Elem-nejse, obećanje ludom radovanje! Ministar napriča svašta al daj Bože da se sta konkretno uradi. Lukavac-Puracic još malo i samo ce se helikopterom moći putovat
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- studeni76
#4776 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Stisni muda pa na početku karijere izbij nekom npr pola miliona iz džepa! A nisi zaštićen od ove mafije.
Elem-nejse, obećanje ludom radovanje! Ministar napriča svašta al daj Bože da se sta konkretno uradi. Lukavac-Puracic još malo i samo ce se helikopterom moći putovat
-
zippoo87
#4777 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nisi ti njemu nista izbio...samo ce vratiti ukradeno.studeni76 wrote: ↑20/04/2023 23:25 Stisni muda pa na početku karijere izbij nekom npr pola miliona iz džepa! A nisi zaštićen od ove mafije.
Elem-nejse, obećanje ludom radovanje! Ministar napriča svašta al daj Bože da se sta konkretno uradi. Lukavac-Puracic još malo i samo ce se helikopterom moći putovat![]()
Ali razumijem sta pises i da nije lako kod nas ali nas i jebe sto uvijek imamo izgovor a nikada rjesenje za problem.
Ako nemas muda,nemoj se baviti tim poslom...idi radi nesto gdje mogu i bezmudi.
- So What!
#4778 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Od svega obecanog, ja upravo mislim da prvih pet kilometara oko Zivinica je najrealnije, to je interes i ovih s vrha, da mogu reci, pa evo i u TK smo poceli nesto da radimo.zippoo87 wrote: ↑20/04/2023 21:12 Ma nema od ovog nista...ovo su tenderi da Hodza,JATA i ekipa pokupe kajmak kao i do sada...ovo je samo krpljenje rupa...nema ovdje metra jednog novog puta ili asfalta.
Znaci prosle su 2 godine od prethodnog obecanja i neke najave da ce biti ulozeno 120 miliona KM a sada najava za pola od toga i to na krpljenje rupa.
Ja ne znam stvarno sta se desava na TK pa su svi ovoliko nesposobni i da obezbijede sredstva a jos gore,da ih realizuju a imamo firme koje znaju i mogu odraditi ali haman nisu Hodzine pa je to problem.
- Optimus09
#4779 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sto jest jest,od Gracanice do Tuzle se bubrezi premjeste,sta je ovo ljudi 
-
costacurta
#4780 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sjećam se kad su (Jata) radili južnu kroz tuzlu i drugi dan nakon urađenog posla vozeći se novourađenom dionicom imaš osjećaj morsku bolest da ćeš dobiti i danas dan ti "valovi" stoje, samo što ti uđe u krv i ne primjećuješ abnormalnost.
Oni se žale na "overweight" kamione al kako isti dan nakon što je uvaljan asfalt da se put "pogužva"?!
O šahtovima kroz Tz u njihovoj izvedbi suvišno je pričati, treba samo vratiti snimak sa kamere kod Interauta, da vidiš tog slaloma i vratolomija
Nema tu filozofije niti je potrebno biti akademik da se uradi posao kvalitetno. Sve ove firme koje kritikujem imaju znanje i uslove da realizuju posao na zadovoljavajući način, fušeriće onoliko koliko im se dozvoli. Evo Cengiz primjer, imaju fobru reputaciju ali ovdje kad su pušteni da rade po principu "hajd ba" počeli su fušeriti. Ne kontam kako investitoru nije stalo da se kvalitetno rafi? Kad kažem "investitor" podrszumijevam državu a tu nije samo JP Putevi niti AC već i sudovi, tužilaštvo itd
-
zippoo87
#4781 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa i meni je to najzalosnije i najgore
Jbte ako si vec povlasten i dajem ti posao stelom,daj baj to opravdaj pa uradi da to lici na nesto.Imas marzu za koju radis,ne radis dzaba i opet ces dobiti posao i opet i klepas ogromne pare.
