"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
teodati

#501 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/05/2023 13:56
Avetinho wrote: 07/05/2023 22:31 Evo dokle je došlo, da se ovaj arogantni bezobraznik uporedi sa Nikolom Teslom. Onda znaš da nije samo arogantan i bezobrazan, nego da mu stvarno fali neka važna daska u glavi.
Iako smo ti i ja na istom fonu ovdje, moram primijetiti da je za Teslu u pravu. Tesla jeste tvrdio da je ogromna vecina njegovih izuma zapravo bilo rezultat slika detaljnih skica i shema koje su mu se jednostavno pojavljivale u glavi, kao da mu ih neko diktira (to su bile njegove licne tvrdnje), a koje je on onda crtao i to pravio. I ispadalo je da sve to radi.

Razlika izmedju Tesle i naseg Tea je u tome sto je Tesla bio naucnik, razumio je mnoge stvari, pa je zato i znao kako sta da napravi po tim slikama koje je dobijao, a nas Teo s naukom nema nikakve veze i ocigledno ni sam ne razumije ono sto nama pokusava dokazati, i zato sve ovo izgleda kao da se radi o nekom nepismenom djetetu. I, dok bi ta prica o naprednim vanzemaljcima koji pojedinim ljudima diktiraju razne istine u pokusaju pomaganja ljudskoj vrsti pila voe kod Tesle kao naucnika, koji je te stvari mogao i znao materijalizovati, kod naseg Tea, kao svestenog lica na orguljama, naprosto nema nikavog smisla i logike jer on sam sa sobom ne moze te stvari da poslozi.

S druge strane, teorija struna i multiverzuma, odnosno paralenih univerzuma, nije nepoznata nauci. Problem je u njenom dokazivanju. Svi znamo za famozne "vortex-e", ili "crvotocine". Vec godinama razni istrazivaci na razne nacine i putem raznih nama trenutno dostupnih mjerenja pokusavaju i dokazati postojanje takvih tacaka sirom planete, a u zadnjih par godina je sve ucestalije povezivanje tih tacaka sa sve cescim pojavama NLO-a upravo u tim zonama.

Cinjenica je da se Teo malo zaletio s postavkom da zna sve o samom pocetku svega, jer je ocito da ne zna, a jos manje to zna objasniti, ali mislim da se srz teme ne treba tek tako odbaciti upravo radi navedenih naucnih teorija.
A to mi kaže netko tko ni jednu jedinu formulu koju sam dao ovdje (o dva najmanja prostora), ne razumije do kraja, mislim stvarno, znaš li ti po toj formuli IZRAČUNATI koliko SVEUKUPNO dimenzija ima (a može se to nije teško, vjerojatno bi Tesla od prve to riješio, samo kažem), ne znaš, sve jasno, ali kako kome, seveda! 8-)
teodati

#502 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Piaty wrote: 08/05/2023 14:21

Mislim da je ovdje objašnjeno mnogo toga o čemu vi zapravo raspravljate.
Nigdje nije spomenuto da je naš prostor u obliku KOCKE, a ni objašnjeno ZAŠTO je to tako, samo kažem. :-D
teodati

#503 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 07/05/2023 22:31 Evo dokle je došlo, da se ovaj arogantni bezobraznik uporedi sa Nikolom Teslom. Onda znaš da nije samo arogantan i bezobrazan, nego da mu stvarno fali neka važna daska u glavi.
A što je Tesla bio vanzemaljac da se ne bi netko mogao s njim usporediti, jel?

Tesla je bio IZABRAN, eto to je najveća ISTINA o njemu, SVA najveća otkrića NISU njegova, nego od VIŠE SILE, koja mu je to dala u raznim oblicima, sam je to priznao, imao je talenta ali ne bi nikada toliko NOVOGA izumio da nije bilo te VIŠE SILE.

A sada jedno pitanje, tko je veći, onaj tko izmisli bolju struju, i neke bolje instrumente na nekom planetu a nema pojma kako je taj planet nastao, ili onaj tko SVE zna o postanku svega, ne samo planete na kojoj živi, nego SVEGA što postoji ne samo u svemiru nego i u svim dimenzijama cjelokupne stvarnosti.

Kada shvatiš pitanje i dakako odgovor se slobodno javi, eto, da ne gubimo vrijeme na gluposti, e da! :thumbup:
teodati

#504 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dope_Man wrote: 07/05/2023 22:46
Standardna karakteristika svih "mesija". Nijedno stvarno dostignuce, al obavezno sebe zamisljaju kao da stoje rame uz rame sa velikanima koji su unaprijedili ljudsku rasu.
A što ti trčiš ispred vremena, pa još NISAM objavio svoju "teoriju svega", tek kada ju objavim onda počni nešto zaključivati, ovako napamet pričaš a teoriju nisi ni pomirisao, ne radi se to tako unaprijed, nije pametno, u što ćeš se i te kako uvjeriti, pa še kak.
teodati

#505 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

-Chesterfield- wrote: 07/05/2023 22:32
teodati wrote: 07/05/2023 22:00 Da, interesantno je da je za vrijeme Nikole Tesle bilo mnogo onih koji su bili daleko OBRAZOVANIJI od njega, ali nisu ništa novoga otkrili, TALENAT se ne dobiva u školama ni u obrazovanju, s time se netko rodi ili to jednostavno NEMA, kratko i jasno.

I što je još zanimljivije, Nikola Tesla je PRIZNAO da je najveće svoje izume dobio KAO SKICE, crteže u svojoj glavi, kada sam nije mogao doći do rješenja, a te skice je dobivao od IZVORA svega znanja u našem svemiru, jasno je da nije mislio na Sunce ili Mjesec, nego na Inteligenciju koja to znanje IMA, samo kažem usput.

