"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
teodati

#526 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Što je to, nije postojalo jučer, danas postoji, sutra neće postojati?"

:)
vernes81

#527 Re: "Teorija svega"

Post by vernes81 »

teodati wrote: 10/05/2023 22:01 "Što je to, nije postojalo jučer, danas postoji, sutra neće postojati?"

:)
Ti na forumu
teodati

#528 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Eto jednoga laganoga zadatka ne iz metafizike, ali koji treba rad ljudskog Uma, da se tako "zagrije" da se može nešto onda i iz same metafizike (čiji su zadaci kudikamo teži i složeniji), točno odgovoriti, eto ga:

"Slijepac pije svaki dan jednu tabletu za srce i jednu tabletu za tlak, i danas je morao to popiti, ali kada je posegnuo u džep, u džepu je imao dvije tablete za srce i dvije za tlak.

Sada, kako će slijepac popiti samo jednu tabletu za srce i jednu za tlak, ako ne može tablete poznati po dodiru koja je koja, a ne smije mu niti nitko od ljudi pomoći u tome, a ima po dvije tablete i za srce i za tlak?"

E da! :run:
Avetinho

#529 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 10/05/2023 22:15 Eto jednoga laganoga zadatka ne iz metafizike, ali koji treba rad ljudskog Uma, da se tako "zagrije" da se može nešto onda i iz same metafizike (čiji su zadaci kudikamo teži i složeniji), točno odgovoriti, eto ga:

"Slijepac pije svaki dan jednu tabletu za srce i jednu tabletu za tlak, i danas je morao to popiti, ali kada je posegnuo u džep, u džepu je imao dvije tablete za srce i dvije za tlak.

Sada, kako će slijepac popiti samo jednu tabletu za srce i jednu za tlak, ako ne može tablete poznati po dodiru koja je koja, a ne smije mu niti nitko od ljudi pomoći u tome, a ima po dvije tablete i za srce i za tlak?"

E da! :run:
Е да! мој Теодоре, кад сам ја теби давно питалице и загонетке постављао, и то још љепше од твојих, а ти ни хабера. Севеда!
Dozer

#530 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Miislim da su 22 stranice sasvim dovoljno prostora za Tea na ovom forumu. Vrijeme mu je da se seli negdje drugo, i da tamo malo edadace, dapaca, seveda, itd. SAMO KAZEM.

Vozdra Teo.
Last edited by Dozer on 11/05/2023 13:04, edited 1 time in total.
adsubzero

#531 Re: "Teorija svega"

Post by adsubzero »

Image
Avetinho

#532 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Dozer wrote: 11/05/2023 08:01 Miislim da su 22 stranice sasvim dovoljno prostora za Tea na ovom forumu. Vrijeme mu je da se seli negdje drugo, i da tamo malo edadace, dapaca, seveda, itd. SAMO KAZEM.

Vozdra Teo.
Али можда га је боље држат овдје, у карантину, и грохотом му се смијат. Бољи је од оног од хумора оперисаног Еуросмијеха на Вицевима.

Знаш како је оно загађивао остале теме својим Јеховачким религијским фанатизмом, прде Теодор, не мере се дахнут.
Dope_Man

#533 Re: "Teorija svega"

Post by Dope_Man »

Samo se vi sprdajte, a kad se Milanovic jednom nasmrce pa pozove mesiju u ofis, bice svega.

Ni Hrvatska vise nece biti katolicka zemlja nakon toga, dapile.
teodati

#534 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Kada malo bolje razmislim, mislim da imate pravo, nema ovdje nekog tko bi od prve shvatio bilo što iz moje teorije, ja sam dao na ovoj temi neke nove stvari (poput prostora u obliku savršene kocke, najmanjeg Nultog prostora i vremena, središta cijele naše dimenzije prostor-vremena i još neke sitnice), dao sam samo jednu formulu (koja DOKAZUJE da su prostor ali i vrijeme ISTOVREMENO i apsolutni i relativni, i da NIŠTA nema samo jednu veličinu), a ni to se ne može shvatiti, a što bi tek bilo da sam dao mnogo teže formule kojim obiluje moja "teorija svega", nije to gradivo za amatere iz filozofije, točnije metafizike, pa bolje da ostanete i dalje u svojim BAJKAMA o postanku svega pa i našega svijeta, jer ne morate tu ništa misliti a ni učiti, pa sretno vam bilo, tko kaže da bilo tko od vas mora znati pravu ISTINU o svemu što postoji, do sada niste znali KAKO je naš svijet nastao, pa će tako i ostati.