Ali jok,ono dobije tender,dobije svaki posao ali ne moue da uradi ni barem dobro,nego uradi kao sto ne bi neprijatelju iradio.
I svi preko toga prelaze,niko nikada da upita te majmune od izvodjaca...halo majmune,sta si ono uradio,na sta ono lici?
Nikada da se neki tuzilac kada "plovi" po nasem putu ne zapita i ne kaze,hajdemo malo precesljati te firme,da vidimo sta se tu desava.
Nego kod svih kurcobolja a vozaci ce svake 2 godine mijenjati dijelove na tockovima i lafete.
Evo kod mene su lafeti propali skroz ...zadnje dvije godine sam presao 10000 km samo na relaciji Gracanica-Tuzla.Samo opruge drze,ostalo je sve unisteno a zamisli uzitka voziti sada po ovim gundurama.
Jbte ako si vec povlasten i dajem ti posao stelom,daj baj to opravdaj pa uradi da to lici na nesto.Imas marzu za koju radis,ne radis dzaba i opet ces dobiti posao i opet i klepas ogromne pare.
Ali jok,ono dobije tender,dobije svaki posao ali ne moue da uradi ni barem dobro,nego uradi kao sto ne bi neprijatelju iradio.
I svi preko toga prelaze,niko nikada da upita te majmune od izvodjaca...halo majmune,sta si ono uradio,na sta ono lici?
Nikada da se neki tuzilac kada "plovi" po nasem putu ne zapita i ne kaze,hajdemo malo precesljati te firme,da vidimo sta se tu desava.
Nego kod svih kurcobolja a vozaci ce svake 2 godine mijenjati dijelove na tockovima i lafete.
Evo kod mene su lafeti propali skroz ...zadnje dvije godine sam presao 10000 km samo na relaciji Gracanica-Tuzla.Samo opruge drze,ostalo je sve unisteno a zamisli uzitka voziti sada po ovim gundurama.
- ZoomZoomKiwi
#4782 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije problem štela kod izvođača.
Izvođač radi kako mu nadzor dozvoli.
Svako će, pa i Strabag i Cengiz i Azvirt, sfušerit ako ga ne kontrolišeš.
Još nikad nijedan nadzor kod nas nije krivično odgovarao za svoje propuste, zato i jest ovako.
Izvođač radi kako mu nadzor dozvoli.
Svako će, pa i Strabag i Cengiz i Azvirt, sfušerit ako ga ne kontrolišeš.
Još nikad nijedan nadzor kod nas nije krivično odgovarao za svoje propuste, zato i jest ovako.
- escobar__
#4783 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A postoji i opcoja tužbe...
Izvališ točak - nema problema, odvedeš ih na sud i dobiješ. Proces traje ali se isplati.
Izvališ točak - nema problema, odvedeš ih na sud i dobiješ. Proces traje ali se isplati.
-
zippoo87
-
KojiJa
#4785 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sjecam se u Tuzli kada su se rekonstruisale ulice Meše Selimovića i Pašage Mandžića. Mešina ima 4 trake i nešto je duža, Pašagina je jednosmjerna koja se priključuje na Mešinu.
Roading je Mešinu završio za 15-ak dana, degenerici iz Cestotehnika su Pašaginu razvukli 2 mjeseca. Asistent na faksu je radio tamo pa je pobjegao glavom bez obzira.
Roading je Mešinu završio za 15-ak dana, degenerici iz Cestotehnika su Pašaginu razvukli 2 mjeseca. Asistent na faksu je radio tamo pa je pobjegao glavom bez obzira.
-
costacurta
#4786 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Imaju novu opremu, čak i auta kojima se voze mnađžeri, labudice i radne mašine ali sve ijedan posao koji urade je krš živi. Nevjerovatno.KojiJa wrote: ↑22/04/2023 01:32 Sjecam se u Tuzli kada su se rekonstruisale ulice Meše Selimovića i Pašage Mandžića. Mešina ima 4 trake i nešto je duža, Pašagina je jednosmjerna koja se priključuje na Mešinu.
