Drzava odlucuje za razliku od ranijeg stava sda snsd df hdz koalicije gdje je sve bilo blokirano jer je dodik govorio kao sto govori za drzavnu imovinu da se vijece ministara i parlament bih ne pitaju nista i da ce sve entitet zavrsiti. Drzava ce donijeti odluku i o turskom toku i o gasu iz terminala na krku, znaci mile je tu klekno. Trojka nije odstupila ni milimetar od onoga sto je imala , dobila je ovo sto je bilo blokirano godinama, jedini koji se posuo pepelom je dodikBAK-eV wrote: ↑06/05/2023 10:29U pravi su u vezi dokaza - nema tu nekog dokumenta.mirza_15 wrote: ↑06/05/2023 09:57 A gdje je, konkretno, neko iz Trojke podržao formiranje novog preduzeća za uvoz gasa? Nije valjda da hiljaditi put od izbora zaspinujete nešto što se nije dogodilo? Ili vi vidite budućnost? Je li bacate kašike ili gledate u grah? I sutra, ako bude išlo preko BH Gasa ekipa koja je kao Fazlija fulala sve do sada neće osjetiti sram za spinovanje po forumu. A prpica se vrti ko ringišpil prosipajući spinove. Samo kada se vrtiš na ringišpilu logično je da sve fulaš kao Fazlija. Propade li trojka na prijevremenim lokalnim izborima![]()
Dakle, konkretno, gdje je dokument ili barem izjava nekoga iz Trojke koji ukazuju na to da će se formirati nova firma koja će biti u vlasništvu kantona sa H većinom? Nije valjda da ne postoji? Vi ste sigurni da to ide pa očekujem da negdje postoji to na papiru ili barem u formi izjave.
Ali niko od Trojke ne spominje drzavnu firmu.
Cak stavise slika se Konakovic sa Milom i kazu, da su sve dogovorili.
Sta mislis, da li je MIle pristao na drzavnu firmu ili Konakovic na entitetsku?
Ha?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#101376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Ozimician
#101377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zašto ovdje na forumu vlada mišljenje da je neko pobjegao zbog SDA, a pogotovo zbog DF (koja je relativno svježa na političkoj sceni i za koju niko od dijaspore, ko ne prati BH medije, nije ni čuo), ove što ja znam, većinom su pobjegli od SDS, HDZ i SNSD politike.sajber87 wrote: ↑06/05/2023 07:58Bilo bi lijepo da dijasporasi koji podrzavaju sda df rasturace bosne ponude neko rjesenje, a ne da nam govore da podrzimo one koje ne podrzavaju iz zemalja u koje su oni pobjegli od ovih iz sda df kamarile. Ljudi iz dijaspore koji podrzavaju trojku zele ovoj zemlji da bude onakva kakve su zemlje u koje su pobjegli od sda df strucnjaka koji su im zivot unistavali dok su bili ovdje.
-
mistek
#101378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa gdje onda živiš, u Čajniču ili u Duvnu? Na području gdje su Bošnjaci većina bježe zbog SDA.
- Ozimician
#101379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iz mog iskustva, zadnjih par godina bježe iz cijele zemlje, bez obzira koja stranka je na vlasti. Ali najveće iseljavanje se desilo u periodu 1992-2001.
Također, najveće iseljavanje je među povratničkom populacijom, posebno u RS, gdje SDA i DF-a jedva u tragovima da ima.
Svako vidi samo svoju avliju.
-
sajber87
#101380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ove sto ja znam pobjegli za boljim zivotom za sebe i svoju djecu od SDA i onog sto oni sa priljepcima personifikuju zadnjih 30 godina, ti mozda imas druga saznanja, postujemOzimician wrote: ↑06/05/2023 11:51Zašto ovdje na forumu vlada mišljenje da je neko pobjegao zbog SDA, a pogotovo zbog DF (koja je relativno svježa na političkoj sceni i za koju niko od dijaspore, ko ne prati BH medije, nije ni čuo), ove što ja znam, većinom su pobjegli od SDS, HDZ i SNSD politike.sajber87 wrote: ↑06/05/2023 07:58
Bilo bi lijepo da dijasporasi koji podrzavaju sda df rasturace bosne ponude neko rjesenje, a ne da nam govore da podrzimo one koje ne podrzavaju iz zemalja u koje su oni pobjegli od ovih iz sda df kamarile. Ljudi iz dijaspore koji podrzavaju trojku zele ovoj zemlji da bude onakva kakve su zemlje u koje su pobjegli od sda df strucnjaka koji su im zivot unistavali dok su bili ovdje.