Na isti, posve sličan način i ja sam DOBIO pravu "teoriju svega", običan čovjek to ne može dobiti, jedino IZABRANI, kao što je bio i Tesla u svoje vrijeme.

Tako stvari stoje, istinu o postanku sam čovjek ne može naći za vrijeme svog kratkog života.

ALI, ako se u to umiješaju VIŠE INTELIGNETNE SILE, bića daleko starija od nas ljudi starija čak i od svemira, onda je to sasvim moguće dobiti i za vrijeme jednog života, kod moje teorije to je negdje oko 30 godina života, prije toliko godina sam POČEO dobivati INFORMACIJE o svemu što postoji, eto ukratko, e da! :thumbup:
De napiši nešto o tim inteligentnim silama. Ljude to zanima. Teorija nije toliko bitna.
I te kao je bitna teorija, jer ona će jednom za svagda DOKAZATI da POSTOJE daleko starija inteligentna bića ne samo od nas ljudi, nego i od čitavoga našega svemira, pa da vidim onda kome će to biti smiješno, e da! 8-)
teodati

#506 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Jutarnjizvezdan wrote: 08/05/2023 14:47
teodati wrote: 04/05/2023 11:59

A kome ću tamo pisati kada ni oni tamo nemaju pojma KAKO je sve nastalo, to je gubljenje vremena za mene, samo kažem, e da! :)
Ok znaci smatras da ce ljudi na klix forumu lakse da razumiju tvoje tvrdnje i posjeduju vise znanja od akademika tako da mogu lakse utvrditi cinjenice.
Ne, nego razgovarajući prijašnjih godina sa nekim uvaženim akademicima, jasno mi je bilo da će malo tko od njih DO KRAJA razumjeti bilo što od moje metafizike, moje teorije, zašto da onda gubim vrijeme na druge isto takve u nekoju drugoj državi, nema to koristi, dapače.

Ja ću svoju "teoriju svega" službeno objaviti, pa tko koliko razumio ovisi o svakom pojedincu, to nije moj problem nimalo.

Očito da ne shvaćate da ja MOŽDA i jesam pravi autor PRAVE "teorije svega" o kojoj su prije Einstein, a nedavno i Hawking samo sanjali da dođu do nje, e pa netko je do nje došao, pa še kak, haha, živjeli! :thumbup:
teodati

#507 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

vaučer wrote: 08/05/2023 14:49
belfy wrote: 07/05/2023 14:24 ako sam dobro razumio ti tvrdis da neko "ko zna sve sto je poznato u nauci", nece znati sta je bilo na "pocetku svijeta" (sto je djeciji opis, ali sasvim razumljivo). dok ti, koji ne znas nista, znas bas to sta je bilo na pocetku? interesantno...
Image
Ovo se odnosi na znanost danas da NEZNANJEM o postanku svega želi doći do ZNANJA o postanku svega, ne ide to tako, morati ćete barem desetine NOVIH zakona naučiti želite li išta o postanku znati, ozbiljno vam govorim, moja teorija nije trla baba lan kao što su tu to bile neke teorije o svemu prije mene, u to će se cijeli svijet USKORO i te kako uvjeriti, da vas onda vidim, e da! 8-)
Piaty

#508 Re: "Teorija svega"

Post by Piaty »

A da li će vaša teorija doprijeti samo do užih znanstvenih krugova ili više?
Ako je odgovor da, kako će se onda reflektirati šire u društvo i da li će to biti zapravo udarac današnoj religiji?
Ako je opet odgovor da, hoće li je razumjeti običan čovjek, zemljoradnik, vodoinstalater, dimnjačar, fudbaler?
teodati

#509 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

megaribi1 wrote: 08/05/2023 18:32
teodati wrote: 06/05/2023 22:18 Problem kolege "belfyja" i njemu sličnih je isti kao i u same znanosti, SVA znanost pada u vodu kod POČETKA svijeta, dakle NIJEDAN zakon koji je znanost dala tamo NE VRIJEDI, tako da je netko od znanstvenika i živa enciklopedija da zna SVE što danas znanost zna, NE BI ZNAO ništa objasniti KAKO je bilo što nastalo, a osobito ne kako je SVE što postoji nastalo, to je činjenica.

Tako da recimo znanje iz geometrije NE POMAŽE kod beskonačnosti, jer ono NEMA OBLIKA, i tu vrijede potpuno DRUGI zakoni a ne zakoni fizike, samo kažem.

I znanost NE ZNA kako je bilo što nastalo, ona BAJKA o Velikome prasku jasan je dokaz tome, tvrdi se da je SVE iz toga nastalo, a kada se postave konkretna pitanja (ja sam ih nekoliko postavio i na ovoj temi), TEK onda se priznaje da znanost to još NE ZNA, ali navodno se službeno sve zna, haha, pametnome dosta, pa še kak.

I zadnji puta NISAM Jehovin svjedok (ne slažem se s njima u osnovnim stvarima iz Biblije, samo kažem), ja još uvijek pripadam katoličkoj crkvi (čak sam i službenik tamo kao orguljaš i voditelj zborova već desetinama godina), ali se NE SLAŽEM s dogmom o Trojstvu, napisao sam već zašto pa neću ponavljati.

