Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
A_A_AKCIJA

#103126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Login77777 wrote: 12/05/2023 19:57 Dita takodzer u ekstazi… :mrgreen:

Samo Mile SDA spašava!

:D

Oni kada navijaš za razvaljivanje države od strane najveće štetočine, samo jer nisi u vlasti.

Tipična SDA.
Stranka ispred SVEGA!
A_A_AKCIJA

#103127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

A da ne budu mimo svijet, javili se iz debelog crijeva Bakira.

Još malo slavljenja Mileta

tandmand

#103128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tandmand »

Login77777 wrote: 12/05/2023 20:33 Jedna za brata @pici :izet:
Raport saznaje: Vlada KS usvojila inicijativu za smjenu Sebije Izetbegović. Proslijedili su je Vladi FBiH
Kad će biti uhićena?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 12/05/2023 20:42 A da ne budu mimo svijet, javili se iz debelog crijeva Bakira.

Al ga guze u komentarima :lol:
tramvajtrojka

#103130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

A_A_AKCIJA wrote: 12/05/2023 20:42 A da ne budu mimo svijet, javili se iz debelog crijeva Bakira.

radikalno SDA krilo u odbrani sdaovaca bukvalno im vise i pertle ne vire :lol: :lol:
sumirprimus

#103131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sumirprimus »

Nema ovde pravde ni boljeg sistema bez ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#103132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Skocila cijena vazelina, nema ga ni na zalihama.Morat ce bebi kreme koristiti.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#103133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Pandakonda wrote: 11/05/2023 22:14
sehohari wrote: 11/05/2023 20:12
Upravo tvoj odgovor većinom opravdava strahove u dijelu bh. stanovništva.
Kako tvrdiš "prvo će se ući, pa ćemo kasnije vidjeti". Ja ne znam kakvo shvatanje političkih procesa si imaš, pogotovo sa Srbijom, ali ja ni ugovor za mobitel ne potpisujem dok ne znam šta me čeka.

Ovaj drugi boldirani dio ću posebno naznačiti:
"Koncept Bosne koji je nastao među kotlinašima".
Znamo mi tačno ko se koristi tim rječnikom i kakva su im mišljenja o ovoj državi. Izgubio si bilo kakav legitimet za daljnju raspravu o ovoj temi. I da, ako mi je "koncept" da ne želim da mI OVO (vidi slike ispod) predstavlja interese ove države onda sam 100% DF-ovac, Mešalić lično.

Image
Image

Image
Image

A to što nešto USA ili EU predlažu ne znači da je samo po sebi zlatno. Na kraju krajeva, ta ista Amerika je natjerala Aliju da potpiše ulazak Podrinja u sastav srpske republike.

A najvažnije pitanje: Kako će se sutra moći izglasati izlazak iz te unije? Ili da opet borimo protiv srpske volje za opstankom u "Jugoslaviji"?
Kada se formirala Europska Unija ona nije u startu bila takva. Nego je prvo krenula kao evropska zajednica za čelik i ugalj (skraćena verzija) i onda je kroz proces razvoja i usvajanja novih zakona dosla do EU faze. Niko tada nije ni sanjao da će izrasti u ovo sada. Tom logikom postoji okvir kako Otvoreni Balkan treba da funkcionise i sta je cilj, i isto kao razvoj EU kroz razvoj će se usvajati pravila i ostale stvari. Trenutno što je u procesu je da je olaksan prelaz obicnih putnika preko svih granica. Jednostavno nije moguće odma u startu popisati sve stvari.

Također OB neće niti ni 1% komplikovan savez kao što je EU i samim time neće biti kompleksnih pravila. OB je zamisljeno čisto kao ekonomska olaksica i laksi protok ljudi da bi se intenzivirali ekonomski odnosi između ovih 6 drzava da bi ekonomija sto prije skocila. A naravno da se sto prije naucimo ponasati na zajednickom trzistu.

To vise govori o tebi da si sklon generalizaciji sagovornika bez da gledas svakoga individualno. Ono sto sam htio reci da postoji ideja bosne i kako ona treba funkcionisati koja je dominantna u sarajevu, zenici, tuzli, krajini itd. Ne mozemo se voditi logikom da ne zelimo u neki savez ili bilo sta jer će eto nekad u buducnosti na poziciji biti neko ko ne dijeli istu ideju Bosne kao mi. Uvijek će postojati ministri koji dolaze iz RS i koji će pored Bosne spominjati i interese tog entiteta. Isto vazi za hrvatske ministre.