-
Vaya
#101381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pretpostavljam, da nakon sto si doktorirao medjunarodne odnose, da si onda otisao na postdoktorski iz oblasti energetske diplomatije i energetskog menadzmenta...sajber87 wrote: ↑06/05/2023 11:41Drzava odlucuje za razliku od ranijeg stava sda snsd df hdz koalicije gdje je sve bilo blokirano jer je dodik govorio kao sto govori za drzavnu imovinu da se vijece ministara i parlament bih ne pitaju nista i da ce sve entitet zavrsiti. Drzava ce donijeti odluku i o turskom toku i o gasu iz terminala na krku, znaci mile je tu klekno. Trojka nije odstupila ni milimetar od onoga sto je imala , dobila je ovo sto je bilo blokirano godinama, jedini koji se posuo pepelom je dodik
Zamolit cu te da nastavis sa svojim analizama ovdje, ja sam tvoj veliki fan, mnogo toga naucim novog svaki put kada ti nesto napises ovdje...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#101382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet mašiš poentu. A poenta da su oni koje kritikujem za radikalne mjere, ali koje ih neće doticati. Većina koja se ogleda u parlamentu je pokazala šta želi.palermo wrote: ↑06/05/2023 09:37Àh, licemjerstvo. Haj da sebe ne branim, nego mozda uspijes naci makar mrvicu licemjejsyva kod samoga sebe, kada prozivas samo dijesporce sa.kojima se ne slazes I koristis argument, ne tice se vas Bosna I Hercegovina. One sa kojima se slazes, a dijaspora su, naravno da se tice![]()
Sa druge strane imamo navodni legitimitet iz kinder jajeta
Da, sa tim se ne slažem.
-
sajber87
#101383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Grickaj i dalje svoja muda , bacaj lazne smajlije i kmeci u sebiVaya wrote: ↑06/05/2023 12:08Pretpostavljam, da nakon sto si doktorirao medjunarodne odnose, da si onda otisao na postdoktorski iz oblasti energetske diplomatije i energetskog menadzmenta...sajber87 wrote: ↑06/05/2023 11:41
Drzava odlucuje za razliku od ranijeg stava sda snsd df hdz koalicije gdje je sve bilo blokirano jer je dodik govorio kao sto govori za drzavnu imovinu da se vijece ministara i parlament bih ne pitaju nista i da ce sve entitet zavrsiti. Drzava ce donijeti odluku i o turskom toku i o gasu iz terminala na krku, znaci mile je tu klekno. Trojka nije odstupila ni milimetar od onoga sto je imala , dobila je ovo sto je bilo blokirano godinama, jedini koji se posuo pepelom je dodik![]()
Zamolit cu te da nastavis sa svojim analizama ovdje, ja sam tvoj veliki fan, mnogo toga naucim novog svaki put kada ti nesto napises ovdje...![]()
- Ozimician
#101384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato kažem da ta priča nema smisla, jer su ljudi najviše pobjegli od četnikog i ustaškog noža, to je najveći dio dijaspore - koliko god neko žmirio na to. Pobjegli su od politika tadašnje RS i HZHB. Oni koji nisu u ratu pobjegli, pobjegli su poslije rata (do 2001. god. - USA najviše), što zbog ekonomskih, što zbog drugih razloga - nemogućnosti da se vrate na svoje, dakle FIZIČKE nemogućnosti.
Dijaspora u zadnjih 10-tak god. bježi od svega ostalog, naravno i zbog SDA, ali ništa manje zbog drugih stranaka koje su također na vlasti na određenom području. Zbog DF-a iskreno ne znam nikog da je napustio zemlju jer DF ama baš nigdje nije imao iole ozb. vlast. To je čista forumska patka.
Narativ da je SDA stranka za Bošnjake gora od HDZ / SNSD i da je Bakir gori od Čovića i Dodika (naveo sam razloge u prvom pasusu) - nikad neće imati plebiscitarnu podršku među Bošnjacima, ni u domovini ni u dijaspori. Može samo na ovom forumu. Jbg.