Oni koji međutim to ŽELE znati, pravu ISTINU o postanku svega, pa i našega svemira, morati će doći na moje prvo predavanje, ili pak pročitati knjižicu o tome, gdje će se dovoljno detaljno OBJASNITI sve iz moje teorije.

Tako da se može ova tema slobodno zatvoriti, ja tu neću više pisati osim ako se ne desi neko čudo, pa tu počnu pisati ljudi koji ZNAJU kako se argumentirano raspravlja, ali i koji imaju svoje ideje o stvarima o kojima govorimo, ipak mislim da je to ovdje previše za očekivati, pa na svidenje, in lep pozdrav! :thumbup:
Avetinho

#535 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Зна ли неко шта је са Теодором. Забринуо сам се, није се јавио дуго да нам објасни оне дијагонале. Ако ико ишта зна нека јави.

Каже мали Мујица: Бабо, Бабо, изгубили смо Теодора! Однио је своје кругове и дијагонале!
Каже Бабо: А јебен вам, дуго вам је и трајо!
Dozer

#536 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Dragi Teo..... Ti bas ne razumijes da je tvoja famozna formula koju stalno potezes, ono nesto np+np2 - zapravo nista.

Hoces da se igras s tom formulom? OK. Onda moras shvatiti da svaka formula mora sadrzavati mjerljive elemente. U ovoj tvojoj "formuli" bukvalno nsita nije mjerljivo.
Sta je "np", kako se izrazava, u kojim mjerama, jedinicama, cime....? NultiProstor+NultiProstor2 je - sta ba? Hajde nam ti "razradi" dalje ovu tvoju "formulu"....
Dokazi nam da znas o cemu pricas, kao i da si sposoban sam svoju formulu objasniti daljom razradom.
belfy

#537 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 10/05/2023 21:33
belfy wrote: 09/05/2023 23:20
ti se poceo svadjati i sa umjetnom inteligencijom druze teodati... (valjda si vidio da je ovo odgovor koji si dobio od iste. valjda...) ali u ovom gore postu ti, opet,pravis buckuris svojih misli... nauka je valjala prije, ali ne valja zadnjih sto godina, da bi na kraju rekao da ona od svog pocetka ne govori istinu, nego bajke... procitaj jos jednom sta si napisao, pa porazgovaraj sa sobom i razmisli sta si htio reci. dok se sam sa sobom ne dogovoris covjek zapravo ne zna kome, od vas dvojice, bi odgovorio...

pa ti rece, onako na prvu, da ce biti knjiga i da ce skupo kostati one koji zele da znaju, a sada vec spade na knjizicu i to ne bas skupu. narodna poslovica bi rekla: "Spade knjiga na dva slova." izgleda da cemo i to docekati kako je ovo nastavilo...

kako to da su postojali dan i noc ili godina koji su definisani prema kretanju Zemlje u odnosu na Sunce prije nego isti napravljeni? sve ti vise suplja teorija druze teodati... ili ces ovo presutiti, pa poslije opet pisati kako ti niko nije mogao naci rupe u istoj?

kako uz pomoc matematike, kada si i sam rekao (a i pokazao) da na tom polju ne znas skoro nista? cak ni ono sto bi morao znati ako si zavrsio barem osnovnu skolu... i, metafizika se ne bavi matematikom. i tu si u krivu.
Znanost je u početku bila ona koja se DRŽALA činjenica, a ne svojih teorijskih bajki kao sada, sve sam jasno napisao, upravo kako i jeste.

Napisao sam također da će prvo predavanje biti skupo a ne knjiga, treba čitati s razumijevanjem.

I nema veze što nije onda bilo kretanje Zemlje u odnosu na Sunce, jer ZNA se koliko to danas traje, pa se time dobilo BILIJUNE zemaljskih godina, i tebi treba sve ko malom djetetu objašnjavati, ali neka, eto.

