Ostra krivina
Nije niko uletio zadugo,tacno se ne sjecam
Moderator: anex
Znači, opet su slagali...
Prosao danas popodne...nema nijedne masine niti ikakve naznake radova i sanacije.
ne znam koga si slušao, postavio sam pitanje jer je očito ili da ne znas o cemu pričas ili si zlonamjeranSo What! wrote: ↑24/04/2023 01:06Nisi ni ti na moje, kako to da industriji odjednom treba vise drumskog kapaciteta, ako je ista industrija u k...u.
Ja mogu izvuci dva potencijalna zakljucka.
Ili je industrija u TK se razvila znatno u odnosu na prijeratni nivo, a razvoj infrastrukture drumskog saobracaja to nije pratio, ili je industrija u TK propala u odnosu na prijeratni nivo, pa je infrastruktura drumskog saobracaja vise nego dovoljna.
Ja bih ti naravno da odgovor da je ovo prvo, ali s obzirom da je vecini tesko preko jezika prevaliti da, ovaj prvi dio konstatacije, vuce i ovaj drugi, obicno se zadrze na tom da samo ceste ne valjaju, iako ne daj Boze spomenuti, da infrastruktura ne valja jer nikada nije ni valjala niti je mogla opsluziti toliki broj stanovnika na prvom mjestu, a da je industrija u TK svakako razvijenija u odnosu na prije 35 godina.
Kako volim kada vas dokrajcim ovim jednostavnim pitanjima, pa pocnete da pjenite.howdy wrote: ↑07/05/2023 19:00ne znam koga si slušao, postavio sam pitanje jer je očito ili da ne znas o cemu pričas ili si zlonamjeranSo What! wrote: ↑24/04/2023 01:06
Nisi ni ti na moje, kako to da industriji odjednom treba vise drumskog kapaciteta, ako je ista industrija u k...u.
Ja mogu izvuci dva potencijalna zakljucka.
Ili je industrija u TK se razvila znatno u odnosu na prijeratni nivo, a razvoj infrastrukture drumskog saobracaja to nije pratio, ili je industrija u TK propala u odnosu na prijeratni nivo, pa je infrastruktura drumskog saobracaja vise nego dovoljna.
Ja bih ti naravno da odgovor da je ovo prvo, ali s obzirom da je vecini tesko preko jezika prevaliti da, ovaj prvi dio konstatacije, vuce i ovaj drugi, obicno se zadrze na tom da samo ceste ne valjaju, iako ne daj Boze spomenuti, da infrastruktura ne valja jer nikada nije ni valjala niti je mogla opsluziti toliki broj stanovnika na prvom mjestu, a da je industrija u TK svakako razvijenija u odnosu na prije 35 godina.
Druže 1.2M registrovanih MV je i više nego dovoljan razlog proširenja trenutne putne infrastrukture koja je projektovana i "dizajnirana" za frekvenciju, broj i gabarite vozila iz 50tih i 60tih godina prošloga stoljeća. Rafilo se sa tehnologijom dostupnom tad u to vrijeme, u BiH se pri izgradnji uglavnom pratila konfiguracija terena jer je tako bilo najjednostavnije.So What! wrote: ↑07/05/2023 19:25Kako volim kada vas dokrajcim ovim jednostavnim pitanjima, pa pocnete da pjenite.
Vrlo jednostavno, ako je potreba za boljim putevima povecana, to znaci da je sigurno neki rast uzrok toga.
Ako neko propagira da takvog rasta nema, onda znaci da ne postoji potreba za boljim putevima.
Ja tvrdim da je jaca i ne samo ja, svako normalan to tvrdi. Svaki grad osim Tuzle vjerovatno je dom vecem broju proizvodnih privrednih subjekata nego sto je u svojoj historiji ikada imalo.drug_profi wrote: ↑07/05/2023 20:12 Jel to bogati ti sad tvrdis ds je industrija u TK danas jaca nego prije rata i da su putevi radi toga zakrceni?
Dobro, fina argumentacija, ali koje godine je mreza puteva u TK prerasla svoj kapacitet i hajde da budemo objektivni u definisanju tog perioda?costacurta wrote: ↑07/05/2023 20:57Druže 1.2M registrovanih MV je i više nego dovoljan razlog proširenja trenutne putne infrastrukture koja je projektovana i "dizajnirana" za frekvenciju, broj i gabarite vozila iz 50tih i 60tih godina prošloga stoljeća. Rafilo se sa tehnologijom dostupnom tad u to vrijeme, u BiH se pri izgradnji uglavnom pratila konfiguracija terena jer je tako bilo najjednostavnije.
Današnja tehnologija i načini gradnje omogućavaju jednostavno premoštavanje barijera koje su tih 60tih godina bile nezamislive.
Zašto se gofna zelena prave dumbass-ovima evo 30 god pitanje je za izvršnu vlast
Sarajevo je i prije rata zeljeznicku vezu sa Tuzlom ostvarivalo preko Doboja, pruga od Doboja do Tuzle nije bila elektrificirana, a nije ni danas. A tesko da ce ikada i biti jer je u nadleznosti ZRS.drug_profi wrote: ↑07/05/2023 23:06 Kako ba nije postojala direktna željeznička veza?
Čuveni "tuzlak" voz koji je iz Ploča u 18:30 kretao za Tuzlu i koji smo mi sarajlije najčešće lovili za povratak s mora.
Isti voz oko 22h kretao iz SA za TZ.
Pruga i linije bile u funkciji. Bezbeli i teretni saobracaj.