvosa

#161388 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

geralt wrote: 18/05/2023 20:30

Pa vala ako nakon ovolike pomoci ne ostvare znacajan napredak na frontu do septembra onda i treba da se okrenu pregovorima.
Sa puno đanje su ostvarili napredak tako da se svi nadaju da ce ofanziva dati rezultate. Licno mislim da ce izaci na azovsko more i da ce se o krimu na pregovorima rjesavati. Pregovori ce dovesti do povlacenja iz donbasa i luganska u svoju prciju dq lize rane
Zorge

#161389 Re: Ukrajina

Post by Zorge »

Mislim da Krim nikada neće vratiti
Bernardinac

#161390 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

@geralt
Da je sve to istina bi li to bilo objavljeno na portalima?
Reklo bi im u 4 oka ili diplomatskim putem tako da je i ovo jedna od teorija ć?
Ako se vodi rat za Zapadne vrijednosti i budući mir na duge staze onda je ovakva vijest samo za rusofile.
Da se nečemu nadaju.
Last edited by Bernardinac on 18/05/2023 20:47, edited 1 time in total.
Crvene_brigade

#161391 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Bernardinac wrote: 18/05/2023 20:03
lajkujMe wrote: 18/05/2023 19:57 Prestanite prozivati Madnera covjek je mnogo toga pogodio i daje iskrene prognoze to su mu je Sovjetski svijet i dalje kurac to je prica za drugo vrijeme

Covjek se trudi i vrlo je bitno da imamo takvu osobu ovdje na forumu mnogi od nas ukljucujuci mene previse navijacki za Ukrajinu pa izbjegavamo cinjenice i zabijamo glavu u pijesak

Treba ravnoteza i sto je najbitnije objektivnost i cinjenice
:thumbup:
@Madner "regularni forumaš a ne zločinac" :-D
Tema nije @Madner niti bilo ko od nas nego Ukrajina. Neka se "odmori", on se uvijek "odmara" kada heroji Ukrajine počnu derati guzove fašističkog agresora.
Last edited by Crvene_brigade on 18/05/2023 20:48, edited 1 time in total.
karanana

#161392 Re: Ukrajina

Post by karanana »

poraz rusije tj vracanje na medjunarodno priznate granice rusi nikad sebi nece dozvoliti, sa ili bez putina. oni ce dici milione jadova a mogli bi onda puknuti i nuklearku. na veliku zalost, nakon ofanzive, sta uzmu-uzmu. kad stane onda idu pregovori. krim moze vjerovatno biti neki zeton koji ce ukrajina na zalost vjerovatno dati, ne znam za donbas i ne znam za ovaj jug uz azovsko more, mozda to uzmu ofanzivom.
ali ovde nece biti cistog pobjednika, jednostavno nema niko snage za to. ali kazem po stoti put, kad se neki mir sklopi i kad se divljacima podane krim ili sta vec jos, automatski ukrajinu u nato i napraviti je najjacom vojskom evrope. ali hoce li rusi pristati i na ovo? i to sumnjam. dosta pitanja upitnika, i ovo je rat kojem se stvarno ne vidi kraj.
Crvene_brigade

#161393 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Razbijanje fašističkog agresora...

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#161394 Re: Ukrajina

Post by pici »

karanana wrote: 18/05/2023 20:47 poraz rusije tj vracanje na medjunarodno priznate granice rusi nikad sebi nece dozvoliti, sa ili bez putina. oni ce dici milione jadova a mogli bi onda puknuti i nuklearku. na veliku zalost, nakon ofanzive, sta uzmu-uzmu. kad stane onda idu pregovori. krim moze vjerovatno biti neki zeton koji ce ukrajina na zalost vjerovatno dati, ne znam za donbas i ne znam za ovaj jug uz azovsko more, mozda to uzmu ofanzivom.
ali ovde nece biti cistog pobjednika, jednostavno nema niko snage za to. ali kazem po stoti put, kad se neki mir sklopi i kad se divljacima podane krim ili sta vec jos, automatski ukrajinu u nato i napraviti je najjacom vojskom evrope. ali hoce li rusi pristati i na ovo? i to sumnjam. dosta pitanja upitnika, i ovo je rat kojem se stvarno ne vidi kraj.
Daj malo damu karananice, nemoj mi ko djevojcurak okolo vristat spustenih gaČa, daj malo damu.

Image
Last edited by pici on 18/05/2023 21:00, edited 1 time in total.
Bernardinac

#161395 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Crvene_brigade wrote: 18/05/2023 20:47
Bernardinac wrote: 18/05/2023 20:03
:thumbup:
@Madner "regularni forumaš a ne zločinac" :-D
Tema nije @Madner niti bilo ko od nas nego Ukrajina. Neka se "odmori", on se uvijek "odmara" kada heroji Ukrajine počnu derati guzove fašističkog agresora.
To bi bilo super💪
Nadam se da će UA derat guzove rusima.
emirolini

#161396 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

drug_profi

#161397 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 18/05/2023 17:28 u spojleru link za dobar tekst za nas drugoligaše i trećeligaše o FR-IT SAMP/T sistemu zemlja-zrak
Greska u tekstu je u vezi dometa nove verzije rakete. Nije 1500 km vec 150 km.
Nebitna razlika. :mrgreen:
SanskiBiser

#161398 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Pentagon izjavljuje da je sustav protuzračne obrane Patriot oštećen u Ukrajini već popravljen i potpuno vraćen u rad, izjavila je tajnica za tisak Sabrina Singh na brifingu.
Image

:lol:
Last edited by SanskiBiser on 18/05/2023 21:15, edited 1 time in total.
Bernardinac

#161399 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

drug_profi wrote: 18/05/2023 21:05
JoseMujica wrote: 18/05/2023 17:28 u spojleru link za dobar tekst za nas drugoligaše i trećeligaše o FR-IT SAMP/T sistemu zemlja-zrak
Greska u tekstu je u vezi dometa nove verzije rakete. Nije 1500 km vec 150 km.
Nebitna razlika. :mrgreen:
Nije greška drug. Govori se o uništavanju balističkih raketa čiji je domet 1500Km.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#161400 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

vratice rusi teritorije milom ili silom
isto tako predace wmd u zamjenu za ukidanje sankcija

bice program - wmd i nafta za hranu i lijekove
kada rusija oslabi dovoljno onda idu bune, nemiri, gradjanski rat(ovi) i raspad carstva zla

nece to ici bas brzo, moracemo biti strpljivi
Post Reply