I dobro ja baratam matematikom, dapače, iako nisam fakultetski obrazovan kao neki matematičari, a koji su SLIJEPI kraj zdravih očiju, jer ne vide ono očigledno, da se MOŽE dijeliti s Nulom, i da je Nula istovremeno i JEDNINA ali i beskonačna MNOŽINA, i kada se to UVRSTI u formule sa prostorom i vremenom DOBIJEMO sve dimenzije koje postoje, i metafizika i te kako se služi matematikom, uvjeriti ćeš se u to, samo je pitanje, KADA ćeš bilo što od toga DO KRAJA razumjeti, ozbiljno, samo kažem, vidjeti ću KOLIKO ćeš od prve razumjeti moju teoriju kada ju objavim.

I vidio sam koliko se razumiješ u metafizičku matematiku kada ne znaš izračunati KOLIKO ima prostornih dimenzija sveukupno a data ti je formula u onom zadatku o dva najmanja prostora, samo kažem, dobar matematičar to lako izračuna, e da!
posto tvrdis ovo sto tvrdis, a matematika se da predstaviti samo putem formula onda nam samo ostaje da cekamo da ih prezentujes. ako to tvoji dokazi pokazu ja cu biti prvi zainteresovan da vidim kakvo otkrice dalje slijedi. dobro. onda cekamo te dokaze, pa cemo dalje...

ove ostale gluposti cemo ostaviti za poslije, jer ovo sto tvrdis je nesto novo sto zahtijeva dokaz, pa ces time pokazati i da si ozbiljan u ostalom sto govoris...
Dozer

#538 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Napusti nas @teodati , a da nam ne razjasni ove neke sitnice....
Dope_Man

#539 Re: "Teorija svega"

Post by Dope_Man »

Veliki Mesija se samo povukao da jos jednom procita svoju knjigu prije objave, i sasije odijelo za sastanak sa Milanovicem.

Nije gotovo dok sudija ne svira kraj, lopta je kocka.
Dozer

#540 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

:lol:

Ja imam osjecaj da je on negdje procitao teoriju struna, ali je nije bas najbolje shvatio, pa je iz toga onda izvukao nekakvu svoju viziju svega toga i na neki djeciji nacin to pokusava prikazati o bjasniti. Kao sto znamo, teorija struna se naziva jos i - teorija svega.
Avetinho

#541 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Dozer wrote: 15/05/2023 12:58 :lol:

Ja imam osjecaj da je on negdje procitao teoriju struna, ali je nije bas najbolje shvatio, pa je iz toga onda izvukao nekakvu svoju viziju svega toga i na neki djeciji nacin to pokusava prikazati o bjasniti. Kao sto znamo, teorija struna se naziva jos i - teorija svega.
Garantujem ti da Teodor nije ništa pročitao. Arogantni bezobraznik je nešto načuo u nekoj sekti koja ga je privukla ne bi li ispunio onu rupetinu koja u njemu zjapi jer je od rane mladosti luftao časove da bi trovao mozak nikotinom i alkoholom. Eno sam lijepo kaže da nije išao u škole; nema veze što nije, ima masa finih ljudi koji nisu obrazovani po standardima. Ali kolika je arogancija potrebna da neko kaže "samo ja znam", a u isto vrijeme svima oko sebe pokazuje da apsolutno ništa ne zna od onoga što bi bilo potrebno da se o nečemu ovakvome diskutuje. Ta arogancija i taj bezobrazluk samo zaslužuje da se ovome čovjeku ruga i da ga izvrgava podsmijehu svako ko s njim dođe u dodir, a ne da se smisleno raspravlja, jer Teodor za to niti je sposoban ni obdaren, niti je potkovan.
Mr.Sojic

#542 Re: "Teorija svega"

Post by Mr.Sojic »

E da :lol:

Ostadoše li od lafinjaša makar dugmići ili su i oni nestali u okrugloj kocki na ćošak :lol:
megaribi1

#543 Re: "Teorija svega"

Post by megaribi1 »