HDZ-u i SNSD-u vjerovatno isto tako na kontra strani nije drag mozda neki drugi ministar koji je imao problematicne izjave ili ispade. Pa taj isti HDZ je licemjerno progutao Selmu Cikotica i izglasali su ga iako su ga pljuvali da je ratni zlocinac. Sto prije shvatimo da jedna strana drugoj i trećoj ne moze toliko uticati na izbor lakse ce nam biti da svarimo zasto ovakve spodobe poput Sanje su na poziciji. Svako odgovara za svoje ministre i pozicije i tako treba i posmatrati. Ja ću pratiti ministre od trojke i tako ocjenjivati njihov rad jer znam da imam 0% uticaja na to koga će HDZ ili SNSD delegirati na poziciju.
Ne, ti si obezvrijedio, kako si je nazvao "kotlinašku zamisao BiH" i stavio je u isti koš sa velikosrpskom i velikohrvatskom politikom.

Nije politika SNSD-a "drugačije viđenje BiH", već striktan rad na njezinoj destrukciji kroz sva moguća polja. Mogućnost da neki takav sutra dođe i interese ove države brani u Beogradu je ravan nuli.
Pa ljudi ne daju zakon o sportu da bi se fudbalski klubovi u ovoj državi raspali, a kamoli šta drugo.

I ti si ili nečiji plaćenik ili si opasno debilan, u oba slučaja te ne smatram dovoljno kvalifikovanim za dalju raspravu.
MUNAFIK

#103134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MUNAFIK »

Login77777 wrote: 12/05/2023 20:05
laik1981 wrote: 12/05/2023 19:20 Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, prebačen je u KPZ Zenica
A gdje ce Emina Rogo? :P
Kako sada ide sa opstinom narednih 30 dana?

Jedan kolega taman imao neku ideju za turizam u opstini preko ljeta i evo ne da mu se.
elk

#103135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Reci koleZi da beg radi i iz zenice :evil:
giannibelif

#103136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Ima neko valjda ko je zadužen da primi novac, kome je amanet ostavljen.
kluz franjo

#103137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Samo suze i kuknjava SDF prpagande...
https://n1info.ba/vijesti/rociste-o-pri ... ambasador/
U svom izlaganju Memić je ... Pustio i suzu...
30 "najtežih godina sa njima"...
Politika javne dreke, kmeke i sadake sa pozicije vlasti se nastavlja i u opoziciji.
Samo ovaj put bez tajno dogovorenih tendera i kriminala.
Zato je kmeka i dreka još glasnija.
A za decibele su zaduženi prateći vokali iz ŽK-DF.
KUD IdiJoti.
giannibelif

#103138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

"Odveze mi Pezejca" :sad: :lol: :lol:
HelaS

#103139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

MUNAFIK wrote: 12/05/2023 22:56
Login77777 wrote: 12/05/2023 20:05

A gdje ce Emina Rogo? :P
Kako sada ide sa opstinom narednih 30 dana?

Jedan kolega taman imao neku ideju za turizam u opstini preko ljeta i evo ne da mu se.
Prema Statutu, Hadžibajrić određuje zamjenika na svojoj poziciji dok je on privremeno otsutan, a to može učiniti i Vijeće.

Image

Ali, i ovaj član treba razmotriti. Ima li OV Stari Grad kapacitet za opoziv Ibrahima Hadžibajrića, već sada

Image
Point.

#103140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Neki novi stari Dodik, u relaksiranom modu
"Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da komuniciram sa članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari. Ali, ništa nije još završeno, kao što nije završena interkonekcija, nisu ni neke druge odluke koje su donesene", rekao je Dodik novinarima.

"Što bi srpski predstavnici u BiH davali saglasnost da šiptari dolaze u Sarajevo i ovdje se slobodno kreću, dok s druge strane gdje god mogu na međunarodnoj i regionalnoj sceni kleveću RS i loše o njoj pričaju", rekao je Dodik.
kluz franjo

#103141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Point. wrote: 13/05/2023 01:22 Neki novi stari Dodik, u relaksiranom modu
"Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da komuniciram sa članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari. Ali, ništa nije još završeno, kao što nije završena interkonekcija, nisu ni neke druge odluke koje su donesene", rekao je Dodik novinarima.

"Što bi srpski predstavnici u BiH davali saglasnost da šiptari dolaze u Sarajevo i ovdje se slobodno kreću, dok s druge strane gdje god mogu na međunarodnoj i regionalnoj sceni kleveću RS i loše o njoj pričaju", rekao je Dodik.
20 godina Dodika i Komšića...
I budale koje i dalje i dan danas u njih vjeruju...
A rezultat te "vjere"...
Ali sve OK.
Jal' MD ili ŽK fanatikosi... u konačnici isti qratz.
Point.

