Mozda dobro kuha.bitangeIprinceze wrote: ↑09/05/2023 20:48 Možda i nije starka mada sigurno onda izgleda starije. Što bi načelnik tamanio starke kad može birati piletinu kako hoće.![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drag_gost
#65976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Bloo
- Globalna šefica
#65977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Spoiler
Show
HelaS wrote: ↑09/05/2023 14:03Da se zna...
Slobodan Vasković - Sa druge strane...
уторак, 9. мај 2023.
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik opštine Stari Grad, biće uhapšen zbog prljavih poslova sa narkodilerom Šmrkom; Trebalo bi da bude uhapšen i njegov sin Seid
Piše: Slobodan Vasković
Ibrahim Hadžibajrić, načelnik opštine Stari Grad/Sarajevo, trebalo bi da bude uhapšen zbog svojih “poslovnih” veza sa Admirom Arnautovićem Šmrkom, tvrde moji izvori.
Oni navode da će, iz istog razloga, biti uhapšen i Hadžibajrićev sin Seid koji je, takođe, dio Šmrkove razgranate narkomreže. Seid Hadžibajrić je posjedovao Skaj telefon.
Hadžibajrić je Šmrku dao ekskluzivan plac preko puta Vijećnice na kojem je parking i preko tog parkinga su prali novac od prodaje kokaina i drugih narkotika.
Pisao sam o tom detaljno još prošle godine.
Policija Kantona Sarajevo jutros je počela pretrese opštine Stari Grad u okviru akcije “Start”, a vrše se na još niz lokacija. Istragom je obuhvaćeno deset osoba i svi bi, kako tvrde moji izvori, trebali biti uhapšeni.
U nastavku detalji.
Raspakivanje Šmrkovog Ganga: Hadžibajrići i Karišik dio Klana; Najznačajniji Šmrkovi saradnici i dalje su na slobodi; Rade prljavi posao dilanja i pranja narkonovca (04.11.2022.)
Piše: Slobodan Vasković
1.
Admir Arnautović Šmrk, narkodiler sa značkom OSA BiH, imao je i još uvijek ima najjaču naroorganizaciju na području Kantona Sarajevo. Šmrik i značajan broj njegovih saradnika je u pritvoru, ali ih je mnogo veći broj, i to jakih igrača, ostao na slobodi gdje i dalje radi prljave narkoposlove.
2.
U Šmrkovu narkoorganizaciju involvirani su brojni političari, privrednici, direktori značajnih agencija, kao što je OSA, na čijem čelu je Osman Mehmedagić Osmica, te Diana Kajmaković, donedavno ugniježdena u vrhu Tužilaštva BiH.
3.
Načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, takođe je, pripadnik Šmrkove narkoorganizacije koji mu je pomogao oko pranja ogromnih količina narkonovca,
4.
I Ibrahimov sin Seid Hadžibajrić je dio Šmrkove razgranate narkomreže. Mlađi Hadžibajrić posjedovao je i Skaj aplikaciju.
6.
Osim parkinga kod Vijećnice, što donosi ogroman novac, ali i služi za pranje narkonovca, koji je stariji Hadžibajrić "prodao" Šmrku, odmah pored njega dao je i prostor za mjenjačnicu, koja može da se koristi na razne načine, sa akcentom na nelegalne.
6.
Niko na tom mjestu ne bi mogao da dobije mjenjačnicu, tvrde moji izvori, ali je dobio Šmrkov perač novca Elmedin Karišik, vlasnik firme “Plaza group).
7.
Ta firma je pretresena već jednom tokom hapšenja Šmrka.
8.
Karišik je blizak prijatelj Ibrahima i Seida Hadzibajrića i on jenjihova direktna veza sa Šmrkom.
9.
Preko Karišikove firme oprane su ogromne količine narkonovca, u samu firmu je upumpana ogromna cifra od narkotika, a izgrađeno je, na području opštine Stari Grad, niz objekata.
10.