- Ateista
#101385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Po cemu se to politika nabrojanih razlikuje od politike SDA? Oni su jedno.Ozimician wrote: ↑06/05/2023 11:51Zašto ovdje na forumu vlada mišljenje da je neko pobjegao zbog SDA, a pogotovo zbog DF (koja je relativno svježa na političkoj sceni i za koju niko od dijaspore, ko ne prati BH medije, nije ni čuo), ove što ja znam, većinom su pobjegli od SDS, HDZ i SNSD politike.sajber87 wrote: ↑06/05/2023 07:58
Bilo bi lijepo da dijasporasi koji podrzavaju sda df rasturace bosne ponude neko rjesenje, a ne da nam govore da podrzimo one koje ne podrzavaju iz zemalja u koje su oni pobjegli od ovih iz sda df kamarile. Ljudi iz dijaspore koji podrzavaju trojku zele ovoj zemlji da bude onakva kakve su zemlje u koje su pobjegli od sda df strucnjaka koji su im zivot unistavali dok su bili ovdje.
- Ozimician
#101386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#101387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA=DF s tim da je df cak i ljigavija karika u lancu ovog antibosanskog zla jer dobar dio svojih anti sda glasaca isporucuju kroz mandate sda nakon izboraOzimician wrote: ↑06/05/2023 12:12Zato kažem da ta priča nema smisla, jer su ljudi najviše pobjegli od četnikog i ustaškog noža, to je najveći dio dijaspore - koliko god neko žmirio na to. Pobjegli su od politika tadašnje RS i HZHB. Oni koji nisu u ratu pobjegli, pobjegli su poslije rata (do 2001. god. - USA najviše), što zbog ekonomskih, što zbog drugih razloga - nemogućnosti da se vrate na svoje, dakle FIZIČKE nemogućnosti.
Dijaspora u zadnjih 10-tak god. bježi od svega ostalog, naravno i zbog SDA, ali ništa manje zbog drugih stranaka koje su također na vlasti na određenom području. Zbog DF-a iskreno ne znam nikog da je napustio zemlju jer DF ama baš nigdje nije imao iole ozb. vlast. To je čista forumska patka.
Narativ da je SDA stranka za Bošnjake gora od HDZ / SNSD i da je Bakir gori od Čovića i Dodika (naveo sam razloge u prvom pasusu) - nikad neće imati plebiscitarnu podršku među Bošnjacima, ni u domovini ni u dijaspori. Može samo na ovom forumu. Jbg.
- Ozimician
#101388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Forumska patka. 90% dijaspore nikad nije ni čulo za DF, a kamoli živjeli pod nekih njihovim uticajem u bilo kojoj formi.sajber87 wrote: ↑06/05/2023 12:17SDA=DF s tim da je df cak i ljigavija karika u lancu ovog antibosanskog zla jer dobar dio svojih anti sda glasaca isporucuju kroz mandate sda nakon izboraOzimician wrote: ↑06/05/2023 12:12
Zato kažem da ta priča nema smisla, jer su ljudi najviše pobjegli od četnikog i ustaškog noža, to je najveći dio dijaspore - koliko god neko žmirio na to. Pobjegli su od politika tadašnje RS i HZHB. Oni koji nisu u ratu pobjegli, pobjegli su poslije rata (do 2001. god. - USA najviše), što zbog ekonomskih, što zbog drugih razloga - nemogućnosti da se vrate na svoje, dakle FIZIČKE nemogućnosti.
- Login77777
#101389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako god ispalo nece tebe nista po dzepu. Ti svakako gume lozis.
-
sajber87
#101390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Culi su za komsica a DF=komsic, dakle SDA=DF=Komsic, ja ne govorim da df i komsic varaju samo dijasporu nego govorim o varanju dobrog dijela svojih anti sda biraca gdje ih kroz mandate isporucuju na tacni sda u
Last edited by sajber87 on 06/05/2023 12:22, edited 1 time in total.
- Ateista
#101391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima i tu SDA svoje prste upetljane itekako, ali da ne idemo sad u to.
Onda govoris o onima koji su otisli do 96-te, svi koji su otisli poslije su otisli uglavnom iz ekonomskih razloga i boljeg zivota, i tu su sve te stranke u 5 deka podjednako zasluzne za ovo stanje.
DF jeste novija stranka, ali Komsic je bio neko ko se predstavljao kao nesto drugacije, neka promjena, ispostavilo se da je obicno SDA pseto i nista drugo. On i kasnije njegova stranka su krivi sto ranije nije doslo do promjena koje sad polako dolaze, mnogi au mu vjerovali da je on neko ko ce napraviti promjenu a sad vidimo ko je i sta je.