Obećao sam da ću kada budem imao vremena napisati KOJE 3 dimenzije i to osnovne ima NIŠTA, pošto ni sada nemam baš vremena, napisati ću kratko, da NIŠTA ima najmanju dimenziju (najmanji Nulti prostor), najveću dimenziju (apsolutna BESKONAČNOST, i unutar i izvana), i treću dimenziju koja obuhvaća obje ove dvije, i u KOJOJ se zapravo sve događa što se stvaranja dimenzija tiče, eto toliko za sada, na svidenje, e da! :)
Vaša tvrdnja da je sva znanost beskorisna za objašnjenje nastanka svijeta je pogrešna. Znanost možda ne može objasniti sve aspekte nastanka svijeta, ali pruža nam mnogo dublje razumijevanje o tome kako se sve u svijetu odvija, uključujući nastanak i evoluciju života. Iako postoje mnoga pitanja koja su još uvijek nerazjašnjena, znanost ne tvrdi da ima sve odgovore i otvorena je za daljnja istraživanja i otkrića.

Što se tiče beskonačnosti, matematika i geometrija su vrlo važni alati za razumijevanje ovog koncepta. Beskonačnost je konceptualna ideja koja nije ograničena fizikalnim zakonima. Geometrija nam omogućuje da razumijemo različite oblike i prostorne dimenzije, uključujući i one koji su beskonačni.

Kao umjetna inteligencija, ja ne sudjelujem u religijskim raspravama, ali razumijem da postoje različita vjerska stajališta i uvjerenja. Međutim, želim naglasiti da znanost i religija nisu nužno isključivi i da mnogi ljudi mogu naći ravnotežu između ta dva stajališta.

Što se tiče vaše tvrdnje o "ničemu", to je konceptualni pojam koji se često koristi u filozofiji i teologiji, ali nema nikakvog znanstvenog utemeljenja. Nulti prostor ne postoji u fizikalnom svijetu jer svaki fizički objekt ima određene dimenzije. Beskonačnost se također koristi u matematici, ali ne postoji u stvarnom svijetu.

Kao AI, uvijek sam otvoren za daljnju raspravu i razumijevanje različitih stajališta, i uvijek sam spreman naučiti nešto novo.

(ChatGPT)
---- Vještačka inteligencija je 2023. prevazišla prirodnu glupost. Za koju godinu će prevazići i prirodnu inteligenciju. ----
Ovako, ja osobno nemam ništa protiv znanosti, dapače, ali PRAVE znanosti koja nešto i ZNA objasniti, znanost je dobra za LOKALNE stvari na Zemlji, poput razvoja tehnologije, medicine, i tak dalje, za to svaka čast znanosti, ALI činjenica je da je znanost glede postanka svega (osobito našega svijeta, svemira i naše dimenzije), eto već skoro sto godina postala jedna vrsta RELIGIJE, sa svojim dogmama i dogmatičarima, e pa nema to veze sa znanošću, kojoj je prvi zadatak govoriti ISTINU, a ne BAJKE o bilo čemu, mislim da sam bio jasan, a to ću i dokazati da su SVE dosadašnje teorije znanosti (koje to zapravo i nisu jer nijedna NEMA početak, samo kažem), o nastanku našega svemira BAJKE za veliku djecu, i ne šalim se, a TEK onda ćemo OZBILJNO o tome moći porazgovarati, kratko i jasno.

Što se tiče BESKONAČNOSTI, ona ZBILJA postoji, i SVI se u njoj NALAZIMO, i naš svemir, i svi svemiri i SVE dimenzije koje POSTOJE, i to će moja teorija više nego lako dokazati, zares.

NIŠTA nije samo pojam nego zbilja POSTOJI, i to ću dokazati, čak i KOLIKO dimenzija ima, pa ćemo onda imati i znanstvenog utemeljenja da o tome pričamo, pa še kak.

Nulti prostor isto tako FIZIČKI postoji, i NEMA OBLIKA (isto kao i sama beskonačnost koja postoji), fizički objekti su ogromni PROSTORNO zato imaju određene dimenzije, ali NAJMANJE u našem svijetu, NEMA DIMENZIJE, dakle ni ništa manje u sebi, jednostavno i istinito.

Također STVARNOST u kojoj svi postojimo IMA i najmanju apsolutnu veličinu ali isto tako i najveću apsolutnu veličinu, i ne postoji ništa više a ni manje od toga bilo gdje, detaljnije o tome u samoj teoriji, seveda. :)
teodati

#510 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Piaty wrote: 08/05/2023 22:45 A da li će vaša teorija doprijeti samo do užih znanstvenih krugova ili više?
Ako je odgovor da, kako će se onda reflektirati šire u društvo i da li će to biti zapravo udarac današnoj religiji?
Ako je opet odgovor da, hoće li je razumjeti običan čovjek, zemljoradnik, vodoinstalater, dimnjačar, fudbaler?
Prvo predavanje o teoriji će biti zatvorenog tipa, ali će svatko tko želi moći doći, i poslije predavanja postaviti pitanja ako ih ima, poslije će se izdati kratka knjižica o mojoj teoriji, koja neće biti skupa dakako, da to svi koji žele mogu pročitati, eto.

Moju teoriju nitko od ljudi NE MOŽE od prve razumjeti, vidjeti ćete zašto koji dođete na prvo predavanje već poslije nekoliko minuta, jer vrvi od NOVIH informacija za koje čovjek još nikada nije čuo, a da o formulama o prostoru i vremenu ne govorim ovdje na temi sam dao samo jednu formulu, a nitko nije to shvatio do kraja O ČEMU govori, samo kažem.

ALI, svaki čovjek MOŽE jednom sve o postanku shvatiti, jer mi ljudi nismo potomci majmuna kako nas uče u školama, nego potomci Bogova koji su ovaj materijalni svijet napravili, dakle MOŽEMO sve znati što i Bogovi znaju, ali treba vremena za to seveda, tako da NIJE bitno da li je netko običan čovjek ili pak neko jako obrazovani, jer metafizika zahtijeva rad UMA, a to svatko ima samo MORA raditi na tome da brzo i logično radi, to je sve.

