Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti si izgleda prvoligas u nerazumijevanju napisanog.
Borba unutar grada odgovara da se postepeno povlacis i trosis neprijatelja jer je lakse nego na livadi gdje to ne mozes uraditi jer si vidljiv i lakse te poklopoti. Ovako imas kakavu takvu zastitu i neprijatelj mora mnogo vise resursa u ljudstvu i tehnici da potrosi da bi dobio isto ili skoro isto.
Pa sad nam govore da ce biti lakse kada se povuku na livadu, tu Rusima ne ide.
Mislim i ja da je tako, jer na livadi nisu rjesili problem UA artiljerije, ali nije ono sto su govorili dosad.
Trazim samo konzistetnost, ako je livada bolja bila bi bolja i prije dva mjeseca, ako nije onda je pad problem.
Pa u ovom trenutku, da. Ako nema vise zgrada i moras izaci iz grada onda je logicno da moras na livadu i u rov.
U kojoj ligi si prvoligas pa postavljas ovakva pitanja i donosis ovakve zakljucke, San Marino?
Last edited by SpecialOffer on 17/05/2023 11:35, edited 1 time in total.
dok je bilo objekata i drzali su liniju nema objekata, gudbaj carli, bjezi zapadno na prirodne uzvisine oko grada. jerbo slika bahmuta govori da je zapadni dio izdignutiji u odnosu na istocni. visina daje prednost.
ista stvar je u vuledaru.
Opet dodavanje recenica koje nisam rekao. Ucinak ne mogu ocjeniti. Mozda je probusena guma na lanseru, mozda je unisteno nesto puno bitnije. Unistenje cijele baterije je malo vjerovatno.
Sto se tice eksplozije ovdje mozes vidjeti ucinak tomahawk naspram kontainera. Glava je u 5 deka (490 vs 500 kg).
nista ja tebi ne dodajem samo objasnjavam kako te tumacim i ono sto pises, sumnjam u tvoju "objektivnost, strucnost i odmjerenost" kad je ovo od juce u pitanju, kao i u ovom slucaju kad sad stavljas eksploziju tomahawk projektila koja je skracena bez razvoja pecurke i oblaka dima koji ide nakon ove prve faze detonacije i pocetka ekspanzije da bi kao objasnio sto je samo bljesak pa eto to je dovoljno da potvrdi tvoje rezonovanje...khm bias...
Tvoja tvrdnja je da nisu dva projektila oborena i da su pogodila PVO sisteme...Tu si svjesno napravio izbor na osnovu dokaznog materijala dovoljnog samo treceligasima za takvu tvrdnju i izbor..objektivnost u kanti za smece...Sveo si se na nivo vidjelica iz Medjugorja. Problem je u TVRDNJI da su dva projektila prosla za sta nemamo nikakve dokaze i argumente a za pad PVO raketa imamo...
Sve te eksplozije izgledaju kao na 22 sec videa ispod, bilo da je zgrada ili betonska podloga ili kontejner, ovo sto si stavio je usporeni snimak vjerovatno 1000 FPS prve faze detonacije koji ide na vodu tvom "biasu"...kratak bljesak i razvoj pecurke i da ne spominjemo to da se mora osjetiti na objektima vibracija u radiusu par kilometara svaka takva detonacija je mali povrsinski zemljotres...kamera fiksirana u mjestu ni da mrdne.
22 sekunda
Sad da pravimo anketu : Da li bi madner isto ovo tvrdio da je snimak iz Moskve? Pa jedno 99% ljudi na temi bi glasalo da ne bi tvrdio ...Ti si napravio izbor i vjerujes u nesto i to je ok..nista protiv samo mani se price o objektivnosti...reci "ja vjerujem"...jer dok ne budemo imali konkretnije dokaze to je samo to vjerovanje.
Kad kog smatram da si upravu imas moju podrsku cak cu i pojacati sa argumetnima ali kad smatram da nisi imaces izazov jbg barem nije dosadno i imamo privid sinteze na temi. #MahalaskaLiga
bravo @SanskiBiser
niko ovdje nema ništa protiv drugačijeg mišljenja i većina nas smo navijači ove ili one strane, ali je degutantno hinjiti objektivnost, a šiljiti za najcrnje fašiste #smajlikojipovraća
Ruska propaganda o svemoći njihovog oružja dobro se prodavala do 2022.
kakve su šanse za preciznost na ovim brzinama, manevrima u letu za varke, dometom bar hiljadu km?
Kinžal:
Maximum speed: Mach 10 (3,400 m/s;
Some sources claim as high as Mach 13 (4,420 m/s;
According to TASS, the first launch of Kinzhal in the Arctic took place mid-November, 2019. The launch was reportedly carried out by a MiG-31K from Olenya air base. The missile hit a ground target at "Pemboy" proving ground, reaching a speed of Mach 10.
wiki-en
S naprednim manevarskim sposobnostima, visokom preciznošću i hipersoničnom brzinom, neki izvori daju mu naziv "ubojica nosača" zbog njegove navodne sposobnosti da jednim udarcem onesposobi, a možda čak i potopi supernosač od 100000 tona.[15] S masom od 2000 kg i brzinom od 12 Macha (uključujući 500 kg bojeve glave i ostalih dijelova projektila), Kinžal ima više od 16,9 GJ kinetičke energije ili ekvivalent od 4000 kg TNT- a.
wiki-hr
Ruska mocna oruzja su pala u vodu 2022 u februaru. Svi su vjerovali i ja prvi da ce ih rusi pregaziti, pogotovo kad sam vidio kolone auta kako bjeze iz Kijeva, reko i napisao, ovo je gotovo.Drago mi sto sam se prevario i ogrijesio o hrabre Ukrajince.Slava Ukrajini!