- Ateista
#101392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sajber87 wrote: ↑06/05/2023 12:17SDA=DF s tim da je df cak i ljigavija karika u lancu ovog antibosanskog zla jer dobar dio svojih anti sda glasaca isporucuju kroz mandate sda nakon izboraOzimician wrote: ↑06/05/2023 12:12
Zato mi je komsic mrzi i od bakira i sebije zajedno, oni bar ni ne glume puno.
- Ozimician
#101393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije SDA minirala nijednu crkvu, a ovi navedeni su srušili sve džamije koje su im došle pod ruku - tako da nikad ne možeš između dvije strane staviti znak jednakosti. Možeš ako si sljedbenih ovih genocidnih projekata.Ateista wrote: ↑06/05/2023 12:22Ima i tu SDA svoje prste upetljane itekako, ali da ne idemo sad u to.
Onda govoris o onima koji su otisli do 96-te, svi koji su otisli poslije su otisli uglavnom iz ekonomskih razloga i boljeg zivota, i tu su sve te stranke u 5 deka podjednako zasluzne za ovo stanje.
DF jeste novija stranka, ali Komsic je bio neko ko se predstavljao kao nesto drugacije, neka promjena, ispostavilo se da je obicno SDA pseto i nista drugo. On i kasnije njegova stranka su krivi sto ranije nije doslo do promjena koje sad polako dolaze, mnogi au mu vjerovali da je on neko ko ce napraviti promjenu a sad vidimo ko je i sta je.
Komšić jeste drugačije, jer nije HDZ pseto kao svi dosadašnji članovi predsjedništva iz hrvatskog naroda, tako da sve i da je istina - bolje je biti SDA pseto nego UZP-pseto. Tako da je to ogroman korak naprijed, taman da ništa nije uradio, da je prespavao sve godine mandata. Ali opet, dijaspora jako jako malo zna za to i jako je malo informisana o stanju na BH političkoj sceni, mislim da manje tek 5-10% dijaspore izlazi na izbore u BiH.
Što se tiče tih promjena, na koje promjene tačno misliš? Nisam u toku.
EDIT: Također ova relativizacija zločinačkih poduhvata neprijatelja BiH od strane Anti-SDA tima - sigurno ne ide u prilog tim stranama. Od većine ljudi koji su glasali protiv-SDA, a koje poznajem, glasali su zbog toga jer je SDA bila previše blaga prema agresorima i njihovim politikama i htjeli su žustriji nastup spram tih politika, tako da relativizacija zločina neće sigurno pomoći nikome ko očekuje bošnjačke glasove na izborima.
Last edited by Ozimician on 06/05/2023 12:37, edited 1 time in total.
-
sajber87
#101394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bosanski informer(istraga) i klix opet isti naslov u isto vrijeme
, smit napao kavazovica, umjesto smit napao dodika a kritikovao hrizostroma i kavazovica. Laz manipulacija i kupovina medija kao recept iz vuciceve srbije
- tramvajtrojka
#101395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i smit nista nije pogrešno rekao u vezi Kavazovića svi smo svjesni kakvu je prljavu igru rijeci igrao
- Prpa.ba
#101396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zabavan si samo Kusturici i Neletu.Login77777 wrote: ↑06/05/2023 12:20 Kako god ispalo nece tebe nista po dzepu. Ti svakako gume lozis.![]()
- Ateista
#101397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne stavljam znak jednakosti, u ovom slucaju govorim o tome sta SDA nije uradila da zastiti svoj narod.Ozimician wrote: ↑06/05/2023 12:27Nije SDA minirala nijednu crkvu, a ovi navedeni su srušili sve džamije koje su im došle pod ruku - tako da nikad ne možeš između dvije strane staviti znak jednakosti. Možeš ako si sljedbenih ovih genocidnih projekata.Ateista wrote: ↑06/05/2023 12:22
Ima i tu SDA svoje prste upetljane itekako, ali da ne idemo sad u to.
Komšić jeste drugačije, jer nije HDZ pseto kao svi dosadašnji članovi predsjedništva iz hrvatskog naroda, tako da sve i da je istina - bolje je biti SDA pseto nego UZP-pseto. Tako da je to ogroman korak naprijed, taman da ništa nije uradio, da je prespavao sve godine mandata. Ali opet, dijaspora jako jako malo zna za to i jako je malo informisana o stanju na BH političkoj sceni, mislim da manje tek 5-10% dijaspore izlazi na izbore u BiH.