Od Hadžibajrića su sa lakoćom dobijali dozvole za gradnju na placevima u najekskluzivnijem dijelu Sarajeva, što Stari Grad svakako jeste.
11.
Hadžibajrić je, za svoje usluge, nagrađen atraktivnim stanom u jednom od tih novih objekata, odnosno vila napravljenih narko parama.
Riječ je o objektima u ulici Čadordžina 90, gdje je Hadžibajrić dobio stan.
To je nagrada za vjernost Šmrku. (nastaviće se)
- vjeshalica
#65978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mora li biti "klasicno" hapsenje?zdruzdjo wrote: ↑09/05/2023 22:51 Gledam na klix-u tekst i slike. Kaze nacelnik uhapsen i doveden u prostorije MUP-a>
Medjutim ne vidim one scene klasicnog hapsenja. Lisice na rukama, dvojica policajaca izmedju sebe vode ga savijene glave.
Covjek nosi u ruci neku poklon kesicu i usetava najnormalnije kao u haustor u zgradi.
U cemu je razlika izmedju hapsenja njega i nekoga drugog koga privedu na takav nacin.
edit: i sin mu u njega isto tako.
-
laik1981
#65979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vaskovic prije pola godine
Raspakivanje Šmrkovog Ganga: Hadžibajrići i Karišik dio Klana; Najznačajniji Šmrkovi saradnici i dalje su na slobodi; Rade prljavi posao dilanja i pranja narkonovca
- ruud
#65980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A sve nakon dolaska Alme, od Kosova preko Crne gore, kakve li slučajnosti.
-
splinter
#65981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Predstava za ubogi puk. Sve će se zaboraviti za par dana
Daleko je ovo još glave. Ovakvih privođenja može biti na dnevnoj bazi, a da glava ostane netaknuta.
Daleko je ovo još glave. Ovakvih privođenja može biti na dnevnoj bazi, a da glava ostane netaknuta.
-
HelaS
#65982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Od vremena "otcjepljenja" iz SDA, Hadžibajrić je poveo Stari Grad svojim tokom... Uvijek se počinje poslovnim prostorima. To je najznačajniji dio upravljanja općinama. Slično je i u Centru.
Alma, i ostalo su obijest
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#65983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
iskreno, sumnjam. krupno je ovo da bi se tako olako prešlo. ako ne otkuca nekog jačeg, sumnjam da će se izvući.
ovo ako ima, a po portalu ima, kvalifikaciju organizovanog kriminala, to spada u nadležnost suda bih. malo će teže ići to muljanje gore.
-
splinter
#65984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve što je očekivano ( a ovo je bilo) je već prežvaknano i reciklirano, upakovano tako da ga javnost bolje svari.
Ono što nije i što bi moglo odjeknuti ko grom iz vedra neba to bi na kraju i dalo plod. Ali to se neće desiti. Barem ne sada, nije još vrijeme.
-
mali_balon
#65985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#65986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja znam za jos dva slucaja gdje su nosioci stanarskog prava propustili priliku da otkupe stan certifikatima i obezbijede sebi egzistenciju.
Mani je zao tih sudbina, ali mogu samo reci da su u potpunosti sami krivi za to. Zao mi je, ali mnogo je tu pogresnih poteza ili ignorancije moralo biti.
- drug_profi
#65987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nije iskoristio svoja prava i regulisao status.Loulou wrote: ↑09/05/2023 09:52Može li neko objasniti kako do ovog dođe? Da je banka vlasnik stana i njim raspolaže a da on ima stanarsko pravo? Je li to, kao, općinski stan koji su oni prodali banci a ovi ga pustili da tu živi do rpdaje? Kako su drugi ljudi otkupljivali svoje stanove gdje su bili nositelji stanarsko g prava? Poslije rata je to masovno išlo čuvenim certifikatima... Je li ovdje neka denacionalizacija u pitanju ili šta?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#65988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na istinacin nemaju zdravstveno...nisu se na vrijeme prijavili...i tako sve u zivotudrug_profi wrote: ↑10/05/2023 03:40Ja znam za jos dva slucaja gdje su nosioci stanarskog prava propustili priliku da otkupe stan certifikatima i obezbijede sebi egzistenciju.
