Samo Mile SDA spašava!
Oni kada navijaš za razvaljivanje države od strane najveće štetočine, samo jer nisi u vlasti.
Tipična SDA.
Stranka ispred SVEGA!
Samo Mile SDA spašava!
Kad će biti uhićena?Login77777 wrote: ↑12/05/2023 20:33 Jedna za brata @pici
Raport saznaje: Vlada KS usvojila inicijativu za smjenu Sebije Izetbegović. Proslijedili su je Vladi FBiH
Al ga guze u komentarimaA_A_AKCIJA wrote: ↑12/05/2023 20:42 A da ne budu mimo svijet, javili se iz debelog crijeva Bakira.
Još malo slavljenja Mileta
radikalno SDA krilo u odbrani sdaovaca bukvalno im vise i pertle ne vireA_A_AKCIJA wrote: ↑12/05/2023 20:42 A da ne budu mimo svijet, javili se iz debelog crijeva Bakira.
Još malo slavljenja Mileta
Ne, ti si obezvrijedio, kako si je nazvao "kotlinašku zamisao BiH" i stavio je u isti koš sa velikosrpskom i velikohrvatskom politikom.Pandakonda wrote: ↑11/05/2023 22:14Kada se formirala Europska Unija ona nije u startu bila takva. Nego je prvo krenula kao evropska zajednica za čelik i ugalj (skraćena verzija) i onda je kroz proces razvoja i usvajanja novih zakona dosla do EU faze. Niko tada nije ni sanjao da će izrasti u ovo sada. Tom logikom postoji okvir kako Otvoreni Balkan treba da funkcionise i sta je cilj, i isto kao razvoj EU kroz razvoj će se usvajati pravila i ostale stvari. Trenutno što je u procesu je da je olaksan prelaz obicnih putnika preko svih granica. Jednostavno nije moguće odma u startu popisati sve stvari.sehohari wrote: ↑11/05/2023 20:12
Upravo tvoj odgovor većinom opravdava strahove u dijelu bh. stanovništva.
Kako tvrdiš "prvo će se ući, pa ćemo kasnije vidjeti". Ja ne znam kakvo shvatanje političkih procesa si imaš, pogotovo sa Srbijom, ali ja ni ugovor za mobitel ne potpisujem dok ne znam šta me čeka.
Ovaj drugi boldirani dio ću posebno naznačiti:
"Koncept Bosne koji je nastao među kotlinašima".
Znamo mi tačno ko se koristi tim rječnikom i kakva su im mišljenja o ovoj državi. Izgubio si bilo kakav legitimet za daljnju raspravu o ovoj temi. I da, ako mi je "koncept" da ne želim da mI OVO (vidi slike ispod) predstavlja interese ove države onda sam 100% DF-ovac, Mešalić lično.
A to što nešto USA ili EU predlažu ne znači da je samo po sebi zlatno. Na kraju krajeva, ta ista Amerika je natjerala Aliju da potpiše ulazak Podrinja u sastav srpske republike.
A najvažnije pitanje: Kako će se sutra moći izglasati izlazak iz te unije? Ili da opet borimo protiv srpske volje za opstankom u "Jugoslaviji"?
Također OB neće niti ni 1% komplikovan savez kao što je EU i samim time neće biti kompleksnih pravila. OB je zamisljeno čisto kao ekonomska olaksica i laksi protok ljudi da bi se intenzivirali ekonomski odnosi između ovih 6 drzava da bi ekonomija sto prije skocila. A naravno da se sto prije naucimo ponasati na zajednickom trzistu.
To vise govori o tebi da si sklon generalizaciji sagovornika bez da gledas svakoga individualno. Ono sto sam htio reci da postoji ideja bosne i kako ona treba funkcionisati koja je dominantna u sarajevu, zenici, tuzli, krajini itd. Ne mozemo se voditi logikom da ne zelimo u neki savez ili bilo sta jer će eto nekad u buducnosti na poziciji biti neko ko ne dijeli istu ideju Bosne kao mi. Uvijek će postojati ministri koji dolaze iz RS i koji će pored Bosne spominjati i interese tog entiteta. Isto vazi za hrvatske ministre.
HDZ-u i SNSD-u vjerovatno isto tako na kontra strani nije drag mozda neki drugi ministar koji je imao problematicne izjave ili ispade. Pa taj isti HDZ je licemjerno progutao Selmu Cikotica i izglasali su ga iako su ga pljuvali da je ratni zlocinac. Sto prije shvatimo da jedna strana drugoj i trećoj ne moze toliko uticati na izbor lakse ce nam biti da svarimo zasto ovakve spodobe poput Sanje su na poziciji. Svako odgovara za svoje ministre i pozicije i tako treba i posmatrati. Ja ću pratiti ministre od trojke i tako ocjenjivati njihov rad jer znam da imam 0% uticaja na to koga će HDZ ili SNSD delegirati na poziciju.
Kako sada ide sa opstinom narednih 30 dana?
30 "najtežih godina sa njima"...U svom izlaganju Memić je ... Pustio i suzu...
Prema Statutu, Hadžibajrić određuje zamjenika na svojoj poziciji dok je on privremeno otsutan, a to može učiniti i Vijeće.

"Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da komuniciram sa članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari. Ali, ništa nije još završeno, kao što nije završena interkonekcija, nisu ni neke druge odluke koje su donesene", rekao je Dodik novinarima.
"Što bi srpski predstavnici u BiH davali saglasnost da šiptari dolaze u Sarajevo i ovdje se slobodno kreću, dok s druge strane gdje god mogu na međunarodnoj i regionalnoj sceni kleveću RS i loše o njoj pričaju", rekao je Dodik.
20 godina Dodika i Komšića...Point. wrote: ↑13/05/2023 01:22 Neki novi stari Dodik, u relaksiranom modu
"Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da komuniciram sa članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari. Ali, ništa nije još završeno, kao što nije završena interkonekcija, nisu ni neke druge odluke koje su donesene", rekao je Dodik novinarima.
"Što bi srpski predstavnici u BiH davali saglasnost da šiptari dolaze u Sarajevo i ovdje se slobodno kreću, dok s druge strane gdje god mogu na međunarodnoj i regionalnoj sceni kleveću RS i loše o njoj pričaju", rekao je Dodik.
Pa da, i ja sr pitam kao dosadasnji glasac NS - od njenog postakna
Sva sreca pa je sdO predhodnih tridesetak godina radila i borila se za BiH i posebice bosnjake, a ovi na vlasti samo sto su dosli sve to pokvarili.
Pa sta je problem sacekaju izbore pometu i cica mica gotova prica, a ne da sa botovima ovako kmece i vriste kao da im zdrave zube vade, a samo ih odstemavaju sa fotelja na kojima su dobrano zapekli i nista drugo
Nije tacno. To sto ti pricas je sda politika. Mi samo branimo bosnu. Samo sto je pitanje kakvu i kako uredjenu bosnu.