Ulicu Mirze Delibašića (kod mupa) su radili nekoliko mjeseci ali fol je što rade do petka do 14-14.30 i pun gas, niđe nikog na gradilištu do ponedjeljka.
Inače sve poslove po Tuzli oni dobijaju nekom magijom i ako ima više "zahvata" po gradu oni padaju na koljena jer ne mogu stići sve završiti i onda to traje vječnost.
Ovo za tužbu za štetu na autu bi bilo najidealnije ali goveda su uredila sistem tako da će razvući proces nekoliko godina i uložićeš za advokate dolazak policije na uviđaj i sačinjavanje zapisnika,, sudske takse i troškkove 3x više nego što iznosi šteta + što te mogu u svakom trenutku napraviti retardom i dokazati da si ti ustvari kriv jer si vozio ko divljak iznad ograničenja.
Elem,
Ostaje samo forum da isterseš malo frustracije, "država za čojeka, narod zna"
Isti qurac
-
KojiJa
#4787 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Svaki debil kojeg poznajem izgleda da radi u Cestotehnikucostacurta wrote: ↑22/04/2023 08:32Imaju novu opremu, čak i auta kojima se voze mnađžeri, labudice i radne mašine ali sve ijedan posao koji urade je krš živi. Nevjerovatno.KojiJa wrote: ↑22/04/2023 01:32 Sjecam se u Tuzli kada su se rekonstruisale ulice Meše Selimovića i Pašage Mandžića. Mešina ima 4 trake i nešto je duža, Pašagina je jednosmjerna koja se priključuje na Mešinu.
Ulicu Mirze Delibašića (kod mupa) su radili nekoliko mjeseci ali fol je što rade do petka do 14-14.30 i pun gas, niđe nikog na gradilištu do ponedjeljka.
Inače sve poslove po Tuzli oni dobijaju nekom magijom i ako ima više "zahvata" po gradu oni padaju na koljena jer ne mogu stići sve završiti i onda to traje vječnost.
Ovo za tužbu za štetu na autu bi bilo najidealnije ali goveda su uredila sistem tako da će razvući proces nekoliko godina i uložićeš za advokate dolazak policije na uviđaj i sačinjavanje zapisnika,, sudske takse i troškkove 3x više nego što iznosi šteta + što te mogu u svakom trenutku napraviti retardom i dokazati da si ti ustvari kriv jer si vozio ko divljak iznad ograničenja.
Elem,
Ostaje samo forum da isterseš malo frustracije, "država za čojeka, narod zna"![]()
Isti qurac
- Haris.ba
#4788 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Svaka cast na borbi politicara na novoj trasi brze ceste u TK.
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /230421083
Od Mostara preko Širokog Brijega i Gruda do Republike Hrvatske gradit će se brza moderna cesta s četiri trake od 938 miliona KM koja će se s jedne strane povezati s autocestom na Koridoru 5C, a s druge strane s mrežom cesta u Hrvatskoj.
- Login77777
#4789 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa ima i TK svoj udio u toj trasi preko vracanja kredita za to. Nije da nisi sudionik tog projekta.Haris.ba wrote: ↑23/04/2023 11:24 Svaka cast na borbi politicara na novoj trasi brze ceste u TK.
Od Mostara preko Širokog Brijega i Gruda do Republike Hrvatske gradit će se brza moderna cesta s četiri trake od 938 miliona KM koja će se s jedne strane povezati s autocestom na Koridoru 5C, a s druge strane s mrežom cesta u Hrvatskoj.
-
howdy
#4790 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
-
HelaS
-
howdy
#4792 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Izborili seLogin77777 wrote: ↑23/04/2023 14:24Pa ima i TK svoj udio u toj trasi preko vracanja kredita za to. Nije da nisi sudionik tog projekta.Haris.ba wrote: ↑23/04/2023 11:24 Svaka cast na borbi politicara na novoj trasi brze ceste u TK.