Mani je zao tih sudbina, ali mogu samo reci da su u potpunosti sami krivi za to. Zao mi je, ali mnogo je tu pogresnih poteza ili ignorancije moralo biti.
- Ateista
#65989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pitanje je na mjestu, i ja sam se isto pitao, ne zato sto mislim da treba hapsenje izgledati tako, vec sto skoro uvijek izgleda i kad treba i kad ne treba. Vidio sam vise slucajeva hapsenja bez ikakve potjere, pruzanja otpora i slicno, vec ono dodju po nekog ko se preda bez problema ali mu ipak stavljaju lisice, pa sam se pitao ina li stvarno potrebe za tim.vjeshalica wrote: ↑10/05/2023 00:25Mora li biti "klasicno" hapsenje?zdruzdjo wrote: ↑09/05/2023 22:51 Gledam na klix-u tekst i slike. Kaze nacelnik uhapsen i doveden u prostorije MUP-a>
Medjutim ne vidim one scene klasicnog hapsenja. Lisice na rukama, dvojica policajaca izmedju sebe vode ga savijene glave.
Covjek nosi u ruci neku poklon kesicu i usetava najnormalnije kao u haustor u zgradi.
U cemu je razlika izmedju hapsenja njega i nekoga drugog koga privedu na takav nacin.
edit: i sin mu u njega isto tako.![]()
Ako je to ipak neka procedura koja se mora ispostovati, onda bi je trebalo ispostovati za svakog.
-
Naslovnica
#65990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Priveden na informativni razgovor?zdruzdjo wrote: ↑09/05/2023 22:51 Gledam na klix-u tekst i slike. Kaze nacelnik uhapsen i doveden u prostorije MUP-a>
edit: i sin mu u njega isto tako.
-
noviforumas
#65991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bas sam usao da vidim je li neko to postavio. Meni su se vazda Vaskovicevi blogovi cinili nategnuto, ali kako vrijeme prolazi ispada da zaista ima prave informacije.
Ovo je taj tekst, Novembar 2022: https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... a.html?m=1
- Haris.ba
#65992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Procjena policije. Lisice su potrebne ako policajac procjeni da moze doci do neslusanja naredbi.Ateista wrote: ↑10/05/2023 08:39Pitanje je na mjestu, i ja sam se isto pitao, ne zato sto mislim da treba hapsenje izgledati tako, vec sto skoro uvijek izgleda i kad treba i kad ne treba. Vidio sam vise slucajeva hapsenja bez ikakve potjere, pruzanja otpora i slicno, vec ono dodju po nekog ko se preda bez problema ali mu ipak stavljaju lisice, pa sam se pitao ina li stvarno potrebe za tim.
Ako je to ipak neka procedura koja se mora ispostovati, onda bi je trebalo ispostovati za svakog.
Da se razumijemo, vecina slika uhapsenih sa lisicama i pognute glave od dva policajca koji ih uvode u tuzilastvo su po dojavi novinarima. "Neko" ih nazove i kaze im tad i tad ide sprovodjenje.
U nekim slucajevima i to je element uticaja na osumnjicenog. A, ima slucajeva gdje sami osumnjiceni zele to slikanje radi te neke kriminalne reputacije.
-
NediM17
#65993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Njemu 6 banki, njoj 42 pa ti vidi.bitangeIprinceze wrote: ↑09/05/2023 20:48 Možda i nije starka mada sigurno onda izgleda starije. Što bi načelnik tamanio starke kad može birati piletinu kako hoće.![]()
-
laik1981
#65994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako neko pomnije prati i ako mu nije veliki zahmet zamolio bih neka nam napise sva imena koja je Vaskovic direktno prozvao imenom i prezimenom. Da vidimo na kamari one kojima se gace tresu.noviforumas wrote: ↑10/05/2023 10:49Bas sam usao da vidim je li neko to postavio. Meni su se vazda Vaskovicevi blogovi cinili nategnuto, ali kako vrijeme prolazi ispada da zaista ima prave informacije.