sumirprimus wrote: ↑17/05/2023 11:24
jebte led fakat po tviteru vidim ovi domaci centici se raduju i likuju unistenjem patriota bez ijedne slike
fakat zamisli 2 kinzala u po kijva i nijedne slike ostecenja :
koliko im ocajno treba pobjeda ruja sunce ti zarko
Kad skontas, nema ta rulja nista zivo za slaviti u citavoj 2023 (a vec je skoro pola proslo), pa ni zadnja 2-3 mjeseca 2022. Treba im nesto.. Bahmut ako zvanicno padne, to ce biti euforija mjesecima. Za svaki dan napada ce 2 dana slaviti jer drugih uspjeha nemaju.
toska wrote: ↑17/05/2023 11:36
S masom od 2000 kg i brzinom od 12 Macha (uključujući 500 kg bojeve glave i ostalih dijelova projektila), Kinžal ima više od 16,9 GJ kinetičke energije ili ekvivalent od 4000 kg TNT- a.
pici wrote: ↑17/05/2023 11:40
Ruska mocna oruzja su pala u vodu 2022 u februaru. Svi su vjerovali i ja prvi da ce ih rusi pregaziti, pogotovo kad sam vidio kolone auta kako bjeze iz Kijeva, reko i napisao, ovo je gotovo.Drago mi sto sam se prevario i ogrijesio o hrabre Ukrajince.Slava Ukrajini!
Nisam ni ja vjerovao da ce zaustaviti Ruse. Nadao sam se da ce pruzati otpor, ali da ce biti tako dobro organizovan, to me je iznenadilo.
Nisam ni ja vjerovao da ce zaustaviti Ruse. Nadao sam se da ce pruzati otpor, ali da ce biti tako dobro organizovan, to me je iznenadilo.
Ma ja sam ocekivao Gruziju iz 2008. Neko hapsenje zelenskog i to je to. Nisam mogao pretpostaviti da je najprije zelja ukrajinaca da se odupru ruskoj cizmi tako velika.
Bitka kod Hostomela me iznenadila, a reakcije ukrajinaca na sve sto se desavalo mi je otvorila oci. Poslije hefte, dvije vidjelo se da ce biti svega i da nece koza biti jeftino prodana mada i tad nije bilo jasno na sta ce izaci.
Ne znam za vas, al radovacu se ko nalo dijetenkada umarsiraju u mariupolj. Posebno me ganula njegova sudbina, odnosno sudbina njegovih gradjana, da jedva cekam da se utjese da sve tr zrtve nisu bile uzalud
Upravo tako, večina nas je mislila tako i jasno nam je da Ukrajinci nisu mogli parirati količinom oruđa i streljiva a sada se Ukrajincima spodčitava što nisu derali po Bahmutu stotinama hiljada granata koje nisu ni imali.
Ili i sada kada ih imaju oni moraju racionalizirati i gledati da njihov utrošak bude racionalan i isplativ. Vagnerovci deru, ne broje, traže i kukaju, hoće da im se dostavlja neograničeno pa je i tu došlo do sukoba i spodčitavanja da je utrošak neracionalan i nije u srazmjeri sa učinkom. Neki čini mi se samo ponekad ulete na Klix, napišu poneki komentar a ništa od prethodnog ne čitaju.
toska wrote: ↑17/05/2023 11:36
S masom od 2000 kg i brzinom od 12 Macha (uključujući 500 kg bojeve glave i ostalih dijelova projektila), Kinžal ima više od 16,9 GJ kinetičke energije ili ekvivalent od 4000 kg TNT- a.
I onda bljesne u noći kao jača petarda...
ova masa od 2000 kg se odnosi vjerovatno na samo tijelo rakete i b. glavu, sa gorivom 4300 kg
Last edited by toska on 17/05/2023 12:21, edited 1 time in total.
pa napravise mit i od te godine, to su kilpovi kosare vake nake.nidje veze
isto tako i sad u ukr samo sto nisu, samo kad bi zapad ukino dotook oruzja ukrima bilo bi gotovo sve za tri dana, ali avaj
Chmoljo wrote: ↑17/05/2023 12:04
Ne znam za vas, al radovacu se ko nalo dijetenkada umarsiraju u mariupolj. Posebno me ganula njegova sudbina, odnosno sudbina njegovih gradjana, da jedva cekam da se utjese da sve tr zrtve nisu bile uzalud
Zaista je zanimljivo sa kojom dozom oduševljenja u prekodrinskom pašaluku se slavi i to neprovjereno, navodno uništenje jednog jedinog Patriota i to samo jednog njegovog lansera raketa.
Sa druge strane niko ništa u vučićlandu kada su za dan rujani zijanuli 2 aviona i tri helikoptera, a što se desilo jel ono bi u ponedeljak. Ma niko ništa, sve u dure imaju rujani beskonačno i aviona i pilota
A amerikanci jadni imaju samo jedan jedini Patriot i dijelove za jedan polovan Himars
Potrajat će ovaj rat još 2-4 godine. Previše su ljudi nahajpani ovom ofanzivom, nije ovo igrica. Tenkovi, CSGO itd.
Rusi koliki god da su četnici i nacisti, neće se tako lako povući i predati. Bit će ovdje još velikih preokreta. Politika je k*rva. Nažalost
top, sto vise vidimo topljenja orka i mordora tim veci hajp i ushicenje, to kad udari u mozak ko kokain, ekstaza, navijakci cisto nema govora, samo sto vise bubova i devastacije orka i mordora.