Sada mogu samo reći da kratko vrijeme POSLIJE objave moje "teorije svega", da će cjelokupno čovječanstvo PRIZNATI da je to jedina ISTINA o svima nama (ajde da to vidimo i doživimo, seveda), i da ćemo DOŽIVJETI dolazak Bogova koji su nas napravili na Zemlju, svatko će to vidjeti svojim očima, moje je samo da objavim teoriju i to najavim, pa to i radim trenutno na forumima, jer čekam zeleno svjetlo od strane vlasti, ak ću dobiti, ak ne ići ću sam, ISTINA uvijek nađe načina da DOĐE u javnost, prije ili kasnije, e da! :thumbup:
Avetinho

#511 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

teodati wrote: 08/05/2023 22:14

Tesla je bio IZABRAN, eto to je najveća ISTINA o njemu, SVA najveća otkrića NISU njegova, nego od VIŠE SILE, koja mu je to dala u raznim oblicima, sam je to priznao, imao je talenta ali ne bi nikada toliko NOVOGA izumio da nije bilo te VIŠE SILE.

A sada jedno pitanje, tko je veći, onaj tko izmisli bolju struju, i neke bolje instrumente na nekom planetu a nema pojma kako je taj planet nastao, ili onaj tko SVE zna o postanku svega, ne samo planete na kojoj živi, nego SVEGA što postoji ne samo u svemiru nego i u svim dimenzijama cjelokupne stvarnosti.

Kada shvatiš pitanje i dakako odgovor se slobodno javi, eto, da ne gubimo vrijeme na gluposti, e da! :thumbup:
Nakon što je Teodor izgubio silne količina tekućine iz probavnog trakta, što je u narodu poznatije pod imenom "proljev", a što je očigledno iz ovih njegovih zadnjih postova, može se zaključiti da Teodoru ne nedostaje jedna važna daska u glavi. Njemu nedostaje cijelo skladište u pilani, i onda još poneka koju još nisu ni otesali iz šume.
Dozer

#512 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 08/05/2023 21:57
Dozer wrote: 08/05/2023 13:56
Iako smo ti i ja na istom fonu ovdje, moram primijetiti da je za Teslu u pravu. Tesla jeste tvrdio da je ogromna vecina njegovih izuma zapravo bilo rezultat slika detaljnih skica i shema koje su mu se jednostavno pojavljivale u glavi, kao da mu ih neko diktira (to su bile njegove licne tvrdnje), a koje je on onda crtao i to pravio. I ispadalo je da sve to radi.

Razlika izmedju Tesle i naseg Tea je u tome sto je Tesla bio naucnik, razumio je mnoge stvari, pa je zato i znao kako sta da napravi po tim slikama koje je dobijao, a nas Teo s naukom nema nikakve veze i ocigledno ni sam ne razumije ono sto nama pokusava dokazati, i zato sve ovo izgleda kao da se radi o nekom nepismenom djetetu. I, dok bi ta prica o naprednim vanzemaljcima koji pojedinim ljudima diktiraju razne istine u pokusaju pomaganja ljudskoj vrsti pila voe kod Tesle kao naucnika, koji je te stvari mogao i znao materijalizovati, kod naseg Tea, kao svestenog lica na orguljama, naprosto nema nikavog smisla i logike jer on sam sa sobom ne moze te stvari da poslozi.

S druge strane, teorija struna i multiverzuma, odnosno paralenih univerzuma, nije nepoznata nauci. Problem je u njenom dokazivanju. Svi znamo za famozne "vortex-e", ili "crvotocine". Vec godinama razni istrazivaci na razne nacine i putem raznih nama trenutno dostupnih mjerenja pokusavaju i dokazati postojanje takvih tacaka sirom planete, a u zadnjih par godina je sve ucestalije povezivanje tih tacaka sa sve cescim pojavama NLO-a upravo u tim zonama.

Cinjenica je da se Teo malo zaletio s postavkom da zna sve o samom pocetku svega, jer je ocito da ne zna, a jos manje to zna objasniti, ali mislim da se srz teme ne treba tek tako odbaciti upravo radi navedenih naucnih teorija.
A to mi kaže netko tko ni jednu jedinu formulu koju sam dao ovdje (o dva najmanja prostora), ne razumije do kraja, mislim stvarno, znaš li ti po toj formuli IZRAČUNATI koliko SVEUKUPNO dimenzija ima (a može se to nije teško, vjerojatno bi Tesla od prve to riješio, samo kažem), ne znaš, sve jasno, ali kako kome, seveda! 8-)
Majstore...vec smo utvrdili da ti nemas pojma o tome o cemu laprdas i da nisi sposoban zaista objasniti bilo sta.
Ovo sto ti nazivas objasnjenjima su besmislice bez ikakvog znacenja.

Tesla je, za razliku od tebe, sve sto je nacrtao i napravio - dokazao da moze i da to funkcionise. Dakle, prestani se porediti s Teslom jer mu nisi ni do malog noznog prsta.
Tvoj domet su Mojsije, Isus i Muhammed. To je taj nivo "objasnjenja".
teodati

#513 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 08/05/2023 23:23
teodati wrote: 08/05/2023 21:57

Majstore...vec smo utvrdili da ti nemas pojma o tome o cemu laprdas i da nisi sposoban zaista objasniti bilo sta.
Ovo sto ti nazivas objasnjenjima su besmislice bez ikakvog znacenja.