Ima nekih poklapanja. Bozonska teorija struna zaista zahtjeva 26 dimenzija. I da je zasnovana na jednodimenzionalnim objektima (a njihova širina je zaista 0). Ali izvođenje je toliko teško, da je on to mapirao na 26 pravaca poput kockica Rubikove kocke 3x3x3 , koja je i dalje trodimenzionalna.
belfy

#544 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

megaribi1 wrote: 15/05/2023 20:48

Ima nekih poklapanja. Bozonska teorija struna zaista zahtjeva 26 dimenzija. I da je zasnovana na jednodimenzionalnim objektima (a njihova širina je zaista 0). Ali izvođenje je toliko teško, da je on to mapirao na 26 pravaca poput kockica Rubikove kocke 3x3x3 , koja je i dalje trodimenzionalna.
i, sve to bi bilo u redu da je zaista poceo sa tom pricom i drzao se iste ili pokusavao gurati dalje istu. no, nakon saznanja da je na drugim forumima gurao nesto sasvim drugo cijela prica pada u vodu. no, tu se moze cak i poentirati, ali ne bih da mu pruzim takve mogucnosti direktno ukazujuci na iste. mislim... nije ni da bi mu koristile vise od korak -dva, ali svejedno...
adsubzero

#545 Re: "Teorija svega"

Post by adsubzero »

Hahaha jao teme... Covjeku vanzemaljci dali sve moguce odgovore i on dodje na temu i napise A+B=C, kaze "eto sve sam objasnio, a vi ste krivi sto ne mozete da razumijete ovako nesto jednostavno" :lol:
Mr.Sojic

#546 Re: "Teorija svega"

Post by Mr.Sojic »

E da :lol: , gdje nestade lafinjaš?

Da ga nisu vanzemaljci oteli da im objasni teoriju svega :mrgreen:
teodati

#547 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

megaribi1 wrote: 15/05/2023 20:48

Teorija struna je fantazija a ne stvarnost, prava stvarnost nije u IZMIŠLJANJU dimenzija nego RAČUNANJU koliko ih sveukupno ima, a za to znanost još nije sposobna, kratko i jasno.
Avetinho

#548 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Znao sam da nekad puštaju za vikend, ali utorkom?
teodati

#549 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 12/05/2023 12:02 Dragi Teo..... Ti bas ne razumijes da je tvoja famozna formula koju stalno potezes, ono nesto np+np2 - zapravo nista.

Hoces da se igras s tom formulom? OK. Onda moras shvatiti da svaka formula mora sadrzavati mjerljive elemente. U ovoj tvojoj "formuli" bukvalno nsita nije mjerljivo.
Sta je "np", kako se izrazava, u kojim mjerama, jedinicama, cime....? NultiProstor+NultiProstor2 je - sta ba? Hajde nam ti "razradi" dalje ovu tvoju "formulu"....
Dokazi nam da znas o cemu pricas, kao i da si sposoban sam svoju formulu objasniti daljom razradom.
Kako nije mjerljivo, NAJMANJI prostor i te kako je mjerljiv u NAŠOJ DIMENZIJI, samo što mi ljudi NEMAMO tehnologiju da dođemo ne samo ispod Planckove duljine, nego DO KRAJA mikrosvijeta koji i te kako postoji, jer dalje manje od Nultog prostora NEMA, pametnome dosta.

I onda ona formula i te kako ima smisla, ali treba imati pameti da se to shvati, bolje rečeno ZNANJA o postanku, a što nitko od ljudi još nema, samo kažem.

I jedan prostor i dva takva prostora NISU isto veliki u nekoj dimenziji, to i vrapci već znaju, e da! :-D
teodati

#550 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Eto jedne sitnice iz moje teorije koja možda na prvi pogled zvuči nelogično, ALI, Bog koji postoji prepun je takvih stvari, biti će teško sve to shvatiti do kraja, ali što se mora nije teško, eto:

"Osim ove naše dimenzije prostor-vremena u kojoj postoji naš svemir, ima mnogo drugih dimenzija prostor-vremena, a svaka je DRUGAČIJE veličine u drugim dimenzijama nego je to u vlastitoj dimenziji, mada su u biti sve ISTO velike."

Kako je to moguće, objasniti će u detalje moja "teorija svega" dakako, e da! :thumbup:
Post Reply