Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wrote: ↑10/05/2023 11:12
bez ponizavanja sa lisicama.
. . ako ga 'vlast' privodi... ima razlog.. a jedan je i da ga dovede s lisicama..
... treba da poshtede ponizavanja, a on lipov/ kriminalac
Vlast privodi kad postoji opravdana sumnja, sud je tu da odluci da li je kriv i da li stvarno ima razlog ili ne.
Iako licno mislim da su rijetki slucajevi da neko nevin bude uhapsen (oslobadjanje je cesto zbog nedostatka dokaza a ne sto optuzeni stvarno nije kriv) opet ima slucajeva da uhapseni na koje se sumnja nisu krivi.
Zbog toga, dok god onaj koga hapse ne izbjegava hapsenje, ne bjezi i ne pruza nikakav otpor, mislim da je bilo kakvo ponizavanje i stavljanje lisica suvisno.
Kad god vidim ovako nesto malo mi se optimizam probudi, ali posle uglavnom slijedi hladan tus, pustanje na slobodu i godine cekanja da dodje do processa.
Još da padnu mozak i logistika cijele operacije: Kifla, Čampara i Miladin pa da pravimo konačno pravnu državu. SDA je svakako u procesu vraćanja na fabričke postavke.
Još da padnu mozak i logistika cijele operacije: Kifla, Čampara i Miladin pa da pravimo konačno pravnu državu. SDA je svakako u procesu vraćanja na fabričke postavke.
ovo sve je do sada toliko puta vidjeno da je postalo bljutavo,ubrzo krece pustanje jedno po jedno na slobodu,sudjenju nikad kraja,hadzibajric i ostali nemaju nista na sebi sve prepisali ocu,majci,bratu,sestri,punici,puncu,za par godina svi ce i zaboraviti na ovo,a mastermind svega mozda bude ova alma na kraju
zdruzdjo wrote: ↑09/05/2023 22:51
Gledam na klix-u tekst i slike. Kaze nacelnik uhapsen i doveden u prostorije MUP-a>
Medjutim ne vidim one scene klasicnog hapsenja. Lisice na rukama, dvojica policajaca izmedju sebe vode ga savijene glave.
Covjek nosi u ruci neku poklon kesicu i usetava najnormalnije kao u haustor u zgradi.
U cemu je razlika izmedju hapsenja njega i nekoga drugog koga privedu na takav nacin.
Gledam na klix-u tekst i slike. Kaze nacelnik uhapsen i doveden u prostorije MUP-a>
Medjutim ne vidim one scene klasicnog hapsenja. Lisice na rukama, dvojica policajaca izmedju sebe vode ga savijene glave.
Covjek nosi u ruci neku poklon kesicu i usetava najnormalnije kao u haustor u zgradi.
U cemu je razlika izmedju hapsenja njega i nekoga drugog koga privedu na takav nacin.
edit: i sin mu u njega isto tako.
Evo da se srce smiri
Premda je @zdruzdjo potpuno u pravu. Zašto Hadžibajrić nema povijena leđa i savijenu glavu, prilikom sprovođenja u Tužilaštvo, u vrijeme slikanja za javnost. I on je "kriminalac" jednako kao i ostali u ovom Predmetu, a pred zakonom su svi jednaki.
Premda je @zdruzdjo potpuno u pravu. Zašto Hadžibajrić nema povijena leđa i savijenu glavu, prilikom sprovođenja u Tužilaštvo, u vrijeme slikanja za javnost. I on je "kriminalac" jednako kao i ostali u ovom Predmetu, a pred zakonom su svi jednaki.
Pa jbg ne mogu naj nacelnika do koljena navuci, on uzdignute glave ulazi na vrata
Ateista wrote: ↑10/05/2023 08:39
Pitanje je na mjestu, i ja sam se isto pitao, ne zato sto mislim da treba hapsenje izgledati tako, vec sto skoro uvijek izgleda i kad treba i kad ne treba. Vidio sam vise slucajeva hapsenja bez ikakve potjere, pruzanja otpora i slicno, vec ono dodju po nekog ko se preda bez problema ali mu ipak stavljaju lisice, pa sam se pitao ina li stvarno potrebe za tim.
Ako je to ipak neka procedura koja se mora ispostovati, onda bi je trebalo ispostovati za svakog.
Procjena policije. Lisice su potrebne ako policajac procjeni da moze doci do neslusanja naredbi.
Da se razumijemo, vecina slika uhapsenih sa lisicama i pognute glave od dva policajca koji ih uvode u tuzilastvo su po dojavi novinarima. "Neko" ih nazove i kaze im tad i tad ide sprovodjenje.
U nekim slucajevima i to je element uticaja na osumnjicenog. A, ima slucajeva gdje sami osumnjiceni zele to slikanje radi te neke kriminalne reputacije.
Ma glupost realno. Mene kao gradjanina zanima hoce li doci do pravomocne presude. Nagledali smo se mi ovakvih fotografija.
Jedino se namece pitanje kako neki novinari imaju ekskluzivnu informaciju gdje/kad ce biti hapsenje/sprovodjenje, pa se znaju pojaviti u sedam ujutro ispred kuce osumnjicenog, a drugi nemaju te informacije.
laik1981 wrote: ↑10/05/2023 17:36
Kad god vidim ovako nesto malo mi se optimizam probudi, ali posle uglavnom slijedi hladan tus, pustanje na slobodu i godine cekanja da dodje do processa.
Decenije na vlasti, toliko meda i koliko su se nalizali i jos lizu.
Selektivne akcije tako da ih nazovem pravnog sistema, tuzilastva, sudstva, ce samo jos vise da upropaste stvari. Jedni zasticeni drugi nisu, jedni bili vlast sad su drugi, pa onda međusobne osvete i inacenje,...itd.