Tesla je, za razliku od tebe, sve sto je nacrtao i napravio - dokazao da moze i da to funkcionise. Dakle, prestani se porediti s Teslom jer mu nisi ni do malog noznog prsta.
Tvoj domet su Mojsije, Isus i Muhammed. To je taj nivo "objasnjenja".
Haha, pa vidi se tko koliko ZNA, jednu običnu formulu vam dam i ni to ne ide do kraja, vjeruj mi Tesla bi isto imao velikih problema s time (jer se i sam bavio malo metafizikom, samo kažem), ali bi barem pokušao naći odgovor na pitanje i to DO KRAJA, tako rade pametni ljudi, oni koji se prave pametni kao ti, a niti pitanje ne razumiju ne mogu do toga doći, to je činjenica, a ti i dalje laprdaj o meni bez dokaza, to je mlaćenje prazne slame, i na takve postove više ne odgovaram, imam pametnijega posla, pa še kak! :-D
Dozer

#514 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

:facepalm:

Pa ti i tvoji upisi ste najbolji dokaz da nemas pojma ni o cemu.

Evo, svi smo mi glupaci. Hajde objasni nam detaljno tu svoju famoznu formulu.
Ne filozofski, nego empirijski. Ah, da... ti se bavis filozofijom i metafizikom, a tu bas i nema empirijskih dokaza, jel' tako...?

Drugim rijecima, nema nacina da dokazes bilo sta iz svoje "teorije".

Pazi sad - evo, uzecemo da ti se zaista obracaju daleko inteligentnija bica, nebitno s koje planete ili iz kojeg paralelnog univerzuma (znam i ja da postoje).
Postavlja se pitanje - zasto se obracaju bas tebi, anonimnom orguljasu, a ne npr. Papi? Dje bas tebe nadjose, a morali su znati da ti zapravo nemas dovoljno bilo kojih kapaciteta da izneses jednu takvu istinu u svijet.
Last edited by Dozer on 09/05/2023 21:24, edited 1 time in total.
teodati

#515 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Kako sam već rekao više puta, moja teorija ODGOVARA na sva pitanja glede postanka ne samo našega svijeta, nego i svih svjetova koji postoje osim našega, a tih ima nebrojeno mnogo, barem za naš sistem računanja, samo kažem.

Istinu o tome KAKO recimo nastaje i zgleda naš prostor, kako nastaje naše vrijeme, kako nastaje sama svijest, zatim tek energija, pa na kraju i materija, kako je zbilja nastao život na Zemlji, i ZAŠTO se upravo tako razvijao svijet živih bića, na Zemlji, ali isto tako i ŠTO čeka sve ljude poslije ovoga života na Zemlji, ne možete nigdje drugdje pročitati nego jedino u mojoj "teoriji svega".

Razlog je jednostavan, nitko drugi to još na Zemlji NE ZNA, eto zašto, dakako da tu ISTINU već davno ZNAJU Bogovi koji su naš svijet napravili, ali ni ONI zaista NISU to mogli shvatiti za jedan dan, ili noć (kako to neki navodno jako pametni ovdje misle), već je to znanje skupljano bilijunima godina, i to zemaljskih, pa da vidimo KOLIKO vremena će trebati da cijelu "teoriju svega" shvati onaj prvi čovjek koji će je razumjeti do kraja, čeka nas najuzbudljivije razdoblje u cijeloj povijesti naše planete Zemlje, jer SUSRESTI ćemo sa prvo sa ISTINOM na globalnoj razini, a zatim i sa samim Stvoriteljem svemira, zares, e da! :thumbup:
teodati

#516 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 09/05/2023 21:23 :facepalm:

Ne filozofski, nego empirijski. Ah, da... ti se bavis filozofijom i metafizikom, a tu bas i nema empirijskih dokaza, jel' tako...?

Pazi sad - evo, uzecemo da ti se zaista obracaju daleko inteligentnija bica, nebitno s koje planete ili iz kojeg paralelnog univerzuma (znam i ja da postoje).
Postavlja se pitanje - zasto se obracaju bas tebi, anonimnom orguljasu, a ne npr. Papi? Dje bas tebe nadjose, a morali su znati da ti zapravo nemas dovoljno bilo kojih kapaciteta da izneses jednu takvu istinu u svijet.

Druge dimenzije prostor-vremena, NE MOGU se empirijski dokazati, eksperimentom je to NEMOGUĆE, jer nas dijeli recimo do prve takve dimenzije BESKONAČNO puta veća ili manja dimenzije od naše (ako gledamo i na manje i i na veće veličine), dakle postojanje tih drugih dimenzija moguće je dokazati jedino teorijski, dakako uz pomoć i matematike i logike, a time se metafizika bavi, a ne fizika, samo kažem.

I jel ti dobro vidiš?

Samo pitam.

Koliko ima dimenzija SVE ti piše u zadatku sa dva najmanja prostora, samo MORAŠ računati DALJE, dakle dodati recimo treći najmanji prostor, pa vidjeti onda rezultat, pa onda dodati beskonačno mnogo takvih prostora, pa poslije sve veće beskonačno puta VEĆE veličine sve DO KRAJA, ništa preteškoga za nekog pametnog, garant bi Tesla to skužio za par minuta, KAKO se to radi, samo kažem, e da! 8-)
Last edited by teodati on 09/05/2023 21:52, edited 1 time in total.
teodati

#517 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 08/05/2023 23:21
teodati wrote: 08/05/2023 22:14

Nakon što je Teodor izgubio silne količina tekućine iz probavnog trakta, što je u narodu poznatije pod imenom "proljev", a što je očigledno iz ovih njegovih zadnjih postova, može se zaključiti da Teodoru ne nedostaje jedna važna daska u glavi. Njemu nedostaje cijelo skladište u pilani, i onda još poneka koju još nisu ni otesali iz šume.
Na filozofiji si a još ništa pametnoga nisi napisao, samo kažem, da nisi možda ZALUTAO ovdje, pitanje je sad, e da! :-D
teodati