Ovo je taj tekst, Novembar 2022: https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2 ... a.html?m=1
- Haris.ba
- Ateista
#65996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako imaju pravo na tu procjenu, onda ok.Haris.ba wrote: ↑10/05/2023 10:56Procjena policije. Lisice su potrebne ako policajac procjeni da moze doci do neslusanja naredbi.Ateista wrote: ↑10/05/2023 08:39
Pitanje je na mjestu, i ja sam se isto pitao, ne zato sto mislim da treba hapsenje izgledati tako, vec sto skoro uvijek izgleda i kad treba i kad ne treba. Vidio sam vise slucajeva hapsenja bez ikakve potjere, pruzanja otpora i slicno, vec ono dodju po nekog ko se preda bez problema ali mu ipak stavljaju lisice, pa sam se pitao ina li stvarno potrebe za tim.
Da se razumijemo, vecina slika uhapsenih sa lisicama i pognute glave od dva policajca koji ih uvode u tuzilastvo su po dojavi novinarima. "Neko" ih nazove i kaze im tad i tad ide sprovodjenje.
U nekim slucajevima i to je element uticaja na osumnjicenog. A, ima slucajeva gdje sami osumnjiceni zele to slikanje radi te neke kriminalne reputacije.
Samo se nadam da to procjenjuju realno, i da nije po nekim privilegijama, te da i obicni ljudi koji saradjuju i nisu opasni prilikom hapsenja mogu normalno otici u stanicu, bez ponizavanja sa lisicama.
-
laik1981
#65997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko? Nesic? Ako je on ili ce u hapsanu ili ce biti najbolji ministar ikad
Last edited by laik1981 on 10/05/2023 11:14, edited 1 time in total.
- Ateista
#65998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iz njegovog ugla puter.NediM17 wrote: ↑10/05/2023 11:05Njemu 6 banki, njoj 42 pa ti vidi.bitangeIprinceze wrote: ↑09/05/2023 20:48 Možda i nije starka mada sigurno onda izgleda starije. Što bi načelnik tamanio starke kad može birati piletinu kako hoće.![]()
-
HelaS
#65999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://** No links **.ba/clanak/218417/odgovor-g ... jec-struke"Avaz" otkriva: Karišik davao Hadžibajriću 80 posto zarade od iznajmljivanja parkinga, od koga je uzeo 150.000 KM mita!
Prema tvrdnjama Tužilaštva KS, Karišik, za kojeg se navodi da je osnovao firmu za iznajmljivanja parkinga, Hadžibajrićima je davao 80 posto zarade.
Dogovorena je isplata u iznosu 80 naspram 20 - stoji u dokazima Tužilaštva KS.
Ove vrste poslova, u vezi s isplatom, dogovarane su putem Sky i za njih je znao Seid, koji je o tome morao upoznati oca.
Osim toga, parking-prostor kod Vijećnice, Telali, koristila je osoba koja je u rodbinskim vezama s uhapšenim Admirom Arnautovićem Šmrkom.
Kada je riječ o teškim optužbama Tužilaštva da je Hadžibajrić uzeo 150.000 KM mita, saznajemo da se radi o jednom sarajevskom investitoru koji je kupio, na osnovu javnog konkursa, parcelu od 195 metara kvadratnih u općini Stari Grad, tačnije u ulici Maguda na broju 3.
Prodaja, za parcelu koju je platio 137.500 KM okončana je 14. juna 2021. godine.
Međutim, godinu kasnije Hadžibajrić je od ovog investitora uzeo 150.000 KM. Tužilaštvo tvrdi da je riječ o mitu, dok Hadžibajrić, kako saznajemo, smatra da je to zajam
-
moonca
#66000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
.
...