EDIT: Također ova relativizacija zločinačkih poduhvata neprijatelja BiH od strane Anti-SDA tima - sigurno ne ide u prilog tim stranama. Od većine ljudi koji su glasali protiv-SDA, a koje poznajem, glasali su zbog toga jer je SDA bila previše blaga prema agresorima i njihovim politikama i htjeli su žustriji nastup spram tih politika, tako da relativizacija zločina neće sigurno pomoći nikome ko očekuje bošnjačke glasove na izborima.
Agresor je bio i prosao,od tad je proslo 30 godina i sada bismo trebali pricati o ekonomiji i prosperitetu a ne o ratu, o ratu se prica zahvaljujuci strankama koje ga stalno potenciraju jer na strah dobijaju glasove. Ne treba se sad boriti protiv agresora vec protiv korupcije i kradje, to je aktuelni problem i tu je SDA potpuno ista kao nabrojani, oni su partneri u kradji i korupciji.
Komsic je kukavicje jaje da glasove ljevice odvuce sda, i da jos dodatno unese tenzije izmedju torova, to je jedino sto je uradio.
Govorim o promjenama u vlasti koje su krenule u KS, sad se reflektuju i na fbih, nece sigurno u tolikoj mjeri kao u ks jer imamo i nezaobilazni hdz ali bar je jedno zlo izbaceno iz vladti, i to je neki pomak naprijed.
- 512MB
#101398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ekvivalent vašem palamuđenju ovdje bi bio da ja u Austriji glasam za fašističke stranke koje austrijsku pokrajinu Tirol daje Italijanima a pokrajinu Burgenland Mađarima na upravljanje, da bi se par uhljeba smjestilo u fotelju.
Na zapadu ne postoji pandan 3ojci, jer bi svi instantno završili u tvorza.
-
Officer Crabtree
#101399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reis da je amerikanac najebao bi, njima je borba za domovinu čast
- Ozimician
#101400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uredu, s tim se mogu složiti dobrim dijelom. Nadam se da će nova vlast biti mnogo strožija prema bivšim SDA partnerima i da će im reducirati kontrolu nad FBIH i javnim preduzećima, posebno u energetskom sektoru.Ateista wrote: ↑06/05/2023 12:46Ne stavljam znak jednakosti, u ovom slucaju govorim o tome sta SDA nije uradila da zastiti svoj narod.Ozimician wrote: ↑06/05/2023 12:27
Nije SDA minirala nijednu crkvu, a ovi navedeni su srušili sve džamije koje su im došle pod ruku - tako da nikad ne možeš između dvije strane staviti znak jednakosti. Možeš ako si sljedbenih ovih genocidnih projekata.
Agresor je bio i prosao,od tad je proslo 30 godina i sada bismo trebali pricati o ekonomiji i prosperitetu a ne o ratu, o ratu se prica zahvaljujuci strankama koje ga stalno potenciraju jer na strah dobijaju glasove. Ne treba se sad boriti protiv agresora vec protiv korupcije i kradje, to je aktuelni problem i tu je SDA potpuno ista kao nabrojani, oni su partneri u kradji i korupciji.
Komsic je kukavicje jaje da glasove ljevice odvuce sda, i da jos dodatno unese tenzije izmedju torova, to je jedino sto je uradio.
Govorim o promjenama u vlasti koje su krenule u KS, sad se reflektuju i na fbih, nece sigurno u tolikoj mjeri kao u ks jer imamo i nezaobilazni hdz ali bar je jedno zlo izbaceno iz vladti, i to je neki pomak naprijed.
Što se tiče DF-stranke, koliko sam upratio situaciju, mislim da im je porastao broj glasova nakon koalicije sa SDA, tako da bih prije rekao da odvlači SDA glasove, a ne glasovlje ljevice. Nažalost, ljevica je svakako izgubila smisao postojanja bilo gdje u BiH nakon što je Schmidt donio ove izmjene izbornog zakona, bukvalno se od sad moraju boriti u kaljuži sa nacionalnim strankama, a ovi će ih dobiti "na iskustvo".
Do sad su nekako i uspijevali na području koje je odbranila ABIH, ali mislim da ovaj put neće ni tamo imati neke šanse, nakon ovih izmjena IZ od strane Schmidta.