Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zaboravi subvenciju ako ne ispunjavaš bilo koji od uslova. 100% provjerena informacija. Sačekaj sa ugovorom dok napuniš 3 godine ili stavi stan na suprugu 1/1.
Nekad ranije dok se to bodovalo, zajednička aplikacija bračnih partnera je nosila dodatne bodove (mislim 30% od bodova koje bi imao supružnik). Zadnjih par godina su ukinuli bodovanje, dijelili iznos na sve aplikante i prijava supruge bi bila dovoljna.
Koji su uslovi sve
Mi smo to ganjali (i dobili) 2018.g. i tad nisu dobivali svi koji ispunjavaju uslove. Bili smo negdje oko 180. mjesta, a dobilo je ukupno 230 aplikanata (oko 480 ispunjavalo uslove, ali nedovoljno bodova). Bodovala se stručna sprema, cijena stana, broj članova porodice, šehidske porodice, invaliditet, broj godina sa prebivalištem u KS i još neke stvari.
Ne pratim baš detaljno, ali sada su uslovi starost (do 38 ili 40 god), min 3 godine prebivališta u KS, da nemaš nekretninu na sebi (i supružnik također) i ne znam da li ima ograničenja u cijeni nekretnine.
Vox_liberi wrote: ↑07/05/2023 09:11
Zna li se kad će te subvencije od kantona?
Obično bude poziv raspisan u maju/junu i traje mjesec dana. Npr. objavi se poziv 1.6. i odnosi se na sve koji su sklopili kupoprodajne ugovore od datuma objave prethodnog poziva pa do 31.5. ove godine. Poslije toga ide pregledanje dokumentacije cca 2 mjeseca, zatim se objave rezultati i pozivaju se aplikanti na potpisivanje ugovora. Lova se prebacuje najčešće u novembru ili decembru (mi smo dobili u novembru 2018.g., a prijatelji krajem decembra 2017.g.).
Prati Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, ali obično i Klix i drugi mediji objave.
ako je u pitanju ova zgrada u sredini sa zadnje slike (ne zelena desno) a čini mi se da jeste ista je bila odron i prije rata a mogu zamisliti u kakvom je stanju sada...
Obično bude poziv raspisan u maju/junu i traje mjesec dana. Npr. objavi se poziv 1.6. i odnosi se na sve koji su sklopili kupoprodajne ugovore od datuma objave prethodnog poziva pa do 31.5. ove godine. Poslije toga ide pregledanje dokumentacije cca 2 mjeseca, zatim se objave rezultati i pozivaju se aplikanti na potpisivanje ugovora. Lova se prebacuje najčešće u novembru ili decembru (mi smo dobili u novembru 2018.g., a prijatelji krajem decembra 2017.g.).
Prati Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS, ali obično i Klix i drugi mediji objave.
Koji su kriterij i koliko se novca dobije?
Kriteriji i iznos novca se mijenjao sa godinama. Nekada na početku je samo određeni broj ljudi dobivao po 10.000 KM, a ostali sa manje bodova ništa. Kasnije su dobijali svi koji ispunjavaju uslove, ali se predviđeni budžet dijelio pa su dobijali po 2.000+ KM. U zadnje vrijeme mislim da opet svi dobivaju i to po 10.000. Kriteriji se također mijenjaju.
Ja ne radim u Ministarstvu i nemam pojma kada će i kako raspodjela ove godine izgledati
Vox_liberi wrote: ↑09/05/2023 09:44
Koliko treba u Union banci da se odobri kredit, zna li neko iz iskustva možda? Šta se sve predaje osim zk, ugovora i zahtjeva za kredit
Vox_liberi wrote: ↑09/05/2023 09:44
Koliko treba u Union banci da se odobri kredit, zna li neko iz iskustva možda? Šta se sve predaje osim zk, ugovora i zahtjeva za kredit
https://d e p o ba/clanak/244348/stanari-u-naselju-miljacka-u-problemu-otpada-im-plafon-a-oni-prinudeni-kupiti-parking-ili-garazno-mjesto-ili-prodati-auto?fbclid=IwAR2M7T4IKBavgDRpkoATU499glRW0PTnSdN6XatT_w-cyLgR-YKKYrSqPfA&mibextid=Zxz2cZ#5