- Haris.ba
#4793 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Svakome prema njihovim sposobnostima i zaslugama. Treba znati placati i tudje racune. I za to treba biti sposoban.Login77777 wrote: ↑23/04/2023 14:24 Pa ima i TK svoj udio u toj trasi preko vracanja kredita za to. Nije da nisi sudionik tog projekta.
- escobar__
#4794 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nakon duže vremena prođem cestom ka Sarajevu i primjetim nova ograničenja brzine i usporavanje saobraćaja ali me posebno naljutilo kad sam vidio da je ograničenje od odmorišta Luna do tunela kod Olovskih Luka spušteno sa 70 na 50 km/h.
Hej ba, gubavci su na rijetkoj dionici ceste gdje možeš ići i 80 bez ikakvih problema (jebena šuma, nit naselje nit koji kurac) hladno ograničili na 50 km/h.
Ko zaista misli da je to zbog sigurnosti, a ne čisto da bi se zajebavali vozači i haračili kroz radare taj nije normalan.
Hej ba, gubavci su na rijetkoj dionici ceste gdje možeš ići i 80 bez ikakvih problema (jebena šuma, nit naselje nit koji kurac) hladno ograničili na 50 km/h.
Ko zaista misli da je to zbog sigurnosti, a ne čisto da bi se zajebavali vozači i haračili kroz radare taj nije normalan.
- drug_profi
#4795 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mislim čak negdje propisano da na magistralnom putu ogranicenje ne smije biti ispod 60, u normalnim uslovima saobracaja.
Ne znam da li to jos uvijek negdje pise.
Ne znam da li to jos uvijek negdje pise.
- escobar__
#4796 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
To je vjerovatno bilo u doba mraka, sad kako na sceni imamo instant-stručnjake s travničkim diplomama to ne pije vode.
Na autocesti (prilaz naplatnim kućicama) su stavili 20 km/h, to bukvalno nigdje u Evropi nisam vidio (barem na sjeverozapadu kontinenta gdje sam putovao).
PS: Kroz tunel Karaula i dalje 60 km/h, ostatak dionice 70 - projektirana na 80 km/h. Ono što je debilno je da deset metara pred ulaz u tunel imaš znak koji kaže da je najmanja dozvoljena brzina u toj saobraćajnoj traci 70 km/h, a onda znak ograničenja 60.
Bijednici i idioti.
Na autocesti (prilaz naplatnim kućicama) su stavili 20 km/h, to bukvalno nigdje u Evropi nisam vidio (barem na sjeverozapadu kontinenta gdje sam putovao).
PS: Kroz tunel Karaula i dalje 60 km/h, ostatak dionice 70 - projektirana na 80 km/h. Ono što je debilno je da deset metara pred ulaz u tunel imaš znak koji kaže da je najmanja dozvoljena brzina u toj saobraćajnoj traci 70 km/h, a onda znak ograničenja 60.
Bijednici i idioti.
- So What!
#4797 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nisi ni ti na moje, kako to da industriji odjednom treba vise drumskog kapaciteta, ako je ista industrija u k...u.
Ja mogu izvuci dva potencijalna zakljucka.
Ili je industrija u TK se razvila znatno u odnosu na prijeratni nivo, a razvoj infrastrukture drumskog saobracaja to nije pratio, ili je industrija u TK propala u odnosu na prijeratni nivo, pa je infrastruktura drumskog saobracaja vise nego dovoljna.
Ja bih ti naravno da odgovor da je ovo prvo, ali s obzirom da je vecini tesko preko jezika prevaliti da, ovaj prvi dio konstatacije, vuce i ovaj drugi, obicno se zadrze na tom da samo ceste ne valjaju, iako ne daj Boze spomenuti, da infrastruktura ne valja jer nikada nije ni valjala niti je mogla opsluziti toliki broj stanovnika na prvom mjestu, a da je industrija u TK svakako razvijenija u odnosu na prije 35 godina.
- So What!
- BarbaDue
#4799 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kakav li ovo debil upravlja i snima dronom za AC FBiH 
Morao sam otići u off...halalite
Morao sam otići u off...halalite
- So What!