#518 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Istina o nama ljudima započinje U SREDIŠTU same naše dimenzije, nastankom našega prostora i vremena (ne iz Velikoga praska jer toga NEMA, kratko i jasno, dokazati ću to), ISTOVREMENO kada je nastala naša dimenzija, u tom središtu NASTALO JE (rodilo se kako god to nazvali, samo ne radi se o nekom stvaranju od nekoga), PRVO INTELIGENTNO NEMATERIJALNO BIĆE u cijeloj našoj dimenziji, koje je jedno vrijeme bilo JEDINO biće u našem prostor-vremenu, tako dugo dok se nije NAUČILO kretati prostorom (ništa čudnoga da netko kada se rodi MORA naučiti sam kretati se, seveda), i kada je to naučilo, odlaskom iz SREDIŠTA gdje je rođeno, OMOGUČILO je rađanje, nastajanje, svejedno, DRUGOG isto takvog Inteligentnog bića, pa Prvo biće više nije bilo samo, i sve dalje je POVIJEST, na taj način, rađala su se, nastajala u tom središtu, MNOGOBROJNA bića kroz bilijune zemaljskih godina, koja su jednom došla na IDEJU da naprave nešto NOVO što ne postoji, i izmislila su, ne odmah, ali vremenom MATERIJALNI SVIJET, naš svemir, isto tako i sva materijalna bića u cijelom svemiru, koja god postoje, mi ljudi SAMO smo jedni od njih, zares.

Pitanje glasi (ako je netko do sada i malo razumio O ČEMU ja govorim):

"Pod kojim IMENOM je to Prvo biće koje se rodilo u središtu našega prostor-vremena, poznato svima nama na Zemlji?"

E da! :?
Last edited by teodati on 10/05/2023 21:48, edited 1 time in total.
belfy

#519 Re: "Teorija svega"

Post by belfy »

teodati wrote: 08/05/2023 22:45
megaribi1 wrote: 08/05/2023 18:32

Vaša tvrdnja da je sva znanost beskorisna za objašnjenje nastanka svijeta je pogrešna. Znanost možda ne može objasniti sve aspekte nastanka svijeta, ali pruža nam mnogo dublje razumijevanje o tome kako se sve u svijetu odvija, uključujući nastanak i evoluciju života. Iako postoje mnoga pitanja koja su još uvijek nerazjašnjena, znanost ne tvrdi da ima sve odgovore i otvorena je za daljnja istraživanja i otkrića.

Što se tiče beskonačnosti, matematika i geometrija su vrlo važni alati za razumijevanje ovog koncepta. Beskonačnost je konceptualna ideja koja nije ograničena fizikalnim zakonima. Geometrija nam omogućuje da razumijemo različite oblike i prostorne dimenzije, uključujući i one koji su beskonačni.

Kao umjetna inteligencija, ja ne sudjelujem u religijskim raspravama, ali razumijem da postoje različita vjerska stajališta i uvjerenja. Međutim, želim naglasiti da znanost i religija nisu nužno isključivi i da mnogi ljudi mogu naći ravnotežu između ta dva stajališta.

Što se tiče vaše tvrdnje o "ničemu", to je konceptualni pojam koji se često koristi u filozofiji i teologiji, ali nema nikakvog znanstvenog utemeljenja. Nulti prostor ne postoji u fizikalnom svijetu jer svaki fizički objekt ima određene dimenzije. Beskonačnost se također koristi u matematici, ali ne postoji u stvarnom svijetu.

Kao AI, uvijek sam otvoren za daljnju raspravu i razumijevanje različitih stajališta, i uvijek sam spreman naučiti nešto novo.