#103142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Just relax Franjo.
elk

#103143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Nije isti kurac. Zeljko je barem jedno vrijeme(nekom krace, nekom duze, ostali mu samo umiveni desnicari jos) bio nas. Dodik i bilo koji slican otamo nije i nikad nece biti. Zato zeljko i jeste smrad, iserem mu se za zadnjih 15 godina "rada". Kao da je topla voda da kazem da je dodik cetnik.
Nego, hoce li biti danas novo hapsenje? Ili ipak da strpimo do ponedeljka i malo kmeke da citamo tokom vikenda :?
Hajvan

#103144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hajvan »

elk wrote: 11/05/2023 09:05 Naravno. Cuj sta ce ns da uradi po pitanju sanje :lol:
Ozbilljno covjek napisa :run:
Najozbiljnije.
Pa da, i ja sr pitam kao dosadasnji glasac NS - od njenog postakna

Koja je razlika

I sda i ns moju djecu i mene prave budalama, mujama iz viceva

Eno jedan napisa “trebace decenije da se izvucemo iz sranja koje je sda ovom narodu npravila… nijedan normalan narod to sebi ne bi dopustip sto mu je sda radila” i jq se upotpunosti slazem s time

I sta?
Ovi iz nekad Nase, a sad Njiove, Strank nasave istu SDA politiku na drzavnom i federalnom nivou
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#103145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

NS će raditi nešto povodom sanje kad dobije dovoljan broj glasova sva tri naroda u FBIH

do tada mogu izaći iz vlasti i pustiti sda s kojima neće niko da ispravlja krive drine verbalnim proljevima :D

sanja sada smeta

a selmo cikotic nije smetao hrvatima?

a što je sa lendom... nešto je HRS podsjećao ko je i akkav lik taj lendo kad je uhićen kad je posto general i kakva je situacija s travnickim hrvatima
saimidin

#103146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saimidin »

Nasa stranka kao najmanji clan trojke to gleda na nacin da su oni dobili neke resore I sada bi trebalo da se pokazu u tim resorima sta su uradili

Nadaju se da njihovi glasaci nece od njih ocekivati da ispravljaju dodike/sanje/..., vec ce vidjeti sta su uradili konkretno

Kao glasac NS od 2012 na ovamo, nisam nesto prezadovoljan ali nisu me jos izgubili, dobro ja sam iz tk pa nisu ni mogli :D

Sada su u drzavnoj I federalnoj vladi, nek bar rade nesto gdje mogu, ima dovoljno ovih sto ce se verbalno prepucavati
Ludzak

#103147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ludzak »

Kako će SDA pomesti u narednim izborima poslije ove vlasti. Ja mislim da će imati glasova kao što su imali nakon rata. Nevjerovatnu priliku im daje ova trenutna vlast.
DonieBrasco

#103148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Ludzak wrote: 13/05/2023 12:03 Kako će SDA pomesti u narednim izborima poslije ove vlasti. Ja mislim da će imati glasova kao što su imali nakon rata. Nevjerovatnu priliku im daje ova trenutna vlast.
Sva sreca pa je sdO predhodnih tridesetak godina radila i borila se za BiH i posebice bosnjake, a ovi na vlasti samo sto su dosli sve to pokvarili.

Joj botovi zeleni da vas nema treba vas izmisliti. :lol:

Sta ce nam promjere, ne trebaju nam hapsenja i rad pravnih organa, daj ti da se sultani, poglavice, šahovi, carevi, balijanderi bogate, sta ima veze sto ljudi gladuju, daj jos ventilatora neka biznismen iz srebrenice kupi jos jedan Jaguar.
sajber87

#103149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Ludzak wrote: 13/05/2023 12:03 Kako će SDA pomesti u narednim izborima poslije ove vlasti. Ja mislim da će imati glasova kao što su imali nakon rata. Nevjerovatnu priliku im daje ova trenutna vlast.
Pa sta je problem sacekaju izbore pometu i cica mica gotova prica, a ne da sa botovima ovako kmece i vriste kao da im zdrave zube vade, a samo ih odstemavaju sa fotelja na kojima su dobrano zapekli i nista drugo :mrgreen: , ali da li ce bas biti tako o metli hmmmm :mrgreen:
Bodkin

#103150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

sehohari wrote: 12/05/2023 21:53
Nije politika SNSD-a "drugačije viđenje BiH", već striktan rad na njezinoj destrukciji kroz sva moguća polja.
Nije tacno. To sto ti pricas je sda politika. Mi samo branimo bosnu. Samo sto je pitanje kakvu i kako uredjenu bosnu.
Kad god neko kaze zelim jedan covjek jedan glas bosnu je isto kao da kaze zelim bosnu kao konfederaciju
Locked