KojiJa wrote: ↑14/05/2023 23:02
Sanjarko wrote: ↑14/05/2023 22:28
Apaurin/bosaurin/diazepam je trankilizator tj sredstvo za smirenje a ne za spavanje. Smiruje zivce i misli pa se brze i bolje zaspe.
A kad neko to uzima kao ja, 11 godina nemoze da se skine s njega bez posljedica. Kao sta se vidi iz Britanike nije lijek za spavanje.
Kod nas se daje za spavanje i za neke druge stvari,
kod recimo bolova u kicmi i sl.
Kazem ja sistem je takav, losiji. Kakvih ima neka ga, jos je i dobar.
Za opustanje cjelokupno. Meni su kod teske alergijske reakcije dali. Zakuco ko pikac
Ja na svoju ruku ponekad smanjim, s 5 mg na pola toga oko 2,5 do 3 mg zavisno kako ona kutijica za sijecenje tableta presjece te tablete, vecinom presjece kako treba tacno na pola ali nekad nece.
Davalo mi jedno vrijeme 20 mg dnevno mozda i vise, i srecom neki psihijatar ne znam koji, ovaj sadasnji ili neki drugi to izbaci, a imao sam i srecu pri dijagnosticiranju sizofrenije. Srecom i nju je primjetio jedan psihijatar specijalist.
Ali gresku je ipak napravio. Nije kod mene sizofrenija paranoides, nego neka nespecificna. Ima i ta, jest sizofrenija, ali moguce da sam imao viskoko funkcionirajuci autizam koji je se naknadno dao na sizofreniju tamo negdje oko 14 ili 15 godine, 16 mozda najkasnije.
Nije sizofrenija kako se misli uopste bolest. Imam ideja, misli tj razmisljanja puno, onda sam biljezio izreke, rijeci i sl, onda u svom svijetu povazdan nekom itd. Tesko za objasniti, pokusavao sam nekoliko puta. Pa i sam Jonh Nash je o onom filmu Blistavi Um govorio da nije to tako bilo, i da nije bas takva sizofrenija.
Kljucni su mi antipsihotici, Metoten/Moditen i Luminel/Aripriprazol. Zaspati mogu i bez apaurina/bosaurina/diazepama. Pa jbte spavam po 10-12 i vise sati dnevno, istina nekad slabo spavam, ali vecinom spavam pravo dugo.
Kazem sistem je los, jbga trebamo se truditi da ga uredzujemo da bude bolji, da ga poboljsamo i sl, ali opet znam da ima i gorih, i sistema i drzava. Trebamo biti realni, mi smo srednji rang, mozda malo i ispod toga. Ali nismo skroz losi kako losih ima.