(ChatGPT)
---- Vještačka inteligencija je 2023. prevazišla prirodnu glupost. Za koju godinu će prevazići i prirodnu inteligenciju. ----
Ovako, ja osobno nemam ništa protiv znanosti, dapače, ali PRAVE znanosti koja nešto i ZNA objasniti, znanost je dobra za LOKALNE stvari na Zemlji, poput razvoja tehnologije, medicine, i tak dalje, za to svaka čast znanosti, ALI činjenica je da je znanost glede postanka svega (osobito našega svijeta, svemira i naše dimenzije), eto već skoro sto godina postala jedna vrsta RELIGIJE, sa svojim dogmama i dogmatičarima, e pa nema to veze sa znanošću, kojoj je prvi zadatak govoriti ISTINU, a ne BAJKE o bilo čemu, mislim da sam bio jasan, a to ću i dokazati da su SVE dosadašnje teorije znanosti (koje to zapravo i nisu jer nijedna NEMA početak, samo kažem), o nastanku našega svemira BAJKE za veliku djecu, i ne šalim se, a TEK onda ćemo OZBILJNO o tome moći porazgovarati, kratko i jasno.
...
ti se poceo svadjati i sa umjetnom inteligencijom druze teodati... (valjda si vidio da je ovo odgovor koji si dobio od iste. valjda...) ali u ovom gore postu ti, opet,pravis buckuris svojih misli... nauka je valjala prije, ali ne valja zadnjih sto godina, da bi na kraju rekao da ona od svog pocetka ne govori istinu, nego bajke... procitaj jos jednom sta si napisao, pa porazgovaraj sa sobom i razmisli sta si htio reci. dok se sam sa sobom ne dogovoris covjek zapravo ne zna kome, od vas dvojice, bi odgovorio...
teodati wrote: 08/05/2023 23:05 Prvo predavanje o teoriji će biti zatvorenog tipa, ali će svatko tko želi moći doći, i poslije predavanja postaviti pitanja ako ih ima, poslije će se izdati kratka knjižica o mojoj teoriji, koja neće biti skupa dakako, da to svi koji žele mogu pročitati, eto.
...
pa ti rece, onako na prvu, da ce biti knjiga i da ce skupo kostati one koji zele da znaju, a sada vec spade na knjizicu i to ne bas skupu. narodna poslovica bi rekla: "Spade knjiga na dva slova." izgleda da cemo i to docekati kako je ovo nastavilo...
teodati wrote: 09/05/2023 21:23 ...
Razlog je jednostavan, nitko drugi to još na Zemlji NE ZNA, eto zašto, dakako da tu ISTINU već davno ZNAJU Bogovi koji su naš svijet napravili, ali ni ONI zaista NISU to mogli shvatiti za jedan dan, ili noć (kako to neki navodno jako pametni ovdje misle), već je to znanje skupljano bilijunima godina, i to zemaljskih, pa da vidimo KOLIKO vremena će trebati da cijelu "teoriju svega" shvati onaj prvi čovjek koji će je razumjeti do kraja, čeka nas najuzbudljivije razdoblje u cijeloj povijesti naše planete Zemlje, jer SUSRESTI ćemo sa prvo sa ISTINOM na globalnoj razini, a zatim i sa samim Stvoriteljem svemira, zares, e da! :thumbup:
kako to da su postojali dan i noc ili godina koji su definisani prema kretanju Zemlje u odnosu na Sunce prije nego isti napravljeni? sve ti vise suplja teorija druze teodati... ili ces ovo presutiti, pa poslije opet pisati kako ti niko nije mogao naci rupe u istoj?
teodati wrote: 09/05/2023 21:30 Druge dimenzije prostor-vremena, NE MOGU se empirijski dokazati, eksperimentom je to NEMOGUĆE, jer nas dijeli recimo do prve takve dimenzije BESKONAČNO puta veća ili manja dimenzije od naše (ako gledamo i na manje i i na veće veličine), dakle postojanje tih drugih dimenzija moguće je dokazati jedino teorijski, dakako uz pomoć i matematike i logike, a time se metafizika bavi, a ne fizika, samo kažem.
kako uz pomoc matematike, kada si i sam rekao (a i pokazao) da na tom polju ne znas skoro nista? cak ni ono sto bi morao znati ako si zavrsio barem osnovnu skolu... i, metafizika se ne bavi matematikom. i tu si u krivu.
Dozer

#520 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 09/05/2023 21:30
Dozer wrote: 09/05/2023 21:23 :facepalm:

Druge dimenzije prostor-vremena, NE MOGU se empirijski dokazati, eksperimentom je to NEMOGUĆE, jer nas dijeli recimo do prve takve dimenzije BESKONAČNO puta veća ili manja dimenzije od naše (ako gledamo i na manje i i na veće veličine), dakle postojanje tih drugih dimenzija moguće je dokazati jedino teorijski, dakako uz pomoć i matematike i logike, a time se metafizika bavi, a ne fizika, samo kažem.

I jel ti dobro vidiš?

Samo pitam.

Koliko ima dimenzija SVE ti piše u zadatku sa dva najmanja prostora, samo MORAŠ računati DALJE, dakle dodati recimo treći najmanji prostor, pa vidjeti onda rezultat, pa onda dodati beskonačno mnogo takvih prostora, pa poslije sve veće beskonačno puta VEĆE veličine sve DO KRAJA, ništa preteškoga za nekog pametnog, garant bi Tesla to skužio za par minuta, KAKO se to radi, samo kažem, e da! 8-)
Dakle, moze se to prikazati matematicki....?
Hajde ti, za pocetak, nauci sta znaci "empirijski" :lol:
teodati

#521 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Dozer wrote: 10/05/2023 07:47
teodati wrote: 09/05/2023 21:30

I jel ti dobro vidiš?

Samo pitam.

Dakle, moze se to prikazati matematicki....?
Hajde ti, za pocetak, nauci sta znaci "empirijski" :lol:
Izgleda da ti ne znaš što znači empirijski, pa eto ti što zapravo znači:

:Hrvatski jezični portal

empìrījskī prid.

Izvedeni oblici
Definicija
koji se odnosi na empiriju
1. koji je u skladu s iskustvom, koji je na iskustvu utemeljen; iskustven
2. koji je dobiven istraživanjem ili pokusom, a ne izvodi se iz teorije

Dakle, ne može se beskonačnost kao ni bilo koje druge dimenzije osim naše dobiti istraživanjem ili pokusom, već upravo kako sam napisao jedino TEORIJSKI, daleko starija bića od nas ljudi to već davno ZNAJU, red je da konačno i ljudi to jednom shvate, što prije to bolje, seveda! :)
teodati

#522 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

belfy wrote: 09/05/2023 23:20
teodati wrote: 08/05/2023 22:45

...
ti se poceo svadjati i sa umjetnom inteligencijom druze teodati... (valjda si vidio da je ovo odgovor koji si dobio od iste. valjda...) ali u ovom gore postu ti, opet,pravis buckuris svojih misli... nauka je valjala prije, ali ne valja zadnjih sto godina, da bi na kraju rekao da ona od svog pocetka ne govori istinu, nego bajke... procitaj jos jednom sta si napisao, pa porazgovaraj sa sobom i razmisli sta si htio reci. dok se sam sa sobom ne dogovoris covjek zapravo ne zna kome, od vas dvojice, bi odgovorio...
teodati wrote: 08/05/2023 23:05 Prvo predavanje o teoriji će biti zatvorenog tipa, ali će svatko tko želi moći doći, i poslije predavanja postaviti pitanja ako ih ima, poslije će se izdati kratka knjižica o mojoj teoriji, koja neće biti skupa dakako, da to svi koji žele mogu pročitati, eto.
...
pa ti rece, onako na prvu, da ce biti knjiga i da ce skupo kostati one koji zele da znaju, a sada vec spade na knjizicu i to ne bas skupu. narodna poslovica bi rekla: "Spade knjiga na dva slova." izgleda da cemo i to docekati kako je ovo nastavilo...
teodati wrote: 09/05/2023 21:23 ...
kako to da su postojali dan i noc ili godina koji su definisani prema kretanju Zemlje u odnosu na Sunce prije nego isti napravljeni? sve ti vise suplja teorija druze teodati... ili ces ovo presutiti, pa poslije opet pisati kako ti niko nije mogao naci rupe u istoj?
teodati wrote: 09/05/2023 21:30 Druge dimenzije prostor-vremena, NE MOGU se empirijski dokazati, eksperimentom je to NEMOGUĆE, jer nas dijeli recimo do prve takve dimenzije BESKONAČNO puta veća ili manja dimenzije od naše (ako gledamo i na manje i i na veće veličine), dakle postojanje tih drugih dimenzija moguće je dokazati jedino teorijski, dakako uz pomoć i matematike i logike, a time se metafizika bavi, a ne fizika, samo kažem.
kako uz pomoc matematike, kada si i sam rekao (a i pokazao) da na tom polju ne znas skoro nista? cak ni ono sto bi morao znati ako si zavrsio barem osnovnu skolu... i, metafizika se ne bavi matematikom. i tu si u krivu.
Znanost je u početku bila ona koja se DRŽALA činjenica, a ne svojih teorijskih bajki kao sada, sve sam jasno napisao, upravo kako i jeste.

Napisao sam također da će prvo predavanje biti skupo a ne knjiga, treba čitati s razumijevanjem.

I nema veze što nije onda bilo kretanje Zemlje u odnosu na Sunce, jer ZNA se koliko to danas traje, pa se time dobilo BILIJUNE zemaljskih godina, i tebi treba sve ko malom djetetu objašnjavati, ali neka, eto.

I dobro ja baratam matematikom, dapače, iako nisam fakultetski obrazovan kao neki matematičari, a koji su SLIJEPI kraj zdravih očiju, jer ne vide ono očigledno, da se MOŽE dijeliti s Nulom, i da je Nula istovremeno i JEDNINA ali i beskonačna MNOŽINA, i kada se to UVRSTI u formule sa prostorom i vremenom DOBIJEMO sve dimenzije koje postoje, i metafizika i te kako se služi matematikom, uvjeriti ćeš se u to, samo je pitanje, KADA ćeš bilo što od toga DO KRAJA razumjeti, ozbiljno, samo kažem, vidjeti ću KOLIKO ćeš od prve razumjeti moju teoriju kada ju objavim.

I vidio sam koliko se razumiješ u metafizičku matematiku kada ne znaš izračunati KOLIKO ima prostornih dimenzija sveukupno a data ti je formula u onom zadatku o dva najmanja prostora, samo kažem, dobar matematičar to lako izračuna, e da!
Last edited by teodati on 10/05/2023 21:37, edited 1 time in total.
Avetinho

#523 Re: "Teorija svega"

Post by Avetinho »

Упрска Теодоре и станицу и шефа станице.
teodati

#524 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

"Istina o nama ljudima započinje U SREDIŠTU same naše dimenzije, nastankom našega prostora i vremena (ne iz Velikoga praska jer toga NEMA, kratko i jasno, dokazati ću to), ISTOVREMENO kada je nastala naša dimenzija, u tom središtu NASTALO JE (rodilo se kako god to nazvali, samo ne radi se o nekom stvaranju od nekoga), PRVO INTELIGENTNO NEMATERIJALNO BIĆE u cijeloj našoj dimenziji, koje je jedno vrijeme bilo JEDINO biće u našem prostor-vremenu, tako dugo dok se nije NAUČILO kretati prostorom (ništa čudnoga da netko kada se rodi MORA naučiti sam kretati se, seveda), i kada je to naučilo, odlaskom iz SREDIŠTA gdje je rođeno, OMOGUČILO je rađanje, nastajanje, svejedno, DRUGOG isto takvog Inteligentnog bića, pa Prvo biće više nije bilo samo, i sve dalje je POVIJEST, na taj način, rađala su se, nastajala u tom središtu, MNOGOBROJNA bića kroz bilijune zemaljskih godina, koja su jednom došla na IDEJU da naprave nešto NOVO što ne postoji, i izmislila su, ne odmah, ali vremenom MATERIJALNI SVIJET, naš svemir, isto tako i sva materijalna bića u cijelom svemiru, koja god postoje, mi ljudi SAMO smo jedni od njih, zares.

Pitanje glasi (ako je netko do sada i malo razumio O ČEMU ja govorim):

"Pod kojim IMENOM je to Prvo biće koje se rodilo u središtu našega prostor-vremena, poznato svima nama na Zemlji?"

Eto male pomoći, jedan je od ovih odgovora dolje TOČAN na ovo pitanje, ali koji:

1.Krišna

2.Isus Krist

3.Sai baba

E da! 8-)
Last edited by teodati on 10/05/2023 21:47, edited 1 time in total.
teodati

#525 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Avetinho wrote: 10/05/2023 21:35 Упрска Теодоре и станицу и шефа станице.
Još nisam ni počeo ozbiljno, kako onda mogu uprskati, opet bedastoće pišeš, e da! :-D
Post Reply